Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έστειλε Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα καθώς του έψαλλαν τα κάλαντα τόσο τα παιδιά από την Κιβωτό του κόσμου όσο και η μπάντα την Μεραρχίας Ιωαννίνων.
"Το 2016 δίνει στη θέση του στο 2017. 
Το πέρασμα από τη μια χρονιά στην άλλη, συνοδεύεται με πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες, αλλά και με την αισιοδοξία ότι κάτι καλύτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον.
Η κοινωνία μας, στο χρόνο που φεύγει,  δοκιμάστηκε σε κάθε επίπεδο. 
Η  αβεβαιότητα κυριάρχησε. Οι ανατροπές προς το δυσμενέστερο συνεχίστηκαν και  έπληξαν σχεδόν κάθε επαγγελματικό κλάδο.
Η πατρίδα μας για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπη και με υπερφίαλες και ανιστόρητες αξιώσεις γειτόνων μας.
Η  Ελλάδα, υποχρεώθηκε να διαχειριστεί το τεράστιο προσφυγικό κύμα από την Ανατολή, με μεγάλο κόστος για την ίδια, αλλά και τους κατοίκους της.

Νέα παράταση έως τις 9 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλά και της κατάθεσης πινακίδων, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.
Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση και μετά τις 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα πρόστιμα (διπλό αντίτιμο τελών) σε όσους δεν έχουν πληρώσει.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Κατασχέθηκαν πάνω από (85) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη χθες (29-12-2016) το βράδυ, τριών ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 25, 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και έκθεσης ανηλίκου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι εντόπισαν στην περιοχή του αεροδρομίου Ιωαννίνων τον 36χρονο και την 34χρονη (οι οποίοι συνόδευαν και τον 6χρονο γιο τους) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, με το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του οχήματος τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (56) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (85.700) γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των προπομπών, ο 36χρονος οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(56) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (85.700) γραμμαρίων.
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκε στην κατοχή της 36χρονης
δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

«Αγαπητοί συνδημότες,
Αφήνουμε πίσω μας μία δύσκολη και συνάμα περίεργη, από πολλές απόψεις, χρονιά. Όμως κρατάμε το θετικό στοιχείο ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και βρισκόμαστε σήμερα στην ανατολή της νέας χρονιάς, με την ελπίδα ότι το 2017 θα φέρει μόνο ευχάριστες στιγμές.
Από τον χρόνο που σήμερα τελειώνει, ας κρατήσουμε τις εμπειρίες που είχαμε και την πολύτιμη γνώση που αποκομίσαμε από αυτές, ως «εργαλείο» για το μέλλον.
 Η περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου και είναι στο χέρι μας να φέρουμε τις αλλαγές που θα φυσήξουν αέρα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε και τη νέα χρονιά να υπηρετούμε με σεβασμό τους ανθρώπους που μας όρισαν να κρατάμε στα χέρια μας τα ηνία του Δήμου αλλά κι όσους βρίσκονται «απέναντί» μας. Το Πωγώνι και οι άνθρωποί του πρέπει να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Με αυτή την αρχή θα πορευτούμε και το 2017 τιμώντας την εμπιστοσύνη σας.
Εύχομαι το 2017 να φέρει την αναγέννηση των ψυχών και του τόπου. Να φέρει σε όλους υγεία, προκοπή και τύχη. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!»

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κώστας Καψάλης

Υπουργείο Παιδείας: Μόνο για φέτος η διπλή εξεταστική για τους φοιτητές επί πτυχίω

Μόνο τη φετινή χρονιά θα ισχύσει η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου, για τους επί πτυχίω φοιτητές. 
Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017, είναι προσωρινή λύση ρυθμιστικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα, πάντα, με το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, βάσει του οποίου, από την επόμενη χρονιά, την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι σχολές, με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς τους.
Υπενθυμίζεται ότι «επί πτυχίω» θεωρούνται οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων της σχολής τους και συνεχίζουν τη φοίτησή τους δηλώνοντας τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων ή μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

Κρανιά Πρέβεζας: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομο τυχερό παίγνιο

Συνελήφθησαν, σήμερα (30.12.2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Κρανιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 45, 25, 32 και 35 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - καφενείο, συνελήφθησαν o 45χρονoς ιδιοκτήτης του καταστήματος, καθώς και τρία άτομα, ηλικίας 25, 32 και 35 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε παράνομο τυχερό παίγνιο, το οποίο διενεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (202) μάρκες διαφόρων χρωμάτων που αντιστοιχούσαν σε ανάλογα χρηματικά ποσά, μία τράπουλα και το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για το Νέο Έτος

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10:30, στο Πνευματικό κέντρο του ΔήμουΖωγράφου, Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου


Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου

Σας περιμένουμε όλους στην καθιερωμένη ετήσια κοπή πίτας του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, στην πίτα του Ηπειρώτη που θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο Δ.Ζωγράφου στην οδό Ανακρέοντως 60 στις 08-01-2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ..
Θα ανταλλάξουμε ευχές με ωραίο τσιπουράκι και ηπειρώτικες πίτες.
Θα τιμήσουμε για την Προσφορά τους προς τον Σύνδεσμο μας τον Πολιτισμό και εν γένει στον Ηπειρωτισμό δύο εξέχουσες προσωπικότητες τους:
Α) Απόστολο Κ. Μπίσα, Διευθυντή Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου (που ιδρύθηκε το 1937, με έδρα την Αθήνα) και Β) Νικόλαο Δ. Βατάλη, τ. Διευθυντή Οικονομικού Ελέγχου της Δ.Ε.Η., Νομάρχη, Μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Τα παραδοσιακά Ηπειρώτικα Κάλαντα, καθώς και τα Πρωτοχρονιάτικα, θα μας τα ψάλει το νεοσύστατο πολιτιστικό τμήμα του Συνδέσμου, η χορωδία μας.


Το Δ.Σ.  του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου

Η προκήρυξη 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ για 1.666 προσλήψεις στα νοσοκομεία

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. 


Παρακάλαμος: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο “PLEGMA” CLUB

Αναδρομικές πληρωμές επιδομάτων σε δικαιούχους


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  σχετικά με τις πληρωμές αναδρομικών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επιδόματος ενοικίου και του παλιού πιλοτικού προγράμματος του εγγυημένου εισοδήματος.
1. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή σε δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», που αφορά σε αναδρομικά προηγούμενων μηνών (επανεισαγωγή σωστού ΙΒΑΝ, τακτοποίηση λανθασμένων στοιχείων κ.λπ).
Το ποσό των € 905.333,18 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.346 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του ΚΕΑ που λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους εντάχθηκαν τελικά 48.167 νοικοκυριά.
2. Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 17η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».
Το ποσό των 6.461.920,65 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.486 ιδιοκτητών ακινήτων. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και συγκεντρωτικές ή αναδρομικές καταβολές για την τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του προγράμματος προς τους δικαιούχους της επιδότησης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων, διοργανώνει αντάμωμα και ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20:30, στο Πύλης Μέγαρο στα Τρίκαλα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων σας προσκαλεί όλους στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στο Πύλης Μέγαρο στα Τρίκαλα.
Ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Δόκιμος Χαραλάμπους θα μας συντροφεύει όλο το βράδυ. Μαζί του στο τραγούδι οι Ηπειρώτες Δημήτρης Αχνούλας, Ελευθερία Χαραλάμπους και η Έλλη Κοσμά.
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017
Μην χάσετε την μοναδική ευκαιρία για ένα πραγματικό ηπειρώτικο γλέντι με πλούσιο πρόγραμμα και χορευτικά, άφθονο φαγητό και ποτό με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων.
Χορηγοί επικοινωνίας: - Πύλης Μέγαρο
- Cafe Picasso (οδός Χατζηπέτρου και 25ης Μαρτίου -Τρίκαλα)

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων
Η Πρόεδρος   Η Γεν. Γραμματέας
Χύτα Νίκη   Οικονόμου Αθηνά

6937385053 6977672318

Μερόπη Τζούφη: Διευκρινήσεις για τη δήλωση «Πόθεν Έσχες»

Με αφορμή τη δημοσίευση της δήλωσης «Πόθεν Έσχες», στην υποβολή της οποίας υποχρεούμαι λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας, σας επισημαίνω τα ακόλουθα, με σκοπό να αποτυπωθεί η αληθινή κατάσταση των περιουσιακών μου στοιχείων, η οποία δεν προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα.
Κατά πρώτον, πρέπει να τονισθεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία της δήλωσης «Πόθεν Έσχες» αφορούν τα υφιστάμενα κατά την 28-Δεκ-2015 και όχι αυτά του προηγουμένου έτους (2014), όπως ορίζεται στις οδηγίες υποβολής  για τους νεοεκλεγόμενους βουλευτές, που καταθέτουν για πρώτη φορά  δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Επομένως, στην εν λόγω δήλωση συμπεριλαμβάνονται τα εισοδήματα και οι καταθέσεις του 2015.
Προκειμένου λοιπόν να καταστεί σαφής η πραγματική κατάσταση των εισοδημάτων μου, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και να πληροφορήσετε, μέσω των μέσων σας, το κοινό για τα εξής:
1. Δηλωθέν εισόδημα
Σε κάποια ανάρτηση έχει εμφανισθεί ως φορολογητέο ατομικό μου εισόδημα για το έτος 2014 το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα (δηλαδή το δικό μου και του συζύγου μου). Έτσι, αντί να διαχωρίσετε τα δύο εισοδήματα, ήτοι το ποσό των 51.541,82€ του δικού μου εισοδήματος και το ποσό των 35.478,46€ του εισοδήματος του συζύγου μου, αθροίσατε τα δύο ποσά και τα εμφανίσατε ως ατομικό μου εισόδημα, αγγίζοντας το ύψος των 87.020,28€. Τα ανωτέρω προκύπτουν και από τους κωδικούς υπόχρεου της δήλωσης.