Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας

Το 64ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 14-16 Μαρτίου, παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο αντιπρόεδρος κ. Τσιούφης, ο τ. πρόεδρος κ. Καλλικάζαρος, ο Γραμματέας κ. Κανακάκης και άλλα μέλη της ΕΚΕ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής που εργάζονται στην Αμερική, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο επιστημονικής παρουσίας των Ελλήνων Καρδιολόγων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα.
 Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε ο προβληματισμός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε κάθε επίπεδο.
Συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων τόσο για επιστημονικά όσο και για ευρύτερα θέματα.

Το 64ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας θεωρείται παγκοσμίως ως μια από τις πιο σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις για θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επισημάνθηκαν ανάμεσα σε άλλα, ότι οι περιττές εξετάσεις στον άνθρωπο και η έκθεσή του σε υπερβολική ακτινοβολία χωρίς σοβαρό λόγο κοστίζει πολύ, αλλά- το κυριότερο- καθίσταται επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.
Επίσης ασθενείς που είναι υπέρβαροι και έχουν κολπική μαρμαρυγή, πρώτα θα πρέπει να χάνουν βάρος και στη συνέχεια να πραγματοποιείται ηλεκτρικός καυτηριασμός.
Τέλος αναδείχτηκε ότι παρατηρείται σημαντική πρόοδος στη Καρδιοογκολογία.


ΠΗΓΗ: /www.iatronet.gr