Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Παίχτης του ΠΑΣ για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Ολλανδός Βισέντο

Την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού Τσάρλτον Χουάν Βισέντο για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννενα.
 Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν για τέσσερα χρόνια στην Ντεν Χάαγκ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ηπειρωτών "διακρίνεται για την ταχύτητα και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα".
Είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων της Ολλανδίας.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος  και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ξέρω ότι είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες στους νέους να διακριθούν. Χαίρομαι  που θα είμαι μέλος της και θα συμμετέχω στην προσπάθειά ώστε να πραγματοποιήσει μια εξίσου καλή πορεία και την  φετινή  περίοδο. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν".
Ταυτόχρονα, ο "Άγιαξ της Ηπείρου" προώθησε στην πρώτη ομάδα το νεαρό Άρμπεν Μουσκάι, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο.
Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε στις ακαδημίες του ΟΣΦΠ και πέρυσι εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της ΠΑΕ  ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες U17, U19, U20 της εθνικής Αλβανίας.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Μουσκάι δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Θέλω να ευχαριστήσω  τον πρόεδρο και τον προπονητή για την ευκαιρία που μου δίνουν, τον γενικό αρχηγό Λευτέρη Ντούσκο  και τον προπονητή μου στην Κ20 Γιάννη Τάτση με τον οποίο δουλέψαμε μαζί και ελπίζω να τον δικαιώσω".

Κακαβιά Πωγωνίου: «Στοπ» σε κλεμμένο AUDI από τελωνειακούς υπαλλήλους

Τελωνειακοί της Κακαβιάς εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα ακόμη αυτοκίνητο.
Τη φορά αυτή ήταν ένα AUDI A8, το οποίο επιχείρησε να εξάγει στην Αλβανία Ιταλός.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο, οι τελωνειακοί διαπίστωσαν ότι τα συνοδευτικά του έγγραφα ήταν πλαστά και είχε παραποιηθεί ο αριθμός πλαισίου.
Το αυτοκίνητο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεσμεύτηκε και ο Ιταλός οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

«Κλειδώνουν» και οι νέες μειώσεις στα εφάπαξ μέχρι τέλος Ιουλίου

Έως τις 27 Ιουλίου «κλειδώνουν» οι νέες μειώσεις που θα γίνουν από την 1/1/2014 στα εφάπαξ τα οποία χορηγούν τα Ταμεία Πρόνοιας - ΝΠΔΔ. Την ημερομηνία αυτή προβλέπει, ως καταληκτική, η απόφαση που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτσης, ορίζοντας 15μελή Επιτροπή υπό τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Μ. Κωνσταντίνου που θα εκδώσει «εντός μηνός» πόρισμα για τη μηχανογραφική εφαρμογή της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού των εφάπαξ.
Τα νέα ποσά εφάπαξ θα είναι, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, σημαντικά μειωμένα, αφού θα διαμορφώνονται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε Ταμείου, τα έσοδα από τις εισφορές των «εν ενεργεία», τον αριθμό των (συνεχώς αυξανόμενων) συνταξιοδοτούμενων και άλλων οικονομικών παραμέτρων, σε εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4046/12, ο οποίος επιβάλλει τον «μηδενισμό» των ελλειμμάτων και τη διακοπή κάθε κρατικής επιχορήγησης.

Αίρεται η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Τέλος η επιστράτευση των καθηγητών.
Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι επρόκειτο για «αυστηρό αλλά επιβεβλημένο μέτρο»
Αίρεται η επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εισηγήθηκε ήδη στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την άρση της επιστράτευσης, όπως είχε δεσμευθεί ότι θα πράξει μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
«Ήταν ένα αυστηρό αλλά επιβεβλημένο μέτρο για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων και για να μην πάει χαμένος ο κόπος των παιδιών και των οικογενειών τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το «κούρεμα» των καταθέσεων

Τι προβλέπει η οδηγία

Οι διατάξεις της νέας οδηγίας για την εγγύηση καταθέσεων θα τεθεί σε εφαρμογή παράλληλα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την ενοποίηση του συστήματος εποπτείας των τραπεζών.
Η νέα πρόταση οδηγίας, η εφαρμογή της οποίας προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παγιώνει την ασφάλιση των καταθέσεων έως του ποσού των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα, ό,τι δηλαδή ισχύει σήμερα στη χώρα μας και επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Σύστημα Εγγύ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος, διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, είναι εγγυημένες, η πρόσφατη απόφαση του Ecofin εντείνει το κλίμα ανησυχίας.
Σύμφωνα με αυτήν σε περίπτωση εκκαθάρισης μιας τράπεζας, προβλέπεται "κούρεμα" για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, ωστόσο μένει ανοικτό το "παράθυρο" να συμβάλλουν και καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ, ως λύση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το "Έθνος" σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ισχύει η εγγύηση των καταθέσεων μέχρι τα 100.000 ευρώ (ανά καταθέτη και ανά τράπεζα) έως το 2015. Στην Ελλάδα την εγγύηση των 100.000 ευρώ παρέχει το ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων).

Από που θα φύγουν άμεσα 1.400 δημόσιοι υπάλληλοι

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις τόσο για την κινητικότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, όσο και για την ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων εντός του έτους αλλά και τον αριθμό των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» οι 1.400 απολύσεις που υπολείπονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων, δεδομένου του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ και της απομάκρυνσης 2.656 υπαλλήλων, θα προκύψουν από μια μεγάλη ΔΕΚΟ, στο πρότυπο της ΕΡΤ, εξέλιξη που «δείχνει» προς την πλευρά των αμυντικών βιομηχανιών.
Οι μεγάλες ΔΕΚΟ απασχολούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πάνω από 5.000 άτομα και από αυτούς τους υπαλλήλους, πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις.
Η επόμενη μεγάλη δεξαμενή είναι οι αμυντικές βιομηχανίες, όπου μεταξύ των περίπου 2.600 εργαζομένων υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1.500, από τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 και από τους υπόλοιπους 1.100 θα δουν τον δρόμο της εξόδου άλλοι περίπου 550, που κατά βάση είναι τεχνικό προσωπικό.
Μια άλλη μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις αναμένεται να προκύψει από ρύθμιση που θα φέρουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα μπαίνει τέλος στις προσωρινές διαταγές και στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδίδονται από τα δικαστήρια και δεσμεύουν φορείς του Δημοσίου να διατηρήσουν τους απολυμένους προσωρινά τουλάχιστον, στις θέσεις τους.
Η δεύτερη «καυτή πατάτα» που καλείται να διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το ζήτημα της κινητικότητας των πρώτων 12.500 υπαλλήλων, οι οποίοι αναμένεται να προέλθουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (5.000-6.000) και την εκπαίδευση (5.000 εκ των οποίων 2.500 γυμναστές, 1.500 καθηγητές πληροφορικής και 1.000 από άλλες ειδικότητες).

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Από μηδενική βάση ωράριο, άδειες για τους νεοπροσλαμβανόμενους

Εργασία 6 ημέρες την εβδομάδα (αντί του πενθήμερου), μικρότερες «έξτρα» άδειες και παροχές (στα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ) θα ισχύουν για τους νεοπροσλαμβανόμενους σε κλάδους στους οποίους έχει λήξει και δεν ισχύει η κλαδική σύμβαση εργασίας, εφόσον υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
Τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τους νεοπροσλαμβανόμενους  από... μηδενική βάση (σε σχέση με τα ισχύοντα σε κάθε κλάδο) με κατοχύρωση μόνο του «κλειδωμένου» βασικού μισθού και των 4 επιδομάτων γενικής ισχύος (επιδόματα πολυετίας, σπουδών, επικίνδυνης εργασίας και τέκνων), προβλέπει ερμηνευτική εγκύκλιος που εξέδωσε η διεύθυνση αμοιβής εργασίας του υπουργείου Εργασίας. Αντίστοιχες αλλαγές μπορούν να γίνονται, ωστόσο, και για τους ήδη απασχολούμενους, εφόσον υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση εργασίας.

Οι τόκοι «έγδαραν» τους αγρότες το 2012

Αυξημένοι κατά 16,1%

Αυξημένους τόκους κατά 16,1% κατέβαλαν πέρυσι, σε σύγκριση με το 2011, οι Έλληνες αγρότες για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες.
Την ίδια περίοδο, τόσο οι γεωργοί όσο και οι κτηνοτρόφοι, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν ακριβότερα τα ενοίκια για τα αγροτικά μηχανήματα και τα αγροκτήματα.
Επίσης, διαπιστώνεται περαιτέρω μείωση των αγροτικών ημερομισθίων.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης αμοιβής συντελεστών παραγωγής στη γεωργία-κτηνοτροφία σημείωσε αύξηση 2,7% το 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2011, έναντι αύξησης 2,1% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, οφείλεται στις εξής μεταβολές των επιμέρους δεικτών:
- Στη μείωση του δείκτη αμοιβής εργασίας (αγροτικά ημερομίσθια) κατά 5,1%.
- Στην αύξηση του δείκτη αμοιβής γης (ενοίκια αγροκτημάτων) κατά 0,5%.
- Στην αύξηση του δείκτη αμοιβής κεφαλαίου κατά 10,6% (τόκοι δανείων- αύξηση 16,1%, ενοίκια μηχανημάτων- αύξηση 2,6%).

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στη Λούτσα και τη Βαλανιδορράχη Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, προχθές (27-06-2013) και σήμερα (28-06-2013) το πρωί, στη Λούτσα και τη Βαλανιδορράχη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στη Λούτσα, ένας 44χρονος ημεδαπός διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στη Λούτσα, μία 35χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 56χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη στη Λούτσα, ένας 62χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( καφέ μπαρ – οβελιστήριο) ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να λειτουργεί αυτό έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη στη Βαλανιδορράχη, ένας 48χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα) ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να λειτουργεί αυτό έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύμφωνη γνώμη για τον εξοπλισμό της Τροχαίας και Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τις πράξεις:
«Προμήθεια Αστυνομικών οχημάτων (τεμ. 28)», προϋπολογισμού 485.261,56 ευρώ, και «Δίκυκλων μοτοσικλετών (υπηρεσιακού χρωματισμού και ελεύθερου σχηματισμού, τεμ. 17)», προϋπολογισμού 152.973,65 ευρώ.
Οι προμήθειες εντάσσονται στην πράξη «Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου».
Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.
«Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο», (σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις), προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης:
Α.Σ. «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου».
«Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 412.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης: Α.Σ. «Προωθώντας την Απασχόλησης».

Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στις 30 Ιουνίου 2013, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί, πανελλαδικά, η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στους κάτωθι ναούς:
Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων: Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αθανασίου.
Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας: Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας.
Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας: Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Χαραλάμπους.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, η δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων και απόστρατοι Αστυνομικοί.