Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες από το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
-βροχές και τις καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
-ενισχυμένοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα πελάγη τα 9 μποφόρ
-χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από τα 900 μέτρα).
Πιο συγκεκριμένα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν, και σημαντική επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με ισχυρές καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε σήμερα.
 Από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν κυρίως σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας. Κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 17 στην Ήπειρο, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 20 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (06-01-2016) μετά τα μεσάνυχτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας  27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 27χρονος εντοπίστηκε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και κατά τον έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (62) γραμμαρίων.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. 5 Ιανουαρίου 2016


 Μετά την επιτυχημένη παρέμβαση του “ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ” στις 4/1/2016 έξω από την Περιφέρεια στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 5/1/2016 για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της δράσης και να προγραμματίσει τις δράσεις για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν ομόφωνα:
α) Η αποστολή νέου εγγράφου στην Περιφέρεια όπου θα ζητάμε να καθοριστεί ημερομηνία για την υπόδειξη του αγωγού που μας ζήτησαν με την παρουσία χημικού της Περιφέρειας για να παρθεί και δείγμα για ανάλυση. Επίσης την αποστολή του καταλόγου των αδειοδοτημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων που μας ανακοίνωσαν ότι μπορούμε να έχουμε
β) Μετά την προσωπική παραλαβή χτες της έγγραφης απάντησης του Δήμου Πωγωνίου (που δεν έφτασε ποτέ ταχυδρομικά στα γραφεία μας) στο έγγραφο μας με αρ.πρ9/8-10-15 που ζητούσαμε ενημέρωση για το βιολογικό του Παρακαλάμου αποφασίστηκε να σταλεί νέο έγγραφο όπου θα αναφέρεται πως η απάντηση για το έργο της αποχέτευσης/βιολογικού δεν είναι ικανοποιητική και θα ζητάμε τη σύμβαση του έργου, τον προϋπολογισμό και τα συγκεκριμένα έργα που έχουν γίνει, με παράλληλη κοινοποίηση του εγγράφου μας σε όλη την αντιπολίτευση.
γ) Η επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης με συνοδεία δικηγόρου στο Πρωτοδικείο για ενημέρωσή μας σχετικά με με την πορεία της καταγγελίας μας το καλοκαίρι στον Εισαγγελέα.
δ) Η αποστολή  εγγράφου στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων για το τι έχει γίνει με την απόφασή του από πέρυσι για την εγκατάσταση 17 σταθμών μέτρησης κατά μήκος του Καλαμά καθώς και σχετικάμε τα φρεάτια ελέγχου της ποιότητας των λυμμάτων των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων
ε) ΤΗ αποστολή εγγράφου στο Δήμο Πωγωνίου σχετικά με τις ενέργειες για την αλλαγή του τρόπου ποτίσματος με τεχνητή βροχή
στ) Η επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Προγράμματος LIFE για τον Καλαμά κ. Αλμπάνη για τα αποτελέσματα του προγράμματος
ζ) Η παράσταση της Κίνησης στην εκδήλωση – κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά στην Αθήνα την Κυριακή 10/1/16 για την ενημέρωση τους για τις δραστηριότητες της Κίνησης όπως μας ζητήθηκε
η) Δράση της κίνησης στην περιοχή της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων το Φεβρουάριο.

Παρακάλαμος: Τελικά πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Σταυρού στο ποτάμι

Φωτό: Giannoula Bolosi Skordou
Παρά την αρχική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην πραγματοποιηθεί η  ρίψη του Σταυρού στο ποτάμι για λόγους ασφαλείας τελικά έγινε παρουσία ελάχιστου κόσμου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-12-2015 συνεδριάσεως.
Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2016.
Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την καταβολή μισθοδοσίας, αντιμισθίας και λοιπών σταθερών, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, δαπανών για το έτος 2016.
Έγκριση του Πρακτικού 2/22-12-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάδειξη αναδόχων για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 78.905,95 με ΦΠΑ. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έως και 60.000 ευρώ επιδότηση σε ανέργους μέσω του νέου ΕΣΠΑ

Μέσω της δράσης του επιχειρησιακού προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Με 100% επιδότηση των λειτουργικών μπορούν άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ από 25 χρόνων και πάνω να στήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση. Τα χρήματα, που αντιστοιχούν στο ποσό των 60.000 ευρώ, δίνονται μέσω της δράσης του επιχειρησιακού προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του νέου ΕΣΠΑ.
 Ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος που χρηματοδοτεί το νέο ΕΣΠΑ ανέρχεται στα 48 εκατ. ευρώ και αυτή αναμένεται να προκηρυχθεί στις αρχές του χρόνου.
 Οι νέοι που θα συμμετάσχουν για να ενισχυθούν οικονομικά θα πρέπει να επιλέξουν η επιχείρηση που θέλουν να κάνουν να δραστηριοποιείται σε έναν από τους ακόλουθους κλάδους:
 Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων,
Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ),
Υλικά/Κατασκευές,
Εφοδιαστική Αλυσίδα,
Ενέργεια,
Περιβάλλον,
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ,
Υγεία.

Το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εκσυγχρονίζεται!

Συνάντηση της Βουλευτού Ιωαννίνων κας Μερόπης Τζούφη με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου κ. Καραΐτση Γεώργιο

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2016 η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, στην έδρα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης στα Ιωάννινα.
Στη συνάντηση, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, υπήρξε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της αναδιοργάνωσης του χωροταξικού χάρτη της Αστυνομίας και τη σημασία που έχει αυτή για την αποτελεσματικότητα της ίδιας της Αστυνομίας και την αύξηση της ασφάλειας των πολιτών.
Η αύξηση της ασφάλειας των κατοίκων της Ηπείρου επιτυγχάνεται με τη μείωση του χρόνου επέμβασης των αστυνομικών υπαλλήλων, την οποία αναμφισβήτητα εξασφαλίζει το νέο σχέδιο, σε αντίθεση με το παλιό, ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό πρότυπο ασφάλειας.
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των συνόρων και το ρόλο της Αστυνομίας, καθώς και στην αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών από την Αλβανία και τα βήματα που έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης έγινε πλούσιος διάλογος για τα θεσμικά θέματα που αφορούν στο καθεστώς μεταθέσεων, αποσπάσεων και τοποθετήσεων των αστυνομικών υπαλλήλων, όπου ο στρατηγός επισήμανε τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας, ενώ από τη μεριά της η κα Τζούφη στάθηκε στη βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα της Υπηρεσίας, πέραν της διασφάλισης της ισονομίας και της εφαρμογής των νόμων.
Τέλος, ο Στρατηγός ενημέρωσε τη Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση της Αστυνομίας την τελευταία δεκαετία, την οποία οι προηγούμενες  κυβερνήσεις άφησαν χωρίς εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τα περιπολικά, που, αν εξαιρεθεί ένα περσινό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είχαν να αγοραστούν νέα από το 2004. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του απαρχαιωμένου εξοπλισμού της αστυνομίας και ποια από αυτά αποτελούν  προτεραιότητα να λυθούν σύντομα, αφού συνιστούν τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας.
Από τη μεριά της η κα Τζούφη δεσμεύτηκε να προωθήσει τόσο τα θεσμικά αιτήματα όσο και αυτά που σχετίζονται με τις υποδομές και τον εξοπλισμό.

Από το πολιτικό Γραφείο
της Μερόπης Τζούφη
Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Ιονία οδός: Αθήνα-Γιάννενα σε λιγότερο από 4 ώρες

Η Ιονία οδός είναι ένα από τα πλέον αναπτυξιακά αλλά και δύσκολα στην κατασκευή οδικά δίκτυα, το οποίο ξεκινά από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» που συνδέει Ρίο-Αντίρριο και καταλήγει στον κόμβο της Εγνατίας οδού στα Ιωάννινα.
Αναπτυξιακό υπό την έννοια ότι θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στην απομονωμένη μέχρι πρότινος δυτική Ελλάδα και σε σημαντικά λιμάνια όπως αυτό της Ηγουμενίτσας, που αποτελεί κόμβο εισόδου και εξόδου.
Επίσης δημιουργεί «άνοιγμα» σε μεγάλες και σημαντικές πόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Άρτα και το Αγρίνιο, ενώ συνδέει επίσης και μεγάλους οδικούς άξονες όπως την Ε.Ο. Κορίνθου – Πάτρας με την Εγνατία.

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας Κρυονεριτών (Λίμποβου) Θεσπρωτίας «Καλόγερος Σαμουήλ», την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου

Με ενιαία κλίμακα η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων

Το σχέδιο για καθιέρωση μιας κλίμακας φορολόγησης για το σύνολο των εισοδημάτων που θα έχουν από φέτος οι φορολογούμενοι βάζει στο τραπέζι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση τονίζοντας ότι αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα τεχνικά κλίμακα επεξεργάζονται διάφορα σενάρια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τελικές αποφάσεις δεν υπάρχουν.
Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται για τα εισοδήματα της φετινής χρονιάς προβλέπει ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και τα ενοίκια.

Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά

Την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τον Χρήστο Κολιούση από το ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου ανακοίνωσε η Διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Ο Χρήστος Κολιούσης είναι έμπειρος μεσοεπιθετικός, βασικό στέλεχος του ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης με την Κόντσικα.
Ο ποδοσφαιριστής έχει μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Μπάμπη Νταλάκα.

Πανπωγωνισιακή Ομοσπονδία: Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος θα κόψει την πίτα μας 10-1-2016

Παρακάλαμος: Δεν θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή ρίψη του Σταυρού στο ποτάμι λόγω έργων

Ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και το Τοπικό Συμβούλιο Παρακαλάμου σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση.
Ζητάμε την κατανόηση όλων των Παρακαλαμιωτών που δεν θα γίνει η ρίψη του Σταυρού στο ποτάμι γιατί οι συνθήκες που επικρατούν λόγω έργων δεν μας επιτρέπουν να είναι ασφαλής η τελετή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ολική ανατροπή για τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και για τους αγρότες

Μεγάλες ανατροπές έρχονται για τις εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, ανεξάρτητα απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό φέρνει την ενοποίηση όλων των ταμείων, εκτός των υπαλλήλων της Βουλής, ενώ ανατρέπει πλήρως τις εισφορές που πληρώνουν συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια ορίζεται κατώτατο πλαφόν ασφαλιστικής εισφοράς στα 117 ευρώ το μήνα, ενώ η μηνιαία εισφορά ορίζεται το 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους.
Στο νέο ΙΚΑ που ονομάζεται ΕΦΚΑ θα μπουν όλοι οι ασφαλισμένοι με τις εξής εισφορές:
Για μισθωτούς:
Από τη δημοσίευση του νόμου, το συνολικό ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων, με εξαίρεση τις κοινωνικού χαρακτήρα έκτακτες παροχές λόγω γάμου, γεννήσεως τέκνων, θανάτου και βαριάς αναπηρίας και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος των ασφαλισμένων και κατά 13,33% σε βάρος των εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένου από 1.1.2017 και του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με την επιφύλαξη των διατάξεων των παραγράφων 4 και 5.