Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 29 Απριλίου, ώρα 19:00, στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη   29  Απριλίου  2015,  και ώρα  19.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στον  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημαρχείου της Δ.Ε.  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ.
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Έκδοση ψηφίσματος για την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της  Κυβέρνησης, για τα αποθεματικά των Ο.Τ.Α.
2.    Επανάληψη απόφασης «Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας τροφίμων.
3.    Αναμορφώσεις προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2015.
4.    Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολ. 2015, για την υλοποίηση του προγράμματος «POLYPHONIC SONG»
5.    Κατανομή ΣΑΤΑ.
6.    Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού ετ. 2015  του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.
7.    Κατανομή πίστωσης από επιχορήγηση ΥΠ.ΕΣ. για λειτουργικές δαπάνες σχολείων.
8.    Έγκριση εξόδων κίνησης  αιρετών.
9.    Συμπλήρωση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Μ.Κ.Ο. «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Ψήφιση ειδικής διάταξης για το mobbing-bullying: επιτέλους κάτι αυτονόητα σωστό!

Γράφει ο Μιχαήλ Βουρνάς

Καιρός ήταν να ψηφιστεί ειδική διάταξη για το mobbing και bullying και ήδη ως Χώρα έχουμε αργήσει απελπιστικά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Διότι, δεν υπάρχει μόνο το σχολικό bullying, αλλά και το εργασιακό (και ειδικά στον δημόσιο τομέα, όταν υπάρχει διαφθορά κ.λπ.), για το οποίο κανένας δεν έκανε τίποτα (για τους γνωστούς ευνόητους λόγους) και αντιθέτως γινόταν προσπάθεια να αποσιωπηθεί και να υποβαθμιστεί.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (23.04.2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Συρίας, για κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παραβίαση περιορισμών διαμονής στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο 33χρονος υπήκοος Συρίας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένο δελτίο ταυτότητας Ιταλίας και πλαστή ελληνική ταυτότητα).
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σωματεμπορία

Συνελήφθη, χθες (23.04.2015) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 24ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για σωματεμπορία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Γραικοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση παράνομης αλλοδαπής

Συνελήφθη χθες (23-04-2015) το μεσημέρι, στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος διακινητής μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία 33χρονη ομοεθνή του, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της και στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Η Καστάνιανη πήγε Πειραιά…!


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

          Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση του Συλλόγου μας το Σάββατο 18 Απριλίου 2015  το απόγευμα.
   Η εκδήλωση που αφορούσε στην παρουσίαση, σε ψηφιακή μορφή, των ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ στους μπαστινούχους της ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ μετά την απελευθέρωση της ΗΠΕΙΡΟΥ,  πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΛΙΜΕΝΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ (ΟΛΠ).
Περισσότεροι από 220 χωριανοί και φίλοι του χωριού μας, με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν τους ομιλητές α) κυρία Κωνσταντίνα Ευαγ. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Πρύτανη, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, και β) κύριο Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, Καθηγητή Γλωσσολογίας Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, που ανέπτυξαν  ιστορικά και γλωσσολογικά το αντικείμενο.
Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. κου Δημ. Παπαγιάννη, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το μέλος του Δ.Σ. κος Σπυρ. Τζίμας,  Έφορος Τύπου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το άκουσμα  ενός Πωγωνήσιου μοιρολογιού. Ακολούθησαν η Παραδοσιακή  Χορωδία της Π.Σ.Ε., το Πολυφωνικό Σχήμα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών ΧΑΟΝΕΣ, το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. ΚΩΤΣΟΥ) καθώς και το χορευτικό σχήμα των Ηπειρωτών Θριασίου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση της βραδιάς, είχε η κα Μαίρη Νικ. Μπότσιου, πλαισιωμένη από νέες και νέους που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές. 
Σε όλους τους συντελεστές προσφέρθηκαν μπουκέτα κουμαριάς που έστειλαν χωριανοί από το χωριό.
Τέλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με Καστανιανίτικο κέρασμα, από πίτες που προσέφερε ο χωριανός μας Παν. Νικ. Καρανάτσης, και ντόπιο τσίπουρο.

Το      Δ.Σ.
 
 

31η αγωνιστική το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 25-04-15/17:00), εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Ο. Κόνιτσας 26-04-15/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 17:0

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 25 Απριλίου 2015
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ (00:00)  
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (14:30)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:00)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:00)  
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:00)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)  
Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)

Έρχεται κούρεμα έως 50% στα κόκκινα αγροτικά δάνεια

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου προαναγγέλλει κούρεμα μέχρι και 50% στα κόκκινα αγροτικά δάνεια.
«Υπάρχει ένα θέμα γενικότερα με τα κόκκινα δάνεια και θα γίνει άμεσα παρέμβαση. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθούν και τα κόκκινα δάνεια των αγροτών. Επισημαίνω όμως μια ιδιαιτερότητα με τους αγρότες. Υπάρχουν δάνεια που έχουν μείνει στη λεγόμενη κακή τράπεζα που στο σύνολό τους -συνεταιριστικά και ιδιωτών- ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, όπου εκεί επιχειρούμε να κάνουμε μια πιο γενναία παρέμβαση με κούρεμα μέχρι και 50%» δήλωσε συνέντευξή του στο ένθετο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», «Αγροτικός Τύπος».

Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για τον εξοπλισμό του ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών

Την υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Προμήθεια ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού - Έπιπλα" της πράξης "Δημιουργία νέου ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα" διατυπώνει με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 69.987,99 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, αρχίζουν οι «ενδιάμεσες εκπτώσεις»

Το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου 2015 θα ισχύσει η εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων «mid-season sales», σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013.
Στο μεταξύ, επειδή η 1η Μαΐου αναμένεται να καθοριστεί ως αργία, η πρώτη μέρα έναρξης των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο 2η Μαΐου 2015 και η τελευταία η 9η του επόμενου μήνα.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στο μεταξύ, βάσει του ίδιου Νόμου 4177/2013, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015).