Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-3

Δύο γκολ ο Φορτούνης (13', 25' πεν.), ένα ο Ντουρμάζ (57')
Ο Φορτούνης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην 19η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να σταματήσει τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έφυγαν από τα Γιάννινα με τρία γκολ (0-3) και τρεις βαθμούς.
Ο Φορτούνης κερδίζει φάουλ από τον Τσουκαλά.
Ο Φορτούνης στο 13' εκτελεί εύστοχα το φάουλ και δεν αφήνει περιθώρια στον Περιστερίδη και κάνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό. 
Ο Μανιάς στο 25΄ υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Ντουρμάζ.
Ο Κώστας Φορτούνης αναλαμβάνει την εκτέλεση και γράφει το 0-2 για  τον Ολυμπιακό.
Στο 57' ο Ολυμπιακός κάνει το 0-3.
Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ασίστ και ο Τζίμι Ντουρμάζ έγραψε το 0-3. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ηλιάδης (Καρανίκας 77΄), Ακόστα (Νικολιάς 62΄), Ίλιτς, Μανιάς (Φερφελής 74΄).
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (Ντα Κόστα 51΄), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (Σεμπά 79΄) , Ντουρμάζ, Ιντέγε (Πουλίδο 85΄).

Καστρίτσα Ιωαννίνων: Νεκρός 49χρονος οδηγός ΙΧ, που εξετράπη σε αρδευτικό κανάλι


Σήμερα (31-01-2016) στο 14ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Καστρίτσας, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε παρακείμενο αύλακα και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Πήρε το πωγωνίσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (2-3)-Κόλλησαν στο μηδέν ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά και το Α.Π.Ο.Ε.Λ. (0-0)

*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πήρε σπουδαίο  διπλό  (2-3) στο ντέρμπι του Πωγωνίου στο Κεφαλόβρυσο και έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση της ανόδου.
Ο Καπρινιώτης Ευστράτιος έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με  0-1 στο 3'.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με γκολ του  Τάσιου Αλέξανδρου στο 24΄.
 Ο Μυριούνης Σταύρος έδωσε προβάδισμα στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με 1-2 στο 60'.
Η  Αναγέννηση  έφερε το ματς στα ίσα  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάτσε Gerti στο 70΄.
Στο 80΄ ο Κατσαβριάς Βασίλειος έκανε το 2-3 και χάρισε το χρυσό τρίποντο στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πορίκης Μιχαήλ, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος (Γραμμόζης Γεώργιος 29΄), Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος (Δήμος Αναστάσιος 84΄), Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος (Νούσης Χρήστος 81΄) 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 34΄), Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος,  Μπάγιας Ελευθέριος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Καρδάσης Γεώργιος, Κατσαβριάς Βασίλειος (Φουρτούνης  Ηλίας 88΄), Ζενέλης Πάτροκλος, (Brami Jorgo 64΄)   
*Πέταξε δυο βαθμούς ο Αγροτικός Αστέρας το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο καθώς έμεινε στο μηδέν με τον Α.Π.Ο.Ε.Λ..
Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. πολύ καλά στημένος και πειθαρχημένος κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους έξω από την μεγάλη περιοχή χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα επιθετικά.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Χαλιγιάννης Βασίλειος (Νταλάκας Χαράλαμπος 59΄), Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Νάτσης Σταύρος, Γρίβας Χρήστος, Κολιούσης Χρήστος, Φερούλης Μάριος (Τσιγαρίδας Μανόλης 39΄), Ζόta Αρσέν, Μακρής Χρήστος, 

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2-2  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 3-1
Α.Π.Ο.ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ  3-1  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-2  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2-3  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-7   
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-0  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  5-3  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ  3-2   


Βαθμολογία (17η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 42
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 36
3. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 34 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 33
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 32 
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 32
7. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 32
8. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 28
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 26
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 22
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 22 
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 20
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 20 
14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 17 
15. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 17  
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 11
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6  

18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Ένα χρόνο χωρίς το γεφύρι μας…

Φωτό: Κώστας Μαυροπάνος
Γράφει ο Κίτσος ο Αθαμάνας

Πέρασε ένας χρόνος από την κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας. Ένας ολόκληρος χρόνος με το γεφύρι καταποντισμένο στα νερά του Αράχθου και στα απόβλητα θολά νερά της αδιαφορίας, της γραφειοκρατίας και της όποιας ανικανότητας των αρμοδίων. Βέβαια, για να το πούμε καθαρά σε κανέναν δεν πρέπει να αναθέτουμε και να αναγνωρίζουμε την αρμοδιότητα της αναστήλωσης. Η Πολιτεία και οι ταγοί της, νομίζω, πως είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα… Κουβέντες και παρελκυστική τακτική, «άτακτα πλάγια βήματα» αποχώρησης, «στρίβειν» και «αμούντ», διαβούλια και υποσχεσιολόγια, όλα αυτά απάδουν με τη σοβαρότητα του θέματος και την όποια υπευθυνότητα της περίστασης.
Ένας ολόκληρος χρόνος και, δυστυχώς, βλέπουμε καταρχάς το χρονοδιάγραμμα της αναστήλωσης να καταβυθίζεται και αυτό… Περιμένουμε. Κι ακαρτέρει, κι ακαρτέρει…. Υποσχέσεις, φούμαρα, γκουρμπένια και παλαμωνίδες. Θα φωνάξουν, θα φωνάξουν οι Τζουμερκιώτες, θα βραχνιάσουν, θα σταματήσουν… Το πολύ πολύ να ξανασυστήσουμε καμιά άλλη -πώς να την πούμε;- αστική, ημιαστική και ορεινή εταιρεία. Βάζουμε πέντε έξι -ανιστόρητα- αποκλείουμε τους χωριά-χορηγούς της τότε κατασκευής της γέφυρας και πάει λέγοντας. Ανιστόρητα ποιούμεν… Ποιος θα το πάρει χαμπάρ’ και ποιος να χαμπαριάσ’ τέτοιες λεπτομέρειες. Τον καιρό να γκυλίσουμε. Θάρθουν οι άλλ’, οι επόμενοι και οι μεθεπόμενοι. Ε, κάτι θα βρούνε να πούν’.
Και μ’ αυτό το κάτι θα ξεμπλέξουμε! Απεταξάμην…
Φωτό: Κώστας Μαυροπάνος
Πού να μάθει και ποιος να καταλάβει ότι το γεφύρι της Πλάκας συμβολίζει μια ιστορία αγώνα και ελευθερίας για την περιοχή, για τον τόπο. Ποιος να σεβαστεί τα λόγια τόσων αγωνιστών που είχαν στα χείλη τους, εκεί στη γέφυρα, προτού δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα: «Λευτεριά, για σένα ζω, για σε μόνο παλεύω, κι αν εις τον κόσμο δεν σε βρω αλλού θα σε γυρεύω». Ιστορία θα διαβάσουμε; Δεν παράγει πλέον το γεφύρι επικοινωνιακή πολιτική. Αλλού πια είναι το «ίνουρου». 
Αλλού, πέρα, μακριά από το γεφύρι, εκεί που το ορίζουν -καλύτερα το καθορίζουν- οι επικοινωνιολόγοι, που στήνουν φωτό και συνθέτουν πλάνα με κάθε λογής, αποδοτικά «δι’ ημάς» τοπία, όχι όμως της Πλάκας. Εκεί γκρεμίστηκε όχι  το γεφύρι, αλλά η επικοινωνιακή μας μόστρα.
Φωτό: Κώστας Μαυροπάνος
«Μια μέρα πουλήθηκε το άλλο πρωί στις οχτώ/μα δεν φρόντισε κανένας να παραχωρήσει λίγο ήλιο στο χώμα». Κι αν ερωτηθώμεν «δια της σιωπής η απάντησις» καθόσον «περιποιούμεν περιφανή σιγή μώκου».
Μώκο, καθόσον επικρατεί πανταχόθεν η λογική του ξεπουλήματος… Πουλάμε, κύριε, πουλάμε. Ό,τι έχουμε. Κολυμπηθρόξυλο δεν θα μείνει. Αέρας, βουνά, ποτάμια και παράδοση στο βωμό της «μεταρρύθμισης».
Την αξιοπρέπεια…, θα δούμε. Τον προγενέστερο και τωρινό πολιτισμό τα μεταβαπτίζουμε, για να τα ξεπουλήσουμε. Σύμβολα, σαν το γεφύρι κοστίζουν. Ξίκ’ κι αμούντ. Την κληρονομιά την κάναμε γκιλντάρα στον Καιάδα της αδιαφορίας, της αδιαφάνειας και της παχυλής «κακουργίας».
Κι ανακαλύπτουμε μια τον «στρατηγό άνεμο», μια τις βροχές και τις πλημμύρες. Δεν έπεσε για τούτο ή για εκείνο το γεφύρι. Έπεσε από την ανικανότητα και την αδιαφορία των αρμοδίων, συναρμοδίων και συναυτουργών… Δεν άκουγαν τις εκκλήσεις ή μάλλον δεν ήταν σε θέση να ακούσουν το κράξιμο. «Ω ειδήμονες, κινδυνεύει το γεφύρι». Έναν κίνδυνο γνώριζαν… Μην χάσουν τη θέση…
 «Άδειασαν τα σπίτια και τα δέντρα. Τα πουλιά/δεν έχουν πού να καθίσουν. Όλη τη μέρα /περνάνε οι γυρολόγοι. Τους μάθαμε./ Ψεύτικα υφάσματα, ψεύτικα κοσμήματα. /Το βράδυ φεύγουν. Απούλητη η πραμάτεια τους.» Γιάννης Ρίτσος
Φωτό: Κώστας Μαυροπάνος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Εορτή για την μάνα στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής, στην Κόνιτσα

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Συνελήφθη, χθες (30-01-2016) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 35χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρέβεζα: Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα (31-01-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 28χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Άρτας (περιοχή Ζέφυρος Λούρου) και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (19,5) γραμμαρίων και (14) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή

Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθη ένας 54χρονος φυγόποινος

Συνελήφθη χθες στη Φιλιππιάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 54χρονος διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης έντεκα μηνών και χρηματικής ποινής 2.500 ευρώ, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α..

Γιάννενα: Τρεις συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης

Τρεις συλλήψεις, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, για κατοχή ηρωίνης έγιναν χθες στα Γιάννενα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Αναλυτικά συνελήφθησαν:
•χθες το απόγευμα, ένας 45χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 6,6 γραμμαρίων και
•χθες το μεσημέρι, δύο 38χρονοι, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1,1 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων για την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (01-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (02-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (03-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (04-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (05-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (06-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.