Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΔΑΝΕΙΑ: Βροχή αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών

Μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες έχουν υποβληθεί πάνω από 1.600 αγωγές για να μειωθούν μέσω της δικαστικής οδού ενοίκια.
Τις 50.000 αγγίζουν οι προσφυγές υπερχρεωμένων δανειοληπτών στα Ειρηνοδικεία, προκειμένου να διαγραφεί μέρος των χρεών τους, βάση του νόμου Κατσέλη. Στην αύξηση των αιτήσεων συνέβαλε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που δικαίωσε συνταξιούχο και υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ, από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης μπορεί να υποβάλει αίτηση μόνο μία φορά και οφείλει να αποδείξει ότι έχει μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών του. Ωστόσο, πριν ο οφειλέτης προσφύγει στο δικαστήριο πρέπει να προσπαθήσει να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αν αποτύχει πρέπει να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο με κατάσταση περιουσιακών στοιχείων του ιδίου και της συζύγου αλλά και κατάλογο πιστωτών. Το Ειρηνοδικείο επιχειρεί συμβιβασμό με συμφωνία του 51% των πιστωτών. Αν αποτύχει και πάλι το δικαστήριο ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία και ρυθμίζει τα χρέη.
Εν τω μεταξύ, η κακή οικονομική συγκυρία έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μπαράζ αγωγών για μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης και κατοικιών. Πληροφορίες θέλουν ότι μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες έχουν υποβληθεί πάνω από 1.600 αγωγές για να μειωθούν μέσω της δικαστικής οδού ενοίκια.

ΡΙΑΧΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μεγάλη επιτυχία Κύπρος – Ήπειρος, μία παράλληλη πορεία

Η Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η 8η Μεραρχία «΄Ηπειρος - Κατσιμήτρος», ο Δήμος Πωγωνίου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τετάρτη στη Μονή Ριαχόβου διοργάνωσαν μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Κύπρος-Ήπειρος, παράλληλη πορεία».



Ήταν μία εκδήλωση αφιερωμένη στους ακατάλυτους δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ Κυπρίων και Ηπειρωτών μέσα από κοινούς αγώνες για την απελευθέρωση της Ηπείρου και στα τραγικά γεγονότα του 74 στην ηρωική μεγαλόνησο.
\Παράλληλα όμως ήταν και μια ευκαιρία να παρουσιασθεί το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει σεμνά και αθόρυβα ο πατήρ Ιωάννης Μπέσιος με τον ξενώνα φιλοξενίας γερόντων που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια.


Χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.  Κώστας  Καψάλης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.  Γιώργος Καψάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Κολόκας, η έφορος Λογοτεχνίας της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών κα Λένα Γιωβάνη-Γκίκα και ο παππα- Γιάννης ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν, για το ενδιαφέρον τη συμμετοχή και την ανιδιοτελή προσφορά τους, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει όσο μπορεί και ότι σκοπεύει να προχωρήσει με ξενώνα φιλοξενίας ορφανών και απροστάτευτων παιδιών.


Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε για τους δεσμούς Ηπείρου -Κύπρου, τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν και οι οποίες στους δύσκολους καιρούς που περνάμε είναι απαραίτητες .


Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα από την Νομαρχία στο παρελθόν και τώρα από την Περιφέρεια η οποία παρά τις οικονομικές δυσκολίες αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την πρόοδο και ανάπτυξη της Ηπείρου και ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές όπου από την άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια και στήριξη της ομογένειας ώστε να συνεχίσει να ζει στις πατρογονικές της εστίες, τα χωριά της παλιάς ενιαίας Ηπείρου.


Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ακόμη κάθε βοήθεια στον παππά- Γιάννη για να συνεχίσει το έργο του και κάλεσε το Δήμο Πωγωνίου και τους άλλους φορείς να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτή τη σημαντική κοινωνική προσφορά σε μια περιοχή που έχει μεγάλη ανάγκη.


Παράλληλα στο χώρο του ιδρύματος της Μονής, άρχισε να λειτουργεί και θα συνεχίσει για δέκα μέρες έκθεση με Κυπριακά και Ηπειρώτικά θέματα καθώς και έκθεση φωτογραφίας, κεντητικής, γιαννιώτικης τέχνης, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, συλλογής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και Ηπειρώτικων παραδοσιακών προϊόντων.

ΚΚΕ: Νέα αντιλαϊκή θύελλα φέρνει το βάθεμα της κρίσης

Νέα μέτρα προαναγγέλλει η ύφεση που ανακοινώθηκε χθες από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. σημειώνει το ΚΚΕ.


Η ανακοίνωση του αναφέρει πως:
"Το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα, στην ευρωζώνη και γενικότερα προαναγγέλλει νέους μεγαλύτερους εκβιασμούς, νέα άγρια αντιλαϊκή θύελλα. Ο λαός μπορεί να την αποκρούσει μόνο αν βγάλει τα σωστά συμπεράσματα για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και εγκαταλείψει τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου".

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: Το κοινό θα υποδεχτεί την πανσέληνο σήμερα το βράδυ

Με μελωδίες, ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό την πανσέληνο σήμερα το βράδυ. Έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία απ΄ άκρου σ΄άκρο της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το συγκεκριμένο βράδυ, ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μεγαλείο των ελληνικών αρχαιοτήτων υπό το φως της μεγαλύτερης πανσέληνου του έτους.


ΗΠΕΙΡΟΣ:
Ιωαννίνων:  8η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος ΝΑ Ακρόπολης Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών
Ιωαννίνων: ΙΒ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης Θεατρική παράσταση με παραμύθι του Λόρκα, σε συνεργασία με ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Άρτας: 18η ΕΒΑ και ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Κάστρο Άρτας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων
Πρέβεζας: ΛΓ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου Εκδήλωση με κλασική μουσική
Θεσπρωτίας: ΛΒ' ΕΠΚΑ Πύργος Ραγίου Ανοικτός για το κοινό
Θεσπρωτίας: ΛΒ' ΕΠΚΑ Ελέα Παραμυθιάς Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα ¨Άπειρος" σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και το Μορφωτικό εκπολιτιστικό όμιλο Βελλιανιτών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνέλαβαν τον πρώην δήμαρχο της πόλης

Ένα τεχνικό για τον υπολογιστή του κάλεσε πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας και τελικά βρέθηκε στη φυλακή.
Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας όπου μένει ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας κάλεσε τον τεχνικό από τα Γιάννενα για να του επισκευάσει ένα πρόβλημα που είχε στον υπολογιστή του.

Όταν ο τεχνικός έφυγε ξέχασε την κεραία και ζήτησε από τον πρώην δήμαρχο να του την ταχυδρομήσει.
Αυτό έγινε, όμως το δέμα που παρέλαβε ο τεχνικός περιείχε ένα 32άρι πιστόλι και 47 σφαίρες.
Ο τεχνικός πήγε και παρέδωσε το δέμα στην αστυνομία και τελικά ο πρώην δήμαρχος συνελήφθη, για να οδηγηθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Κύριοι δήμαρχοι ώρα για πράξεις

Η Εθνική Οδός Κακαβιάς-Κόνιτσας- Ιωαννίνων, είναι "καρμανιόλα" και σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα και αρκετές φορές δυστυχήματα.

Είναι δρόμος που μπορεί να ήταν ικανοποιητικός για τις ανάγκες της δεκαετίας του ' 70, αλλά σήμερα είναι δρόμος υψηλού κινδύνου για τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν.


Κύριοι δήμαρχοι Κόνιτσας και Πωγωνίου, που παλαιότεροι κάνατε δηλώσεις για την ανάγκη να βελτιωθεί ο δρόμος, γιατί τώρα σιωπάτε και δεν προχωράτε σε δυναμικές κινητοποιήσεις;
Για να μην στεναχωρήσετε τους φίλους σας που κυβερνούν;
Τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και χάνονται, τις βάζετε κάτω απ' τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και φιλίες;


Επιτέλους, ορθώστε το ανάστημά σας και βροντοφωνάξτε, κλείστε τον δρόμο για κάποιες ώρες, μήπως οι φίλοι σας στην εξουσία δουν ότι δεν αστειεύεστε!
Αλλιώς...


Ακάκιος