Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η Καστάνιανη πήγε Πειραιά…!


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

          Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση του Συλλόγου μας το Σάββατο 18 Απριλίου 2015  το απόγευμα.
   Η εκδήλωση που αφορούσε στην παρουσίαση, σε ψηφιακή μορφή, των ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ στους μπαστινούχους της ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ μετά την απελευθέρωση της ΗΠΕΙΡΟΥ,  πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΛΙΜΕΝΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ (ΟΛΠ).
Περισσότεροι από 220 χωριανοί και φίλοι του χωριού μας, με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν τους ομιλητές α) κυρία Κωνσταντίνα Ευαγ. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Πρύτανη, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, και β) κύριο Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, Καθηγητή Γλωσσολογίας Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, που ανέπτυξαν  ιστορικά και γλωσσολογικά το αντικείμενο.
Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. κου Δημ. Παπαγιάννη, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το μέλος του Δ.Σ. κος Σπυρ. Τζίμας,  Έφορος Τύπου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το άκουσμα  ενός Πωγωνήσιου μοιρολογιού. Ακολούθησαν η Παραδοσιακή  Χορωδία της Π.Σ.Ε., το Πολυφωνικό Σχήμα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών ΧΑΟΝΕΣ, το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. ΚΩΤΣΟΥ) καθώς και το χορευτικό σχήμα των Ηπειρωτών Θριασίου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση της βραδιάς, είχε η κα Μαίρη Νικ. Μπότσιου, πλαισιωμένη από νέες και νέους που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές. 
Σε όλους τους συντελεστές προσφέρθηκαν μπουκέτα κουμαριάς που έστειλαν χωριανοί από το χωριό.
Τέλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με Καστανιανίτικο κέρασμα, από πίτες που προσέφερε ο χωριανός μας Παν. Νικ. Καρανάτσης, και ντόπιο τσίπουρο.

Το      Δ.Σ.