Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στο Καλπάκι η ημερίδα με θέμα : «Συμβουλευτική Ψυχολογία / Λογοθεραπεία»

Δελτίου Τύπου


Μια σημαντική προσπάθεια πραγματοποιείται στο Δήμο Πωγωνίου με κύριο στόχο να παρέχονται υποστηρικτικές ενέργειες συμβουλευτικού χαρακτήρα από μια διεπιστημονική ομάδα (Λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και παιδαγωγοί).
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας δρομολογούνται μια σειρά ημερίδων, η πρώτη εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου , στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, με θέμα «Συμβουλευτική ψυχολογία/Λογοθεραπεία».
Αν και πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ενθαρρυντική.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες, ώστε να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δημοτών μας και ενημερώνουμε ότι δρομολογούμε (3) ακόμη ημερίδες, ελπίζοντας στην μεγαλύτερη συμμετοχή.

To Κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί φωτογραφίες για τη δημιουργία ενός Ημερολογίου

Συγκεκριμένα πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ημερολόγιο όπου θα δοθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου καθώς και σε Κτιριακές εγκαταστάσεις Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το θέμα των φωτογραφιών είναι η παραδοσιακή τέχνη και ο πολιτισμός της Ηπείρου και οι καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν για το ημερολόγιο όπου θα αναγράφετε και το όνομα του δημιουργού της Φωτογραφίας.
Μπορείτε να αποστείλετε τις φωτογραφίες σας στο e-mail: youthcenterofepirus@yahoo.gr  και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : www.youthcenterofepirus.org  ή στο τηλ.: 6975200586

<< Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν>>.

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η αγροτοκτηνοτροφία της Ηπείρου, λόγω και της ραγδαίας αύξησης τιμών στις ζωοτροφές!

Πολλά ζώα ήδη υποσιτίζονται και άλλα πεθαίνουν


Σαν να μην έφθαναν οι εξελίξεις με τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που έχουν προκαλέσει απογοήτευση στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, τα πλήγματα στον κλάδο είναι συνεχή και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος, ότι διανύει τις δυσκολότερες ημέρες των τελευταίων ετών.
Οι Ηπειρώτες αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να επιβιώσουν, την ώρα που το κόστος παραγωγής, εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές ζωοτροφών, έχει φθάσει σε δυσθεώρατα ύψη.
Ως αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης δυσκολίας που έχουν οι κτηνοτρόφοι να αγοράσουν ζωοτροφές είναι πολλά ζώα, κυρίως αγελάδες, αλλά και αιγοπρόβατα να υποσιτίζονται και ως εκ τούτου, το γάλα που παράγουν να είναι πολύ λίγο σε ποσότητα.
Πεθαίνουν…
Σε άλλες περιπτώσεις, δυστυχώς, πολλά ζώα πεθαίνουν, εξαιτίας της ασιτίας (!), κυρίως σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, φέρνοντας σε απόγνωση κτηνοτρόφους, αλλά και πτηνοτρόφους, που ζητούν εδώ και τώρα λύσεις από την Πολιτεία.
Μάλιστα, όπως εξηγούν πηγές, που γνωρίζουν καλά την κατάσταση στην Ηπειρωτική κτηνοτροφία, «αν άμεσα δεν γίνει κάτι, ώστε να μειωθούν οι τιμές των ζωοτροφών, τότε πολλά περισσότερα ζώα θα πεθάνουν και ως εκ τούτου η παραγωγή, είτε γάλακτος, είτε αυγών θα μειωθεί δραματικά…».
Οι τιμές…
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, η τιμή του αραβοσίτου έχει φτάσει από 17 λεπτά το κιλό στα 26 λεπτά και του κριθαριού από 18 λεπτά στα 30 λεπτά το κιλό! «Με τέτοιες τιμές, δεν είναι δυνατόν να γίνει παραγωγή» εξηγούν κτηνοτρόφοι, που βεβαίως, ως γνωστόν, παραμένουν απλήρωτοι και από τη «Δωδώνη». «Πώς θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας;» διερωτώνται.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, ζητούν άμεση χρηματοδότηση για αγορά ζωοτροφών αλλά και ρύθμιση των δανείων τους προς τις Τράπεζες, καθώς αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. Σήμερα στις 11 το πρωί, οι φορείς των κτηνοτρόφων προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, που συμμετείχε στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. στην Κύπρο, υπέβαλλε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.
Τα δάνεια…
Παράλληλα, ως θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός, ότι «ξεπαγώνει» η διαδικασία δανειοδότησης των αγροτών που είχε «μπλοκάρει», λόγω της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς, έχει αποφασιστεί να ανοιχτούν τα δάνεια, για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα. Η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί από χθες.
Όπως σημειώνουν όμως, αγροτοκτηνοτρόφοι, «ακόμη άπαντες θα πρέπει να είναι συγκρατημένοι, καθώς ο τρόπος και το ύψος των δανειοδοτήσεων θα είναι ανάλογος της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και στον κλάδο γενικότερα».
Η «Δωδώνη» στη Βουλή
Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς έκανε παρέμβαση για το ζήτημα της «Δωδώνης». Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, καθώς και ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ κ. Μαράντος.
Ο κ. Μαντάς ζήτησε από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ να εξηγήσει δημόσια που βρίσκεται ακριβώς η διαδικασία με την πώληση της εταιρίας, «διότι οι φήμες και οι διαρροές είναι πολλές».
«Θα ξεπουλήσετε άρον-άρον μια κερδοφόρα επιχείρηση;» διερωτήθηκε ο κ. Μαντάς και ζήτησε να ακυρωθεί με οποιοδήποτε τρόπο η διαδικασία πώλησης. «Μεταβιβάστε τις μετοχές της πρώην ΑΤΕ στους παραγωγούς, στον πρωτοβάθμιο παραγωγικό κτηνοτροφικό συνεταιρισμό, στην ονομαστική τους αξία» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιαννιώτης βουλευτής.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε τον καταρτισμό των ομίλων στη Γ' Ερασιτεχνική

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2003-2004
Στον Α΄ Όμιλο η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου


Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε τον καταρτισμό των δύο ομίλων της Γ' Ερασιτεχνικής οι οποίοι έχουν από 12 ομάδες έκαστος.
Αναλυτικά οι όμιλοι:
Α' όμιλος
Φλόγα Πετσαλίου
AE Καρυών
Α.Ε. Γιάννενα
ΑΠΟΕΛ
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
Πύρρος Βοτονοσίου
ΜΑΣ Νέων Καρίτσας
Ηπειρωτικός Μαρμάρων
Δόξα Αναργύρων
ΑΟ Ζίτσας
Πανζαγορισιακός
ΠΑΣ Μπισδουνάκι

Β' Όμιλος
ΑΟ Μαντείου
ΠΑΟ Ιωαννίνων
Πήγασος Ιωαννίνων
Ελπίδες Ιωαννίνων
Ολυμπιακός Βοτανικού
ΑΕΣ Θεριακησίου
Μουζακαίοι
ΑΟ Αμέρο Μηλιά Μετσόβου
ΠΑΟ Πεντέλης
ΑΕ Πραμάντων
ΠΑΣ Σιστρούνι
ΠΑΣ Μπιζανίου Πύρρος

Ιδιαίτερα αυστηρά αναμένεται να είναι να κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή διακομματική σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος.

Μέχρι στιγμής τα σενάρια που προκρίνονται για τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης προβλέπουν ότι θα λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογούμενων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης που παρουσίασε η "Ημερησία", το ένα σενάριο προβλέπει ότι το επίδομα θα χορηγηθεί μόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο.
Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:
•για νοικοκυριά με ένα μέλος ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 η 9.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 2 μέλη μέχρι 13.000 η 14.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 3 μέλη το όριο είναι 15.000 η 16.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 4 μέλη 18.000 η 19.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 5 μέλη 20.000 ευρώ
Πέραν των παραπάνω εισοδηματικών κριτηρίων δεν θα λάβουν το επίδομα όσοι διαθέτουν πισίνα, αεροσκάφος ή σκάφος μήκους άνω των 8 μέτρων.
Για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να πληρούνται και περιουσιακά κριτήρια. Έτσι για τον άγαμο το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας είναι 100.000 ευρώ. Για τους έγγαμους 200.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται με βάση γεωγραφικά και οικογενειακά κριτήρια και κλιμακώνεται από 100 έως 400 ευρώ. Ειδικότερα:
• στην Α ζώνη το επίδομα είναι 300 ευρώ για νοικοκυριό με ένα μέλος και αυξάνεται στα 340 ευρώ για δυο μέλη, στα 370 για τρία και 400 για τέσσερα και πάνω. Στην Α ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας , Καστοριάς, Δράμας κα.
στη Β ζώνη είναι 200 ευρώ και φθάνει τα 300 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη β' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης κα.
στη Γ ζώνη είναι 135 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 200 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη ζώνη αυτή ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα κ.α.
• στη Δ ζώνη είναι 100 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 150 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Στην ζώνη αυτή ανήκει η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία, η Λακωνίας, Αργολίδα κ.α.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, οδηγοί λεωφορείου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δύο λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (12-09-2012) το μεσημέρι κοντά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 60 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δύο ομοεθνείς τους, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι δύο (2) διακινητές ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, αλβανικής εταιρίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, διευκόλυναν τη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε δύο λαθρομετανάστες, ηλικίας 19 και 29 ετών.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 19χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ σε βάρος του 60χρονου διακινητή εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Το λεωφορείο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εντοπίσθηκε φυτεία 22 δενδρυλλίων κάνναβης στη Γραμμενίτσα Άρτας

Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στην αγροτική τοποθεσία «Σκαμνιές» στη Γραμμενίτσα Άρτας, φυτεία είκοσι δύο (22) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 0,80 έως 3,15 μέτρα, τα οποία χθες (12-09-2012) το πρωί εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΤΑΣ: Σύλληψη 36χρονου ημεδαπού για οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (12-09-2012) το βράδυ, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 36χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι, εφοδιασμένο με αμπούλα αέρα και με μύλο οκτώ (8) βολίδων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

«Άνοιξε» το επάγγελμα του καπνοπώλη

Τα πάνω κάτω στην αγορά των καπνικών προϊόντων φέρνει η υπουργική απόφαση που υπεγράφη πριν από περίπου μια εβδομάδα σύμφωνα με την οποία καταργούνται όλοι περιορισμοί που διέπουν την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων αλλά και τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων και κυλικείων. Ειδικότερα, η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Διαύγειας απελευθερώνει πλήρως το επάγγελμα του καπνοπώλη και του περιπτερά καθώς καταργεί μια σειρά από περιορισμούς, διοικητικούς και γεωγραφικούς όπως η προτεραιότητα σε ανάπηρους και θύματα πολέμου, η απαγόρευση πώλησης καπνικών από σούπερ μάρκετ, καφενεία, ζαχαροπλαστεία κ.α., το να είσαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής στην οποία θέλεις να λειτουργήσεις περίπτερο αλλά και ο συγκεκριμένος αριθμός χορήγησης αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τσιγάρα θα έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν εκτός από τα καπνοπωλεία και τα περίπτερα σχεδόν όλα τα καταστήματα από σούπερ μάρκετ, καφενεία, εστιατόρια μέχρι ζαχαροπλαστεία και αλυσίδες ηλεκτρονικών και ειδών ένδυσης και υπόδησης ενώ άδεια λειτουργίας περιπτέρου μπορεί να αποκτήσει όποιος θέλει ακόμη και εταιρείες και όχι μόνο οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Η παραπάνω απόφαση όπως αναφέρουν πληροφορίες έρχεται να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της Τρόικας, η οποία ζητάει την πλήρη απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να πέσουν οι τιμές στην αγορά.

Φεύγουν 35.000 από το Δημόσιο, αλλά δεν απολύονται! Σύνταξη στα 67 το δώρο για να μην γίνουν απολύσεις

Στο στόχαστρο υπάλληλοι με παραπτώματα και μακροχρόνιες ασθένειες
Στον αέρα χιλιάδες υπάλληλοι των δήμων

Με τη μεζούρα φαίνεται πως γίνονται οι υπολογισμοί για τις απολύσεις και τα όρια συνταξιοδότησης.
Το πολιτικό κόστος για τις απολύσεις είναι πολύ μεγάλο. Ενώ ταυτόχρονα οι τροϊκανοί επιμένουν πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια από τις δαπάνες για μισθοδοσία κ.α.
Κάπως έτσι βρέθηκε η μέση λύση. Να μην γίνουν απολύσεις μερικών χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου, αλλά να ακολουθηθούν άλλα μοντέλα εξοικονόμησης χρημάτων.
Ένας τρόπος είναι η άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που το ΔΝΤ υπολογίζει πως θα επιφέρει κέρδη 1 δισεκατομμυρίου τον χρόνο.
Αυτό θα σημάνει άμεση αύξηση του ορίου ηλικίας για όλους στα 66 και αμέσως μετά στα 67 μέσα στον επόμενο χρόνο.
Ταυτόχρονα για να “πιάσουν” τον “μαγικό” αριθμό 150.000 στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015 εξετάζουν τα σενάρια της αναγκαστικής απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου (ήταν σαφής η αναφορά του Ε. Βενιζέλου μετά τη χθεσινή συνάντηση των αρχηγών), αλλά και όλων όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια από την υπηρεσία τους για ιατρικούς λόγους.
Και πάλι ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν είναι μεγαλύτερος από 3.000 με 4.000 άτομα.
Έτσι επανέρχεται το σενάριο μείωσης του προσωπικού μέσω συγχωνεύσεων και λουκέτων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Το λουκέτο σε 800 δημοτικές επιχειρήσεις θα δείξει την έξοδο σε περίπου 5.000 εργαζόμενους.
Πρώτοι υποψήφιοι για να μπουν στο νέο καθεστώς, τη “διαθεσιμότητα” δηλαδή, είναι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις που κλείνουν και ακολουθούν όλοι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου
Παράλληλα και για να αυξηθεί ο ρυθμός αποχωρήσεων (τον επικαλέστηκε ο Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση των αρχηγών) θα δοθούν κίνητρα για την αναγνώριση ετών υπηρεσίας.
Γρίφος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των συμβασιούχων και πως υπολογίζεται καθώς υπάρχει και το έκτακτο προσωπικό το οποίο δεν θα πρέπει να προσμετράται.
Μόνο το 2011 οι συμβασιούχοι μειώθηκαν κατά 49.042 άτομα. Σύμφωνα με τη μελέτη όμως, δεν υπάρχουν εργαλεία για την παρακολούθηση των συμβασιούχων και στις αρχές του 2011 στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεπέρασαν τις 100.000, παρά τη μείωση που είχε γίνει.
Έτσι δεν αποκλείεται να πέσει και πάλι στο τραπέζι το θέμα των συμβασιούχων με ουσιαστικό πάγωμα των συμβάσεων που θα σημάνει μη ανανέωση.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πυρκαγιά στα κρατητήρια του Λιμενικού

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα κρατητήρια της Λιμενικής Λιμενική Αρχής Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον σκοπό των κρατητηρίων, την στιγμή που στο σημείο κρατούνταν 53 άτομα.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, ενώ οι φρουροί των κρατητηρίων, μετά την εκκένωσή τους, προέβησαν στην ρίψη νερού για την κατάσβεση της φωτιάς.
Οκτώ κρατούμενοι, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και πέντε μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα κρατητήρια, ενώ τρεις εξ΄ αυτών διεκομίσθησαν στο Γ.Ν. Φιλιατών, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: «Να μη λείψει κανείς από τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, με αντίπαλο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Κάλεσμα στους οπαδούς να ενισχύσουν την ομάδα στο προσεχές παιχνίδι (15/09, 19.30) με τον Ολυμπιακό, απηύθυνε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Να μην λείψει κανείς. Ενωμένοι θα δικαιωθούμε» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
«Φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Εν όψει του εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος, αυτό το Σάββατο, με αντίπαλο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (ώρα 19:30), σας καλούμε να στηρίξετε και να ενισχύσετε την προσπάθεια της ομάδας μας.
Φίλαθλοι. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μας χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανένας. Ελάτε το Σάββατο, στο Ε.Σ.Ι «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», να βοηθήσετε με την παρουσία, το υπέροχο φίλαθλο πνεύμα και τα μοναδικά συνθήματά σας, τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή μας.
Ο δρόμος την εφετινή χρονιά θα είναι δύσκολος, αλλά να είστε σίγουροι ότι ενωμένοι και όλοι παρόντες στο τέλος θα δικαιωθούμε, τερματίζοντας εκεί που πρέπει και αρμόζει στον αγαπημένο μας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Να μην λείψει κανείς!

Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966»