Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ιόνια οδός: Βίντεο με την πρόοδο των εργασιών από το Αντίρριο, μέχρι την Κοσμηρά Ιωαννίνων!

Στο 78% η πρόοδος του έργου

Ένα νέο βίντεο σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της Ιόνιας Οδού, έδωσε στη δημοσιότητα η παραχωρησιούχος εταιρεία.
Μέσα σε έξι λεπτά, παρουσιάζεται η πρόοδος του έργου από το Αντίρριο μέχρι τον κόμβο του αυτοκινητόδρομου  με την Εγνατία Οδό, στην Κοσμηρά Ιωαννίνων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι στο τέλος Μαΐου, είχε εκτελεστεί το 78% των εργασιών!

Γιάννης Στέφος: Επισημάνσεις στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τα έργα στην Ιόνια Οδό

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με την πορεία των εργασιών στον οδικό άξονα της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ και ειδικά με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις σε συγκεκριμένα τμήματά του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφος, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών της Ηπείρου, επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και ύστερα από λεπτομερή και διεξοδική ενημέρωση, επισημαίνει τα εξής:
Με την πράξη 4/2016 Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 23/23-02-16 το έργο παραχώρησης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στο οποίο αφορούν οι απαλλοτριώσεις χαρακτηρίσθηκε ως έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και εξουσιοδοτήθηκε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων να υπαγάγει τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις αυτού στις προβλεπόμενες διαδικασίες του άρθρου 7Α του Ν. 2882/01, κατά την κήρυξη αυτών (άρθρο τρίτο).
Οι υπολειπόμενες συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις του έργου έχουν υπαχθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες του άρθρου 7Α του Ν. 2882/01.
Με την ανωτέρω διαδικασία έχει επιτευχθεί να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι χώροι για το έργο σε ποσοστό 94%.
Η διαδικασία της επίταξης εφαρμόζεται κυρίως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις περιορισμένο αριθμό ιδιοκτητών. Στο έργο της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ο αριθμός των ιδιοκτητών ήταν πολύ μεγάλος και για να επιτευχθεί ο στόχος παράδοσης του έργου στις 31-03-2017 ψηφίστηκε η τροπολογία για το άρθρο 7Α του Ν. 2882/01 με την οποία επισπεύδεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίων που αφορούν τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Στο Europa οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της UEFA ήταν αρνητική για τον Πανιώνιο κάτι το οποίο σημαίνει ότι στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα αγωνιστεί οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Η αρμόδια επιτροπή της UEFA έκρινε ότι οι αιτιάσεις της Deloite για τον τρόπο με τον οποίο εξασφάλισε άδεια ο Πανιώνιος είναι δικαιολογημένες.
Ως εκ τούτου, η ομάδα που εν τέλει θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Europa League θα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Πλέον ο ΠΑΣ, που έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του, φουλάρει για να ολοκληρώσει μεταγραφές και να φανεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικός στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις που θα αρχίσουν στα μέσα του Ιούλη.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο ΠΑΣ θα μπει στην κληρωτίδα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. 

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Καθυστερούν οι απαλλοτριώσεις της Ιόνιας Οδού

Στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, αναφέρθηκε  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει άμεσα σε επιτάξεις των απαιτούμενων εκτάσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η Περιφέρεια για την κατασκευή οδικών αξόνων σε περιοχές της Ηπείρου.
"Πρόκειται για ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα το οποίο δυστυχώς το Υπουργείο Υποδομών δεν το βλέπει. Οι απαλλοτριώσεις  έχουν μείνει στο σημείο που ήταν επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοϊδη. Βλέπω ότι η εταιρία προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις, σε 3-4 περιπτώσεις τα βρήκε με τους ιδιοκτήτες και έτσι θα κατασκευαστεί ο κόμβος με την Εγνατία Οδό. Στο τμήμα από το Αβγό μέχρι το Επισκοπικό, μήκους περίπου 3χλμ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Επίσης στην περιοχή Μακρυνόρους της Αιτωλοακαρνανίας σε ένα τμήμα 4χλμ. δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις.  Είναι ντροπή, να μην βλέπουν ότι τα δύο θέματα μπορεί να αφήσουν ανοικτά τμήματα της Ιόνιας Οδού. Επιτέλους ας σοβαρευτεί η Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καλπάκι Πωγωνίου: Εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών, κρυμμένη στη ρεζέρβα αυτοκινήτου

Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 21 κιλά κάνναβης

Εντοπίστηκε, χθες (16-06-2016) το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε κρυμμένη ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 21 κιλών περίπου.

Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στη ρεζέρβα του οχήματος, τριάντα οκτώ (38) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (20.900) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης, το παραπάνω αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 15-6-2016

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική  συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  15-06-2016 [Πρακτικό ΝΟ  6/15-6-2016]   αριθμός  αποφάσεων  και  περίληψη τους.
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  130.
2. 4η Κατανομή  ΣΑΤΑ  έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  131.
3. Αποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ  530 Ηπείρου, για την εκτέλεση έργου: «Αποκατάσταση οδού προς εξωκλήσι Αγίων Αναργύρων Κουκλιών». ΑΠΟΦΑΣΗ  132.
4. Αποδοχή –κατανομή επιχ/σης από το ΥΠ.ΕΣ. για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες [ΣΑΕ 55]. ΑΠΟΦΑΣΗ  133. 
5. Αποδοχή – κατανομή επιχ/σης από το ΥΠ.ΕΣ. για έργα πυροπροστασίας. ΑΠΟΦΑΣΗ  134.
6. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 12/2016 Ν.Π.Δ.Δ. «Περί καταβολής εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο & Αντιπρ/δρο Ν.Π.Δ.Δ. ετ. 2016.  ΑΝΑΒΟΛΗ.
7. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 13/2016  Ν.Π.Δ.Δ.  «Περί έγκρισης απολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. οικ. ετ. 2015.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  135. 
8. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 14/2016  Ν.Π.Δ.Δ.  «Περί έγκρισης επιστροφής αδιάθετων υπολοίπων παρελθόντων ετών που αφορούν το «Βοήθεια στο σπίτι» στον πρώην Δήμο Άνω Καλαμά-1η αναμόρ/ση προϋπολ. 2016»  ΑΠΟΦΑΣΗ 136.
9. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 15/2016  Ν.Π.Δ.Δ.  «Περί έγκρισης 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2016.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  137.
10. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας τροφίμων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  138.
11. Επί αιτήσεων καταναλωτών για μείωση τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  139.
12. Εξέταση αιτήματος χαρακτηρισμού της Τ.Κ. Περιστερίου, ως μαρτυρικού χωριού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  140.
13. Επί αιτημάτων Α.Δ.Σ. , για παράταση υλοτομιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  141.
14. Ορισμός εκπροσώπου για την Διοικητική παραλαβή  του έργου: «Ανάδειξη  παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου [1η φάση].  ΑΠΟΦΑΣΗ  142.
15. Έγκριση μελέτης κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας  Τ.Κ. Καταρράκτη – Σιταριάς.  ΑΠΟΦΑΣΗ  143.
16. Έγκριση μελέτης κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Δ.Ε.  Λάβδανης, λόγω θεομηνιών – ΣΑΕ 055.  ΑΠΟΦΑΣΗ  144. 
17. Επί αιτήσεως Γλυκερίας Μακρή, περί τροποποιήσεως εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  145. 
18. Έγκριση Πολιτιστικών εκδηλώσεων – ψήφιση πιστώσεων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  146. 
19. Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων – ψήφιση πίστωσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  147.
20. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  148.
21. Έγκριση λύσης συμβάσεων κεραιών και έγκριση δημοπρατήσεων.   ΑΠΟΦΑΣΗ  149. 
22. Έγκριση άδειας εγκατάστασης τριών Ανεμομετρητών στον «Κασιδιάρη». ΑΠΟΦΑΣΗ  150. 
23. Επί αιτήσεως Ένωσης Κερασοβιτών, για παραχώρηση χρήσης πρώην Δημοτικού Σχολείου Κερασόβου. ΑΠΟΦΑΣΗ  151. 
24. Διάθεση κινητής περιουσίας Ταπητουργικής Σχολής Δελβινακίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 152
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου:«Ασφαλτοστρώσεις Κοινοτικών δρόμων Δήμου.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  153. 
2. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο: «Ολοκλήρωση του έργου: «Ανάδειξη Αγοράς Παρακαλάμου».  ΑΠΟΦΑΣΗ 154.
3. Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού Καταστήματος Μαυροβουνίου.ΑΠΟΦΑΣΗ  155. 
4. Επί αιτήσεως Πολιτιστικού Συλλόγου Βήσσανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  156.
5. Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού Ξενώνα & Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Καστάνιανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  157.  
6. Επί αιτήσεως Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ραβενίων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  158. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 46χρονος Αλβανός για παράνομη μεταφορά τριών ομοεθνών του

Συνελήφθη, χθες (16-06-2016) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά τριών ομοεθνών του.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 46χρονου, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε τρεις ομοεθνείς του (δύο άνδρες, 43 και 47 ετών και μία 44χρονη γυναίκα), οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Το αυτοκίνητο του διακινητή κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Παντού πλαστικό χρήμα με κίνητρα και κληρώσεις

Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να εφοδιαστούν με μηχανάκια POS

Η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο νομοσχέδιο και πρόκειται να το καταθέσει άμεσα στη Βουλή, προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα για την παροχή κινήτρων πληρωμών με πλαστικό χρήμα.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα επανέλθει σε ισχύ η πρόβλεψη κατοχύρωσης του αφορολόγητου μόνο εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογούμενου.
Για τα φετινά εισοδήματα θα μετρούν στο χτίσιμο του αφορολόγητου τόσο αποδείξεις χάρτινες όσο και αποδείξεις για αγορές με πλαστικό χρήμα.
Για τα εισοδήματα του 2017, η εφορία θα αναγνωρίζει μόνο αποδείξεις δαπανών με πλαστικό χρήμα, κάνοντας όμως και τις απαραίτητες εξαιρέσεις για ηλικιωμένους ή κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, σύμφωνα με «Τα Νέα».
Κίνητρο θα είναι κληρώσεις ακινήτων της ΓΓΔΕ και ενδεχομένως μετρητών. Η εξειδίκευση των κινήτρων θα γίνει στη συνέχεια με υπουργική απόφαση. Στους κόλπους του επιτελείου επικρατεί η άποψη ότι τα κίνητρα θα πρέπει να διευρυνθούν και στην κατεύθυνση επιστροφής κεφαλαίου για συναλλαγές σε κλάδους με αυξημένη παραβατικότητα.
Εκκρεμότητες υπάρχουν και στο θέμα των αποδείξεων που θα αναγνωρίζει η εφορία. Το σχέδιο προβλέπει να μετράει για την κάλυψη του αφορολόγητου κάθε δαπάνη η οποία γίνεται με ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής, ακόμα και εάν αφορά στην καταβολή του ενοικίου ή της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής δίκυκλων μοτοποδηλάτων στην Άρτα

Συνελήφθη ως δράστης 21χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, δύο υποθέσεις κλοπής δίκυκλων μοτοποδηλάτων στην Άρτα και συνελήφθη ως δράστης χθες (16-06-2016) το βράδυ στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπές τροχοφόρων και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και συνελήφθη διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:
Την 16-06-2016 μετά τα μεσάνυχτα, είχε αφαιρέσει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο από την περιοχή της Άρτας, το οποίο εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας.
Προ δεκαημέρου, είχε αφαιρέσει από την περιοχή της Γέφυρας Άρτας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο κατελήφθη να το οδηγεί ενώ είχε προβεί σε απόξεση του αριθμού κινητήρα και του αριθμού πλαισίου.
Τα κλεμμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του δράστη και σε άλλα αδικήματα.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 21 Ιουνίου, ώρα 13:00

Συνεδριάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλπακίου.
Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Δωρεάς Μαρίας Δάλλα» Τ.Κ. Δελβινακίου έτους 2016
2. Περί απευθείας ανάθεσης και ψήφιση πίστωσης του έργου « Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ. Τριάδας» για το έτος 2016
3. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Παν. Καρέτσου » Τ.Κ. Λάβδανης έτους 2016- έγκριση γενόμενων δαπανών 2016
4. Ψήφιση πίστωσης 2ου λογαριασμού της μελέτης : «Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη συντήρησης- επισκευής του Παλαιού πρώην Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγ. Κοσμά» ποσού 999,59€ συνεχιζόμενο αρ. αποφ.198/2015.
5. Καθορισμός όρων δημοπρασίας δημοτικών εκτάσεων Δήμου Πωγωνίου (για χρήση κινητής τηλεφωνίας).
6 Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος δημοπρασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για τη συντήρηση δικτύων – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων».
7. Έγκριση Μελέτης και καθορισμός όρων πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου Πωγωνίου & του Ν.Π.Δ.Δ.»
8. Περί αποδοχή ή μη της από 27-5-16 γνωμοδότησης δικηγόρου σχετικά με την αίτηση του Ευάγγελου Ρούμπα για «Ρύθμιση Οφειλής – Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφοράς.
9. Ορισμός δικηγόρου για να συντάξει « ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ» σε απάντηση της από 20-42016 εξώδικη όχληση-δήλωση-διαμαρτυρία, του Σωματείου με την επωνυμία «Αδελφότητα Λάβδανης Ηπείρου, ο Άγιος Γεώργιος» .
10. Ανάθεση εκπόνησης τοπογραφικής μελέτης με τίτλο «Σύνταξη τοπογραφικής αποτύπωσης έκτασης στη θέση «ΠΥΡΓΟΣ» στην Τ.Κ. Κάτω Μερόπης και ψήφιση δαπάνης της.
11. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Δ.Ε. Λάβδανης λόγω θεομηνιών – ΣΑΕ 055» προϋπολογισμού 12.600,00€.
12. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Καταρράκτη – Σιταριάς(ΣΑΕ 055)» προϋπολογισμού 12.600,00€.
13. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης μικρών έργων Δήμου Πωγωνίου.

14. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.

Σήμερα αναρτώνται οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων

Οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου
Θα αναρτηθούν στα σχολεία σήμερα Παρασκευή οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι  (14:00) θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά από τη σελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου

Η Μερόπη Τζούφη κατάθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συνυπογράφεται από τους Χ. Μαντά, Γ. Στέφο και Γ. Καραγιάννη, σχετικά με τη μη επιχορήγηση του Δ. Ζαγορίου για τη φιλοξενία προσφύγων, καθώς και τη μη πρόβλεψη θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου.
Στην ερώτηση αναφέρεται πως «η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα προς διαχείριση που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες», καθώς επίσης πως η Κυβέρνηση «αποφάσισε να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν το κύριο βάρος του προσφυγικού με έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων που φιλοξενούν στις περιοχές τους Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και με πρόβλεψη ικανοποιητικού αριθμού προσλήψεων οκτάμηνης διάρκειας μέσα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τα συγκεκριμένα Κέντρα Φιλοξενίας».
Ωστόσο στις συγκεκριμένες Υπουργικές Αποφάσεις δε συμπεριλήφθηκε ο Δήμος Ζαγορίου, ο οποίος φιλοξενεί 150 περίπου πρόσφυγες στη Μαθητική Εστία Τσεπελόβου, ένα ορεινό χωριό με 200 κατοίκους, με αποτέλεσμα παρόλη τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Δημοτική Αρχή, ούτε ο Δήμος Ζαγορίου να έχει λάβει την έκτακτη επιχορήγηση ούτε το Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να επιχορηγήσουν άμεσα το Δ. Ζαγορίου με το ποσό που του αναλογεί λόγω  του Κέντρου Φιλοξενίας Τσεπελόβου, καθώς και αν προτίθενται να συμπεριλάβουν άμεσα το Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους Πρόσφυγες.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Καταστροφικές είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη δημόσια υγεία

Επτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι  για την Ελλάδα το 2100 το κόστος  επίπτωσης της κλιματικής αποσταθεροποίησης στη Δημόσια Υγεία!
Αυτό τόνισε ο κ. Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών  μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «Η αποσταθεροποίηση του κλίματος και η Δημόσια Υγεία».
«Αυτό θα συμβεί γιατί η αποσταθεροποίηση του κλίματος έχει άμεσες και επιβλαβείς συνέπειες στη δημόσια υγεία» εξήγησε ο κ. Ζερεφός και πρόσθεσε «το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο γύρω στα 400 δις ευρώ αν πάρουμε μέτρα προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές που έρχονται».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζερεφός  οι επιστημονικές προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, αφού τα τελευταία 50 χρόνια οι ανθρώπινες ενέργειες κατέστρεψαν ότι είχε δημιουργήσει η φύση εδώ και ένα δισεκατομμύρια χρόνια!
Τα τραύματα από τους βιομηχανικούς ρύπους στο στρώμα του όζοντος, που μας προστατεύει από τον ήλιο, όπως ανέφερε ο κ Ζερεφός, είναι μεγάλα. Φυσικά συμπλήρωσε πως αν δεν υπήρχε το στρώμα όζοντος τότε η θερμοκρασία  στη Γη θα ήταν -19 βαθμοί, πράγμα που σημαίνει ότι θα επικρατούσαν οι συνθήκες του πλανήτη Άρη.