.

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας«Ο Καρκίνος του Νεφρού», Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, Metropolitan Hospital

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας «Athens Forum on Robotic Surgery in Urology» με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου του 2017 στο Metropolitan Hospital, με ζωντανά ρομποτικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία.
Στην προεδρία του Συνέδριου βρίσκονται o Prof. Deliu Victor Matei από την Ιταλία, ο καθηγητής Ass. Prof. Nicolae Crișan από την Ρουμανία και ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολόγος του Metropolitan Hospital.
Διοργανωτές του 4ου  Συνεδρίου είναι η Oυρολογική Κλινική και το Κέντρο Ρομποτικής Ουρολογικής του Metropolitan Hospital, το Ιnstittuto Europeo di Oncologia, University of Medicin, Milano, Italy και το University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu” Cluj – Napoca.
Φέτος το θέμα του συνεδρίου είναι ο καρκίνος του νεφρού. Αν και είναι γενικά αποδεκτό το αξίωμα ότι, εάν το κόστος των ρομποτικών επεμβάσεων ήταν το ίδιο με εκείνων των λαπαροσκοπικών, τότε η ρομποτική χειρουργική θα επικρατούσε απόλυτα, σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της μερικής νεφρεκτομής, η λαπαροσκοπική προσέγγιση βρίσκει την εφαρμογή της εκεί όπου η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμη.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν παράλληλα, συγκριτικά, μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το πρωινό της Παρασκευής 2 Ιουνίου και επιπλέον άλλη μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η εκλογή των θεμάτων των διαλέξεων για το 2017 και η αντιπαραβολή των ζωντανών, ελάχιστα επεμβατικών χειρουργείων θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Σας περιμένουμε στο Metropolitan Hospital, στο Νέο Φάληρο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.athens-robotic-urology.gr/