Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μειώθηκε στους 5 μήνες η σύμβαση 1.578 εποχικών πυροσβεστών

Με 5μηνη απασχόληση και όχι 8μηνη, όπως ίσχυε, θα απασχοληθούν 1.578 εποχικοί πυροσβέστες σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Παράλληλα, προβλέπεται, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ένα ή δύο έτη. Ειδικότερα, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος τροποποιείται η ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ. 124/2003 και 121/2007) για «τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η διάρκεια της απασχόλησης των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης θα είναι πλέον 5μηνη ετησίως, αντί των 8 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί, ότι το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 μετατράπηκαν σε 8μηνες.

Καταγγελία για την ασφάλεια στο Πωγώνι, της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου

Αθήνα 14 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Καταγγελία για την ασφάλεια στο Πωγώνι

Κύριοι,
μας εγκαταλείψατε χωρίς φύλαξη των συνόρων - χωρίς αστυνομία – χωρίς συνοριοφύλακες.
Επί δύο χρόνια, χτυπάμε πόρτες και κανένας δεν ακούει.
Τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας προς όλα τα κόμματα: 20/02/2013.
Τι ειρωνεία! Ούτε λέξη συμπαράστασης!
Η αποκρουστική πραγματικότητα: Συνεχείς καθημερινές επιδρομές ληστών, κακοποιήσεις ηλικιωμένων. Η μεγαλύτερη σε όγκο διακίνηση ναρκωτικών πανευρωπαϊκά και τέλος, κακοποιήσεις μέχρι θανάτου – δολοφονίες.
Μας αγνοήσατε.
Αγνοήσατε τους ανθρώπους που κατοικούν στο Πωγώνι.
Έρμαια οι αθώοι πολίτες της παραμεθόριου περιοχής Πωγωνίου στα χέρια στυγνών δολοφόνων.
Η χτεσινή διπλή δολοφονία ηλικιωμένων ακριτών έσπειρε φόβο και τρόμο. Αδειάζουν τα σύνορα από τους κατοίκους της Επαρχίας Πωγωνίου.
Μοναδικό μέλημα: η εγκατάσταση στρατοπέδου λαθρομεταναστών στα σύνορα;
Συγχαρητήρια...
Χαρίζουμε την ηρωικότερη περιοχή (πόλεμος Οκτώβριος 1940), την προικισμένη αφειδώς και ποικιλοτρόπως από τη φύση περιοχή του Πωγωνίου στα χέρια εγκληματιών;
Και πάλι συγχαρητήρια...
Θέλετε ένα Πωγώνι αφύλακτο;
Θέλετε ένα Πωγώνι άδειο;
Γιατί άραγε;
Διασφαλίστε επιτέλους το αυτονόητο που προβλέπει το Σύνταγμα: ασφάλεια για τους κατοίκους της χώρας.
Η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο.
Για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα, η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτεία.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Ιόνια Οδός και Ε65 περιμένουν το οκ από τις τράπεζες για τα έργα

Ανακατατάξεις φέρνουν οι συμφωνίες αποζημίωσης στις κοινοπραξίες

Ανακατατάξεις φέρνουν οι συμφωνίες αποζημίωσης στις κοινοπραξίες των κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου. Στην πρώτη, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει την αναδιανομή του έργου, με δεδομένο ότι η μετάθεση του τμήματος Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας άλλαξε τις εσωτερικές ισορροπίες.
Στη δεύτερη κοινοπραξία, η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης καθυστερεί εξαιτίας διαφωνιών ανάμεσα στους κατασκευαστές. Εν τω μεταξύ στους άλλους δύο άξονες, στην Ιονία Οδό και τον Ε65, οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συμφωνία αποζημίωσης.
Η καταβολή λοιπόν των πρώτων αποζημιώσεων ξεκίνησε. Στις 29 Απριλίου, πέντε ημέρες μετά τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Στ. Καλογιάννη, υπεγράφη από τις υπηρεσίες και η 1η εντολή πληρωμής της Ολυμπίας Οδού με το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 130 εκατ. που θα λάβει συνολικά η κοινοπραξία, βάσει της συμφωνίας της 12ης Απριλίου.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου Αλβανού, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης

Συνελήφθη χθες (15-05-2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών (κοκαΐνης), κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2007 στην Ιταλία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο νεαρά άτομα για ναρκωτικά

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας προχώρησαν χθες (15-05-2013) το μεσημέρι στην Άρτα, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, (ενός 26χρονου άνδρα και μίας 25χρονης γυναίκας), κατηγορούμενων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι  χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας τους,   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (0,26) και (0,33) εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσαν σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού τους
(81) σπόροι κάνναβης
ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,20) γραμμαρίων
μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,14) γραμμαρίων
μία ξύλινη αυτοσχέδια κατασκευή για κάπνισμα κάνναβης, με υπολείμματα κάνναβης
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα  Ασφάλειας Άρτας. 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ

Με πήραν τηλέφωνο να παρουσιαστώ σε αστυνομικό τμήμα να κάνω ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγητικού όπλου, διότι είχε λήξει.
Ενώ είχα την εντύπωση ότι θα ξεμπερδέψω νωρίς, βρέθηκα προ εκπλήξεως.
Η άδεια είχε λήξει εδώ και ένα χρόνο!
Εάν σε μια εβδομάδα από την ημέρα της ειδοποίησης δεν γίνουν οι παρακάτω ενέργειες θα μου ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή.
Για να μην απαγγελθεί κατηγορία θα πρέπει εντός ημερών να καταβάλω το ποσόν των 120 ευρώ σε παράβολα (20πλασιο της κανονικής ανανέωσης).
Και μιας και έχω την υποψία ότι θα είναι αρκετοί οι κάτοχοι κυνηγητικών όπλων, θα ήθελα να ενημερώσετε φίλους, γνωστούς και συγγενείς να κοιτάξουν το πότε λήγει η άδεια κατοχής του κυνηγητικού τους όπλου, ώστε να κάνουν ΕΓΚΑΙΡΑ ανανέωση.

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog
Κ.Μ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη Διακήρυξης Πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την: Συντήρηση αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00 π.μ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Διακηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την: «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου» του Δήμου Πωγωνίου, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 73.800,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του  ΦΠΑ (23%).
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Πωγωνίου στο  Καλπάκι (κεντρικό Δημαρχείο) στις 22-05-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό που ανέρχεται στο πόσο των 1.200,00 ευρώ.
Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες επισκευής – συντήρησης όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα τεύχη δημοπράτησης μέχρι το αργότερο την προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού είτε από τα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι - κεντρικό Δημαρχείο (πληρ. κ. Μ. Μποζιάρη, τηλ. 26533 60111) είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Φοίτηση στην Σχολή Απολυμαντών

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η κατάθεση δικαιολογητικών στην Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών – Λ. Αλεξάνδρας 196 των ενδιαφερομένων για φοίτηση στη Σχολή Απολυμαντών, είναι από 30-04-2013 μέχρι και 30-05-2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/ν...ση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών – Λ. Αλεξάνδρας 196 – Τηλ. 2106463924

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  17η Μαΐου 2013, ημέρα   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 17-05-2013 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 6031/13-5-13
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Α/Α ΘΕΜΑΤΩΝ  ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
2. Καθορισμός όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην οδό Φώτου Τζαβέλλα 21-23 Ιωάννινα.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: «Η άγρια διπλή δολοφονία στα Κτίσματα Πωγωνίου αποδεικνύει την εγκατάλειψη των ακριτικών περιοχών και τις τεράστιες ευθύνες»

Μετά την άγρια και στυγερή δολοφονία δύο γνωστών κατοίκων στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Πωγωνίου Ιωαννίνων (δίπλα στην Κακκαβιά), αισθάνομαι την υποχρέωση, να προβώ στη παρακάτω δημόσια δήλωση:

«Κατάγομαι από το ακριτικό Πωγώνι Ιωαννίνων, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα. Είχα την τιμή να εκπροσωπώ τον νομό Ιωαννίνων και ασφαλώς και την επαρχία Πωγωνίου για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επομένως, γνωρίζω, άριστα τα προβλήματα της περιοχής και τους ανθρώπους της.
Αυτό που συνέβη την Κυριακή το βράδυ στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Πωγωνίου είναι τραγικό και φρικιαστικό. Ένας αδίστακτος και σεσημασμένος Αλβανός εγκληματίας, πρώην τρόφιμος των Φυλακών, που αποφυλακίστηκε με όρους, σκότωσε εν ψυχρώ δύο φιλήσυχους και εξαιρετικούς οικογενειάρχες (ανδρόγυνο), μόνιμους κάτοικους στο ίδιο χωριό και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους. Ο αδίστακτος δολοφόνος πέταξε και χειροβομβίδα, από την οποία, παρ΄ ολίγο, να θρηνήσουμε δεκάδες θύματα.

Στο νέο ενδεικτικό κατάλογο υποψηφιοτήτων Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco εντάχθηκε η Αρχαία Νικόπολη

Σημαντικά βήματα γίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Μετά από επίμονες προσπάθειες από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη του ανακοίνωσε την ανανέωση της ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στον ενδεικτικό κατάλογο υποψηφιοτήτων για τον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιπλέον, υπογράφηκε η σύνθεση της Επιτροπής που θα συγκροτήσει το φάκελο της υποψηφιότητας υπό την αιγίδα και τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ ευχάριστες καθώς συνιστούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της τελικής ένταξης.
Ο κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του με αυτή την εξέλιξη, η οποία απαντά στις επίμονες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ως τώρα, ενώ τη χαρακτήρισε ενδεικτική του γεγονότος ότι «το Υπουργείο έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και μας συμβάλλει με τις δυνάμεις του για ένα καλύτερο αποτέλεσμα».
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα υποδεχθεί τη Γ. Γ. κ. Λίνα Μενδώνη το Σάββατο στο γραφείο του, όπου θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα αλλά και άλλα θέματα σχετικά με την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

ΙΚΑ: Αναμονή έως και δύο χρόνια για έκδοση σύνταξης

Απελπιστική είναι η κατάσταση με την καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ, που φτάνει ακόμη και τα δύο χρόνια σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι καθημερινά «πολιορκούν» τα καταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος.
Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων και η μαζική αποχώρηση για σύνταξη έχουν δημιουργήσει μία πρωτοφανή κατάσταση.
Σημειώνεται ότι ξεπερνούν τις 150.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής σύνταξης που έχουν υποβληθεί στο ΙΚΑ. Από αυτές, οι 74.256 αφορούν αιτήματα κύριας σύνταξης και 77.727 αιτήματα επικουρικής.
Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Μητροπολίτης Ἀνδρέας : «Κουστωδίες ὁλόκληρες ἔχουν οἱ πολιτικοί μας καὶ ἡ ἀκριτικὴ Ἐπαρχία δὲν φρουρεῖται»

(Λόγος το Μητροπολίτου κατ τν ξόδιο κολουθία, ξ φορμς το φρικαλέου γκλήματος π λβαν σ δύο λικιωμένους τν Κτισμάτων Πωγωνίου Ν. ωαννίνων στς 13.5.2013)

   μέρα θλιβερή, γαπητο δελφοί, χθεσιν μέρα, χι μόνο γι τ Κτίσματα, χι μόνο γι τν ερύτερη περιοχή μας, λλά, θ λεγα, κα γι λόκληρη τν λλάδα. να γκλημα ποτρόπαιο συνετάραξε τς ψυχς λων μας. νας σεσημασμένος κακοποιός, π τ Μπεράτι, χωρς ν γνωρίζει τ θύματά του, τος φήρεσε χωρς δισταγμ τ ζωή, γι λίγα χρήματα. ν πρωτύτερα εχαν κινδυνεύσει κα κάποιοι κάτοικοι το χωριο στ καφενεο, ναντίον τν ποίων δίστακτος δολοφόνος, ριξε χειροβομβίδα, ποία ς κ θαύματος, δν ξερράγη.
            Εναι φυσικ μετ τ φρικαλέο ατ γκλημα ν κυριαρχήσει φόβος κα βεβαιότητα κα γι τν π πλέον λόγον τι, προσέξτε, τ σύνορα σ λόκληρη τν κριτική μας παρχία χουν μείνει π ρκετο χρόνου ντελς φύλακτα. Γι’ ατν κριβς τν λόγο, χθς τ πρω, τσι π μία σωτερικ παρόρμηση, μετ τν Θ. Λειτουργία πισκέφθηκα τ στρατιωτικ φυλάκιο τς Κακαβις, χωρς ν χω π’ ψιν μου τ εχε συμβε δ. πγα, γι ποι λόγο ; Γι ν τονώσω κα ν νισχύσω ατ τ λίγα παιδιά - ξι (6) στρατιτες εναι λοι κι λοι - τ ποα «φυλνε Θερμοπλες».
            μως, γεγονς μένει, κα τ ξαναλέω, τι τ σύνορα π τν Μουργκάνα ως τ Γράμμο παραμένουν τυχς φύλαχτα χρόνια τώρα. πολιτεία παρ τς ντονες διαμαρτυρίες μας μείωσε δραματικ τ στρατιωτικ θητεία σ ννέα (9) μνες. Κι’ ταν λεγα σ κάποιους ρμοδίους : « - Μ τρελαθήκατε,τ κάνετε δ, ποις θ φυλάξει τ σύνορα ;» παντοσαν μ «γίαν φέλειαν»: « - Ο συνοριακο φρουροί». λλά, ν μως, πο κα ο συνοριακο φρουρο λάχιστοι χουν μείνει δ. σες βλέπετε συνοριακος φρουρούς ; γ πο γυρίζω σ λα τ χωρι σς διαβεβαιώνω τι δν βλέπω, παρ πο κα πο, ν θ δ ναν - δυ  π’ ατούς. λόγος εναι, τι μετεκινήθησαν κα συνεχίζουν ν μετακινονται πρς τν βρο, λλοι δ ξ  ατν τοποθετονται στ ωαννίνα,  δ κα κε στς μεγάλες πόλεις ν φυλνε τος πολιτικούς μας. Κουστωδίες λόκληρες χουν ο πολιτικοί μας κα κριτικ παρχία δν φρουρεται. Τος τ λέω τν ρμοδίων. Δν τ λέω σ σς τώρα μόνο. λλ’ π’ εκαιρί τ πευθύνω κα σ σς. 
            Τ ποτέλεσμα ποι εναι ; λλάδα, κα διαίτερα κριτική μας παρχία, ποία κα μς νδιαφέρει περισσότερο, χει γίνει ξέφραγο μπέλι, στε ο διάφοροι λβανο κακοποιοί, ν μπαινοβγαίνουν νετα μεταφέροντας ναρκωτικά, κλέβοντας κα σκοτώνοντας δίστακτα νύποπτους νθρώπους, παρ τς φιλότιμες προσπάθειες τς στυνομίας, ποία - γ θ τ π, κφράζοντας τν Μητρόπολή μας, κα τ πρόσωπό μου ν θέλετε -   ποία στυνομία χει μέριστη τν γάπη μας κα τν συμπαράστασή μας. Κα λέω κάποιες φορς στος ρμοδίους : Λστε τ χέρια τς στυνομίας. ν τ κάνατε σες πο δν τ κούσατε ν τ λέω, τόσο τ καναν κα ΄κενοι  πο τ κουσαν.
            μως, τος τελευταίους καιρούς χει πικρατήσει κα μι λλη συνήθεια. Ποι εναι ατ συνήθεια: Ν ποφυλακίζονται διάφοροι κακοποιο, κα μάλιστα κακοποιο ξόχως πικίνδυνοι, ο ποοι συνεχίζουν τ λέθριο ργο τους. Δν ξέρω  ν τος δίνουν κα πιστοποιητικ χρηστοηθείας σ’ατος πο τος πολύουν π τς φυλακές. Πάντως τος πολύουν. Κα τ λέω ατό, γιατ  κτς κα λλων παραδειγμάτων πο χουμε κατ καιρος κα μόλις στ πρόσφατο παρελθν, εδεχθής δολοφόνος τν Κτισμάτων, εχε ποφυλακιστε π τς φυλακς το Ναυπλίου. Δηλαδή τρελαθήκαμε ! Εναι πράγματα ξωφρενικ ατά !
            Γι’ ατό, δελφοί μου, προσέξτε. Συγχωρεστε μου λίγο κα τν τόνο τς φωνς μου , πο εναι π τ σωτερικ μου, δίκην γανακτήσεως. Γι’ ατ λοιπόν, λόγ το ξιώματός μου, λόγ τς λικίας μου - κάποιοι σως ξ μν θ μ’ νθυμονται νεαρν εροκήρυκα μ μαρα γένεια, τώρα περάσαν 40 κα πλέον χρόνια π τότε -  λλ κα λόγ το τι διακον τν κριτικ παρχία 46 λόκληρα χρόνια, πευθύνομαι στν πολιτικ κα λοιπ γεσία τς Χώρας γι ν τος π εθέως κα νευ περιστροφν, μλλον ν τ παναλάβω γι μι κόμη φορά. Θ μο πετε κα ποις θ σ’ κούσει Δεσπότη μου π’ ατ τ κραο σημεο τς Πατρίδος; Ν σς π να μυστικό ; κονε στ κέντρο. κονε κα παραακονε. Κα πολογίζουν τν φων το πισκόπου. ς κάνουν τι διαφορον. χω τεκμήρια τι κονε. Γι’ ατ κα τ λέω τώρα, στε ν φθάσουν «π πτερύγων νέμων» στς κος τν νδιαφερομένων. Τ τος λέω: - Κύριοι λάβετε πειγόντως μέτρα γι τν περιφρούρηση τς ζως κα τς περιουσίας κα τς τιμς τν κατοίκων τς κριτικς μας παρχίας. Τ πργμα δν πάει λλο. «ς δ κα μ παρέκει». Κα «ο καιρο ο μενετοί». Τρέχουν ο καιρο, τρέχουν τ γεγονότα, δν μς περιμένουν. Ν ξυπνήσουμε π τν ρστώνη μας κα τν νεσή μας. Κα τος λέω κόμα: - Μν συντελετε στν ρήμωση τν χωριν μας παίρνοντας λες τς πηρεσίες στ μεγάλα στικ κέντρα. Ξέρετε τ γνα κάνουμε ατ τν καιρό ; Δήμαρχος πο εναι δ τ γνωρίζει.  Θηριομαχομε κυριολεκτικ ν κρατήσουμε τς πηρεσίες, γιατ λλις  χι μόνο τ Πωγνι, χι μόνο Κόνιτσα, λλ λη παραμεθόριος λλάδα θ σβήσει μ τν τακτικ τς πολιτείας.
            Λοιπόν, πανερχόμενος στος πολιτικούς μας τος λέω τι : - Μόνον θάνατος θ μο κλείσει τ στόμα. γ θ σς τ φωνάζω κα θ σς λέω τι «σχάτη ρα στί». χι λλο αμα. χι λλο γκλημα. χι λλη περιφρόνηση γι σους πιμένουν ν ζον δ στν γ τν πατέρων τους. Καιρς ν ναλάβουμε λοι τς εθνες μας. διαίτερα σες ο πολιτικο πο διαχειρίζεσθε τς τύχες ατο το τόπου, ατο το λαο. Ατ τος λέω. Διότι δελφοί, πιτρέψτε μου ν σς τ ξομολογηθ : Δν βάζω τν θρόνο πάνω π τς ρχές μου. χι. Ποτέ. Τς ρχές μου βάζω πάνω π τ θρόνο. Γιατί, κοιτξτε, τ θρόνο κάποτε θ τν χάσω αριο, μεθαύριο. Θ πεθάνω. Ο ρχές μου μως, θ μένουν. Κα γι’ ατς τς ρχς γωνίζομαι. χετέ το λοιπόν, πόψιν σας κα σοι μένουμε δ, λλ κα σοι μένετε σ λλες περιοχς λλ κατάγεσθε π τν περιοχ ατή, ν νώσουμε τς δυνάμεις μας γι ν συγκρατήσουμε κα ν περισώσουμε ,τι εναι δυνατόν. « σχς ν τ νώσει». Ατ ν εναι τ σύνθημά μας.
            Τσον ο συλλειτουργοί μου, σον κα γ εχόμεθα Κύριος ν’ ναπαύσει τς ψυχές τν ειμνήστων «δίκ θανάτ θανατοθέντων Θωμ κα Σοφίας, ν παρηγορε τ παιδιά τους κα τος οκείους τους γενικς, κα προσέξτε σοι μένετε δ στ Κτίσματα : Μ φοβστε, λλάδα δν πεθαίνει ! Χριστς θ νικάει ! γιατ νδεχομένως ν σς χουν δημιουργηθε κάποια συναισθήματα φόβου.  Εναι ν μέρει φυσικ ατό.  γ σς λέω μ φοβστε !  Μ φοβστε !  μπιστευθετε τν αυτό σας ες τν Θεόν κα γ σο ζ θ φωνάζω πρς τν γεσία το θνους ν προσέξει ατν τν μαρτυρικ τόπο. Κα εθε, δελφοί μου , λους μας ν μς ξιώσει γαθότης το Κυρίου τς Βασιλείας τν Ορανν, τν ποίαν εθε ν τν χαρίζει ες πάντας μς. μήν.