Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ανακοίνωση-απάντηση σε δηλώσεις του προπονητή και ενός ποδοσφαιριστή

Η συνέντευξη που έδωσαν στην εκπομπή «Σούπερ Κλίκα» στον Super FM ο πρώην τεχνικός του Αστέρα κ. Μπάμπης Νταλάκας και ο ποδοσφαιριστής κ. Κώστας Γκάνας έφερε την άμεση αντίδραση από την διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα.
Η ανακοίνωση της διοίκησης:
"Ειλικρινά λυπούμαστε που μπαίνουμε στη διαδικασία να κουράζουμε τον φίλαθλο κόσμο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου με δημόσιες διενέξεις και απαντητικές ανακοινώσεις, ειδικά σε μια στιγμή της ιστορίας μας που θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.
Είμαστε όμως εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να το πράξουμε ώστε να διαφυλάξουμε το κύρος, την ιστορία, το ήθος και την διαφάνεια της ομάδας μας και του χωριού μας.
Συγκεκριμένα, μετά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας στον αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βοτανικού και την άνοδο στην Α΄ Ερασιτεχνική, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τον προπονητή της ομάδας μας κ. Νταλάκα και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας κ. Γκάνα, σε συνέντευξη τους την επόμενη ημέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, η οποία αναρτήθηκε και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα υποκριτικό παραλήρημα, να μιλούν υποτιμητικά και προσβλητικά για την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας και του χωριού μας.
Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ από τις προσβολές και τα ψεύδη που ειπώθηκαν, οφείλουμε να απαντήσουμε και να εκφράσουμε τα εξής:
        Η έπαρση, η υπεροψία κι η ματαιοδοξία κανενός δεν πρόκειται ποτέ να μειώσει και να υποβαθμίσει την μεγάλη επιτυχία μιας ομάδας, ενός χωριού, μιας ολόκληρης κοινωνίας.
        Η ομάδα υπερέβαλε εαυτόν ώστε να φέρει εις πέρας τον μεγάλο προϋπολογισμό και τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους και είναι τουλάχιστον άδικο και αναξιοπρεπές να μην αναγνωρίζεται η υπέρβαση αυτή.
       Είναι υποκριτικό να μιλάμε συνέχεια για απαιτήσεις ενώ δε είμαστε αναλογικά εντάξει και στις υποχρεώσεις μας. Η μεταφορά ευθυνών για να καλύψουμε τα λάθη μας είναι τουλάχιστον παιδαριώδης συμπεριφορά.
       Η προσπάθεια να μονοπωλήσουν κάποιοι την επιτυχία της ομάδας μας δείχνει δυστυχώς ιδιοτέλεια και κόμπλεξ.
        Η εμπειρία, η καθαρότητα και η «πατρική στοργή» που κάποιοι ευαγγελίζονται δεν συμβαδίζει με την δημοσιοποίηση και την ανακύκλωση κουτσομπολιών των καφενείων, είναι τουλάχιστον ασόβαρο.
        Η προσπάθεια απαξίωσης μιας ομάδας, ενός χωριού μόνο και μόνο για να επωφεληθούν κάποιοι και να μονοπωλήσουν την επιτυχία αυτή, τη θεωρούμε κατάπτυστη συμπεριφορά, ντροπή και ασέβεια από όποιον κι αν προέρχεται.
        Η επιλογή της χρονικής στιγμής, ο τρόπος και το ύφος που έγινε όλο αυτό μπορούν από μόνα τους να βγάλουν το πραγματικό συμπέρασμα.
        Λυπούμαστε ειλικρινά και ελπίζουμε έστω και τώρα να καταλάβουν το λάθος τους και να ανακαλέσουν αυτό το απίστευτο παραλήρημα. Δεν είναι ούτε στο επίπεδο μας, ούτε στη διάθεση μας να εμπλεκόμαστε σε τέτοιες άσχημες καταστάσεις.
        Το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό τον προάγει η ομαδικότητα, η μετριοφροσύνη και η αυτοκριτική".


Εκ του Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά