Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Πρόταση για ρύθμιση των οφειλών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης


Υπόμνημα με την πρότασή του για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος  των οφειλών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαΐου στα Ιωάννινα.
Όπως υπογραμμίζει στο υπόμνημά του ο Περιφερειάρχης, πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε αδιέξοδο οι καλλιεργητές λίγες ημέρες πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου. Οι συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ανέρχονται περίπου σε 7, 5 εκ. ευρώ και σε σύνολο χώρας σε 50 εκ. ευρώ.
Η πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης και την οποία ήδη έχει αναπτύξει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και στον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη,  συνίσταται στη προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία να δίνεται η δυνατότητα  χορήγησης μακροχρονίου δανείου στους ΤΟΕΒ- με την εγγύηση της Περιφέρειας-  από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με χαμηλό επιτόκιο (που δεν θα ξεπερνά το 1%) με το οποίο θα εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές προς τη ΔΕΗ (οι οποίες επιβαρύνονται με  υψηλότερα και μη εξυπηρετούμενα επιτόκια).
«Με την πρότασή μας εξασφαλίζεται  μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των χρεών ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, που θα δώσει  πραγματική ανάσα  σε χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας,  αλλά και γενικότερα της χώρας, που σήμερα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, δεν ξέρουν αν τελικά θα καταφέρουν να έχουν σοδιά για να επιβιώσουν», τονίζεται επίσης στο υπόμνημα ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», την Κυριακή (05-05-2019) και ώρα 19.00, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Συνάντηση εργασίας του Σπύρου Ριζόπουλου με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Ηπείρου της ΕΛ.ΑΣ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά», Σπύρος Ριζόπουλος, είχε -σήμερα Παρασκευή- συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Ηπείρου υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, ο Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε το «σχέδιο e», το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ηπείρου και ενημέρωσε τον κ. Σκούμα για την προσπάθεια της διαμόρφωσης των οικονομικών δυνατοτήτων με βάση τις οποίες θα γίνει δυνατή η στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο σε επίπεδο υποδομών.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Σπύρος Ριζόπουλος επανέφερε την πρόταση που είχε διατυπώσει στο δημόσιο διάλογο πριν από 18 μήνες για την υπογραφή, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προγραμματικής σύμβασης για την προμήθεια περιπολικών μέσω leasing.
Από τη δική του πλευρά, ο αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου είχε τη δυνατότητα να ακούσει με ενδιαφέρον τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των Οριζόντων Ηπείρου για τα γενικότερα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, έγινε αναφορά στα ζητήματα που υπάρχουν κυρίως σε όλη την παραμεθόριο αλλά και σε περιοχές όπως η βιομηχανική ζώνη της Πρέβεζας, και η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα.
Ο Σπύρος Ριζόπουλος τον ενημέρωσε ότι για την επίλυσή τους θα υπάρξει στενή συνεργασία μετά τις εκλογές.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην παραμεθόριο περιοχή, από την πλευρά του Σπύρου Ριζόπουλου τονίστηκε η υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα παροχής -στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.- «επιδόματος παραμεθορίου». Τόνισε, δε, ότι η δαπάνη αυτή είναι ελάχιστη σε σχέση με το έργο το οποίο τους ζητείται να κάνουν.
Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου συνόδευαν στη συνάντηση οι δύο υποψήφιοι στην Π.Ε. Ιωαννίνων, που ανήκουν στο Σώμα, Σπύρος Καραμποΐκης και Ελπίδα Γκανιάτσα.

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το διήμερο Σάββατο και Κυριακή. 
Συγκεκριμένα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και την Κυριακή κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ενδεχομένως κατά τόπους να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις, ενώ στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής προβλέπονται θυελλώδεις νότιοι- νοτιοανατολικοί άνεμοι.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Με λαμπτήρες Led αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου Πωγωνίου

2.877.075€ το οικονομικό όφελος του Δήμου σε βάθος 15ετίας

Στην έγκριση της μελέτης ενός σημαντικού έργου με οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πωγωνίου δίνοντας το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες Led.
Με το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού θα αντικατασταθούν συνολικά 4.744 λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες Led μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης, μειώνοντας σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτύπωματος.
Το οικονομικό όφελος του Δήμου, σε βάθος 15ετίας, ανέρχεται στο ποσό των 2.877,075€ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.453.440€.
«Ο Δήμος Πωγωνίου προχωράει πλέον στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας. Προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε οικονομία προς όφελος των δημοτών αφού το σημερινό κόστος του οδοφωτισμού ανέρχεται στις 191.805€ κατ’ έτος. Εξίσου σημαντική είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, κατά 668 τόνους CO2. Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας  και έργα που σέβονται το περιβάλλον και την περιοχή του Πωγωνίου» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Με την υλοποίηση του έργου, το όφελος για το Δήμο Πωγωνίου θα είναι:
1.      Εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65,25%.
2.      Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος κατά 668 τόνους CO2.
3.      Οικονομικό όφελος ύψους 2.877.075€ ευρώ σε βάθος 12ετίας από την εξοικονόμηση ενέργειας.
4.      Μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης, προμήθειας λαμπτήρων και φωτιστικών.
Η μελέτη προβλέπει επίσης την ανάπτυξη δικτύου wi-fi σε όλους τους ιστούς καθώς και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε κομβικά σημεία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο ο συνδυασμός της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης»


Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων τον πλήρη συνδυασμό της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».
Αμέσως μετά ο κ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:
«Εύχομαι ο προεκλογικός αγώνας να κινηθεί σε πολιτισμένα επίπεδα και να απομονωθούν όσοι προσβάλουν τις ηθικές αξίες των Ηπειρωτών και επιχειρούν να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, καλόν αγώνα για τη νίκη της παράταξης και για την απρόσκοπτη συνέχιση του μεγάλου και πολυεπίπεδου έργου που επιτελούμε τα τελευταία χρόνια σε κάθε γωνιά της Ηπείρου. Τα μηνύματα για την παράταξή μας είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα και επιβεβαιώνουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης που υπάρχουν ανάμεσα στην νυν Περιφερειακή Αρχή και τους κατοίκους της Ηπείρου».

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της «Ζωοδόχου Πηγής» στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου


Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε και φέτος στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου, η οποία πανηγυρίζει την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην Παναγία στην Παλιογκρίμπιανη, παραβρέθηκε και ο Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.

29η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Κράψης-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 5-05-19/14:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ 
ΩΡΑ: 14:00

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 4 Μαΐου 2019
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00) 
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:00)
Κυριακή 5 Μαΐου 2019
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ(14:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (14:00) 
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (14:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (14:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (14:00)

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο ημεδαποί, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -94- κιλών και -800- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν χθες (02-05-2019) το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων) και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος και ο 24χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην καμπίνα του οχήματος καθώς και στο χώρο των αποσκευών, (40) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (94) κιλών και (800) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-94- κιλά και -800- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

29η αγωνιστική το Σάββατο 4 Μαΐου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πασσαρώνα Ροδοτοπίου 4-05-19/17:30), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ε. Κληματιάς-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Δόξα Αναργύρων 4-05-19/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΪΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 4 Μαΐου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30)
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (17:30) 
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:30)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:30)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:30)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ (17:30)

Μέτσοβο: Συνελήφθη 60χρονος που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Συνελήφθη, προχθές (01-05-2019) το απόγευμα στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Προστάτης: 10 πράγματα που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει


Πολλοί άνδρες δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο προστάτης αδένας τους, ποια είναι η λειτουργία του και πότε πρέπει να αρχίζει ο προληπτικός έλεγχός του. Ακόμα περισσότεροι, δε, πιστεύουν πως τα προβλήματά του θα τους απασχολήσουν αργά στη ζωή, μετά τα 60-70 τους χρόνια.
Ωστόσο η σωστή πληροφόρηση γι’ αυτόν είναι πολύ σημαντική από μικρή ηλικία. Και αυτό, διότι μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζουμε.
Ο χειρουργός-ουρολόγος Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες για έναν από τους σημαντικότερους αδένες του σώματός τους.
1. Ο προστάτης αδένας, που υπάρχει μόνο στους άνδρες, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα στο σημείο όπου αυτή ενώνεται με την κύστη (η ουρήθρα είναι το «σωληνάκι» που ενώνει την ουροδόχο κύστη με το πέος). Ο κύριος ρόλος του προστάτη είναι να παράγει ένα υγρό (προστατικό υγρό) το οποίο τροφοδοτεί με θρεπτικά συστατικά το σπέρμα.
2. Επειδή ο προστάτης περιβάλλει το ένα άκρο της ουρήθρας, η διόγκωσή του συμπιέζει το «σωληνάκι» αυτό με συνέπεια να προκαλούνται προβλήματα ούρησης, όπως η συχνουρία, η νυκτερινή ούρηση, η μειωμένη ροή ούρων κ.λπ.
3. Ο προστάτης υποτίθεται ότι έχει σχήμα και μέγεθος καρυδιού. Καθώς μεγαλώνουν οι άνδρες, όμως, το μέγεθός του συνήθως αυξάνεται. Έτσι, έως ότου φθάσουν στα 40 τους χρόνια, στους περισσότερους άνδρες ο προστάτης έχει μέγεθος βερίκοκου και όταν γίνουν 60 ετών σε πολλούς θυμίζει πια περισσότερο λεμόνι.
4. Οι περισσότεροι άνδρες (το 80%) θα παρουσιάσουν καλοήθη διόγκωση (υπερπλασία) του προστάτη μέχρι να φθάσουν στα 70-80 τους χρόνια.