Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: Γιορτές χωρίς κάλαντα, με απαγόρευση κυκλοφορίας

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε σαφές μήνυμα ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά θα είναι πιο αυστηρά.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά».

Επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ πρόσθεσε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες, γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σπύρος Ριζόπουλος: «Στην Ήπειρο δεν κάνουμε πολιτική, παράγουμε μπαλώματα»

 


Την ανάγκη για βαθιές τομές στην Περιφέρεια Ηπείρου υπερτόνισε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής των οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 22/12.

Σε αυτή αναφέρθηκε στον  αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και το κομμάτι του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, αφού για μια ακόμα διέκρινε την πελατειακή πλεκτάνη η οποία όπως είπε, είναι σαφής:

«Το σκεπτικό είναι «φουσκώνουμε» τον προϋπολογισμό του 2019, δεσμεύουμε την αγορά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται με το κομμάτι της διανομής του χρήματος, ειδικά στις κατασκευές, παρουσιάζουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα ως βασικό και για να μπορέσουμε να τους κρατάμε δέσμιους μέχρι τις επόμενες εκλογές ουσιαστικά το ανανεώνουμε, με αποτέλεσμα το 80% του τεχνικού προγράμματος του '19, να επαναλαμβάνεται το '20. Δυστυχώς οι πελατειακές σχέσεις πάντα πιέζουν, οπότε δεν υλοποιούμε, απλά προσθέτουμε».

Ακόμα, υπερτόνισε σε έντονο ύφος ότι αυτή είναι μια διαδικασία που υποτιμά τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών και τη δική του προσωπικά και δεν μπορεί να τη στηρίξει. «Είναι ένας καθαρά αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός που όπως έχω ξαναπεί σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνει τη Σοβιετικού Τύπου λογική που υπάρχει στην περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κομμάτι του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι τον βρίσκει σύμφωνο, όμως είναι το πρώτο βήμα.

«Το δεύτερο βασικό βήμα είναι μετά τη νομιμοποίηση πως θα προχωρήσουμε σε μια πιο επαγγελματική αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής, αξιοποιώντας του νέους βοσκοτόπους, δημιουργώντας κτηνοτροφικά πάρκα, τα οποία κατ΄εμέ είναι το μέλλον της κτηνοτροφίας, όπως το παρουσιάσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», ήταν τα λόγια του.

ΕΟΔΥ: Ογδόντα τρία θάνατοι σήμερα, 853 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα τρία νέοι θάνατοι, 853  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 853 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5248 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38804 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 823 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4340 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1754 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

• Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000 €. Ανάδοχος Κων. Κώστας.

• «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων Καναλακίου Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 59.500. Ανάδοχος Ιωάννης Καραμπιτιάνης

   «Άρση προσχώσεων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων-τάφρων και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 208.455,67 € με ΦΠΑ. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης

• «Αντικατάσταση κουφωμάτων και εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου», προϋπολογισμού € 60.000,00. Ανάδοχος Ρήγας Κουτσός.

• «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος Ευγένιος Παππάς.

Κατακύρωσε τα αποτελέσματα διαγωνισμών  και ανέδειξε οριστικούς αναδόχους για τα έργα:

• «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Βασιλική Ιωαννίνων επί της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 351.800. Ανάδοχος Κων. Γκεσούλης

• «Αποκατάσταση βατότητας σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Πωγωνίου», προϋπολογισμού 99.200 €. Ανάδοχος Πανηπειρωτική ΑΤΕ.

  «Αποκατάσταση και καθαρισμός τάφρων επαρχιακών και αγροτικών δρόμων προς αποφυγή πλημμυρών» προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης

Ενέκρινε τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων:

• Καθαρισμός υδατορεμάτων περιοχής Αμφιθέας και τάφρου Αγ. Αναργύρων – Λιμίνης Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

• «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών Δ.Δ. Σερβιανών», προϋπολογισμού 55.000,00 €.

• «Αποκατάσταση οδού Βασιλικό – Καρτέρι μετά από κατολίσθηση», προϋπολογισμού 110.000 €.

• «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 72.000,00.

 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εβδομήντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.856) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.225) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.486) παραβάσεις, ως ακολούθως:

(1.145) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(316) στην Αττική,

(132) στη Δυτική Ελλάδα,

(127) στη Θεσσαλονίκη,

(86) στην Κεντρική Μακεδονία,

(76) στη Στερεά Ελλάδα,

(72) στην Ήπειρο,

(64) στην Κρήτη,

(61) στη Θεσσαλία,

(61) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(47) στο Βόρειο Αιγαίο,

(38) στη Δυτική Μακεδονία,

(35) στην Πελοπόννησο,

(20) στα Ιόνια Νησιά και

(10) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (52.531) ομοειδείς παραβάσεις.

(336) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (322) πρόστιμα των 300 ευρώ και (14) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(59) στην Αττική,

(40) στη Θεσσαλονίκη,

(37) στο Βόρειο Αιγαίο,

(36) στην Κρήτη,

(28) στη Δυτική Ελλάδα,

(25) στην Κεντρική Μακεδονία,

(25) στη Στερεά Ελλάδα,

(19) στην Ήπειρο,

(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(16) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στη Θεσσαλία,

(10) στην Πελοπόννησο,

(10) στη Δυτική Μακεδονία και

(4) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.168) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (19.962) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.206) των (150) ευρώ.

(4) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού - click away κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στη Θεσσαλονίκη, 15.000 ευρώ και 30ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια,

στην Κρήτη, 1.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα πώλησης υποδημάτων για μη τήρηση της υποχρέωσης παρουσίασης πελατών μόνο με ραντεβού,

στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και

στο Βόρειο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (481) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (504) άτομα.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μιχάλης Πλιάκος: «Μελέτη Αναθεώρησης ΠΕΣΔΑ Ηπείρου»


 

Ερωτήματα προς το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Π. Ηπείρου έθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Σώματος το μεσημέρι της Τρίτης (22/12/2020) και συγκεκριμένα  για το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τη «Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης με τίτλο: “Μελέτη Αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ Ηπείρου”».

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Ζίτσας ανέφερε: «Σήμερα κληθήκαμε να ψηφίσουμε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. για  τη «Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης με τίτλο: “Μελέτη Αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ Ηπείρου”». Επειδή πολύ μελάνι χύθηκε και πολλές φορές κατηγορηθήκαμε για τις σκέψεις και προτάσεις που καταθέσαμε το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τη λειτουργία του Α.Σ.Δ.Σ.Α., καλούμε τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. με αφορμή το παραπάνω θέμα να μας απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

Τελικά ο ΠΕΣΔΑ:

πρέπει ναι ή όχι να εναρμονίζεται με τα δεδομένα και τις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά (αλλαγές στα δημογραφικά χαρακτηριστικά, στην παραγωγή και τη σύσταση των αποβλήτων κ.α.);

πρέπει ναι ή όχι να αναθεωρείται, κατά τη δική μας γνώμη ανά τριετία, ώστε να εναρμονίζονται οι στόχοι σύμφωνα πάντα και με τον εθνικό σχεδιασμό;

πρέπει ναι ή όχι  μέσω των στρατηγικών του κατευθύνσεων να  διασφαλίζονται τα συμφέροντα των πολιτών μέσω της  οικονομικότερης διαχείρισης;

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου-ΦΣΚΡΗ: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές.... οι πιο όμορφες και αληθινές!!!

Κάρτες που έφτιαξαν και ζωγράφισαν για εσάς, χεράκια παιδικά, Κατωραβενιωτόπουλα, με αγάπη και τη σκέψη στο αγαπημένο μας χωριό  και στον τόπο μας!

Τα παιδιά μας, η ελπίδα, η χαρά , το όμορφό μας αύριο!

Τις ενώνουμε με τις δικές μας, μέσα από την καρδιά μας, για υγεία, αγάπη, δύναμη και ευημερία σε όλους!!!

Χρόνια Πολλά, Καλές γιορτές και του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Πέραμα Ιωαννίνων: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές

 


Εξιχνιάσθηκαν υπόθεση κλοπής φορτηγού αυτοκινήτου καθώς και υπόθεση κλοπής εμπορευμάτων από αποθήκη μεταφορικής εταιρείας

 

Συνελήφθη, προχθές (20-12-2020) το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου και κλοπή.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας εντόπισαν τον κατηγορούμενο προχθές το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων να περιεργάζεται Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν αστυνομικό έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 20-12-2020 από την πόλη των Ιωαννίνων ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν εμπορεύματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης μαζί με συνεργούς του, αρχικά αφού αφαίρεσαν το παραπάνω φορτηγό μετέβησαν στη συνέχεια σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στα Ιωάννινα και αφού εισήλθαν με αυτό στο εσωτερικό της παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, αφαίρεσαν δέματα με διάφορα εμπορεύματα που ήταν έτοιμα προς παράδοση σε πελάτες της εταιρείας.

Το φορτηγό αυτοκίνητο καθώς και μέρος των κλοπιμαίων κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

"Πακέτα Αγάπης" σε 150 οικογένειες διανέμει ο Δήμος Πωγωνίου

 


Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι οικονομικά ευάλωτων οικογενειών ενισχύει ο Δήμος Πωγωνίου διαθέτοντας περισσότερα από 150 «πακέτα αγάπης».

Η παράδοση των πακέτων βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών σε τρόφιμα για την περίοδο των εορτών.

Τα πακέτα περιλαμβάνουν τρόφιμα και αναψυκτικά που προσέφεραν επιχειρήσεις που συνδράμουν το έργο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου καθώς και χριστουγεννιάτικα γλυκά που παρασκεύασαν στον χώρο του Κοινωνικού Συσσιτίου οι εκπαιδευτές του τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις και το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων για την κοινωνική τους ευαισθησία και στήριξη που θα χαρίσουν χαμόγελα σε 150 οικογένειες της περιοχής και συγκεκριμένα  τις επιχειρήσεις: ΠΙΝΔΟΣ, ΧΑΛΚΟΡ, ΒΙΚΟΣ ΑΕ καθώς και το Διευθυντή του ΔΙΕΚ κ. Μιχάλη Αλεξίου και τους εκπαιδευτές κ.κ. Γκανιάτσα Βασιλική, Γεωργούλη Ανδρέα, Λαβδανίτη Χρήστο, Διαμάντη Χρήστο, Γιωτίτσα Γιώργο, Πανταζή Κωνσταντίνο και Κοντοστέργιου Σοφία που υπερέβαλαν εαυτόν παρασκευάζοντας συνολικά 3.000 κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας

 


«Όταν εμείς δηλώναμε ότι η κατ’ ευφημισμόν απλή αναλογική θα φέρει την πλήρη διάλυση των δήμων κάποιοι μας κατηγορούσαν ως φοβικούς. Τώρα ήρθε η ώρα αυτοί οι ίδιοι να μας δικαιώσουν πανηγυρικά», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 καθώς και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (Απολογισμός) για το 2019, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής(18/12/2020). 

Ο Δήμαρχος σχολιάζοντας τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης και του εισηγητή της που καταψήφισαν τόσο τον απολογισμό όσο και τον προϋπολογισμό υπογράμμισε: « ο εισηγητής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» Σπ. Πάϊκας φρόντισε με τα λεγόμενα και την ψήφο του να αποδείξει περίτρανα πως  νοοτροπίες του παρελθόντος, της στείρας άρνησης και της λογικής του «να μη γίνει τίποτα», όσες δεκαετίες και αν περάσουν δεν αλλάζουν. Η αρνητική ψήφος ήρθε να επιβεβαιώσει ότι αν ο Υπουργός Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκος με την ανάληψη των καθηκόντων του δεν είχε προβεί σε διορθωτικές ρυθμίσεις στον «Κλεισθένη», οι δήμοι δεν θα είχαν τρόπο να λειτουργήσουν.  Η απλή αναλογική αποδεικνύεται πως το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι ακυβερνησία και αδυναμία λήψης αποφάσεων ακόμη και για βασικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων. Οι δημότες και οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν από όλους μας υπεύθυνη στάση και ωριμότητα προκειμένου να επιλύσουμε τα πραγματικά προβλήματα και να προωθήσουμε έργα που αναβαθμίζουν της καθημερινότητά τους όχι να αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις».

Ζωγράφειο Σχολειό: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές για τις γιορτές από το Ζωγράφειο Σχολειό.


Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από ημεδαπή στην Ηγουμενίτσα

 


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπής

 

Η κατηγορούμενη πραγματοποίησε εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας την χρεωστική κάρτα της παθούσης

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή χρηματικού ποσού από ημεδαπή στην Ηγουμενίτσα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έτερης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η κατηγορούμενη την 16-12-2020 πραγματοποίησε με  απολεσθείσα χρεωστική κάρτα της παθούσης ανέπαφες συναλλαγές σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, αφαιρώντας από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των -142,20- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι ανέπαφες συναλλαγές έως 50 ευρώ, χωρίς τη χρήση ΡΙΝ

 


Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την παράταση εφαρμογής της αύξησης του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31η Μαρτίου 2021.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε συνέχεια της από 22 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19) στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).

Ανοίγει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

 


Στις 26 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech.

Στις 27 Δεκεμβρίου  θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Ασκληπιείο» και «Θριάσιο».

Στις 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διανομή προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.

Οι παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 έως τέλος Φεβρουαρίου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

 


Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» https://www1.aade.gr/gsisapps5/myThermansi/#!/home  για τις αιτήσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

Ανοίγοντας την πλατφόρμα myΘέρμανση υπάρχουν δύο επιλογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», η οποία θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 24.12.2020, καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Ο ενδιαφερόμενος κλικάρει την πρώτη ή τη δεύτερη επιλογή που επιθυμεί και για να εισαχθεί σε αυτή χρησιμοποιεί τους κωδικούς του taxisnet.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Η υποβολή αίτησης

Στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:

- ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος-υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,

- το ονοματεπώνυμό του,

- ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,

- ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

- η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,

- αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

- τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,

Αδελφότητα Σιταριάς "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ": Ευχές για τις γιορτές

 


Σε όλους και όλες, μαζί με τις ευχές μας για υγεία, αγάπη και υπομονή θέλουμε από καρδιάς να έχετε όλοι θετική σκέψη και ενέργεια όλη αυτήν την περίοδο, να βγούμε αλώβητοι ψυχικά και σωματικά και να μένουμε ενωμένοι και ψύχραιμοι.

Και με το καλό όταν τελειώσει όλο αυτό, να ανταμώσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους και να τους δείξουμε την αγάπη μας, χωρίς να το αναβάλλουμε.

Άλλωστε, οι Ηπειρώτες ξέρουν από ξενιτιά και πόνο, και πάντα βρίσκουν καταφύγιο στην πατρίδα και στην οικογένεια!

Χρόνια πολλά σε όλους, καλά Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος να μας ανταμείψει για ό,τι χάσαμε αυτή τη δύσκολη χρονιά!

Το Δ.Σ. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"

HHG: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές για τις γιορτές  από την HHG.

Σκωληκοειδίτιδα: Αρκεί η αντιβιοτική θεραπεία;

 


Πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα έχει κάθε θεραπεία της σκωληκοειδίτιδας, συντηρητική ή χειρουργική. 

Τα υπέρ και τα κατά τους θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς για να μπορούν να αποφασίσουν μαζί με τον γιατρό τους ποια θα ακολουθήσουν, βάσει του ιατρικού τους προφίλ, αλλά και των συνθηκών της ζωής τους. 

Η λήψη  αντιβιοτικών μπορεί να αποτελεί μια καλή επιλογή για μερικούς ασθενείς, αλλά όχι για όλους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

«Η χειρουργική αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης είναι η συνήθης θεραπεία, παρόλο που η χρήση αντιβιοτικών έχει προταθεί ως εναλλακτική λύση πριν από 6 τουλάχιστον δεκαετίες. 

Στην Αμερική, για παράδειγμα, το 95% των περιστατικών αντιμετωπίζεται χειρουργικά», σημειώνει δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής & Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr).

Η μεγαλύτερη κλινική μελέτη που έγινε για την σύγκριση της έκβασης των ασθενών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι η CODA. 

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από 25 νοσοκομεία 14 πολιτειών των ΗΠΑ, στα οποία απευθύνθηκαν 1.552 ασθενείς με σκωληκοειδίτιδα, εκ των οποίων οι 414 είχαν κοπρόλιθο στη σκωληκοειδή απόφυση. Οι 776 ασθενείς αντιμετωπίστηκαν συντηρητικά και οι άλλοι 776 χειρουργικά (το 96% αυτών λαπαροσκοπικά).