Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προς παράταση η απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2012

Την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2012 από τις τράπεζες αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα προβλέπεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν.
Η έγκριση της ρύθμισης έγινε ομόφωνα από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και επιδιώκει την προστασία των δανειοληπτών, που λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Tην άρση της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας για όλα τα έντυπα που εκδίδουν οι αποδημικές οργανώσεις και την επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν τον Ν.3986/11, ζητά με υπόμνημα από την Κυβέρνηση, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Αθήνα 12-12-11

Αξιότιμε κύριοι

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 12/12/2011 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γενικού Συμβουλίου αυτής για να διαμαρτυρηθούμε για τις επιπτώσεις που έχει το άρθρο 48 του νόμου 3986/2011.
Είμαστε δε, νόμιμοι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ημεδαπών νομικών προσώπων (Αδελφοτήτων , Ομοσπονδιών , Συλλόγων) , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύουμε και δραστηριοποιούμαστε στην Αθήνα και που ως συλλογικοί φορείς εκδίδουμε εφημερίδες των Αδελφοτήτων και Ομοσπονδιών μας.
Οι εφημερίδες των πατριωτικών μας σωματείων είναι ένα μέρος της ιδιαίτερης Πατρίδας μας της Ηπείρου. Κάθε μία από αυτές καταγράφει την ζωή και την εξέλιξη των χωριών μας, προβάλλει: τις πολιτιστικές δραστηριότητες των μελών μας, ιδιαίτερα δε της νεολαίας μας , τα ήθη και έθιμα της Πατρίδας μας, τα βιβλία και τα έργα που εκδίδουν Ηπειρώτες του πνεύματος και της τέχνης, είναι ανεξάρτητες και ανεπηρέαστες γι΄ αυτό και κάθε μια με σταθερότητα και επιμονή προβάλλει και διεκδικεί από την εκάστοτε κεντρική και περιφερειακή εξουσία την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων ανάπτυξης και περιβάλλοντος των χωριών μας αλλά και της Ηπείρου γενικότερα. Κι έτσι η σχέση που έχει διαμορφωθεί με το αναγνωστικό κοινό συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Οι εφημερίδες αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ αποδημίας -γενέτειρας αλλά και ομογένειας γι΄ αυτό και έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα. Δεν πωλούνται, εκδίδονται με την βοήθεια και συνδρομή των μελών των Αδελφοτήτων, δεν υπάγονται στο νόμο 2328/1995 οπότε δεν παίρνουν κρατική διαφήμιση, ούτε υπάγονται στην υπουργική απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 2 του νόμου 3548/2007.
Είναι γνωστό, ότι με το άρθρο 48 του νόμου 3986/2011 καταργήθηκε από 1/8/2011 η ταχυδρομική ατέλεια όλων αυτών των εφημερίδων, κι έτσι τα σωματεία μας οδηγήθηκαν σε τρομερά αδιέξοδα. Αναμφίβολα το άρθρο αυτό βάζει τις εφημερίδες των Πατριωτικών μας σωματείων σε άγρια στενωπό, αφού σ΄ αυτό το προνόμιο στηρίξαμε την έκδοση και κυκλοφορία τους,
Κατά πάσα περίπτωση η έκδοση των εφημερίδων αυτών δεν αποτελεί κατ' επάγγελμα επιτήδευμα αλλά εκδίδονται από το μεράκι και το φιλότιμο των συμπατριωτών μας γι' αυτό και το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται θα πρέπει να καταργηθεί.
Γι΄ αυτό αν θέλετε η εκάστοτε κεντρική εξουσία να μη χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετούν.
Αν θέλετε ως Έθνος, ως λαός και ως χώρα να προβάλλονται τα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού και να μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες και επερχόμενες γενιές.
Αν θέλετε να μη συνεχιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο ερήμωσης της υπαίθρου.
Αν θέλετε όλα αυτά, τότε πρέπει να προβείτε σε άρση της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας και στην επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν την ψήφιση του νόμου 3986/2011 και μόνο για τα έντυπα που εκδίδουν οι αποδημικές οργανώσεις που είναι και αίτημά μας, γιατί εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διάταξη του άρθρου 48 είναι μια δολοφονική μαχαιριά στην καρδιά των εντύπων των σωματείων μας, τα οποία πανθολογουμένως είναι απαραίτητα χρήσιμα και ουσιαστικά.
Ευελπιστούντες στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, ένεκα της ευαισθησίας που Σας διακρίνει, πέραν των άλλων και ως καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου, εκ των προτέρων.
Σας ευχαριστούμε και διατελούμε.
Ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε        Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου    Ιπποκράτης Μ. Κατσένης

Συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τον ΟΟΣΑ για την εφαρμογή του Προγράμματος “LEED” στην περιοχή των Πρεσπών

Με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, σε συνεργασία με την Πρέσβειρα της Χώρας μας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα “LEED” (Local Economic and Employment Development) του ΟΟΣΑ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και συνεργασίας, μέσα από την αναγνώριση, την ανάλυση και τη διάδοση των καινοτομιών, αποσκοπεί στον εντοπισμό πολιτικών, ολοκληρωμένων στρατηγικών και καινοτόμων πρακτικών, με στόχο την εφαρμογή νέων μορφών ανάπτυξης, οικονομικής ανάταξης, ευημερίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία.
Σε επικοινωνία της Γ.Γ. με την Ελληνίδα Πρέσβειρα, συμφωνήθηκε ότι η διεύθυνση του “LEED” θα πραγματοποιήσει μια στοχευμένη Μελέτη για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής των Πρεσπών, ώστε εντάσσοντας τα αποτελέσματά της στο πρόγραμμα εργασιών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης να προκύψουν τα μέγιστα δυνατά αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.
Η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλειο Τσέπα και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με την κ. Μπιρμπίλη όσο και με τον ΟΟΣΑ για την υλοποίηση του προγράμματος».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δηλώσεις για ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακό Νόμο, κλεμμένες εικόνες

Στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα για το ΕΣΠΑ, στις πληρωμές του Αναπτυξιακού Νόμου και στον επαναπατρισμό κλεμμένων εικόνων αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ειδικότερα:
Αίτημα για αύξηση των πιστώσεων του ΕΣΠΑ για την Ήπειρο
Αναφερόμενος στη συνάντηση – διάσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών- προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, του Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν και του επικεφαλής της Κοινοτικής Ομάδας Δράσης κ. Χ. Ράιχενμπαχ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι από αυτή βγήκαν «χρήσιμα συμπεράσματα» και επισημάνθηκε ότι οι 13 αιρετές Περιφέρειες έχουν πάρει στις «πλάτες» τους τις τύχες της χώρας και αγωνίζονται για το καλύτερο με τους υπάρχοντες πόρους.
Όπως πρόσθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου και σήμερα, αλλά και παλιότερα μέσω της Κρατικής Περιφέρειας, έχει πράξει τα δέοντα ώστε να μην είναι από τις προβληματικές στην απορρόφηση των πόρων και να μην έχει προβληματικά έργα. Για την Ήπειρο το ποσοστό απορρόφησης ανέρχεται σήμερα περίπου στο 35%. «Έχουμε έργα που δημοπρατήθηκαν και περιμένουμε να υπογράψουμε συμβάσεις», είπε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε επίσης ότι από μέρους του ζητήθηκε για μια ακόμη φορά να μεταφερθούν έργα που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου, στα τομεακά των υπουργείων: «Έχουμε έργα των Υπουργείων Υποδομών, Υγείας, Περιβάλλοντος, Αλιείας κ.α. που θα μπορούσαν να μπουν σε άλλα προγράμματα που στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν έχουν απορροφήσεις. Έτσι θα απελευθερωθεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου του οποίου με τα σημερινά δεδομένα, οι πιστώσεις του έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Το αίτημα που υποβάλλαμε είναι για τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων περίπου 100 εκ. ευρώ για τους τομείς περιβάλλοντος και υποδομών».
Επίσης στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με τις αδειοδοτήσεις των έργων. Μεταξύ άλλων προτάθηκε να έχουν μεγαλύτερο ρόλο οι Περιφέρειες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων, ώστε να δίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα οι άδειες, ζητήθηκε η επίσπευση των αδειοδοτήσεων από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, καθώς και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, το οποίο όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός θα επιλυθεί με το νέο νομοσχέδιο που προωθείται.
Αρχίζουν πληρωμές για οφειλές του Αναπτυξιακού Νόμου
Πληρωμές ύψους 17.400.000 ευρώ σε οφειλές του αναπτυξιακού νόμου, ξεκινά από σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου. Τα 16.400.000 ευρώ προορίζονται για πληρωμές του Ν. 3299/2004 και το 1.000.000 ευρώ για τις ενισχύσεις βιομηχανιών, βιοτεχνών κ.α. του ίδιου Νόμου, που επιχορηγούνται μέσω του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θ. Μωραϊτη, τον οποίο ενημέρωσε και για τις νέες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον Αναπτυξιακό Νόμο. «Έχουμε υποβάλλει και άλλα αιτήματα. Ενημερώνουμε το Υπουργείο με τη σειρά που έρχονται οι αιτήσεις, και ζητήσαμε επιπλέον χρήματα. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου γιατί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που ο επιχειρηματικός κόσμος έχει τεράστια προβλήματα, έγινε δυνατή η αποστολή αυτών των χρημάτων», τόνισε.
Χρηματοδότηση του έργου «Τύρια – Σιστρούνι»
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή της ΣΑΕ 440 για το 2011 που αφορά τα έργα του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ». Σε αυτή περιλαμβάνεται πίστωση ύψους 1.000.000 ευρώ για το έργο «Τύρια – Σιστρούνι». «Πρόκειται για ένα έργο, σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής Τύρια – Πρέβεζα. Πέρασε πολλές περιπέτειες, που προήλθαν από την αδυναμία που έχουν πολλές εργοληπτικές επιχειρήσεις να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές, όταν η έκπτωση ξεπερνάει το 12%. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και έργα του ΕΣΠΑ, και το οποίο τέθηκε και στη χθεσινή συνάντηση», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
Συντονισμένες ενέργειες για την επιστροφή των κλεμμένων εικόνων
Άλλες δώδεκα εικόνες που έχουν εντοπιστεί σε έκθεση του Λονδίνου, μέσω των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, πρόκειται σύντομα να επαναπατριστούν, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από την κ. Β. Σολωμονίδου, Επιτετραμμένη στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Οι οκτώ από αυτές προέρχονται από το Κουκούλι, η μία από τον Άγιο Τρύφωνα Βίκου, ενώ τα στοιχεία των άλλων τριών δεν έγιναν ακόμη γνωστά. «Την ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνει, βοήθησε τα μέγιστα», είπε για την κ. Σολωμονίδου ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης στην παρουσίαση των επαναπατρισθέντων εικόνων που έγινε την Τρίτη στην Αθήνα από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις αναφορές στο πρόσωπό του, λέγοντας ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του, για να συμπληρώσει ότι η ανεύρεσή τους έγινε μετά από συντονισμένες προσπάθειες πολλών παραγόντων.
«Θεωρώ ότι θα έχουμε και άλλες επιτυχίες στην επιστροφή εικόνων. Έγινε σημαντική ως τώρα δουλειά. Από το 2009 στην περιοχή μας δεν έγινε άλλη κλοπή. Συνεργάστηκαν όλες οι υπηρεσίες και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Μετά την ανεύρεση εικόνων (αρχικά στο Μοναστηράκι και μετά σε Λονδίνο – Άμστερνταμ), πρέπει οι διωκτικές αρχές να φτάσουν στο τέλος την υπόθεση. Περιμένουμε να τελειώσει μια για πάντα η λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών, της ταυτότητας της περιοχής μας, είτε στην Ήπειρο, είτε στη Βόρειο Ήπειρο, είτε στη Δυτική Μακεδονία, είτε στον Ασπροπόταμο. Μια ευρύτερη περιοχή που έχουν δράσει Καπεσοβίτες, Χιονιαδίτες αγιογράφοι και άλλοι από Σαμαρίνα κλπ».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (14-12-2011) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 31χρονος ημεδαπός διότι την 13-12-2011 το μεσημέρι αφαίρεσε από εκθετήριο καταστήματος εμπορίας οπτικών στην Άρτα δύο (2) ζευγάρια γυαλιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα έξι (656) ευρώ.

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, χθες (14-12-2011) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ένας (1) ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος και δέκα (10) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια – συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος, 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη, είχε διοργανώσει τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «πόκερ», που συνοδευόταν από τη συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους παίκτες και τον ίδιο.
Εντός του καταστήματος, συνελήφθησαν επίσης τρεις (3) ημεδαποί, ένας (1) υπήκοος Κύπρου και έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, διότι συμμετείχαν στη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου.
Συνολικά κατασχέθηκαν :
το χρηματικό ποσό των 656 ευρώ
μία (1) τράπουλα
διακόσιες είκοσι (220) μάρκες
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 17,7% σκαρφάλωσε η ανεργία στο τρίτο τρίμηνο

Στο 17,7% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2011, από 16,3 το προηγούμενο τρίμηνο και 12,4% το γ΄τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010. Έτσι, ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 4.079.286 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 878.266, αυξημένοι κατά 8,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 41,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010.
Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει πως το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (21,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (15%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (35,3%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 40,8%.
Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (25,1%).
Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (24,6%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (20,1%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,5%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (13,9%).
Από το σύνολο των ανέργων, το 89,7% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 48,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 43,1% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,6% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 53,2%.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

MRB: Βουλή με 7 κόμματα και προβάδισμα 8,6% για την ΝΔ

Σύμφωνα με τις εξαμηνίαιες τάσεις της MRB, που δημοσιεύονται στο Real.gr,
ΝΔ: 20,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΚΚΕ: 9,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%
ΛΑ.Ο.Σ.: 6%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,9%
Οικολόγοι Πράσινοι: 4%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,1%
Χρυσή Αυγή: 1,5%
Άρμα Πολιτών: 1,1%
Άλλο κόμμα: 3,3%
Λευκό - αποχή: 11,8%
Αδιευκρίνιστη  ψήφος: 11,5%
Στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 59,1% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μία μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%
Στο ερώτημα πώς αξιολογείται η πορεία τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ το 24,5 απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα.
Σε ό,τι άφορα την ερώτηση αν θα πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει.
Σχετικά με το πώς αξιολογείται η στάση του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το 48% απαντά αρνητικά και το 33,3% θετικά.
Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές το 34% των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 το 20,4% και στο τέλος της τετραετίας το 11,8%.


Σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους του κόμματος το 2009, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%.
Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%.
Άλλος απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ


Γράφει ο Χρήστος Ν. Γκόγκος

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να μην μετατραπεί σε μέρος του συνολικού οικονομικού προβλήματος της χώρας, αλλά οφείλει μέσα από συντονισμένες πρωτοβουλίες και οργανωμένες δράσεις να βρεθεί στην πρωτοπορία, να δημιουργήσει, να εμπνεύσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει.
Σήμερα ο καθένας μας κρίνεται από τις προτάσεις του.
Οι Δήμοι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας του κράτους.
Το 80% των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη και των διοικητικών πράξεων εκτελείται από την αυτοδιοίκηση.
Η κεντρική κυβέρνηση βρίσκεται σε αδυναμία διοίκησης.
Η διοίκηση είναι παράλυτη.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που συνεχίζει να δίνει λύσεις.
Εάν η τοπική αυτοδιοίκηση καταρρεύσει τότε δεν θα υπάρχει τίποτα, δεν θα λειτουργεί τίποτα.
Έχουμε λοιπόν υποχρέωση σήμερα να μην περάσουμε το μήνυμα της κατάρρευσης αλλά να εμπνεύσουμε αισιοδοξία στους συνδημότες μας.
Θα πρέπει να δώσουμε μάχη για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας ως δημοτική αρχή για να αποδώσουμε στους συνδημότες μας όσα τους ανήκουν.
Καλούμε όλους σας σε αυτή μας την προσπάθεια ώστε να μην γίνουμε μέρος του προβλήματος αλλά να βρεθούμε μπροστά με προτάσεις και λύσεις.
Λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας που τόσο αγαπάμε όλοι μας.

Χρήστος Ν. Γκόγκος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

''Η αμετροέπεια του κ. Ραγκούση''. Δήλωση Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τη συνέντευξη του κ. Ραγκούση σε τηλεοπτικό σταθμό.

Πολύ αργά σκέφτηκε ο πρώτος την τάξη υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου να αποδώσει ευθύνη την ώρα που αυτός σχεδίαζε πολιτική μέχρι πριν από λίγο.
Σχετικά με το “σκοτεινό” ΠΑ.ΣΟ.Κ της μεταπολίτευσης.
Ο κ. Ραγκούσης ήταν και είναι βασικός τρόφιμος από το 1982 μέχρι και σήμερα.
Είναι πάντα διορισμένος διότι στην ουσία και δήμαρχο τον διόρισε η τότε ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Ο κ. Ραγκούσης είναι το πολιτικό ον της κομματικής ευνοιοκρατίας του αρχηγού.
Ήταν πάντα διορισμένος πολιτικός και ουδέποτε εκλεγμένος. Αυτά για την ιστορία.
Θα συνιστούσα στο κ. Ραγκούση να μην μετράει το πολιτικό του μπόι σε μεγεθυντικό καθρέπτη.
Να μην μετράει στο Πεντάγωνο το μπόι του το πρωί που ο ίσκιος του φτάνει μέχρι το Λυκαβηττό και το απόγευμα μέχρι την Πεντέλη αλλά να το μετράει καταμεσήμερο.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΑΝΤΟΥΛΗΣ: Καμιά αλλαγή για τη φορολόγηση των αγροτών

Διαψεύδει κάθε κουβέντα περί αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών και τη φημολογία περί υποχρέωσης τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων από τους αγρότες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη «πρέπει να κλείσει οριστικά η συγκεκριμένη κουβέντα, γιατί δεν κάνει καλό στους αγρότες».
Ο Λαρισαίος υφυπουργός, τέλος, δεν παρέλειψε να διαψεύσει και τα σενάρια περί αλλαγής του καθεστώτος στην επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες εξηγώντας πως «τέτοια κουβέντα ούτε συζητήθηκε, ούτε τέτοια άποψη έχει κατατεθεί στο υπουργείο».


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών


 *Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 61χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο).
Ο ανωτέρω διαπιστώθηκε να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους, εντός του φορτίου του φορτηγού, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, είκοσι (20) αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.


*Επίσης συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, ένας 43χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) και ο 53χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, διότι μετέφεραν, εντός του φορτίου του οχήματος, είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.


Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Για κακούργημα όσοι χρωστούν στο Δημόσιο

Νέα αυστηρότερα μέτρα για να κλείσουν τα «παραθυράκια» του νόμου από τα οποία καταφέρνουν να ξεγλιστρούν οι μεγαλο-οφειλέτες και φοροφυγάδες και να γίνει πιο αποτελεσματικό το κυνήγι της φοροδιαφυγής δρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο θα διώκονται για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα, ενώ μπαίνει τέλος στην ασυλία που παρέχει στους φοροφυγάδες το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Μετά το φιάσκο του αυτόφωρου, όπου κανένας από τους συλληφθέντες δεν έχει περάσει περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια και δεν φρόντισε να τακτοποιήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών σκληραίνει τη στάση του δρομολογώντας αλλαγές στη φορολογική ποινική νομοθεσία και τις φορολογικές δίκες.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο εξετάσθηκαν οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων όπως:
1. Μετατροπή του αδικήματος της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από πλημμέλημα σε κακούργημα για χρέη που υπερβαίνουν ένα υψηλό όριο το οποίο πιθανότατα θα τοποθετηθεί στα 150.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μεγαλοοφειλέτες δεν πληρώνουν ή δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές πολυετούς φυλάκισης μη εξαγοράσιμες. «Το θέμα δεν είναι να γεμίσουν οι φυλακές αλλά τα ταμεία», σημειώνει χαρακτηριστικά στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζοντας ότι η αυστηροποίηση της ποινής θα αποδώσει εισπρακτικά. Με το τελευταίο νόμο κατά της φοροδιαφυγής όσοι χρωστούν στο Δημόσιο ποσά άνω των 5.000 ευρώ τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.
Το προβλεπόμενο όριο ποινής είναι από 3 έως 5 χρόνια φυλάκιση, ενώ κατά κανόνα η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης αφήνεται ελεύθερος μέχρι να αποφασίσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Μέχρι τότε, οι δικαστές δεν έχουν δικαίωμα να επιβάλουν οποιονδήποτε περιοριστικό όρο στον κατηγορούμενο ούτε βέβαια να τον υποχρεώσουν να πληρώσει μέρος της οφειλής του.
2. Αλλαγές στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που παρέχει κατά ένα τρόπο ασυλία στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία φορολογούμενοι που οφείλουν στο Δημόσιο ποσά άνω των 150.000 ευρώ συλλαμβάνονται και διώκονται για τη μη καταβολή παρακρατούμενων φόρων και φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, οι περισσότεροι επιχειρηματίες ενώ έχουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να καταβάλλουν ούτε ευρώ στο Δημόσιο. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επιτρέπει στις αρχές να λάβουν μέτρα εναντίον των οφειλετών που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 ασχέτως εάν διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Διαγωνισμός για 725 δόκιμους

Διαγωνισμό για την κατάταξη 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων προκειμένου να καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες προκήρυξε το Πυροσβεστικό Σώμα. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις 09-01-2012 ήμερα Δευτέρα και από τις 08:00 μέχρι τις 15:00 και τις 16-01-2012 ημέρα Δευτέρα από τις 08.00 μέχρι τις 24:00.

ΕΛΚΕΚΑ: Αυξημένες κατά 3% σε σχέση με πέρσι οι τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυξημένες σε σχέση με πέρσι θα είναι οι τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) το κόστος ζωής φέτος συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έχει αυξηθεί κατά 3%.
Αυτό σημαίνει ότι το καλάθι της νοικοκυράς είναι κατά... 70 ευρώ ακριβότερο από ό,τι ήταν το 2010.