Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τελικά αποτελέσματα σε 58 επί συνόλου 58 εκλογικών κέντρων (100,00%)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 438, 439 Ε. Τ. Καλπακίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 410, 411, 412 και 413 Ε. Τ. Κεφαλοβρύσου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 400, 401 Ε. Τ. Παρακαλάμου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε 40 επί συνόλου 58 εκλογικών κέντρων (68,97%)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 448 Ε. Τ. Πωγωνιανής

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 436, 437 Ε. Τ. Δολιανών

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 421 Ε. Τ. Δελβινακίου-Φαραγγίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε 30 επί συνόλου 58 εκλογικών κέντρων (51,72%)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 422 Ε. Τ. Δελβινακίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε 10 επί συνόλου 58 εκλογικών κέντρων (17,24%)

Η Εγνατία Οδός, προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το βράδυ

Φωτό: http://meteoalarm.eu/gr
Συστάσεις προς τους οδηγούς εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από σήμερα το βράδυ κάνει η «Εγνατία Οδός Α.Ε».
Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εγνατία Οδός Α.Ε..
Σημειώνεται ακόμη ότι φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν και να επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και Θράκη, με τάση εξασθένησης από αύριο το βράδυ.
Οι οδηγοί, σύμφωνα με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο και να μειώνουν κατάλληλα και όπου απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες την ταχύτητα των οχημάτων τους.

Για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

Τα αποτελέσματα των exit poll

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει το πρώτο αποτέλεσμα του Exit Poll .
"Μάχη" για την τρίτη θέση μεταξύ Χρυσής Αυγής, Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), και ΚΚΕ.
Οριακά εντός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.
Θρίλερ με την είσοδο στη βουλή της Λαϊκής Ενότητας.   
Τα πρώτα αποτελέσματα των Exit-Polls:
ΣΥΡΙΖΑ: 30-34%
ΝΔ: 28,5-32,5%
Χρυσή Αυγή: 6,5-8%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5,5-7%
ΚΚΕ: 5,5-7%
Ποτάμι: 4-5,5%
Ένωση Κεντρώων: 3,2-4,2%
ΑΝΕΛ: 3-4%
Λαϊκή Ενότητα: 2,5-3,5%
Το Exit-Poll του ΣΚΑΪ:
ΣΥΡΙΖΑ: 31-35%
ΝΔ: 29-33%
Χρυσή Αυγή: 6-8%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5-7%
ΚΚΕ: 5-7%
Ποτάμι: 3,5-5,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,5-4,5%
ΑΝΕΛ: 2,5-3,5%
Λαϊκή Ενότητα: 2,5-3,5%
Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα εξαχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Θέμελο Πρέβεζας: Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (264) δενδρύλλια κάνναβης
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, σε δασική περιοχή στο Θέμελο Πρέβεζας, φυτεία αποτελούμενη από διακόσια εξήντα τέσσερα (264) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σε πυκνή δασώδη περιοχή στο Θέμελο Πρέβεζας, στο πλαίσιο επιχείρησης εξερεύνησης, φυτεία, αποτελούμενη από (264) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,10) έως (0,70) μέτρα, τα οποία χθες (19-09-2015) το απόγευμα εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής από σπίτι στο Μέτσοβο

Το Σάββατο 19-09-2015 το πρωί, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή από σπίτι στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο 28χρονος δράστης, σήμερα το πρωί, εισήλθε στο σπίτι 68χρονης ημεδαπής στο Μέτσοβο Ιωαννίνων και αφαίρεσε χρήματα και διάφορα χρυσαφικά. Η δραστηριότητά του έγινε αντιληπτή από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ενώ τα κλοπιμαία, που βρέθηκαν στην κατοχή του, αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Συνελήφθη επιτήδειος, ο οποίος εξαπατούσε επιχειρηματίες στην πόλη της Πρέβεζας, υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου

Εκμεταλλευόμενος την υποτιθέμενη ιδιότητά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της διαφήμισης της επιχείρησής τους σε τουριστικό οδηγό
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιχειρηματιών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος

Τέλος στην εγκληματική δράση επιτηδείου, ο οποίος παρίστανε συνεργάτη του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να εξαπατά ανυποψίαστους επιχειρηματίες και εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη ιδιότητα να απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα.
Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (19-09-2015) το μεσημέρι, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσε επιχειρηματίες με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η εγκληματική του δραστηριότητα προσδιορίζεται από τον περασμένο Αύγουστο, όπου αφού προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του, προσποιούνταν συνεργάτη του Δήμου Πρέβεζας και με το πρόσχημα ότι θα διαφήμιζε την επιχείρησής τους σε τουριστικό οδηγό, κατάφερνε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε έξι περιπτώσει απάτης και απόπειρες απάτης ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιχειρηματιών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος.
Στην κατοχή του 39χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (95) ευρώ, ως προερχόμενο από τις παράνομες δραστηριότητές του.
έξι διαφημιστικά φυλλάδια διαφόρων εταιριών
δύο μπλοκ αποδείξεων
μία σφραγίδα
σαράντα δύο διαφημιστικές κάρτες επιχειρήσεων με έδρα την Πρέβεζα
ένα κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου εξακριβωθεί πλήρως η παράνομη δραστηριότητα του 39χρονου.

Προκόπης Παυλόπουλος: «Ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις θυσίες του λαού μας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος ψήφισε στις 10:00 π.μ. στο Ψυχικό.
Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος:

«Είμαι βέβαιος ότι η όλη διαδικασία και ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στην παράδοσή μας και τη δημοκρατίας μας. Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις θυσίες του λαού μας και της νεολαίας μας. Μέσα σε μια Ευρώπη που αντιλαμβάνεται ότι το βασικό της μέγεθος είναι ο άνθρωπος».

Η ώρα του λαού!

Δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης

Άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν τις 7:00 μ.μ. οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 μπορούν να ασκήσουν συνολικά 9.836.997 Έλληνες πολίτες, εκ των οποίων 4.763.084 άνδρες και 5.073.913 γυναίκες.
Από αυτούς ψηφίζουν για πρώτη φορά 116.745, από τους οποίους οι 108.636 είναι νέοι 18 και 19 ετών και οι 8.109 είναι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις.
Το εκλογικό σώμα αυτών των εκλογών είναι μεγαλύτερο κατά 28.237 ψηφοφόρους σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, στη σημερινή εκλογική διαδικασία επειδή διεξάγονται εντός 18 μηνών γίνονται με λίστα  και δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης.
Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Τι ισχύει για όσους κληθούν για εφορευτική επιτροπή και δεν παρουσιαστούν

Κάποιοι ψηφοφόροι δεν θα χρειαστεί να πάνε στα εκλογικά κέντρα απλώς για να ασκήσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα, αλλά και για να συμμετέχουν και στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, καθώς θα έχουν κληθεί να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή.
 Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που για λόγους υγείας ή επαγγελματικούς αδυνατούν να παραστούν. Αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς κινδυνεύουν με ποινές.
Συγκεκριμένα η άσκηση των καθηκόντων του μέλους εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτική. Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλ­θουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απου­σιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφο­ρευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.
 Αναλυτικά, το νομικό πλαίσιο:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16-9-2015 [Πρακτικό Νο 9/16-9-2015]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  16-9-2015 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 9/16-9-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1α. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  196
1β. Κατανομή  ΣΑΤΑ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  197
2. Έγκριση σύνταξης έκθεσης  Α΄& Β΄ τριμήνου 2015, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  198
3. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  199
4. Αντικατάσταση μέλους Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  200
5. Έγκριση βεβαίωσης ζώων που θα εισαχθούν στις Δημοτικές βοσκές ετ. 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ  201
6. Καθορισμός ορίων οικισμών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  202
7. Ανάθεση σε συμβολαιογράφο ένορκων βεβαιώσεων – πιστοποιητικών μη διεκδίκησης για οικόπεδο εντός του οποίου θα ανεγερθεί αναψυκτήριο στην Τ.Κ. Ρεπετίστας. ΑΠΟΦΑΣΗ  203
8. Περί κλεισίματος λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης Δημοτικού Γυμναστηρίου Δελβινακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  204
9. Κατανομή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ. για Σχολικές Επιτροπές.  ΑΠΟΦΑΣΗ  205