Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 4-6-2014


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   4-6-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  6/4-6-2014]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Τρόπος χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων έτους 2014. ΑΠΟΦΑΣΗ 110.
2. Έγκριση αναγκαίων αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2014. ΑΠΟΦΑΣΗ 111.
3. Αποδοχή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για δράσεις πυροπροστασίας και κατανομή. ΑΠΟΦΑΣΗ  112.
4Α. Επί αιτήσεως Γραμμόζη Παναγιώτας Τ.Κ. Βασιλικού, για την παραχώρηση Δημοτικής εκτάσεως για βόσκηση των ζώων της. ΑΠΟΦΑΣΗ  113.
4Β. Επί αιτήσεως Μπάσιου Γεώργιου Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου, για την παραχώρηση Δημοτικής εκτάσεως για βόσκηση των ζώων του. ΑΠΟΦΑΣΗ 114.
4Γ. Επί αιτήσεως Χριστάκη – Βόλλα Αικατερίνης, για τη λύση της σύμβασης της μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Δελβινακίου. Έγκριση νέας δημοπράτησης του Δημοτικού καταστήματος. ΑΠΟΦΑΣΗ  115.
ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Τοπογραφική αποτύπωση περιοχών Δήμου Πωγωνίου από το Τμήμα Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  116.
2. Παραχώρηση εγκαταστάσεων του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στην Τ.Κ. Πωγωνιανής για διοργάνωση τριήμερης κατασκήνωσης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. ΑΠΟΦΑΣΗ  117.
3. Χρήση Δημοτικών καταστημάτων των Τ.Κ. Χρυσόρραχης και Νεγράδων και έγκριση δημοπράτησής τους.  ΑΠΟΦΑΣΗ  118.
4.      Έγκριση ρύθμισης οφειλών σύμφωνα με το Ν.4257/14-4-2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ 119.
                             
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Φορολόγηση «με το μήνα» σε όλα τα εισοδήματα





Τι προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για το "Pay as You Earn"

Απευθείας από μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται κάθε μήνα το σύνολο της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης. 
Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2015, όπως συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, με στόχο τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η κεντρική ιδέα είναι πως όσο απομακρύνεται η ώρα πληρωμής των φόρων από την ώρα που εισπράττονται τα εισοδήματα, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γίνουν ληξιπρόθεσμα.
Έτσι, τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν, να προχωρήσει από τις αρχές του 2015 και στην Ελλάδα το μοντέλο "Pay As You Earn", το οποίο θα αποτυπωθεί και στην αντίστοιχη έκθεση του ΔΝΤ.

Πανηγυρίζει την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, του Αγίου Πνεύματος, η Ιερά Μονή Φανερωμένης στο δάσος του Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας


Πανηγυρίζει την ερχόμενη  Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, του Αγίου Πνεύματος, η Ιερά Μονή Φανερωμένης στο δάσος του Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας.
Λίγα λόγια για την Ιερά Μονή Λεκατσά, του Αγίου Πνεύματος, στην Μυρσίνη Πρέβεζας
Η Ιερά Μονή Λεκατσά βρίσκεται στη θέση Κόρτος, σε μια τοποθεσία απείρου φυσικού κάλλους, μέσα στο δάσος Λεκατσά, που είναι σπάνιας Μεσογειακής χλωρίδας και καταφύγιο αγρίων θηραμάτων, πτηνών και ζώων που έχουν τεθεί υπό προστασία λόγω του κινδύνου εξαφάνισης τους.
Γεωγραφικά ανήκει στην πρώην Κοινότητα Μυρσίνης, που σήμερα είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πρέβεζας.
Είναι κτισμένη σε τέτοιο σημείο, που είναι ηλιόλουστη όλη μέρα και έχει οπτική εικόνα με το Ιόνιο πέλαγος.
Βρίσκεται σε απόσταση 4 χμ βορειοδυτικά του οικισμού Μυρσίνης Πρέβεζας, ο δε δρόμος που σε φέρνει μέχρι εκεί, μέσω του συγκεκριμένου χωριού, είναι ασφαλτοστρωμένος και καλοδιατηρημένος.
Πανηγυρίζει του Αγίου Πνεύματος.

Πιθανώς ιδρύθηκε τον 16° αιώνα. Το καθολικό της μονής είναι μονόχωρος, ξυλόστεγος ναός μεγάλων διαστάσεων. 
Κτίστηκε το 1744 και επισκευάστηκε το 1870.
Αρχικά ο ναός ήταν θολωτός. Το 1870 κατεδαφίστηκε η καμάρα και τοποθετήθηκε η ξύλινη στέγη.
Οι περισσότερες τοιχογραφίες του Ναού είναι ασβεστωμένες και σήμερα γίνονται έργα καθαρισμού και αναστήλωσης των τοιχογραφιών και εικόνων.Το τέμπλο του Ναού που διασώζεται σήμερα και είναι ξυλόγλυπτο και οι εικόνες είναι του Αγιογράφου Αθανασίου Τσούκα από την Σαμαρίνα και φέρουν υπογραφή του 1916.
Στο νοτιοδυτικό άκρο του ναού υψώνεται κωδωνοστάσιο του τύπου του διάτρητου τοιχώματος που κτίστηκε το 1813.
Στο χώρο σώζονται επίσης τρία κτήρια του 19ου αιώνα τα οποία περιβάλλονται από μανδρότοιχο από αργολιθοδομή.
Ο πυλώνας της μονής βρίσκεται στην ανατολική πλευρά.
Παλαιότερα είχε μεγάλη περιουσία και κτήματα, αλλά την περίοδο της παρακμής της, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, παραχωρήθηκαν με απόφαση της Πολιτείας, στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, για να υποστηριχθεί το έργο κατασκευής σχολικών κτιρίων στο Νομό Πρέβεζας
Στη μονή έχουν γίνει και ολοκληρωθεί εδώ και 12 χρόνια, μεγάλες αναστηλωτικές εργασίες από την Ι. Μητρόπολη Πρεβέζης.
Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας, σύμφωνα με ΦΕΚ 740/τβ/25.8.1997.
Η Μονή έχει ανδρικό μοναχικό βίο και την υπηρετούν 4-5 καλόγεροι με τον ηγούμενο τους. Δέχεται επισκέπτες τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Σήμερα η Ιερά Μονή της Φανερωμένης, που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, αποτελεί ένα μικρό θαύμα της τεχνολογίας. Διαθέτει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων ικανά να παρέχουν ενέργεια για τις καθημερινές ανάγκες των μοναχών. Η λύση αυτή προκρίθηκε επί της σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ, η οποία για να πραγματοποιηθεί θα έπρεπε να περάσουν αρκετές κολώνες μέσα από το δάσος του Λεκατσά. Έτσι προκειμένου να μην διαταράξουν την οικολογική ισορροπία επιλέχθηκε σωστά από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης η λύση της εγκατάστασης μονάδας φωτοβολταϊκών.

ΠΗΓΗ: www.romiazirou.blogspot.gr

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στo Καναλλάκι Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σήμερα (06-06-2014) και ώρα 09:30 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Ειδικότερα, οι δύο από τους δράστες, εισήλθαν στο υποκατάστημα, έχοντας στην κατοχή τους πιστόλια και ο ένας εξ’ αυτών δύο χειροβομβίδες και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, αφαίρεσαν από τους χώρους των γραφείων και από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ περίπου.
Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμεναν οι δύο συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (06-06-2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 58χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 58χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (259.224,07) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών διοργανώνει ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στις Μυροφόρες Εγκλυκάδας, την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* (λόγω ενστάσεων κατά των όρων διακήρυξης αποκομιδής απορριμμάτων Δήμου Πωγωνίου) σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  06η  Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή   & ώρα 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με μοναδικό θέμα συζήτησης:
Τροποποίηση των όρων διακήρυξης της υπηρεσίας: «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Πωγωνίου» - Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τους νέους όρους.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Οι συμβεβλημένοι με το Π.Ε.Δ.Υ. γιατροί στην Ήπειρο


Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, ανακοίνωσε τους συμβεβλημένους γιατρούς με το νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων για ένταξη στο δίκτυο.
Στην Ήπειρο υπέβαλλαν αίτηση και είναι πλέον συμβεβλημένοι, 27 γιατροί και συγκεκριμένα, 15 στα Γιάννενα (3 ορθοπεδικοί, 2 οφθαλμίατροι, 1 καρδιολόγος, 5 παθολόγοι, 1 νευρολόγος, 1 μαιευτήρας – γυναικολόγος και 2 ψυχίατροι), 2 στη Θεσπρωτία (1 παιδίατρος, 1 καρδιολόγος), 6 στην Άρτα (1 παθολόγος, 2 καρδιολόγοι, 2 μαιευτήρες – γυναικολόγοι και 1 ωτορινολαρυγγολόγος) και 4 στην Πρέβεζα (1 πνευμονολόγος, 2 παθολόγοι και 1 οφθαλμίατρος).
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 3.000 ιατρούς, οι 1.528 γιατροί υπέβαλλαν αίτηση για να συμβληθούν με τον Οργανισμό. Οι γιατροί αυτοί έχουν πλέον την δυνατότητα 200 επισκέψεων τον μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ την επίσκεψη.
Έτσι, το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ προσεγγίζει πλέον τους 6.500.
Σε συνδυασμό, με τους γιατρούς του Π.Ε.Δ.Υ., που ανέρχονται στις 2.500, διασφαλίζεται πλήρως η πρόσβαση των ασφαλισμένων σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε Άρτα και Ιωάννινα

Χθες (04.06.2014) συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 26, 23 και 24 ετών καθώς και ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε Άρτα και Ιωάννινα.
Αναλυτικά:
αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας συνέλαβαν χθες τα ξημερώματα στην Άρτα, τους τρεις ημεδαπούς, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (29) ναρκωτικά χάπια, και
αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, τον 17χρονο αλλοδαπό, γιατί κατείχε (102,5) γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων και γνωμοδοτήσεις επί Μ. Π. Ε. από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με φορείς για την υλοποίηση παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο και σε μνημεία της Ηπείρου, προχώρησε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας (Π.Ε. Πρέβεζας) και του Δήμου Πρέβεζας για τις παρακάτω οδικές παρεμβάσεις:
«Συντηρήσεις ασφαλτοστρώσεις σε οδικά τμήματα στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας»
«Συντήρηση ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως διασταύρωση 2ης επαρχιακής οδού Μύτικα- Νικόπολης»«Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού»
«Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Σαμψούντας»
«Κατασκευή οδού αντιπυρική προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης – Β’ Φάση».
Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και την Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για το έργο «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, καθώς και με το Δήμο Ζαγορίου για το έργο «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής στο Δ.Δ. Ανθρακίτη (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 11.400 ευρώ.

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκε περίπτωση παράνομης ανάληψης μετρητών με κλεμμένη τραπεζική κάρτα 23χρονης γυναίκας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος έκλεψε την τραπεζική κάρτα της παθούσας και στην συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Προτεινόμενες συμβουλές προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών

Εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, περίπτωση κλοπής και παράνομης ανάληψης χρηματικού ποσού από αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (Α.Τ.Μ.), που έλαβε χώρα την 18-04-2014, στην Ηγουμενίτσα.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της έκνομης ενέργειας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος άντρας, έκλεψε από το πορτοφόλι 23χρονης ημεδαπής, την κάρτα ανάληψης μετρητών και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας την κλεμμένη τραπεζική κάρτα, ανέλαβε από τραπεζικό κατάστημα της πόλης της Ηγουμενίτσας, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιπτώσεων, προτείνονται τα ακόλουθα:
Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας ανάληψης μετρητών που διαθέτετε, επικοινωνήστε άμεσα με το τραπεζικό ίδρυμα έκδοσής της και ζητήστε ακύρωσή της.
Για την προστασία του λογαριασμού σας: