Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έφτασαν τους 85 οι νεκροί από τη γρίπη

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλος ένας ασθενής έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας επιπλοκών της όσους, ανεβάζοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των νεκρών σε 85, ενώ  ότι βρίσκονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ 26 άτομα.
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η γρίπη να πλήττει ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες, προκαλώντας τους βαριές επιπλοκές και οδηγώντας τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά από την αρχή της εφετινής επιδημίας έχουν νοσηλευτεί σε Εντατικές 190 άτομα.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας

Το 64ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 14-16 Μαρτίου, παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο αντιπρόεδρος κ. Τσιούφης, ο τ. πρόεδρος κ. Καλλικάζαρος, ο Γραμματέας κ. Κανακάκης και άλλα μέλη της ΕΚΕ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής που εργάζονται στην Αμερική, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο επιστημονικής παρουσίας των Ελλήνων Καρδιολόγων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα.
 Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε ο προβληματισμός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε κάθε επίπεδο.
Συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων τόσο για επιστημονικά όσο και για ευρύτερα θέματα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 1-0

Με γκολ του Νοέ Ακόστα ο ΠΑΣ νίκησε 1-0 τον Πλατανιά

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος ήταν αγνώριστος κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αφού η απουσία του Τσάβες ήταν εμφανής.
Την ίδια ώρα, ο Πλατανιάς μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ανέβασε την απόδοση του και στο 29' δημιούργησε την πρώτη φάση με σουτ του Μενδρινού, το οποίο κόντραρε και απομακρύνθηκε.
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα της επανάληψης παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο.
Πίεσε τον Πλατανιά, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Τζημόπουλο (51') για να ανοίξει το σκορ και τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα με τον Ακόστα.
Ο Ίλιτς σέντραρε από δεξιά και ο Ακόστα με προβολή αφού έδωσε ύψος στη μπάλα, την έστειλε στη δεξιά γωνία του Ολιμπά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Στο 60' άγγιξαν το 2-0, όμως ο Γιάκος που είχε περάσει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, σημάδεψε με κεφαλιά το δεξί δοκάρι της εστίας του Ολιμπά.
Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γουνδουλάκη, όμως οι παίκτες του ΠΑΣ έδιωξαν πάνω στη γραμμή και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (57' Γιάκος), Μιχαήλ (63' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Κοροβέσης (79' Ντάσιος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Ακόστα, Χαρίσης.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μενδρινός (77' Μιλούνοβιτς), Μπανανά, Κουλιμπαλί (59' Γκαβιλάν), Ιτούα, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Τόρες, Γιακουμάκης (66' Γουνδουλάκης), Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα και στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, χθες (17-03-2015), από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Πρέβεζας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (17-03-2015) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (10) μηνών και (10) ημερών, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
2. Χθες (17-03-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Εγκαινιάστηκε στο Ζάππειο, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, η Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Άραχθος - Τζουμέρκα: Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας»

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τη Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών εγκαινίασε  τη λειτουργία έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Άραχθος - Τζουμέρκα: Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας», όπου  παρουσιάζεται  στο κοινό της πόλης της Αθήνας τα θαυμάσια και μεγαλοπρεπή δημιουργήματα της φύσης και του ανθρώπου με τα οποία είναι σπαρμένη η προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου.
 Σκοπός των διοργανωτών είναι, μέσα από το οπτικό ταξίδι να προκαλέσουν τον επισκέπτη να διαπιστώσει από κοντά την άγρια ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του τοπίου, αλλά και να προβληματιστεί για την ανάγκη προστασίας του Εθνικού Πάρκου.  Ακόμη να προκαλέσουν περισσότερους να επισκεφτούν για πρώτη φορά την περιοχή και  να ξεναγηθούν και περιηγηθούν στις ομορφιές που θα συναντήσουν.

Υπουργείο Παιδείας: Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων.
Τα μαθήματα του σχολικού έτους  2014-2015 λήγουν στις 13 Μαΐου.
Ειδικότερα:
A. Οι  Πανελλαδικές  Εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

Στον Κασιδιάρη την Κυριακή 22 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Δύο πορείες στον Κασιδιάρη οργανώνει την Κυριακή 22 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Η πρώτη πορεία στη διαδρομή Λίμνη Ριαχόβου-Ιερομνήμη-Παλαιογρίμπιανη-Κουκλιοί είναι Β' κατηγορίας, διάρκειας έξι ωρών με αρχηγό τον Δημήτρη Μωραΐτη.
Η δεύτερη στη διαδρομή Λίμνη Ριαχόβου-Ιερομνήμη-κορυφή Σιάνιστα-Παλαιογρίμπιανη-Κουκλιοί  είναι Γ' κατηγορίας, διάρκειας οκτώ ωρών με αρχηγό τον Δημήτρη Ξαξίρη.
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, grampon - piollet, γκέτες, γάντια, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό-αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη, τηρείται αυστηρή αριθμητική σειρά προτεραιότητας.
Αναχώρηση: 7:30 π.μ. από την έξοδο του parking της κεντρικής πλατείας.

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων, Σμύρνης 15, 7-9 μ.μ. καθημερινά εκτός Κυριακής, και στο τηλ. 2651022138.