Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ 2 - 2

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ -ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ 4 - 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΚΛΗΜΑΤΙΑ 9 - 0

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία


Ο εκλεγείς Δήμαρχος του νέου Δήμου Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος προσκαλεί τους δημότες του νέου Δήμου Πωγωνίου, στην τελετή Ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πωγωνίου, που θα γίνει την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, στο χώρο του κλειστού γηπέδου, στο Καλπάκι.

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Τέσσερις ερωτήσεις για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Μετσόβου και Κόνιτσας, του Τελωνείου Μέρτζανης, του ΙΚΑ Μετσόβου και του 583


Ο Γενικός Γραμματέας της Κ. Ο. Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας κατέθεσε χθες στη Βουλή, τέσσερις ερωτήσεις για την πρόθεση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο σε κρατικές υπηρεσίες ορεινών περιοχών του Νομού Ιωαννίνων.
Ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη και Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλη Βενιζέλο για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Μετσόβου και Κόνιτσας, του Τελωνείου Μέρτζανης, του ΙΚΑ Μετσόβου και του 583 ΤΠ Κόνιτσας.

ΟΑΕΕ: Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου η έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους


Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι ενίσχυση 300 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

Ενίσχυση 200 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.
Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ
Το επίδομα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας έως τις 31-12-2010 (εκτός αναπηρίας - θανάτου) και δεν είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Σε περίπτωση καταβολής δυο συντάξεων καταβάλλεται στη μεγαλύτερη σύνταξη ενώ σε συνδικαιούχους θανάτου επιμερίζεται ανάλογα με το ποσοστό της σύνταξης ενώ πρέπει να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ισχύουν στα επιδόματα αδείας Χριστουγέννων κ.λπ.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο


Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.
Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη.

Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Και στους συνεταιρισμούς


Αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας των συνεταιρισμών φέρνει το 2011. Λιγότεροι και πιο υγιείς θα είναι όσοι απομείνουν, από τους σημερινούς 6.500 που έχουμε πανελλαδικά, με το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός των επόμενων μηνών στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Με το νέο μοντέλο ο συνεταιρισμός θα συγκεντρώνει, θα αποθηκεύει, θα μεταποιεί και θα εμπορεύεται τα προϊόντα των μελών του και δεν θα αποτελεί, όπως συχνά συμβαίνει σήμερα, έναν φορέα- σφραγίδα που ζητάει δάνεια από την Αγροτική για να καλύψει τα χρέη του.
Ο νέος συνεταιρισμός θα διαθέτει εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ψύξης, συσκευασίας και τα αναγκαία κεφάλαια και, πάνω από όλα, θα έχει ένα ικανό μέγεθος, ανταγωνιστικό με αντίστοιχους του εξωτερικού.

Με απλά λόγια, ο «Καλλικράτης» στους συνεταιρισμούς φέρνει συγχωνεύσεις αλλά και λουκέτα, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΔΝΤ: Eγκρίθηκε η τρίτη δόση του δανείου- Eντυπωσιακή η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά ζητά επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων


Εγκρίθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.
Το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει εντυπωσιακή τη μέχρι σήμερα συνολική δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο επισημαίνει πως είναι σημαντικό «να προωθηθούν πιο επιθετικά οι δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί μια εξυγίανση που θα διαρκέσει».
Κάνει λόγο επίσης για την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κρατικές επιχειρήσεις, στον τομέα της υγείας, καθώς και σε άλλους τομείς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της Ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που στηρίζεται από μια τριετή Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης (ΔΕΔ) για την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της εξέτασης επιτρέπει την άμεση εκταμίευση ποσού που ανέρχεται σε 2,16 δισεκατομμύρια Μονάδες Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ), ανεβάζοντας τις συνολικές εκταμιεύσεις της Διευθέτησης Ετοιμότητας Διάθεσης σε 9,13 δισεκατομμύρια Μονάδες Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (περίπου 10,58 δισεκατομμύρια Ευρώ).

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Το κρύο έφερε αύξηση στις παραγγελίες


Η παρατεταμένη καλοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος απέτρεψε τους καταναλωτές από τις αγορές πετρελαίου για θέρμανση, οι οποίες έμειναν πιο κάτω από τα συνηθισμένα για την εποχή όρια.
Η καθαρά χειμωνιάτικη περίοδος ξεκίνησε εδώ και δέκα μέρες περίπου, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω του μηδενός, τις τελευταίες μέρες ειδικότερα. Αυτό ήταν και το έναυσμα οι καταναλωτές, να πάνε στα πρατήρια και τις εταιρίες διανομής, και να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται στο Νομό Ιωαννίνων από 75 έως 82 λεπτών το λίτρο. Οι τελικές τιμές εξαρτώνται και από τη συνολική ποσότητα της παραγγελιάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ:« Είναι κοινωνικά δίκαιο μέτρο τα διόδια»


Ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το υπερβολικό κόστος των διοδίων χαρακτήρισε κοινωνικά δίκαιο να πληρώνουν οι οδηγοί τη συντήρηση και χρήση των αυτοκινητόδρομων. «Θα ήταν άδικο εάν δεν υπήρχαν διόδια για τη συντήρηση και τη λειτουργία όπως ακριβώς θα πράξουμε για την Εγνατία. Γι’ αυτό θα είναι πολύ φθηνότερα τα μελλοντικά διόδια της Εγνατίας απ’ ότι των συμβάσεων παραχώρησης».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και 12 το μεσημέρι, θα γίνει η ορκωμοσία


Στο Διοικητήριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων,αύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει η ορκωμοσία, του νεοεκλεγμένου αιρετού περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών, κα Τατιάνας Καλογιάννη (Ιωαννίνων), κ. Κώστα Παππά (Άρτας), κ. Στράτου Ιωάννου(Πρέβεζας) και κ. Θωμά Πιτούλη (Θεσπρωτίας), και των 51 περιφερειακών συμβούλων.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Είμαστε σε πόλεμο»


Ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ, ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να δείξει σύμπνοια και να καταβάλει συλλογική προσπάθεια, «για να φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς».

«Είμαστε μια κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο. Το 2013 θα κοιτάμε υπερήφανοι πίσω και θα βλέπουμε ότι σώσαμε τη χώρα. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι και θα φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς, αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αναφερόμενος στην διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου τόνισε ότι «ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο», θέλοντας έτσι να ρίξει τους τόνους.

Ως προτεραιότητες για το 2011, ο πρωθυπουργός έθεσε τους εξής άξονες:

- Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση

- Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης

- Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης

- Κοινωνικό κράτος και

- Ισχυρή φωνή της Ελλάδας