Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για κατάληψη τμήματος παραλίας

 


Είχε αναπτύξει ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή

Συνελήφθη σήμερα (21-08-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των δημοσίων κτημάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από τους αστυνομικούς, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, ο συλληφθείς, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει σε χώρο της παραλίας (40) ομπρέλες με ανάλογο αριθμό από ξαπλώστρες, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια για το σκοπό αυτό από την αρμόδια αρχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ιωάννινα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις σε Κάστρο και Καλλιθέα

 


Με απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και στο πλαίσιο του έργου «διαμόρφωση Πλατείας Γλυκήδων, οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σούγδουρη, στο Κάστρο» στις 23 και 24 Αυγούστου απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Γλυκήδων στην είσοδό της από την Διονυσίου Φιλοσόφου μέχρι την οδό Ιστορικού Προκοπίου.

Η απαγόρευση γίνεται προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Επίσης με άλλη απόφαση του Δημάρχου την Τετάρτη 23 Αυγούστου απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση στην οδό Μολυβαδά, στο ύψος της οδού Δονάτου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Καλλιθέα.

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Κοινή δήλωση εκλεγμένων και επικεφαλής στην Περιφέρεια και στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων

 


Βλέποντας τη χώρα μας να καίγεται, να χάνονται ζωές, δασικές εκτάσεις, λαϊκές περιουσίες αγωνιούμε για τα μέτρα πρόληψης στο Νομό, στις πόλεις και τα χωριά μας. Η κατάσταση που βιώνει ο λαός όπου μαίνονται πυρκαγιές, η δραματική κατάσταση που βλέπουμε σε Έβρο με εκκενώσεις χωριών, μέχρι και των νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, της λογικής που αντιμετωπίζει ως περιττό κόστος τη προστασία των πολιτών. Μας κάνει να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνους στις τοπικές αρχές.

Η ωμή παραδοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι δεν έχει αγοραστεί ποτέ μηχανολογικός εξοπλισμός στην Περιφέρεια Ηπείρου για την πολιτική προστασία και όλα τα μηχανήματα είναι από την εποχή της Δ.Ε.Σ.Ε. τα λέει όλα για το «βαθμό ετοιμότητας» που δήθεν υπάρχει στην Ήπειρο.

Καλούμε την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα πρόληψης και ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, έστω και τώρα. Με ευθύνη των αντίστοιχων τοπικών αρχών:

 Να ελεγχθούν κρουνοί, να είναι σε ετοιμότητα υδροφόρες, να γίνουν έστω και τώρα οι απαραίτητοι καθαρισμοί σε δάση και δασικές εκτάσεις. Να γίνουν ομάδες φύλαξης δασικών εκτάσεων επί 24ωρης βάσης σε μέρες μεγαλύτερης επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις της Ηπείρου

 


Μετά από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορία 4) και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία 5), με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονήκαι κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δρυμών και των περιοχών ειδικής προστασίας, από την 22η Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. έως την 24η Αυγούστου και ώρα 06:00 π.μ.

Επιτρέπεται περιορισμένη διέλευση σε πρόσωπα τα οποία κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές αποκλειστικά για την μετακίνησή τους από και προς την κατοικία τους καθώς και τον χώρο εργασίας τους.

Καθημερινοί έλεγχοι στην Ήπειρο για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν 8 άτομα την τελευταία εβδομάδα

Οκτώ (8) συνολικά άτομα συνελήφθησαν σε ισάριθμες περιπτώσεις από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κατά την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο καθημερινών και στοχευμένων ελέγχων, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

• (3) ημεδαπούς, που συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, που κατείχαν κατά περίπτωση κάνναβη και κοκαΐνη,

• αλλοδαπό και ημεδαπό, που συνελήφθησαν από το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, για κατοχή κάνναβης,

• (2) ημεδαπούς, που συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας και το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, αντίστοιχα, για κατοχή κάνναβης και

• ημεδαπή, που συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για κατοχή κάνναβης.

Σημειώνεται ότι στόχος των καθημερινών αυτών δράσεων είναι η αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών και η συνακόλουθη προστασία του κοινού, ιδιαίτερα δε της νεολαίας, από τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση τους.

Δήμος Πωγωνίου: 4ος «ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» στις 21 & 22 Οκτωβρίου, στα πλαίσια εορτασμού του ιστορικού «ΟΧΙ»

 


Τον 4ο «ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» διοργανώνει στις 21 & 22 Οκτωβρίου ο Δήμος Πωγωνίου, στα πλαίσια εορτασμού του ιστορικού «ΟΧΙ».

Φέτος, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου αγώνας Vertical 4,2χλμ, με την ονομασία «Μαχητής», προσφέροντας στους δρομείς μια δυνατή ασφάλτινη διαδρομή  η οποία θα ξεκινά από το Δημαρχείο (Καλπάκι) θα κατευθύνεται στο ιστορικό Ύψωμα Μαχητής, στο οποίο δεσπόζει το Μνημείο του Έλληνα Πολεμιστή του έπους του ΄40, στο σημείο αυτό θα γίνεται αναστροφή και οι δρομείς θα τερματίζουν στο Δημαρχείο. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι πλέον αγώνες 9 και 21 χλμ καθώς επίσης και παιδικός αγώνας 1.000μ.

Ο Δήμος Πωγωνίου συνεχίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων του «ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», οι οποίοι πλέον αποτελούν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ», τιμά το έπος του ’40 ενώ παράλληλα στέλνει και το μήνυμα ότι άθληση συμβάλει καθοριστικά στην σωματική και ψυχική μας υγεία. 

Σας περιμένουμε στην έδρα του Δήμου Πωγωνίου, στο ιστορικό Καλπάκι, να κηρύξουμε όλοι μαζί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, να συμμετάσχουμε στα υπέροχα αθλητικά events που έχουν προγραμματιστεί και να τιμήσουμε τους προγόνους μας οι οποίοι έγραψαν με λαμπρά γράμματα το ιστορικό και νικηφόρο έπος του ’40.

Λεπτομέρειες για τους αγώνες θα γνωστοποιηθούν με την αναλυτική προκήρυξη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Επέμβαση βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία και αυθημερόν εξιτήριο

 


H επέμβαση βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία και εξιτήριο αυθημερόν είναι μία πρωτοποριακή, αλλά ταυτόχρονα απλή μέθοδος, με μοναδικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων τεχνικών που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα. Μια μέθοδος διεθνώς διαδεδομένη, απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική και καλύτερα ανεκτή από τους ασθενείς.

«Ως μέθοδος παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς, τονίζει ο κ. Ιωάννης Καλαϊτζής Διευθυντής Γενικός Χειρουργός MD, PhD, Metropolitan Hospital. «Αρχικά», συνεχίζει, «για να αποκαταστήσουμε τη βουβωνοκήλη, αποφεύγουμε τη γενική, την επισκληρίδιο και τη ραχιαία αναισθησία και χρησιμοποιούμε την τεχνική της τοπικής αναισθησίας με μέθη. Κατά συνέπεια, ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί πολύ γρήγορα, σε μόλις τριάντα λεπτά μετά το πέρας της επέμβασης, αποφεύγοντας τις επιπλοκές που μπορεί να συνδέονται με την κατάκλιση, όπως η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση ή η πνευμονική ατελεκτασία, ενώ του δίνεται εξιτήριο την ίδια μέρα.

Επιπλέον, κερδίζει συνεχώς έδαφος παγκοσμίως, καθώς μειώνεται η παραμονή του ασθενή στο νοσοκομειακό περιβάλλον στις έξι με οκτώ ώρες, χαρακτηριστικό που επιδιώκουμε μετά την έλευση της πανδημίας.

Τσιμογιάννης Παναγιώτης: Προσχώρηση στο ψηφοδέλτιο του κ. Χρήστου Γκόγκου

 


Μετά την ενορχηστρωμένη επίθεση και κατασυκοφάντηση στο πρόσωπο μου ανακοινώνω στους αγαπητούς χωριανούς και φίλους ότι δε θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Καλώ τους χωριανούς μου να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι σε αυτές τις άτιμες ενέργειες.

θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του κυρίου Χρήστου Γκόγκου και θα δώσω τη μάχη μαζί του από άλλο πόστο.

Παναγιώτης Τσιμογιάννης

Πρόεδρος Ρεπετίστης

Κλείνει στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιδόματος παιδιού

 


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2023

Τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Α21-επίδομα παιδιού, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2023, για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του τέταρτου διμήνου του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε για τους δικαιούχους την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως την καταληκτική ημερομηνία στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr ) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση, πρέπει να υποβληθεί οριστικά.

Παρακάλαμος: Εσπερινός (Αγίου Φανουρίου) και φανουρόπιτες στην Αγία Παρασκευή, το Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.

 


Εσπερινός (Αγίου Φανουρίου) και φανουρόπιτες το Σάββατο  26 Αυγούστου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ., στην Αγία Παρασκευή Παραλαλάμου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν την  φανουρόπιτα  τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 22 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00