Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Το νέο σχέδιο για την αστυνόμευση της Ηπείρου

Που καταργούνται και που ιδρύονται τμήματα

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, με ορισμένες όμως παρεκκλίσεις υπηρετεί την αρχή της λειτουργίας ενός αστυνομικού τμήματος ανά Καλλικρατικό Δήμο.
Συνάμα εισάγει τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου ενώ προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Άμεσης Δράσης στα Γιάννινα.
Το σχέδιο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Η διαδικασία ήταν ανοιχτή και ο διάλογος που έγινε εξαντλητικός.
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στο νομό Ιωαννίνων καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Κατσικά και Πυρσόγιαννης ενώ συγχωνεύεται το τμήμα τροχαίας με το αστυνομικό τμήμα Μετσόβου.
Το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου θα μεταφερθεί στο Καλπάκι ενώ ουσιαστικός κερδισμένος είναι ο Δήμος Δωδώνης καθώς είναι ο μοναδικός όπου ιδρύεται νέο Αστυνομικό Τμήμα με έδρα την Τύρια.
Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει συνολικά οκτώ αστυνομικά τμήματα: 

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για ένταξη στη δράση "Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης"

Από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξη τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.
Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:
- Τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

- Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Πετυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, στην έκθεση "Foodex Saudi" που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από 17 έως 20 Νοεμβρίου

Πετυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, στην έκθεση "Foodex Saudi" που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από 17 έως 20 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από την Ήπειρο για την "είσοδο" επιχειρήσεων στην Αραβική αγορά και για το λόγο αυτό επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, φιλοξενήθηκαν οι εξής επιχειρήσεις:
ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε. (Βιολογικά φρούτα και λαχανικά), Μονολίθι (ζυμαρικά), Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας, Ελιές "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Άρτας, ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Τυροκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Συσκευαστήριο Αγροτικών Προϊόντων "Γκίκας" Θεσπρωτίας, Αρωματικά φυτά και βότανα "Κομίνης" Θεσπρωτίας, Ελαιόλαδο Unique Άρτας, ΜΠΑΦΑΣ Α.Ε.Τ Τυροκομικά, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., KROP φρούτα, "Σιαπλαούρας" αρνιά.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης , εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών τροφίμων στην Τζέντα, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και B2B συναντήσεις, όπου παρουσιάστηκαν τα τοπικά μας προϊόντα, για τα οποία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Άραβες επιχειρηματίες.

Μεταξύ άλλων, το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης της Τζέντα.

Ο Αγροτικός Αστέρας συνέτριψε τον Απείθαρχο στον Παρακάλαμο (4-0)-Νίκησε η Αναγέννηση στο Κεφαλόβρυσο τον Αστήρ Αμφιθέας (2-1)-Τρίποντο για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με Π.Α.Σ. Αλμυρός (3-2)

*Επιστροφή στις  νίκες και μάλιστα  με το ευρύ 4-0 σημείωσε το απόγευμα της Κυριακή στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας επί της ομάδας του Α.Σ. Απείθαρχου. 
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μακρή Χρήστο στο 35΄, διπλασίασαν τα τέρματα με τον   Τσιγαρίδα Μανόλη  στο 60'.
Από το 42' οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπαθαρά Δημήτρη με κόκκινη κάρτα.
Ο  Γκόνης Πέτρος έκανε το 3-0 στο 65΄ και το τελικό 4-0 ο  Μακρής Χρήστος στο 90΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Σκόρδος Κων/νος (Χαλιγιάννης Βασίλειος 70΄), Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος,  Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Ζόta Αρσέν (Ζota Joel 46΄) Νταλάκας Χαράλαμπος (Μπαρίμης Γεώργιος 68΄),  Μπούρμπος Αλέξανδρος
*Μετά από μια καλή εμφάνιση  με συνεχή βροχή η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος κέρδισε στο Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής την αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα του Αλμυρού Βουνοπλαγιάς, με 3-2.
Οι φιλοξενούμενοι  προηγήθηκαν με 1-0 από το 17΄ με το Ζώτο Θεόδωρο, στο 22΄ η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε στο δοκάρι και άουτ ο  Κώστας Ντέλλας.
Οι γηπεδούχοι στο 41΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, με ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ από τον Δημήτρη Μαγκλάρα!
Με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου (47΄), η ομάδα του Αλμυρού προηγήθηκε ξανά  με 1-2 με το Ζώτο Θεόδωρο.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 56΄ με απευθείας κόρνερ του Κώστα Ντέλλα.
Ο ΠΑΣ Αλμυρός έπαιζε από το 80΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σίσκα Πολύτιμου-Άγγελου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 81΄ ο Ζενέλης Πάτροκλος έκανε την ολική ανατροπή κάνοντας το 3-2.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Κοντοδήμος Ηλίας, Κώστας Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Μυριούνης Σταύρος, Καπρινιώτης Ευστράτιος (Πάντος Παναγιώτης 84΄), Μπάγιας Ελευθέριος (Φουρτούνης  Ηλίας 72΄), Μαγκλάρας Δημήτριος (Καρδάσης Γεώργιος 82΄), Κατσαβριάς Βασίλειος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος
*Η Αναγέννηση  ξεπέρασε στο Κεφαλόβρυσο το εμπόδιο του Αστήρ Αμφιθέας με σκορ 2-1 και είναι 2η με 22 βαθμούς στη κούρσα για την μεγάλη κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3-6
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 4-3
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-1
****
Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-2
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 4-0
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-5
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-1 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3-2   


Βαθμολογία (10η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 27
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 22
3. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 21
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 20
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 19
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 18
7. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 16
8. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 16  
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 15 
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 14
11. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 13  
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 12
13. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 11
14. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 8
15. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 7
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4 

18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 3

Γιάννης Καραγιάννης: Αναγκαία η Στήριξη των Μελισσοκόμων του Νομού Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της πρώτης γιορτής μελιού στα Γιάννενα, ο βουλευτής κ. Γιάννης Καραγιάννης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων "Ο Αρισταίος" κ. Αναστάσιο Ποντίκη, μέλη του Δ.Σ. και εκθέτες μελισσοκόμους παραγωγούς.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα των μελισσοκόμων της περιοχής με κυριότερα τη μη έκδοση κάρτας παραγωγού για νέους μελισσοκόμους, την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων που καταστρέφει μεγάλους πληθυσμούς μελισσών, την Ελληνοποίηση εισαγόμενου μελιού και την έλλειψη σύγχρονων μεθόδων προώθησης.

Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη προσπάθεια της μελισσοκομίας στην περιοχή, είτε με τη μορφή επιχείρησης του χώρου της κοινωνικής οικονομίας είτε με τη μορφή clusters, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, τη διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της περιόδου 2014-2020 και την αναγκαία στροφή, λόγω υψηλής ποιότητας προϊόντος, στην εξωστρέφεια.

Ιωάννινα: Σύλληψη 34χρονου για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (21-11-2015) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (17,9) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα στην Άρτα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από κατάστημα, που διαπράχθηκε την 15-11-2015, στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 14χρονων υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι τα ξημερώματα της 15-11-2015, εισήλθαν σε κατάστημα –αναψυκτήριο στην Περιφερειακή Οδό Άρτας και αφού παραβίασαν την ταμειακή μηχανή, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (24-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (25-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο
Πέμπτη (26-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (27-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (28-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Kλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλο για το θέμα των απολύσεων υπαλλήλων από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πανελλαδικά, κατά το 2009.
Οι περισσότεροι από όσους απολύθηκαν (συγκεκριμένα 171), κατάφεραν να πετύχουν μέσω δικαστικών αποφάσεων την αναγνώρισή τους ως τακτικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου, εφόσον αποδείχθηκε ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, στη συνάντηση τονίστηκε πως το ζήτημα του ΟΑΕΔ είναι συνολικό καθώς λειτουργεί με δραματικά λίγους υπαλλήλους με αποτέλεσμα από τη μία την ταλαιπωρία των πολιτών και από την άλλη την υποβάθμισή του. Ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχει και τις υποδομές, αλλά και το προσωπικό ώστε να διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου τα ΕΣΠΑ που προορίζονται για τους ανέργους.

Δεδομένου ότι η ενίσχυση του ΟΑΕΔ αποτελεί στρατηγικής σημασίας στόχος, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως στα πλαίσια που το επιτρέπει ο προϋπολογισμός του κράτους, πρόκειται να προκηρυχτούν, άμεσα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.