Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΚΑΒΙΑ: Κλειστό το τελωνείο μέχρι την Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό τελωνειακοί-εφοριακοί.



Κλειστό από σήμερα μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης θα είναι το τελωνείο Κακαβιάς, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι τελωνειακοί.
Επίσης κλειστό είναι και το τελωνείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τις υπηρεσίες του τελωνείου, όπως και τα υπόλοιπα τελωνεία στην Ήπειρο την Λευκάδα και την Κέρκυρα.
Το προσωπικό ασφαλείας των τελωνειακών στην Κακαβιά, επέτρεπαν την είσοδο στην χώρα μας, μόνο σε ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς από την γειτονική χώρα στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.
Επίσης ελεύθερα κινούνταν οι Αλβανοί που πεζή περνούσαν τα σύνορα και στη συνέχεια με λεωφορεία από την Κακαβιά συνέχιζαν το ταξίδι τους προς διάφορες πόλεις της Ελλάδος ή της Αλβανίας.
Οι Αλβανοί είχαν ενημερωθεί για τη απεργία και ελάχιστες νταλίκες υπήρχαν από τις δύο πλευρές των συνόρων.

ΥΠΕΚΑ: Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης

Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου από τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα (Non-exclusive seismic surveys), από εξειδικευμένες γεωφυσικές εταιρίες του κλάδου, που θα αναλάβουν το κόστος των ερευνών.
Με τη μέθοδο αυτή, οι ειδικοί διευκολύνονται να διερευνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ευρείες περιοχές με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, να αποτυπώσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα και να αναδείξουν γεωλογικές δομές, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν αντικείμενο γύρου παραχωρήσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Το σύνολο των τεχνικών και επιστημονικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν θα δοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι εταιρίες θα διατηρήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το δικαίωμα διάθεσης των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα σχεδιάσουν να επενδύσουν για παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας.
Έτσι, η δαπάνη θα επιμεριστεί σε περισσότερους ενδιαφερόμενους.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση θα συλλέξει αξιόπιστα στοιχεία με τα οποία θα αξιολογήσει το πιθανό πετρελαϊκό δυναμικό, προκειμένου να καθορίσει τις πλέον συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο προϋποθέσεις ώστε να δρομολογηθεί γύρος παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές, εντός του 2012.
Η διαδικασία της διεθνούς προκήρυξης για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί εντός 90 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την κατάθεση των φακέλων από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Με επιτυχία το παζάρι στους Νεγράδες Πωγωνίου

Ολοκληρώθηκε χθες…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το παζάρι στους Νεγράδες του Δήμου Πωγωνίου. Χιλιάδες κόσμου, όχι μόνο από την Ήπειρο, το επισκέφθηκαν, αποδεικνύοντας ότι η απόφαση του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη να διεξαχθεί φέτος παζάρι, ήταν σωστή.



Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, ενώ ήρθαν πολλοί μικροπωλητές από περιοχές και εκτός Ηπείρου.
Παρά τις αντιδράσεις που εξέφρασε πριν την έναρξή του παζαριού η αντιπολίτευση του Δήμου Πωγωνίου, φάνηκε ότι ο κόσμος ζητά τέτοιες εκδηλώσεις.
Ο χώρος αποδείχτηκε κατάλληλος, ενώ και η παρέμβαση της Τροχαίας Ιωαννίνων και του Διοικητή της Ανδρέα Παπιγκιώτη έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αφού δεν υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δικαστικός επιμελητής θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ

Η απόφαση του κ. Παντελή Οικονόμου αφορά σε οφειλές από φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, φόρο ακίνητης περιουσίας, τέλη χαρτοσήμου, παρακρατούμενους ή επιρριπτόμενους φόρους, φόρο υπεραξίας από αναπροσαρμογή ακινήτων, φόρο μεταβίβασης ακινήτων, φόρο κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και οποιουδήποτε φόρου, τέλους ή εισφοράς.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν αποδεχθεί την διαδικασία διοικητικής επίλυσης και ασκήσει προσφυγή, η σχετική οφειλή βεβαιώνεται σε διάστημα 2 μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας συμβιβασμού και καταβάλλεται εφάπαξ από τον φορολογούμενο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Περιφεριάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους έκανε την παρακάτω δήλωση:  


"Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται κάτω από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα καταφέρουν στο τέλος να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Το έχει ανάγκη η κοινωνία και η πατρίδα μας.
Η επιτυχία δεν μπορεί να έλθει από μόνη της, ούτε και είναι ατομικό ζήτημα.
Απαιτείται αλληλεγγύη και συνεργασία σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μόνο έτσι οι μαθητές θα βγουν νικητές.
Ιδιαίτερα σήμερα η σκέψη μας στρέφεται στα παιδιά εκείνα, των οποίων οι γονείς είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Η ηθική μας συμπαράσταση είναι δεδομένη. Καλούμε όμως και όλους τους συμμαθητές τους να τους συμπαρασταθούν, ενεργά και διακριτικά, ώστε να απαλυνθεί το άγχος, η αγωνία και να αποτραπεί ο ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός τους.
Από τη φετινή χρονιά, ουσιαστικά και τυπικά οι αρμοδιότητες για την σχολική στέγη και τη μεταφορά μαθητών, μεταβιβάζονται στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες της Πολιτείας προς τις Περιφερειακές Ενότητες από τα έργα που έχουν εκτελεστεί τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει επιτέλους να εξοφληθούν.
Τη σημερινή εποχή η στήριξη και ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα για να συνδράμει επικουρικά σε ο, τι της ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς.
Καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη σε όλους".

ΔΟΕ: Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι.



Με περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις και 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων να μην έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο άνοιξαν τα σχολεία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), κ. Κομνηνός Μαντάς, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.


«Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, κατηγορώντας το Υπουργείο Παιδείας για ψεύδη και ελλιπή προετοιμασία, εν όψει της νέας χρονιάς.
«Σε πολλές περιοχές δεν έχει φτάσει κανένα βιβλίο, άλλες έχουν παραλάβει πολύ λίγους τίτλους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χωρίς χρήματα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Οι λειτουργικές δαπάνες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν καλύπτονται με ρευστό, από τις αρχές της εβδομάδας, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, καθώς η δεύτερη δόση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία θα έπρεπε να είχε έρθει στο ίδρυμα από το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου το πολύ, δεν ήρθε ακόμα.


Βασικός υπεύθυνος δεν είναι το Υπουργείο Παιδείας, όπως θα μπορούσαν να υποθέσουν οι πιο… καχύποπτοι, αλλά το Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκεί που έχει «κολλήσει» το θέμα.
Εύκολα, βέβαια, θα πει κάποιος ότι δεν έχει κολλήσει ένα αίτημα κοινότητας για επιστροφή ποσού αχρεωστήτως καταβληθέντος, αλλά για τη δεύτερη δόση χρηματοδότησης ενός μεγάλου περιφερειακού πανεπιστημίου και θα έχει και δίκιο.


Αυτές τις μέρες λοιπόν, το πανεπιστήμιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις λειτουργικές του δαπάνες, όπως δημοσιεύει ο «Αγών».
Ταυτόχρονα όμως, «αιμορραγεί» οικονομικά προς το Αγρίνιο και το εδώ και λίγο καιρό αυτόνομο πανεπιστήμιό του και εκεί έχει ευθύνη και το Υπουργείο Παιδείας.
Από τον περασμένο Μάρτιο, το αυτονομημένο πλέον πανεπιστήμιο του Αγρινίου ζήτησε να πάρει ανεξάρτητο, δικό του προϋπολογισμό, πράγμα στο οποίο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συναίνεσε, αποστέλλοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.
Όμως, το νεότευκτο ίδρυμα «προσέκρουσε» στις μηδενικές προσλήψεις υπαλλήλων. Στο Αγρίνιο δεν μπόρεσαν να καταρτίσουν προϋπολογισμό, γιατί, πολύ απλά, δεν έχουν στελεχωμένες υπηρεσίες με τους κατάλληλους υπαλλήλους.
Έτσι λοιπόν, η πρυτανική αρχή των Ιωαννίνων δέχθηκε να καταρτίσει προϋπολογισμό, με το ανάλογο κόστος, για το Αγρίνιο, προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα των φοιτητών και των διδασκόντων στο Αγρίνιο. Η… απάντηση, όμως, δεν ήταν εξίσου φιλική, με την πολιτική ηγεσία της Αιτωλοακαρνανίας να παίρνει το μέρος του Υπουργείου Παιδείας στη «μάχη» που κορυφώθηκε στο μεσοδιάστημα, με κύριους στόχους τους πρυτάνεις που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το  αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής για τα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test και Γ1 «πολύ καλή γνώση», .



Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/
Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Εκτός στόχου το οκτάμηνο

Μαύρη τρυπά 4,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τους αρχικούς στόχους!

Αυξημένο κατά 22% σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το Οκτάμηνο Ιανουαρίου Αύγουστου 2011 όταν βάση του στόχου που έχει τεθεί στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης θα έπρεπε να μειωθεί κατά 3,9%.
Συγκεκομμένα απαιτούνται 830 εκατ. ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος και το ποσό αυτό πρέπει να εξοικονομηθεί με παλιά και νέα μέτρα τους υπόλοιπους 4 μήνες του 2011.
Σε σχέση με τους αρχικούς στόχους η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού έχει ανέλθει στα 4,586 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,532 δισ. αφορούν στα έσοδα και τα υπόλοιπα 1,054 δισ. ευρώ τις δαπάνες.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το οκτάμηνο Ιανουάριου – Αυγούστου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 18.101 εκατ. ευρώ έναντι του νέου στόχου 18.974 εκατ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και ελλείμματος 14.813 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Στο οκτάμηνο τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) εμφανίζουν μείωσης κατά 5,3% έναντι στόχους για ετήσια αύξηση τους κατά 5,6%

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30.679 εκατ. € με ετήσιο στόχο 54.042 εκατ. ευρώ.
Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο οκταμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.


Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:
•Στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2,06 δισ. ευρώ.
• Στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1,71 δισ. ευρώ.
•Στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 322 εκατ. ευρώ και
•Στα νοσοκομεία κατά 853 εκατ. ευρώ (649 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 204 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).


Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1,45 δισ. ευρώ κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 452 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1,07 δισ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 322 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 649 εκατ. ευρώ.

ΝΔ: «Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως»

Τα νέα δυσβάστακτα μέτρα επιβεβαιώνουν την παταγώδη της αποτυχία.



Με μια σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος.
Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.
Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”.
Νέα δυσβάστακτα μέτρα που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων.
Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Εκτός ενιαίου μισθολογίου δικαστικοί, στρατιωτικοί και γιατροί του ΕΣΥ

Εξαιρούνται και θα έχουν αυτόνομα μισθολόγια.



Εκτός ενιαίου μισθολογίου θα βρεθούν οι δικαστικοί, οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στo Mega.
Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο- που τίθεται σε εφαρμογή τον Οκτώβριο- προβλέπει έναν ενιαίο μισθό για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια εργασίας.
Δηλαδή θα υπάρχει πλέον ένας μισθός για όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου, ο οποίος θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία τους και όχι από το σε ποιον φορέα εργάζονται.

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν το νέο τέλος στα ακίνητα

Ξεκαθάρισε το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες και δεν θα επιβαρύνει τους ενοικιαστές.
Αυτό διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ηλίας Μόσιαλος.
Σημειώνεται ότι έως και σήμερα το πρωί δεν είχε διευκρινιστεί εάν το νέο τέλος των ακινήτων θα καταβληθεί μόνο από τους ιδιοκτήτες ή και από τους ενοικιαστές στο όνομα των οποίων είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ « Η ΠΙΝΔΟΣ»: Διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση «Αντάμωμα Ηπειρωτών», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στη θέση Πατητήρι ( Τέρμα Κων. Αθανάτου)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
« Η ΠΙΝΔΟΣ »
Πλατεία Μακεδονίας Τ.Κ. 16561
Τηλ. 210-9640113, 6972075270
2/9/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος» σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πολιτιστική εκδήλωση «Αντάμωμα Ηπειρωτών» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στη θέση Πατητήρι ( Τέρμα Κων. Αθανάτου).


Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας και πολιτιστικών συλλόγων όμορων περιοχών. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι με την ορχήστρα του Μ. Μποροδήμου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Ζιάκας Γρηγόρης                 Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού για τα 400 χρόνια από την επανάσταση του Διονυσιου του Φιλόσοφου, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ., Ίτς Καλέ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ., Ίτς Καλέ

Α.Ε.Ι- Τ.Ε.Ι.: Από σήμερα οι εγγραφές

Δε θα παρεμποδίζονται οι εγγραφές λόγω των καταλήψεων.

Από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..

ΕΡΓΟΣΗΜΟ: Ξεκινά η έκδοσή του από τα ΕΛΤΑ

Αρχίζει από σήμερα η έκδοση του εργόσημου, του ειδικού εντύπου που θα αγοράζουν οι εργοδότες με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους και θα δίνουν στον εργαζόμενο (π.χ. οικιακές βοηθοί) αντί πληρωμής. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το προμηθεύονται από σήμερα από τα ΕΛΤΑ και από τις 20 Σεπτεμβρίου από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank.
Ο εργαζόμενος αφού λάβει το εργόσημο θα μπορεί μόνο με το ΑΜΚΑ του να εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες θα είναι 20% ή 10%.
Οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές θα εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.
Με το εργόσημο οι ασφαλισμένοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο, αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ οι εργοδότες θα απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Με προβλήματα το πρώτο κουδούνι


Με ελλείψεις βιβλίων θα χτυπήσει σήμερα Δευτέρα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς.
Από το υπουργείο Παιδείας έχουν δοθεί οδηγίες στα σχολεία, ώστε, όπου υπάρχουν προβλήματα, αυτά να αμβλυνθούν.
Έχει ήδη δρομολογηθεί η αποστολή των dvd, τα οποία περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων, ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.
Στο σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «φέτος, η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου - κατά 49 μέρες πέραν του προβλεπόμενου από το νόμο χρόνου - σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας χάρτου, οδήγησε ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί μόλις στο τέλος Αυγούστου, και αυτό με τιτάνιες προσπάθειες».
Τονίζει ακόμη ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Λυκείου, την εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, τα 960 ολοήμερα σχολεία και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, επισκιάζεται από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκαιρη αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία.
Για τις αποστολές των βιβλίων, σημειώνεται ότι «οι πρώτες αποστολές από τα αποθέματα που υπήρχαν έγιναν προς τη νησιωτική Ελλάδα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου και η κάλυψη σε βιβλία φτάνει σήμερα μέχρι και το 85%.
Ήδη άρχισαν και οι νέες παραλαβές και η προώθηση τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

Ωστόσο, το Υπουργείο σημειώνει πως «είναι σαφές ότι δημιουργούνται προβλήματα σε κάθε τάξη τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς.
Οι δυσκολίες αυτές είναι σίγουρο ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη, έγκαιρη δράση των διευθυντών εκπαίδευσης, των διευθυντών των σχολείων και βέβαια χάρη στην εμπειρία και την υπευθυνότητα του δασκάλου της κάθε τάξης, του καθηγητή κάθε τμήματος».

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι τα κατέχουν

1. ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ
Παράταση ισχύος Αδειών Κατοχής μέχρι 30 -11-2011.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 6700/3-668231/19-2-2010 έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παρατείνεται μέχρι 30 – 11- 2011 η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Γεγονός είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν δοθεί αρκετές παρατάσεις και παρόλα αυτά αρκετοί κάτοχοι κυνηγετικών όπλων από αμέλεια ή άγνοια αφήνουν αδήλωτα τα όπλα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του Νόμου.
Οι κάτοχοι των όπλων δεν είναι μόνο εν ενεργεία κυνηγοί αλλά και παλαιότεροι κυνηγοί που πιθανόν να σταμάτησαν να βγάζουν άδεια, συνάδελφοι που έχουν φύγει από τη ζωή και τα όπλα πέρασαν σε κληρονόμους χωρίς να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους ως προς το κυνηγετικό όπλο.
Όμως σε καμία εξ’ αυτών των περιπτώσεων δεν υπάρχει ελαφρυντικό, γι΄ αυτό όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι ανά δέκα χρόνια, όπως ορίζει ο Νόμος να δηλώνουμε τα όπλα μας στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα προσκομίζοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά.
Η παράλειψη των κατόχων κυνηγετικών όπλων, για τη μη έγκαιρη ανανέωση των σχετικών αδειών, εντός της άνω προθεσμίας, συνιστά παράνομη κατοχή αυτών και σε βάρος των υπαιτίων, πέραν των ποινικών, θα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα περί όπλων νομοθεσία κυρώσεις.

2. ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΗΛΩΤΑ ΟΠΛΑ
Δηλώνονται με 120,00 ευρώ πρόστιμο.
Εφοδιάζονται πλέον με άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, οι κάτοχοι τέτοιων όπλων, όπλων δηλαδή που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ στις Αστυνομικές Αρχές.
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 10 παρ. 7 του Ν. 3944/2011 (ΦΕΚ Α΄ 67/05-04-2011), σας γνωρίζουμε ότι κάτοχος κυνηγετικού όπλου που δεν έχει εφοδιασθεί με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Ν. 2168/93 άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου , δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με τη δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την αρμόδια Αρχή, υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για την χορήγηση άδειας κατοχής, μεταξύ των οποίων και την καταβολή τέλους 60,00 ευρώ υπέρ Μ.Τ.Σ και 60,00 ευρώ για ένσημο ΕΛ.ΑΣ.
Κατόπιν τούτων παρακαλούνται οι κάτοχοι τέτοιων όπλων να προσέρχονται στις Αστυνομικές Αρχές και να τακτοποιούν αυτού του είδους τις εκκρεμότητες.