Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Απόφαση Περιφερειάρχη για απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη απαγορεύεται η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από την Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 08:00 π.μ. και λήγει το Σάββατο 31 Μαΐου και ώρα 08:00 π.μ.

Επίσης, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο και μέσο στις περιοχές των καλαμώνων και Βάλτου της λίμνης Παμβώτιδας από 15/04/2014 μέχρι 30/09/2014, διότι θεωρούνται φυσικοί βιότοποι αναπαραγωγής των ψαριών.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και απόδραση κρατουμένου

Συνελήφθη, χθες (10-04-2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές.
Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης με διεθνή δράση ενώ επίσης κατηγορείται και για απόδραση κρατουμένου από τις Φυλακές της Πίζας, πράξη που έγινε την 03-11-2004.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΝΤΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ντόντης Ιωάννης 
υποψήφιος 
Δήμαρχος Πωγωνίου
Mε αφορμή το δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου» από 8/11/2013, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, και αφορά το πρόσωπό μου, θέλω να αναφέρω τα εξής:
Κατέρχομαι στις εκλογές της 18ης Μαΐου ως υποψήφιος  Δήμαρχος Πωγωνίου, με τον συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», έχοντας την βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και θα γίνει η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής της αδιαφάνειας και των παρασκηνίων, της παραπληροφόρησης και των ψεύτικων υποσχέσεων.
Το δημοσίευμα ας το διακινούν όσοι έχουν άγνοια των νόμων και των θεσμών της Πολιτείας. Όσοι έχουν άγνοια των διαδικασιών και των εξελίξεων. Ας χαίρονται με την πρόσκαιρη εντύπωση που δημιουργούν στους πολιτικούς τους φίλους. Γιατί η υπόλοιπη κοινωνία δεν τους ακολουθεί. Δεν τους εμπιστεύεται πια κανείς.
Οι πολίτες του Πωγωνίου στις εκλογές θα απορρίψουν  με την ψήφο τους την Δημοτική Αρχή των κολλητών και των απευθείας αναθέσεων. Θα πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε επαγγελματίες πολιτικούς.
Η Παράταξή μας με όλα τα αξιόλογα στελέχη της,  θα αγωνιστεί  για την επικράτηση των ιδεών, των αξιών και των θέσεών μας, για την επικράτηση της δικής μας αντίληψης και λειτουργίας του Δήμου, που είναι διαμετρικά αντίθετη από τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της σημερινής Δ. Α., έτσι όπως την εκφράσαμε μέσα από την ουσιαστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, μέσα από την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες  τα 3,5 χρόνια στο Δήμο.  
Ξεκινούμε τον εκλογικό αγώνα με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα, ξεκινούμε με όπλο την δουλειά μας, τις γνώσεις και την εμπειρία μας,   ξεκινούμε με όπλο την δύναμη που έχουμε από την κοινωνία και τους πολίτες.
Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για το Πωγώνι και μια καλύτερη ζωή για τους κατοίκους.
Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας!
Αυτή είναι η ευθύνη μας!
Αυτή είναι η δέσμευσή μας!
                                                                                     

Δολιανά, 11 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Πρώτιστη προτεραιότητα του Δήμου Ιωαννιτών

Γράφει ο Βαγγέλης Λάμπρης

Η ίδρυση και λειτουργία του ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ συμπολιτών μας, εμφανές δείγμα του συνεχούς ενδιαφέροντος προστασίας των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

          Η διαμορφωθείσα σήμερα άσχημη οικονομική κατάσταση στη Χώρα μας, λόγω κυρίως της από τριετίας και πλέον σοβαρής οικονομικής κρίσης που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής.
          Η μεταβίβαση από την κεντρική εξουσία, πολλών αρμοδιοτήτων του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως προς τους Δήμους, αποτελεί σωστή πολιτική, λόγω κυρίως της άμεσης και στενής σχέσης των Δήμων προς τους πολίτες. Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου τα προβλήματα των πολιτών-δημοτών τους.

33η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με Πωγωνίσιο "εμφύλιο" στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 13-04-14/17:00), εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αμφιθέα 13-04-14/17:00), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Ανατολής (13-04-14/17:00) για την 33η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνική

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
Α.Ε. ΑΝΑΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 12 Απριλίου 2014 
ΑΠΟΕΛ-Πεντέλη (17:00)    
Σταυράκι-Ανάργυροι (17:00)    
Αμπελόκηποι-Δαβάκης (17:00)    
Πρωτόπαπα-Βουνοπλαγιά (17:00)    
Κυριακή 13 Απριλίου 2014 
Κεφαλόβρυσο-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (17:00)    
Αγία Μαρίνα-ΠΑΟ Κόνιτσας (17:00)    
Ζωοδόχος-Ραφταναίοι (17:00)    
Περίβλεπτος-Ασβεστοχώρι (17:00)    
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αμφιθέα (17:00)    
         
Το πρόγραμμα 33ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 12 Απριλίου 2014 
Λαψίστα-Ροδοτόπι (17:00)    
Προοδευτική Περάματος-Ατρόμητος '95 (17:00)    
Κάστρο-Θύελλα Ελεούσας (17:00)    
Θύελλα Κατσικά-Πεδινή (17:00)    
Κόντσικα-Χαροκόπι (17:00)    
Κουτσελιό-Α.Ε. Μικρασιατών (17:00)    
Κρύα-Σερβιανά (17:00)    
Α.Ο. Ανατολής-Α.Σ. Καλπακίου (17:00)    
Πίνδος Κόνιτσας-Α.Ο. Βελισσαρίου (17:00)    


«Ακατανόητη η έξοδος στις αγορές-Γιατί επιβαρυνθήκαμε με νέο δάνειο;»

Πολιτικό συμβολισμό, αλλά ακατανόητη από οικονομικής πλευράς, χαρακτηρίζει την έξοδο στις κεφαλαιαγορές, ο καθηγητής Μακροοικονομίας Σπ. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι η ελάφρυνση του χρέους προϋποθέτει εμπιστοσύνη.
«Τα δάνεια του παρελθόντος έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικτρή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται»
Ακατανόητο από οικονομικής απόψεως χαρακτηρίζει το εγχείρημα της εξόδου στις κεφαλαιαγορές ο ομότιμος καθηγητής Μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Σπύρος Παρασκευόπουλος, επικρίνοντας, μεταξύ άλλων, το υψηλό επιτόκιο δανεισμού και υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει τι θα κάνει το δάνειο.
«Άλλωστε, η κυβέρνηση δεν είπε τι θα το κάνει το δάνειο. 
Το χρειάζεται; 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δάνεια του παρελθόντος έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 
Αυτό το κακό δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. 
Γι’ αυτό δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την κίνηση», επισημαίνει ο Έλληνας καθηγητής. 

Τι σημαίνει Ηπειρωτισμός;

Μια γιαννιώτικη παράδοση θέλει τα τέκνα της Ηπείρου «πρώτα στ' άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα». Θεωρώ ότι στο τρίπτυχο αυτό συμπεριλαμβάνεται όλη η ανθρώπινη καταξίωση, έτσι όπως οι Ηπειρώτες, κοντά στις αρχέγονες ρίζες ζωής, την αντιλαμβάνονται.
Πράγματι, ο άνθρωπος οφείλει πρώτα να κατέχει τα άρματα που είναι το κύριο μέσο επιβίωσης σε ένα κόσμο εχθρικό, και οι Ηπειρώτες γνωρίζουν από μάχες. Γνωρίζουν από Σούλι, από Ζάλογγο, από σύνορα με την Αλβανία. Γαίες σπαρμένες με κόκκαλα ιερά, των οποίων τη μνήμη, εμείς οι επίγονοι, έχουμε ύψιστο χρέος να τιμούμε.
Δεύτερα έρχονται τα γρόσια - πώς να κάνεις προκοπή χωρίς αυτά; 
Με τον ίδιο επώδυνο τρόπο που ο Ηπειρώτης (και γενικά ο Έλληνας) ξέρει από πόλεμο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξέρει και από φτώχεια. Μια χώρα φτωχή σε υλικό πλούτο, αλλά πάμπλουτη σε φυσικά δώρα, σε ιδέες, σε ομορφιά.
Ο Ηπειρώτης οφείλει να εργαστεί σκληρά αν θέλει να προκόψει. 

Public Issue: Προβάδισμα 3% στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Σε δημοσκόπηση της Public Issue για τις Ευρωεκλογές την οποία παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» την Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3% έναντι της ΝΔ. 
Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 19,5%
ΝΔ: 16,5%
Ελιά: 5,5%
Το Ποτάμι: 5%
ΚΚΕ: 4,5%
Χρυσή Αυγή: 4%
ΑΝΕΛ: 2,5%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
ΛΑΟΣ: 1,5%
ΕΠΑΜ: 1%
Λοιπά:1%


Στους 123 οι νεκροί από την γρίπη


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στους 123 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη από τις αρχές του έτους, ενώ οι ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 318.
Αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 33.

Η γιδοτροφία ελκύει παραγωγούς και βιομηχανίες

Την εκτίμηση ότι η γιδοτροφία θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλλον ανάπτυξης του κλάδου της κτηνοτροφίας γενικότερα, διατύπωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, προτρέποντας ερευνητές και επιστήμονες να περνούν στην πράξη καινοτομίες και πρακτικές που φέρνουν στο φως και μπορούν να ενισχύσουν διάφορους τομείς του πρωτογενούς τομέα.
 Μιλώντας στη σημερινή ημερίδα με θέμα το μέλλον της αιγοτροφίας, ο κ. Καμπούρης υπογράμμισε την άγνοια που εντοπίζει σε διάφορους φορείς, θεσμικούς και μη, αναφορικά με θέματα κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα και ζήτησε από τους γεωπόνους να στηρίζουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο για να τυγχάνει της αξίας που του αναλογεί στη χώρα μας. 
Τόνισε ότι δεν είναι λίγοι οι κτηνοτρόφοι που σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να στήσουν από το μηδέν μονάδες, έχοντας εξολοκλήρου γίδια.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει ομιλία, το Σάββατο 12 Απριλίου, στη Ζίτσα

Οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση-ομιλία με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 8:00 μ.μ. στο καφέ «Καλλιθέα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Μόλις σε 8 νομούς πάνω από 1 ευρώ η τιμή στο πρόβειο γάλα


Μόλις σε οκτώ νομούς της χώρας παρέμεινε πάνω από ένα ευρώ η τιμή παραγωγού στο πρόβειο γάλα το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΟ.

Πρόκειται για τους νομούς Σάμου, Χίου, Δωδεκαννήσου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Κεφαλλονιάς.

Άρτα: Συνελήφθησαν τρία άτομα, για κλοπή από χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων

Κατασχέθηκαν μεταλλικά και χάλκινα αντικείμενα, βάρους διακοσίων (200) περίπου κιλών, δέκα (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές και μπαταρίες φορτηγών

Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2014) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 29 και 24 ετών καθώς και ένας 44χρονος ομογενής, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από το χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων και από κοντέινερ της ανακύκλωσης, τα κάτωθι αντικείμενα:
χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, συνολικού βάρους (200) περίπου κιλών. 
τέσσερις μπαταρίες φορτηγών.
δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
δύο πλυντήρια, ένα ψυγείο και τρεις τηλεοράσεις.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του χώρου, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία και συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του χώρου στάθμευσης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.