Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από διαμερίσματα, που διαπράχθηκαν στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από διαμερίσματα, που διαπράχθηκαν στα Ιωάννινα.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 24χρονος δράστης χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, εισέρχονταν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, θραύοντας τον ομφαλό της πόρτας με διαρρηκτικά εργαλεία, κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.
Όπως διακριβώθηκε, ο 24χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 17-07-2015 έως 08-09-2015 στην πόλη των Ιωαννίνων, διέρρηξε τέσσερα διαμερίσματα, απ’ όπου αφαίρεσε χρυσαφικά και διάφορα κοσμήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, (κοντά στην Τράπεζα Κόνιτσας έμφορτο με ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν πάνω από (335) κιλά ακατέργαστης κάνναβης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών

Εντοπίστηκε, χθες (02-06-2017) νωρίς το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (κοντά στην Τράπεζα Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με πάνω από (335) κιλά κάνναβης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και αναζητείται ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας καθώς και συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (κοντά στην Τράπεζα Κόνιτσας), οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα ενώ λίγο αργότερα εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και μαζί με τον συνοδηγό του οχήματος, διέφυγαν πεζοί, εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και δύσβατο της περιοχής.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών, υπήρχαν (174) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (335.050) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας σε δασική περιοχή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν δύο σάκοι με (37.610) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (03-06-2017) νωρίς το πρωί σε δασική περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33, 22 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας νωρίς το πρωί σήμερα, να έχουν εισέλθει πεζοί παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν διότι εισήγαγαν και μετέφεραν δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -35- συσκευασίες κάνναβης, βάρους -37- κιλών και -610- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-37- κιλά και -610- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και
-3- κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 33χρονου και του 25χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πληκάτι Ιωαννίνων: Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Οι δράστες είχαν συλλέξει από δασική περιοχή -70- κιλά θεραπευτικών βοτάνων

Χθες, (02-06-2017) το απόγευμα σε δασική περιοχή στο Πληκάτι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, συνέλαβαν τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 51, 24, 37 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Πληκατίου Ιωαννίνων, τους προαναφερόμενους, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν συλλέξει ποσότητες θεραπευτικών βοτάνων, συνολικού βάρους -70- κιλών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ανακοίνωση-απάντηση σε δηλώσεις του προπονητή και ενός ποδοσφαιριστή

Η συνέντευξη που έδωσαν στην εκπομπή «Σούπερ Κλίκα» στον Super FM ο πρώην τεχνικός του Αστέρα κ. Μπάμπης Νταλάκας και ο ποδοσφαιριστής κ. Κώστας Γκάνας έφερε την άμεση αντίδραση από την διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα.
Η ανακοίνωση της διοίκησης:
"Ειλικρινά λυπούμαστε που μπαίνουμε στη διαδικασία να κουράζουμε τον φίλαθλο κόσμο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου με δημόσιες διενέξεις και απαντητικές ανακοινώσεις, ειδικά σε μια στιγμή της ιστορίας μας που θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.
Είμαστε όμως εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να το πράξουμε ώστε να διαφυλάξουμε το κύρος, την ιστορία, το ήθος και την διαφάνεια της ομάδας μας και του χωριού μας.
Συγκεκριμένα, μετά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας στον αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βοτανικού και την άνοδο στην Α΄ Ερασιτεχνική, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τον προπονητή της ομάδας μας κ. Νταλάκα και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας κ. Γκάνα, σε συνέντευξη τους την επόμενη ημέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, η οποία αναρτήθηκε και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα υποκριτικό παραλήρημα, να μιλούν υποτιμητικά και προσβλητικά για την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας και του χωριού μας.
Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ από τις προσβολές και τα ψεύδη που ειπώθηκαν, οφείλουμε να απαντήσουμε και να εκφράσουμε τα εξής:
        Η έπαρση, η υπεροψία κι η ματαιοδοξία κανενός δεν πρόκειται ποτέ να μειώσει και να υποβαθμίσει την μεγάλη επιτυχία μιας ομάδας, ενός χωριού, μιας ολόκληρης κοινωνίας.
        Η ομάδα υπερέβαλε εαυτόν ώστε να φέρει εις πέρας τον μεγάλο προϋπολογισμό και τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους και είναι τουλάχιστον άδικο και αναξιοπρεπές να μην αναγνωρίζεται η υπέρβαση αυτή.
       Είναι υποκριτικό να μιλάμε συνέχεια για απαιτήσεις ενώ δε είμαστε αναλογικά εντάξει και στις υποχρεώσεις μας. Η μεταφορά ευθυνών για να καλύψουμε τα λάθη μας είναι τουλάχιστον παιδαριώδης συμπεριφορά.
       Η προσπάθεια να μονοπωλήσουν κάποιοι την επιτυχία της ομάδας μας δείχνει δυστυχώς ιδιοτέλεια και κόμπλεξ.
        Η εμπειρία, η καθαρότητα και η «πατρική στοργή» που κάποιοι ευαγγελίζονται δεν συμβαδίζει με την δημοσιοποίηση και την ανακύκλωση κουτσομπολιών των καφενείων, είναι τουλάχιστον ασόβαρο.
        Η προσπάθεια απαξίωσης μιας ομάδας, ενός χωριού μόνο και μόνο για να επωφεληθούν κάποιοι και να μονοπωλήσουν την επιτυχία αυτή, τη θεωρούμε κατάπτυστη συμπεριφορά, ντροπή και ασέβεια από όποιον κι αν προέρχεται.
        Η επιλογή της χρονικής στιγμής, ο τρόπος και το ύφος που έγινε όλο αυτό μπορούν από μόνα τους να βγάλουν το πραγματικό συμπέρασμα.
        Λυπούμαστε ειλικρινά και ελπίζουμε έστω και τώρα να καταλάβουν το λάθος τους και να ανακαλέσουν αυτό το απίστευτο παραλήρημα. Δεν είναι ούτε στο επίπεδο μας, ούτε στη διάθεση μας να εμπλεκόμαστε σε τέτοιες άσχημες καταστάσεις.
        Το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό τον προάγει η ομαδικότητα, η μετριοφροσύνη και η αυτοκριτική".


Εκ του Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (06-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (07-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (08-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (09-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (10-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.         

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την μεγάλη και ιστορική επιτυχία της ομάδας μας να ανέβει την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Ευχαριστήρια ανακοίνωση από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.

Ως διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα  Άνω Καλαμά, μετά την μεγάλη και ιστορική επιτυχία της ομάδας μας να ανέβει την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία μετά από 30 και πλέον χρόνια, νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να αναφερθούμε σε πρόσωπα και καταστάσεις που συνέβαλαν στη πορεία αυτή.
Ειδικότερα:
    Αφιερώνουμε την μεγάλη μας επιτυχία σε όλο τον κόσμο του χωριού μας που στάθηκε δίπλα μας, είτε οικονομικά, είτε ηθικά, είτε απλά με την παρουσία του και το ενδιαφέρον του.
       Ειδικότερα αφιερώνουμε την άνοδο της ομάδας μας σε δυο παιδία του χωριού μας που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή τόσο άδικα και ξαφνικά. Ο Νίκος Ντρουμπάλης και ο Μπάμπης Γιοβάνης, εκτός από δυο δικά μας παιδιά υπήρξαν και ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και τίμησαν στο παρελθόν τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα. Τους αφιερώνουμε την επιτυχία αυτή ως ελάχιστη φόρο τιμής, σε αυτούς και τις οικογένειες τους, γνωρίζοντας δυστυχώς ότι καμία εφήμερη επιτυχία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη ζωή.
        Ευχαριστούμε τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους της ομάδας μας, τους χορηγούς, απλούς φίλους και γνωστούς που έβαλαν ο καθένας έστω και ένα λιθαράκι για την επιτυχία αυτή και προσφέρουν ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τις δυνατότητες τους
    Ευχαριστούμε τον Δήμο Πωγωνίου, τον αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά, την τοπική κοινότητα Παρακαλάμου και όλες τις Αρχές και τους φορείς της περιοχής μας για την στήριξη και την συμπαράσταση τους και ευχόμαστε και περιμένουμε να έχουμε ανάλογη και μεγαλύτερη υποστήριξη στο μέλλον.
   Ευχαριστούμε τον Α.Ο. Σταυρακίου για την παραχώρηση του γηπέδου για την προετοιμασία της ομάδας μας για τον κρίσιμο αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βοτανικού.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φιλάθλους και τις Αρχές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Ιωαννίνων που αντιμετώπισαν και έκριναν την ομάδα μας με σεβασμό, αμεροληψία και συμπάθεια, δίνοντας μας κίνητρα και δύναμη να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στον στόχο μας. Η αναγνώριση από τον φίλαθλο κόσμο των έντιμων προσπαθειών και του ήθους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία μας.
Τέλος, να συγχαρούμε όλους όσους ασχολούνται ενεργά, θετικά, αμερόληπτα και ανιδιοτελώς με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μέσα στις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, με την ευχή για ένα καλύτερο αύριο.


Εκ του Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά

4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας«Ο Καρκίνος του Νεφρού», Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, Metropolitan Hospital

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας «Athens Forum on Robotic Surgery in Urology» με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου του 2017 στο Metropolitan Hospital, με ζωντανά ρομποτικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία.
Στην προεδρία του Συνέδριου βρίσκονται o Prof. Deliu Victor Matei από την Ιταλία, ο καθηγητής Ass. Prof. Nicolae Crișan από την Ρουμανία και ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολόγος του Metropolitan Hospital.
Διοργανωτές του 4ου  Συνεδρίου είναι η Oυρολογική Κλινική και το Κέντρο Ρομποτικής Ουρολογικής του Metropolitan Hospital, το Ιnstittuto Europeo di Oncologia, University of Medicin, Milano, Italy και το University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu” Cluj – Napoca.
Φέτος το θέμα του συνεδρίου είναι ο καρκίνος του νεφρού. Αν και είναι γενικά αποδεκτό το αξίωμα ότι, εάν το κόστος των ρομποτικών επεμβάσεων ήταν το ίδιο με εκείνων των λαπαροσκοπικών, τότε η ρομποτική χειρουργική θα επικρατούσε απόλυτα, σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της μερικής νεφρεκτομής, η λαπαροσκοπική προσέγγιση βρίσκει την εφαρμογή της εκεί όπου η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμη.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν παράλληλα, συγκριτικά, μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το πρωινό της Παρασκευής 2 Ιουνίου και επιπλέον άλλη μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η εκλογή των θεμάτων των διαλέξεων για το 2017 και η αντιπαραβολή των ζωντανών, ελάχιστα επεμβατικών χειρουργείων θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Σας περιμένουμε στο Metropolitan Hospital, στο Νέο Φάληρο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.athens-robotic-urology.gr/  

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (06-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Άνω Καλεντίνη - Διχομοίρι – Ρετσιανά – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό.
Τετάρτη (07-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Πέμπτη (08-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μηλιανά – Ελάτη - Καστανιά.
Παρασκευή (09-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό.

Σάββατο (10-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.