Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες  της Κυριακής (28-12-2014).
Αναλυτικά:
Την  Κυριακή (28-12-2014) από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία. 
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρώτικων περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μέτρα.
Από το απόγευμα σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιώτικες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Τη Δευτέρα (29-12-2014) τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

''H ανάδειξη των ευεργεσιών των Αδελφοτήτων του Πωγωνίου στο γενέθλιο τόπο''

 Ομιλία της Αντιπροέδρου Όλγας Λίτου, στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων, στο Hilton Athens Hotel, στις 20 Δεκεμβρίου 2014.


Τόπος σκλαβωμένος. Τόπος άγονος. 
Ανθρώπινη αντίδραση: Επιτακτική ανάγκη για επιβίωση.
Τρόπος: μετανάστευση.
Στόχος: Οικονομική ενίσχυση οικογενείας. 
Δεύτερος στόχος: Οικονομική ενίσχυση του γενέθλιου τόπου. Ενίσχυση της παιδείας. Ανακούφιση των παθόντων. Αποκατάσταση των ορφανών θυγατέρων.
Ταυτότητα: Έλληνας. Ηπειρώτης. Πωγωνήσιος.
Θρήσκευμα: Χριστιανός Ορθόδοξος.

Συνελήφθη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας 42χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του περίπου 26 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (26-12-2014) το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 42χρονο, φορτωμένο με περίπου (26) κιλά κάνναβης.
Κατασχέθηκαν:
είκοσι πέντε (25) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη (συνολικού βάρους 25.948 γραμμαρίων).
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας

Όποιος καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ ή της μοτοσικλέτας του θα πρέπει να γνωρίζει πως για να μπορέσει να τις πάρει πίσω από την Εφορία θα πρέπει να πληρώσει το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας.
Στοπ στα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα είπε το Υπουργείο Υποδομών. Πάρα πολύς κόσμος είχε καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων του ευελπιστώντας να πληρώσει αναλογικά για τη χρήση του ανάλογα με τον μήνα και τώρα καλούνται να πληρώσουν για όλο το έτος. Στις εφορίες σχηματίστηκαν χθες ουρές και δεν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν.
Αυτό συνέβη καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμα η σχετική τροπολογία που θα όριζε τη δυνατότητας αναλογικής πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Αντίγραφο ποινικού μητρώου από τα ΚΕΠ σε τρεις μέρες

Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά

Εντός τριών ημερών, μέσω των ΚΕΠ, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.
Στο πλαίσιο απλούστευσης των διαδικασιών, τα 1.060 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών συνδέθηκαν με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου του υπουργείου Δικαιοσύνης και εφεξής οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την έκδοση αντίγραφου Ποινικού Μητρώου, το οποίο θα παραλαμβάνουν εντός τριών ημερών, έναντι του ενός μηνός που απαιτείται σήμερα.
Βάσει της νέας διαδικασίας, ο πολίτης καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση και την εκτυπώνει με αναγεγραμμένο αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε να μπορεί να προβεί και μελλοντικά σε νέα αναζήτηση είτε απευθείας από το σύστημα του Ποινικού Μητρώου είτε μέσω ΚΕΠ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση Αποφάσεων της 40ης/22-12-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 22-12-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-12-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 40/22-12-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1717. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 500.000,00 με τον Φ.Π.Α.
1718. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Βολέτσι», αναδόχου Γεωργίου Μυριούνη, μέχρι την 24-02-2015.
1719. Έγκριση απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη στατικής μελέτης αντικατάστασης των στεγών των κτιρίων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 9.850,00 με Φ.Π.Α.
1720. Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχου έργων, μελετών και προμηθειών για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2015.

Διανομή πορτοκαλιών από τους Πολύτεκνους Ιωαννίνων από την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Ο Σύλλογος Πολύτεκνων Γονέων Νομού Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι από την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου,  θα γίνεται διανομή πορτοκαλιών σε οικογένειες-μέλη του συλλόγου, στα ψυγεία Ασλάνη στην Βιομηχανική περιοχή, οδός 8.
Η διανομή θα γίνεται από τις 9:00-13:00, εργάσιμες μέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι πολύτεκνοι  θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πολυτεκνικό τους βιβλιάριο, θεωρημένο για το 2014 και την αστυνομική ταυτότητα.

Ποδαρικό με πέντε φορολογικές ελαφρύνσεις το 2015

Για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους
Πέντε φορολογικές ελαφρύνσεις φέρνει το 2015  για  μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα:
1) Μειώνεται από 25% σε 10% το ποσοστό του ετησίου εισοδήματος που πρέπει να καλύψουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με την αξία των αποδείξεων που έχουν λάβει για τα προϊόντα που αγόρασαν και τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν.
Σε περίπτωση μη κάλυψης του 10% του εισοδήματος με αποδείξεις το «ακάλυπτο» ποσό εξακολουθεί να φορολογείται με 22%.
2) Μειώνεται, από την 1η-1-2015, κατά 30% η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» που επιβάλλεται σε φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» θα υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που αποκτηθούν το 2015 με συντελεστές μειωμένους από το 1%-4% στο 0,7%-2,8%.