Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Προσλήψεις εποχικών

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη πρόσληψης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της.

Σύμφωνα με την εταιρεία η πρόσληψη του προσωπικού μπορεί να γίνει τμηματικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Η υπηρεσία, για όσους δεν προσληφθούν άμεσα, οφείλει κατά τον χρόνο πρόσληψης να ζητήσει από τους προσληπτέους να υποβάλλουν, εκ νέου, δικαιολογητικά, δηλαδή νέα βεβαίωση του ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας και υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνονται οι τυχόν συμβάσεις που έχουν συνάψει οι υποψήφιοι με οποιονδήποτε φορέα, το χρονικό διάστημα απασχόλησης και το είδος απασχόλησης, μέχρι την ημερομηνία πρόσκλησης από το φορέα για πρόσληψη.
Το νέο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών κατηγοριών θα προσληφθεί για οκτώ μήνες και θα τοποθετηθεί στο Κεντρικό Κατάστημα της Υπηρεσίας στα Ιωάννινα καθώς και στους Σταθμούς Κατσικάς, Παρακαλάμου,Φιλοθέης και Παραμυθιάς.

Απειλή για τα πλατάνια

Πεθαίνουν τα πλατάνια σε Τύρια, Καλαμά, Λούρο.

Χιλιάδες πλατάνια έχουν νεκρωθεί στη χώρα μας από μια ασθένεια, που απειλεί να προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή.
Μάλιστα, παρέμβαση για το θέμα έκανε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρίτων Αρσένης, καταθέτοντας γραπτή πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την άμεση λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που απειλεί τα πλατάνια στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Όπως εξηγεί  ο κ. Παναγιώτης Τσόπελας, δρ δασολόγος-φυτοπαθολόγος στο ΕΘΙΑΓΕ- Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, πρόκειται για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, που είναι μια από τις πλέον καταστρεπτικές ασθένειες δασικών δένδρων παγκοσμίως.


Ο μύκητας Ceratocystis platani, που προκαλεί την ασθένεια, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003, στη Μεσσηνία και έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες δένδρων πλατάνου στην Πελοπόννησο, ενώ πρόσφατα η ασθένεια εντοπίστηκε και στην Ήπειρο.

ΕΛΣΤΑΤ: Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία-Εκτινάχτηκε το Μάιο στο 16,6%

    Στο 13.1% η ανεργία τον Μάιο στην Ήπειρο.

Νέο ρεκόρ σημείωσε το ποσοστό ανεργίας, το οποίο τον Μάιο εκτινάχθηκε στο 16,6%, από 15,8% που ήταν τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας το Μάιο του 2011 ανήλθε σε 16,6%, έναντι 12,0% το Μάιο του 2010 και 15,8% τον Απρίλιο του 2011.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.131.528 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 822.719 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.383.374 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.798 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 6,8%) και κατά 51.804 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 1,24%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 220.534 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%) και κατά 36.260 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%).

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: 700 μονάδες κάτω οι βάσεις σε περιζήτητες σχολές

Άνοδος στις στρατιωτικές και τις σχολές τις αστυνομίας -

Μόνο 40 τμήματα κρατούν ψηλά τον πήχη.

Οι λιγότερες κατά 10% θέσεις στις στρατιωτικές σχολές ανεβάζουν τις βάσεις με την Ικάρων να φτάνει ως και τις 17.500 μόρια, ενώ οι ιατρικές όπως της Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσουν ως και στα 19.500 μόρια.

Στις σχολές της αστυνομίας η Αστυφυλάκων θα κυμανθεί από τα 15.500 ως και τα 16.000 μόρια, ενώ η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ θα ξεπεράσει τα 18.700 μόρια
Κατά τα άλλα ο μέσος όρος πτώσης των βάσεων θα είναι τα 700 μόρια ακόμη και στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές με αποτέλεσμα όσοι έγραψαν πάνω από 18.000 να μπαίνουν με άνεση στη σχολή προτίμησής τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος" οι βάσεις σε σχολές με μεγάλη ζήτηση αναμένεται να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα και έτσι για παράδειγμα στη Νομική της Αθήνας θα είναι μεταξύ 18.500 και 18.700 μορίων, από 18.800 ως 19.000 μόρια η σχολή πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ , η σχολή αρχιτεκτόνων στην Ξάνθη ως 20.600 μόρια, το παιδαγωγικό τμήμα Θεσσαλονίκης μέχρι 18.400 μόρια, ως 18.700 η φαρμακευτική Πάτρας, ενώ η Ιατρική της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τα 19.150 μόρια.

Δείτε που θα κινηθούν οι βάσεις σε άλλα τμήματα όπως :
Αγγλικής φιλολογίας ως 20.000
Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθήνας ως 18.700
Οδοντιατρική Αθήνας ως 18.950
Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης ως 18.750
Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ ως 19.050
Χημικών μηχανικών ΕΜΠ ως 18.200
Παιδαγωγικό Αθήνας ως 18.250.

ΕΛΓΑ: Πληρωμές αποζημιώσεων, την Παρασκευή 12 Αυγούστου

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ( ΠΣΕΑ) ύψους 2 εκατ. Ευρώ από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



Την Παρασκευή 12/08/2011 ο ΕΛ.Γ.Α θα καταβάλλει: Ποσό 1,3 εκατ. Ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1565 παραγωγών για αποζημιώσεις από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετού, χαλάζι, πλημμύρα, βροχόπτωση κ.λ.π) που συνέβησαν κυρίως την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010 στις ακόλουθες Περιφερειακές ενότητες :
Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λαρίσης, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκιδικής, και Χίου.


Επίσης, ποσό 784 χιλιάδες Ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 391 παραγωγών για οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) Α’ Τριμήνου 2008 για απώλεια παραγωγής φυτικού ανασύσταση και συμπληρωματική ενίσχυση στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες:
Αρκαδίας, Αττικής, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Πέλλας, Πρεβέζης, Τρικάλων και Χανίων.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr

Ε.Α.Σ. ΑΡΤΑΣ: Τα καρτέλ του γάλακτος δεν θέλουν τη ΔΩΔΩΝΗ στα μεγάλα σούπερ μάρκετ

«Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κτηνοτρόφων και Αγροτικής Τράπεζας με στόχο η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στους συνεταιρισμούς της Ηπείρου, είναι αυτό που χρειάζεται να γίνει στη παρούσα φάση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας Βαγγέλης Βαγγέλης, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μετά την αναβολή της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Επίσης αναφέρθηκε και στη συνάντηση, η οποία προηγήθηκε, των προέδρων των Ενώσεων της Ηπείρου με το Δ.Σ. της ΔΩΔΩΝΗΣ τονίζοντας ότι οι Ενώσεις ήταν αποφασισμένες να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της Γ.Σ. Ο κ. Βαγγέλης σε δηλώσεις του για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ανέφερε τα εξής:

«Η Γ.Σ. που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 Αυγούστου, από πλευράς της ΑΤΕ που είναι ο μεγαλομέτοχος, κυρίως ήθελε τροποποίηση του άρθρου 8 του περίφημου που θα μπορούσε η Αγροτική να πουλήσει μετοχές σε άλλους εκτός των μετόχων. Αυτό δεν το δεχτήκαμε γιατί όλοι ξέρουμε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της ΑΤΕ ήταν να έχει αυτό το δικαίωμα ώστε να μπορεί να πουλήσει μετοχές σε τρίτους και εμείς δεν θέλουμε να μπουν τρίτοι στη ΔΩΔΩΝΗ. Γι’ αυτό πάντα λέγαμε να παραμείνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή εφόσον η Τράπεζα θέλει να φύγει και να απαγκιστρωθεί, να βρεθεί τρόπος ώστε τις μετοχές να τις πάρουν οι Ενώσεις, οι Συνεταιρισμοί ή οι γαλακτοπαραγωγοί που είναι οι φυσικοί φορείς της ΔΩΔΩΝΗΣ. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα την προηγούμενη αλλά και την Τρίτη, οι τέσσερις πρόεδροι των Ενώσεων της Ηπείρου είχαμε συνέχεια επαφές μεταξύ μας και συγκεντρώσεις στα Γιάννενα και είχαμε πάρει την απόφαση ώστε αν η ΑΤΕ τελικώς δεν πειστεί να αναβάλει αυτή τη συνέλευση, έστω και βίαια, με τη βοήθεια βέβαια του αγροτικού κόσμου, να αποτραπεί η πραγματοποίηση της συνέλευσης. Αυτά τα έμαθε η ΑΤΕ. Δεν ήθελε να έρθει σε κόντρα με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και γι’ αυτό, σε μια συνομιλία που είχαμε την Τρίτη το απόγευμα απεφασίσθη ώστε αυτή η συνέλευση να μην πραγματοποιηθεί και να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη φορά αφού ήδη θα έχουν υπάρξει συμφωνίες τι θα γίνει, πώς θα μεταβιβαστούν οι μετοχές αφού η τράπεζα θέλει να απαγκιστρωθεί από την γαλακτοβιομηχανία ή γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν της επιτρέπει να συμμετάσχει σε βιομηχανίες που είναι όχι χρηματοοικονομικές.
Σ’ αυτό το διάστημα, μέχρι να γίνει (η γενική συνέλευση των μετόχων) οι δύο πλευρές, δηλαδή εμείς οι Ενώσεις και οι συνεταιρισμοί από τη μια πλευρά και η ΑΤΕ από την άλλη, θα προσπαθήσουμε να υπάρξει συνεννόηση ώστε να μην έχουμε συγκρούσεις. Ο στόχος είναι να παραμείνει περίπου στο ίδιο καθεστώς η ΔΩΔΩΝΗ δηλαδή να μείνει στους συνεταιρισμούς στην Ήπειρο. Να έχει ηπειρωτικό γνώρισμα η ΔΩΔΩΝΗ. Δεν θέλουμε να έρθουν μέσα μεγάλες βιομηχανίες επειδή θα έχουν τα λεφτά κλπ. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ στις τιμές γάλακτος σε όλη την Ελλάδα είναι πρώτη, κρατάει τις τιμές για όλους τους γαλακτοπαραγωγούς ψηλά. Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι η ναυαρχίδα των γαλακτοβιομηχανιών στην Ελλάδα. Είναι μια εταιρία που έχει κέρδη κάθε χρόνο. Στα 50 χρόνια λειτουργίας της δεν είχε ποτέ αρνητικό ισολογισμό. Πάντα ο ισολογισμός ήταν θετικός, όπως ξέρουμε ότι κάθε χρόνο μοιράζει μπόνους. Αυτό σημαίνει ότι έχει κέρδη και μοιράζει και κάποια χρήματα σαν επιβράβευση στους παραγωγούς».
Ο κ. Βαγγέλης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των καρτέλ να πλήξουν την γαλακτοβιομηχανία λέγοντας:
«Τα καρτέλ γάλακτος δεν θέλουν τη ΔΩΔΩΝΗ μέσα στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Είχαμε κάνει όμως προσπάθεια και κάνουμε συνέχεια ώστε τη ΔΩΔΩΝΗ την ανεβάσαμε πολύ ψηλά.
Την έχουμε φτάσει να κάνει εξαγωγές σε 35 χώρες.
Τα προϊόντα της είναι παγκοσμίως γνωστά και με το καλύτερο όνομα.
Τα καρτέλ θέλουν να τα διώξουν γιατί έχουν έναν καλό ανταγωνιστή στην αγορά, με την έννοια ότι έχει καλά προϊόντα που δεν μπορούν να τον συναγωνιστούν και να τον ανταγωνιστούν.
Γι’ αυτό θα ήταν ευτύχημα γι’ αυτούς να συμμετέχουν μέσα στη ΔΩΔΩΝΗ».


ΠΗΓΗ: www.arta.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Χωρίς ΑΦΜ χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις από 1η Σεπτεμβρίου


Χωρίς ΑΦΜ θα μείνουν από την 1η Σεπτεμβρίου πολίτες και επιχειρήσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών.
Η διαγραφή από τις λίστες καταχώρησης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου θα έχει σειρά συνεπειών με βασικότερη ότι θα καταστεί αδύνατη η πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής με την Εφορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, από 1η Σεπτεμβρίου, καθίστανται ανενεργά τα ΑΦΜ που:
α)δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) για δύο συνεχόμενα έτη
β) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησής ή
γ) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)
δ) έχει διαπιστωθεί πως έχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία κατόχου


Οι φορολογούμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν το ΑΦΜ τους θα ενημερωθούν με επιστολή από τη ΓΓΠΣ προκειμένου να προσέλθουν στην Εφορία στην οποία υπάγονται και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.


Συνέπειες της απενεργοποίησης.
Οι συνέπειες της απενεργοποίησης του ΑΦΜ θα είναι σημαντικές καθώς όσοι επιλεγούν δε θα μπορούν:
•να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία
•να υποβάλουν οποιαδήποτε δήλωση στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ
•να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά
•να υποβάλουν οποιαδήποτε γνωστοποίηση σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Β.Σ
•να τύχουν απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας
•να λάβουν πιστοποιητικό για υποβολή δηλώσεων κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών
•να λάβουν πιστοποιητικό για μεταβίβαση ακινήτων
•να πάρουν αντίγραφο των υποβληθεισών δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής, δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), δήλωσης ΦΑΠ νομικών προσώπων και εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ και ΦΑΠ φυσικών προσώπων
•να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα
•να εισπράξουν ποσά από την εξόφληση τίτλων πληρωμής (Α.Φ.Ε.Κ. Χρηματικά Γραμμάτια, Γραμμάτια τρίτων, Χρηματικά εντάλματα)
•να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο τομέα (συμμετοχή σε διαγωνισμό για προμήθεια υλικών ή ανάθεση έργων του Δημοσίου). Αντίθετα ακόμα και με ανενεργό ΑΦΜ, βεβαιώνονται και εισπράττονται κανονικά τυχόν οφειλές, επιβάλλονται πρόστιμα αλλά μπορούν να κατατεθούν χειρόγραφα δηλώσεις.
Ο έλεγχος αυτός θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Εντός Αυγούστου η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για το 80% τουλάχιστον των ειδικοτήτων.



Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων πραγματοποίησε, στο πλαίσιο των επαφών με Φορείς και Οργανώσεις με θέμα την επικαιροποίηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κάτω Ραβένια στο Δήμο Πωγωνίου.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε ύφεση.
Στα Κάτω Ραβένια επιχειρούν 12 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 6 οχήματα.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό, γιατί η  φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερα μέτωπα!!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Βουλιάζει από λαθρομετανάστες

Ρουτίνα οι συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στο λιμάνι.


Ένας 22χρονος αλλοδαπός, οδηγός οχήματος, συνελήφθη στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και πλαστή άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
Σκοπός του ήταν η παράνομη έξοδος από τη χώρα τόσο του ιδίου όσο και της 34χρονης αλλοδαπής συνεπιβάτιδός του, η οποία συνόδευε τέσσερα ανήλικα παιδιά.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ και τα πέταξαν

Φοβήθηκαν γιατί έγιναν αντιληπτοί.


Ληστές για κλάματα ήταν οι δύο άγνωστοι δράστες που εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο των Ιωαννίνων.
Οι δράστες άρπαξαν από το κατάστημα χρυσαφικά συνολικής αξίας 100.000 ευρώ αλλά τα παράτησαν λίγο παρακάτω καθώς έγιναν αντιληπτοί από περίοικους.
Οι δύο άνδρες αναζητούνται.

ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ ΑΡΤΑΣ: Φεστιβάλ Ελεύθερης Μουσικής Σκέψης 12,13 και 14 Αυγούστου

Για δεύτερη χρονιά φέτος οργανώνεται το Φεστιβάλ στη Σκουληκαριά με μια διαφορετική αντίληψη για τον πολιτισμό και τη διασκέδαση. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος των απανταχού Γιαννιωτισίων Άρτας ''Ο Έλατος''.



1η Ημέρα, Παρασκευή 12 Aυγούστου ώρα 21.30'.
Οι περίφημοι ''ΛΑΛΙΤΑΔΕΣ'' σε μια καταπληκτική παρουσίαση της Ηπειρώτικης μουσικής και όχι μόνο.


2η Ημέρα, Σάββατο 13 Αυγούστου ώρα 21.30'.
Νίκου Παπακώστα ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ''. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από τον Πόντο , στην Πόλη , την Σμύρνη, το Αιγαίο μέχρι και την Ήπειρο. Με την Νάντια Καραγιάννη, τον Μάνο
Κουτσαγγελίδη, τον Νίκο Καραγιάννη και την Ορχήστρα Canto Mediterraneo.

3η Ημέρα, Κυριακή 14 Αυγούστου , ώρα 21.30'.
Το φεστιβάλ αποκτά διεθνή χαρακτήρα. 120 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια παρουσιάζουν μια απίστευτη παράσταση πολυφωνικού, πεντατονικού και χορωδιακού τραγουδιού μεταφέροντας την παράσταση του Θεάτρου Δώρα Στράτου στη Σκουληκαριά.


Τα σχήματα που θα πάρουν ειναι τα εξής:
1.- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΤΣΟΥ.
2.- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ.
3.- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.
4.- ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΝΑΝΤΩΝ.
5.- ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ BULGARIAN VOCES RODINA.
6.- ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.
7.- KAI TEΛOΣ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΡΤΙΝΗ ΠΑΡΕΑ με τραγούδια από τον μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ στα μέρη της ορεινής Άρτας και δεν θα έχει προκαθορισμένη χρονική διάρκεια.
'Οσο πάει!!!!


Υπάρχει χώρος οργανωμένος για ελεύθερο κάμπιγκ και μπορεί ο καθένας, να πάει, να μείνει εκεί και να κατασκηνώσει όσες μέρες θέλει.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 13 Αυγούστου




Οι φορείς του χωριού σας καλούν στο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011.





ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Κάστρο, το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ

Ο τροβαδούρος της αγάπης με την ορχήστρα του, μας υποδέχονται σ΄ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, δίπλα στην θάλασσα, αγναντεύοντας συνάμα το Ιόνιο, τον Αμβρακικό, την Λευκάδα, αλλά και την Ηπειρωτική ενδοχώρα, και τα Ακαρνανικά βουνά, για μια αξέχαστη μουσική βραδιά παρέα με τ΄ολόγιομο φεγγάρι.
Το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Κάστρο του Παντοκράτορα στην Πρέβεζα.

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πυρκαγιά σε δασική έκταση με πουρνάρια- Κινδυνεύουν κτηνοτροφικές μονάδες στο Μαζαράκι



Λίγο μετά τις 22:00, ξέσπασε πυρκαγιά λίγο έξω από το χωριό Βροντισμένη του Δήμου Πωγωνίου.
Η πυρκαγιά καίει λιβαδοχορταρική έκταση και πυκνή βλάστηση με πουρνάρια. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας του δυνατού ανέμου που φυσά στην περιοχή και κατευθύνεται με ταχύτητα προς το χωριό Μαζαράκι.
Άμεσος είναι ο κίνδυνος για τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής
που αποτελείται από 26 πυροσβέστες και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 10 οχήματα καθώς και δυνάμεις πυρασφάλειας του Δήμου Πωγωνίου.
Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Δημοτικός Συμβουλος Πωγωνίου κ. Ευθύμιος Κάκος  καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.