Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Ο Παναγιώτη Κάππης στο τιμόνι της ομάδας για την νέα αγωνιστική σεζόν

 


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας με έναν γνώριμο τις ομάδας και δικό μας παιδί ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΠΗ.

Του ευχόμαστε μια καλή και υγιέστατη ποδοσφαιρική χρονιά με την ομάδα μας.

Κώστας Τσαραώσης: Δήλωση για τη νέα αρχή της ΑΕΔ Πωγωνάτος

 


Ο πρόεδρος κ. Κώστας Τσαραώσης δήλωσε τα έξης για τη νέα αρχή της ομάδας:

«Μετά από την απουσία ενός έτους στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα πήραμε την απόφαση να επαναδραστηριοποιήσουμε.

Αυτός ο ένας χρόνος της αποχής μας στοίχησε συναισθηματικά σε όλους καταλαβαίνοντας ότι η ομάδα έλειπε από το χωριό μας. Ερχόμαστε  δυνατοί και ποιο ώριμοι.

Καλή σεζόν ευχόμαστε σε όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό γιατί είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που περνάμε και θέλει πολύ δύναμη και υπομονή».

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον μεσοεπιθετικό Δημήτρη Κόκκινο


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Δημήτρη Κόκκινου.

Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα αγωνίζεται ως μέσος και επιθετικός. Πέρυσι αγωνίστηκε στον ΑΟ Βελισσαρίου με τον οποίο πέτυχε 12 γκολ σε 16 αγώνες.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον ΠΑΣ Κράψης, Δόξα Αναργύρων και ΑΕ Γιάννενα.

-Δημήτρη καλώς ήρθες στην οικογένεια μας!

Να είσαι υγιής και να έχεις πολλές επιτυχίες με την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου!

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ομάδας

 


Από τις εκλογές της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022 εξελέγησαν τα νέα μέλη του ΔΣ της ΑΕΔ Πωγωνάτος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: ΤΣΑΡΑΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

Αντιπρόεδρος ΡΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γενικός Γραμματέας: ΑΓΚΟ ΗΛΙΑΣ

Γενικός Αρχηγός: ΜΠΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ταμίας: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δημόσιες Σχέσεις: ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Έφορος Υλικού: ΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Αναπληρωματικά Μέλη:

ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΟΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Ηπείρου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αύγουστος 2022» στο χωριό

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αύγουστος 2022» στο χωριό της Αδελφότητας Κάτω Ραβενιωτών Ηπείρου.



















Πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την περίοδο 11 έως 15 Ιουλίου

 


Περί τα 54 εκατ. ευρώ σε 52.860 δικαιούχους θα καταβληθούν την περίοδο 11-15 Ιουλίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν το διάστημα 11-15 Ιουλίου οι εξής καταβολές:

13,6 εκατ. ευρώ σε 510 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

325.000 ευρώ σε 350 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

13 εκατ. ευρώ σε 32.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

23 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

1,5 εκατ. ευρώ σε 2.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

2,5 εκατ. ευρώ σε 4.500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο Οικουμενικός Πατριάρχης

 


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Τον Παναγιότατο συνόδευε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και η Πατριαρχική Συνοδεία.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά που υποδεχθήκαμε στο δημαρχείο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην πόλη μας τις μέρες αυτές. Η παρουσία του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι μία προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας και χρειαζόμαστε την παρουσία του, την συμβουλή του και την ευλογία του σε μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα» ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Όπως είπε στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας και τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη αξία να ακούμε τις παραινέσεις και τις συμβουλές του.

Αύριο το βράδυ ο Δήμος σε επίσημη εκδήλωση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο θα ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη της πόλης.

ΠΗΓΗ: https://www.ioannina.gr/

Προσφώνηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολαμαίου

 


Παναγιώτατε,

Με σεβασμό, συγκίνηση, χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα.

Είναι γνωστή η διαχρονική αγάπη των Ηπειρωτών προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Ήταν και σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πάντοτε στήριγμά του.

Η Ήπειρος είναι τόπος Αγίων. Εδώ γεννήθηκαν ή έδρασαν δεκάδες μάρτυρες της Ορθοδοξίας. Από τους τελευταίους ο Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος Ιωαννίνων και ο εορτάζων Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης που ανδρώθηκε στην ακριτική Κόνιτσα.

Η Ήπειρος είναι όμως και η γη Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών. Οι δεσμοί τους με την Ορθοδοξία ήταν άρρηκτοι και σχεδόν όλοι τους είχαν χρηματοδοτήσει την ανέγερση ναών και μοναστηριών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς, για το μεγάλο θρησκευτικό πλούτο που έχει ο τόπος μας και τον οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί χρόνια να τον συντηρήσει, να τον διαφυλάξει, να τον προβάλλει στις επόμενες γενιές.

Παναγιώτατε,

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για παράνομη συλλογή τσαγιού στο Μιτσικέλι

 


Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, διότι εντοπίστηκαν να επιστρέφουν από παράνομη συλλογή τσαγιού στο Μιτσικέλι και βρέθηκε να έχουν μαζί τους ποσότητα 25 κιλών, το οποίο θα διέθεταν προς πώληση.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών εντόπισε ένα όχημα να κινείται στην περιοχή της ΤΚ Λιγκιάδων του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε συνεργασία με την Άμεση Δράση, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνδρομής της Θηροφυλακής, τα δύο άτομα συνελήφθησαν, καθώς όπως διαπιστώθηκε, είχαν  συλλέξει συνολικά 25 κιλά τσαγιού, το οποίο μάλιστα είχαν ξεριζώσει, κάτι που απαγορεύεται από τη Δασική και Περιβαλλοντική Νομοθεσία.

Και τα δύο άτομα συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η παρανόμως συλλεχθείσα ποσότητα τσαγιού μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου έγινε καταμέτρηση και ζύγιση για να ακολουθήσει στη συνέχεια, η προβλεπόμενη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να εκφράσει την θερμές ευχαριστίες προς την Άμεση Δράση Ιωαννίνων, για την στενή συνεργασία και για την άμεση συνδρομή, όπου και όποτε έχει ζητηθεί. 

Η συγκρότηση άλλωστε μικτών κλιμακίων ελέγχου από συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή αποτελεί μία πάγια και άκρως επιτυχημένη τακτική που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και ορατά αποτελέσματα ειδικότερα στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια.

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αηδονοχωρίου Κόνιτσας

 


Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, με τη συμπλήρωση 79 ετών από το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού Αηδονοχωρίου του Δήμου Κόνιτσας, με ιδιαίτερο σεβασμό πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες κατοίκους του Αηδονοχωρίου που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία από την 1η Ορεινή Μεραρχία Καταδρομών «Εντελβάις» του γερμανικού στρατού.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας, η Κοινότητα Αηδονοχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδονοχωρίου «Το Βορτόπι».

Την 9η Ιουλίου 1943 οι Γερμανοί κατακτητές πυρπόλησαν το Αηδονοχώρι και εκτέλεσαν 22 από τους κατοίκους του, σε αντίποινα για την συμμετοχή τους στην αντίσταση κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Όρθρο, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό ναό του χωριού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην πλατεία του Αηδονοχωρίου, κατάθεση στεφάνων, ομιλία και μικρή δεξίωση.

Παρακάλαμος: Ακύρωση της διήμερης βραδινής διοργάνωσης του πανηγυριού

 


Συγχωριανοί,

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συναντήσεις του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας (και κατόπιν προσκλήσεων τους), με τα συμβούλια του Πολιτιστικού συλλόγου "Το Σώσινο", της ποδοσφαιρικής ομάδας "Αγροτικός Αστέρας", αλλά και των  Αντ/ρχου κ. Φωτίου Αθανασίου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Γκόγκο Χρήστο και Δημοτικού Συμβούλου κ. Ντότη Δημητρίου.

Συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης του πανηγυριού  στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου, όπου πάρθηκε η απόφαση να συνεργαστούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, για την επιτυχή (επί διημέρου) διοργάνωση του και τα όποια έσοδα, θα ανήκαν στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Όμως η τραγική απώλεια του αγαπημένου μας Γιώργου, που μας συγκλόνισε όλους, μας αναγκάζει να ακυρώσουμε την διοργάνωση.

Ομόφωνα Τοπική Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ποδοσφαιρική Ομάδα αποφάσισαν την ματαίωση του πανηγυριού το βράδυ στο δημοτικό σχολείο όπως γινόταν πάντα.

Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια στο χωριό και πρέπει να σεβαστούμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου (όπως έχει συμβεί σε ανάλογες θλιβερές περιπτώσεις στο παρελθόν) και να δείξουμε τον Σεβασμό που του αξίζει.

Είμαστε σίγουροι πως Όλοι οι Παρακαλαμιώτες συμφωνείτε με αυτήν  την Ομόφωνη Απόφαση μας.

Με τιμή

Το  Δ.Σ.

Πολιτιστικού Συλλόγου

"Το Σώσινο"

Το Δ.Σ.

Ποδοσφαιρικής Ομάδας

Αγροτικός Αστέρας

Ο Πρόεδρος

Κοινότητας Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Δήμος Πωγωνίου: Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου

 


Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κων/νου Τασούλα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Ιουλίου οι εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος Κεφαλοβρύσου. 

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε χοροστατούντως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου σε μία τελετή που διοργανώνεται από το Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου και την Ένωση Πωγωνησίων Ηπείρου.

Φέτος συμπληρώνονται 79 χρόνια από το πρωινό που το Κεφαλόβρυσο κλήθηκε να πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατεύματα, σε μία επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 22 πολίτες και κατέστρεψε ολοσχερώς 45 σπίτια.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων/νος Τασούλας έκανε λόγο για ένα προσκύνημα στη μνήμη ενός δράματος που συγκλόνισε όλο το Πωγώνι και χαρακτήρισε την επίθεση ως μία πράξη ασύλληπτης βαρβαρότητας που παραβίασε κάθε ανθρώπινο Νόμο αλλά και κάθε Νόμο πολέμου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης επεσήμανε ότι είναι χρέος όλων να θυμόμαστε και να τιμούμε τα θύματα στο διηνεκές γιατί μόνο έτσι θα έχει αξία η θυσία τους.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης τόνισε πως ο χρόνος δε μπορεί να απαλύνει τον πόνο από την άδικη επίθεση κι ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις  προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αναγνωριστεί το Κεφαλόβρυσο και επίσημα ως «Μαρτυρικό Χωριό». «Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε την απόλυτη καταστροφή που βίωσε η περιοχή. Το Κεφαλόβρυσο πρέπει να αναγνωριστεί και επίσημα ως Μαρτυρικό Χωριό και αναμένουμε τη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής του Υπουργείου για την εξέλιξη της υπόθεσης» δήλωσε.

 Παράλληλα σημείωσε ότι θα γίνει ανακαίνιση του Μνημείου Πεσόντων αλλά και της πλατείας Κεφαλοβρύσου κι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, τους Βουλευτές αλλά και την Περιφέρεια για τη συνδρομή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφαλοβρύσου κ. Κωνσταντίνος Μεντής σημειώνοντας: «79 χρόνια πριν, η ιστορία του χωριού μας άλλαξε για πάντα. 22 συντοπίτες μας, 22 ήρωες, χάθηκαν άδικα. Έπεσαν θύμα μιας μανίας χωρίς καμία λογική, κανένα νόημα, που έκανε το Κεφαλόβρυσο μία ακόμη κουκίδα στο μεγάλο χάρτη με τα Ολοκαυτώματα ανά την Ελλάδα».

Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε η κ. Θηρεσία Γιάννενα, Φιλόλογος και Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων λέγοντας ότι η ιστορική μνήμη των λαών δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, για να ανατρέχει σε ένδοξες επετείους παρακάμπτοντας τραγικούς σταθμούς του ιστορικού βίου. 

«Το Κεφαλόβρυσο, αποτελεί ένα ορόσημο για όλο το έθνος, αφού εδώ, έδειξε, με τον πιο απεχθή τρόπο, το πραγματικό του πρόσωπο ο εισβολέας-κατακτητής,που με την βία, την καταστροφή και τη μανία του, προκάλεσε ανείπωτο πόνο και πρωτοφανή καταστροφή με την θυσία των 22 συμπατριωτών μας, οι οποίοι βρήκαν τόσο άδικο και βίαιο θάνατο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την βράβευση των νικητών του αγώνα 5 χλμ. «Δρόμος Μνήμης». Την πρώτη θέση έλαβε η Ελευθερία Μεντή,  τη δεύτερη θέση έλαβε η  Έφη-Μαριάννα Τζιότζου και την τρίτη θέση έλαβε ο Ραφαήλ Σιούζιος.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Συνελήφθη άμεσα ημεδαπή σε περιοχή της Πρέβεζας για κλοπή

 


Κατηγορείται ότι είχε αφαιρέσει από εξοχική κατοικία χρηματικό ποσό -400- ευρώ

 

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας αφαίρεσης χρηματικού ποσού -400- ευρώ μέσα από εξοχική κατοικία, που έγινε χθες το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία της κατηγορούμενης για την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί την εντόπισαν και τη συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

79 χρόνια από την επίθεση των γερμανικών στρατευμάτων στο Μολυβδοσκέπαστο του Δήμου Κόνιτσας

 


Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας, εκδηλώσεις μνήμης στο Μολυβδοσκέπαστο του Δήμου Κόνιτσας, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του χωριού από τη ναζιστική θηριωδία το 1943.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Μολυβδοσκεπάστου Απόστολο Τσίπη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μολυβδοσκεπάστου Μάνη Μιχαήλ. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Υποδιοικητής του 583 Τάγματος Προκαλύψεως Ταγματάρχης Γεώργιος Ντόνας, ο τέως Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μολυβδοσκεπάστου Σταμάτης Πρόκος, Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μολυβδοσκεπάστου Μιχαήλ Μάνης, και μέλη του Συλλόγου, κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Στα μέσα Ιουλίου το άνοιγμα της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους»

 


Η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη με νέες δηλώσεις της έδωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους».

Αυτό πρόκειται να γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι πολύ απλή, δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, και ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Επιταγή θα πάρουν 200.000 πολίτες και τα εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ

Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ

Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Πού και πώς κάνετε αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet ΠΑΤΩΝΤΑΣ https://www.tourism4all.gov.gr/

Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.