Επίσης αναφέρθηκε και στη συνάντηση, η οποία προηγήθηκε, των προέδρων των Ενώσεων της Ηπείρου με το Δ.Σ. της ΔΩΔΩΝΗΣ τονίζοντας ότι οι Ενώσεις ήταν αποφασισμένες να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της Γ.Σ. Ο κ. Βαγγέλης σε δηλώσεις του για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ανέφερε τα εξής:
«Η Γ.Σ. που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 Αυγούστου, από πλευράς της ΑΤΕ που είναι ο μεγαλομέτοχος, κυρίως ήθελε τροποποίηση του άρθρου 8 του περίφημου που θα μπορούσε η Αγροτική να πουλήσει μετοχές σε άλλους εκτός των μετόχων. Αυτό δεν το δεχτήκαμε γιατί όλοι ξέρουμε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της ΑΤΕ ήταν να έχει αυτό το δικαίωμα ώστε να μπορεί να πουλήσει μετοχές σε τρίτους και εμείς δεν θέλουμε να μπουν τρίτοι στη ΔΩΔΩΝΗ. Γι’ αυτό πάντα λέγαμε να παραμείνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή εφόσον η Τράπεζα θέλει να φύγει και να απαγκιστρωθεί, να βρεθεί τρόπος ώστε τις μετοχές να τις πάρουν οι Ενώσεις, οι Συνεταιρισμοί ή οι γαλακτοπαραγωγοί που είναι οι φυσικοί φορείς της ΔΩΔΩΝΗΣ. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα την προηγούμενη αλλά και την Τρίτη, οι τέσσερις πρόεδροι των Ενώσεων της Ηπείρου είχαμε συνέχεια επαφές μεταξύ μας και συγκεντρώσεις στα Γιάννενα και είχαμε πάρει την απόφαση ώστε αν η ΑΤΕ τελικώς δεν πειστεί να αναβάλει αυτή τη συνέλευση, έστω και βίαια, με τη βοήθεια βέβαια του αγροτικού κόσμου, να αποτραπεί η πραγματοποίηση της συνέλευσης. Αυτά τα έμαθε η ΑΤΕ. Δεν ήθελε να έρθει σε κόντρα με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και γι’ αυτό, σε μια συνομιλία που είχαμε την Τρίτη το απόγευμα απεφασίσθη ώστε αυτή η συνέλευση να μην πραγματοποιηθεί και να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη φορά αφού ήδη θα έχουν υπάρξει συμφωνίες τι θα γίνει, πώς θα μεταβιβαστούν οι μετοχές αφού η τράπεζα θέλει να απαγκιστρωθεί από την γαλακτοβιομηχανία ή γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν της επιτρέπει να συμμετάσχει σε βιομηχανίες που είναι όχι χρηματοοικονομικές.
Σ’ αυτό το διάστημα, μέχρι να γίνει (η γενική συνέλευση των μετόχων) οι δύο πλευρές, δηλαδή εμείς οι Ενώσεις και οι συνεταιρισμοί από τη μια πλευρά και η ΑΤΕ από την άλλη, θα προσπαθήσουμε να υπάρξει συνεννόηση ώστε να μην έχουμε συγκρούσεις. Ο στόχος είναι να παραμείνει περίπου στο ίδιο καθεστώς η ΔΩΔΩΝΗ δηλαδή να μείνει στους συνεταιρισμούς στην Ήπειρο. Να έχει ηπειρωτικό γνώρισμα η ΔΩΔΩΝΗ. Δεν θέλουμε να έρθουν μέσα μεγάλες βιομηχανίες επειδή θα έχουν τα λεφτά κλπ. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ στις τιμές γάλακτος σε όλη την Ελλάδα είναι πρώτη, κρατάει τις τιμές για όλους τους γαλακτοπαραγωγούς ψηλά. Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι η ναυαρχίδα των γαλακτοβιομηχανιών στην Ελλάδα. Είναι μια εταιρία που έχει κέρδη κάθε χρόνο. Στα 50 χρόνια λειτουργίας της δεν είχε ποτέ αρνητικό ισολογισμό. Πάντα ο ισολογισμός ήταν θετικός, όπως ξέρουμε ότι κάθε χρόνο μοιράζει μπόνους. Αυτό σημαίνει ότι έχει κέρδη και μοιράζει και κάποια χρήματα σαν επιβράβευση στους παραγωγούς».
Ο κ. Βαγγέλης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των καρτέλ να πλήξουν την γαλακτοβιομηχανία λέγοντας:
«Τα καρτέλ γάλακτος δεν θέλουν τη ΔΩΔΩΝΗ μέσα στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Είχαμε κάνει όμως προσπάθεια και κάνουμε συνέχεια ώστε τη ΔΩΔΩΝΗ την ανεβάσαμε πολύ ψηλά.
Την έχουμε φτάσει να κάνει εξαγωγές σε 35 χώρες.
Τα προϊόντα της είναι παγκοσμίως γνωστά και με το καλύτερο όνομα.
Τα καρτέλ θέλουν να τα διώξουν γιατί έχουν έναν καλό ανταγωνιστή στην αγορά, με την έννοια ότι έχει καλά προϊόντα που δεν μπορούν να τον συναγωνιστούν και να τον ανταγωνιστούν.
Γι’ αυτό θα ήταν ευτύχημα γι’ αυτούς να συμμετέχουν μέσα στη ΔΩΔΩΝΗ».