Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Έλεγχος του ΚΕΠΕ της Περιφέρειας Ηπείρου στην τάφρο Λαψίστας

Εστία ρύπανσης στην έξοδο της τάφρου της Λαψίστας στην περιοχή της Κληματιάς, εντόπισε το ΚΕΠΕ της Περιφέρειας Ηπείρου σε έλεγχο που πραγματοποίησε χθες Τρίτη. 
Το Κλιμάκιο συνεχίζει τους ελέγχους και την έρευνα για τον εντοπισμό των πηγών από τις οποίες οφείλεται η ρύπανση,  η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εντάθηκε με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Με την ευκαιρία, επισημαίνεται προς κάθε αρμόδιο φορέα ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα τις ημέρες κατά τις οποίες ο καιρός είναι βροχερός, ώστε να αποτρέπεται η ρίψη λυμάτων στην τάφρο και ιδιαίτερα στη λίμνη Παμβώτιδα, στην οποία διαπιστώθηκαν και πάλι περιστατικά ρύπανσης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης βροχόπτωσης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Στο ΠΔΕ της Περιφέρειας εντάχθηκε από τον Αν. Υπ. Οικονομίας έργο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ΣΑΕΠ-030) το έργο «Δημιουργία Νέας Κεντρικής Μονάδας Πλυντηρίων και Προμήθεια Νέου Εξοπλισμού κουζίνας για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και των λοιπών δομών Υγείας & Πρόνοιας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.
Η προώθηση του συγκεκριμένου έργου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017,   ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Διοικητή κ. Βασίλη Τσίκαρη και  τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, μετά την οποία από την Περιφέρεια προωθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες. 
Η υλοποίηση των έργων θα γίνει με ευθύνη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Περιφέρεια Ηπείρου: Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδική ονομασία «2004-ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» Τροποποίηση ΜΠΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθ. 7 της υπ’αριθ. οικ. 167563/ΕΥΠΕ/19-04-13 απόφασης (ΦΕΚ 964Β/2013) και άρθ. 6 της υπ’αριθ. οικ. 1649/45 (ΦΕΚ 45Β/2014) ΚΥΑ, τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ),  να λάβουν γνώση, επί του περιεχομένου του φακέλου μελέτης Τροποποίησης/Ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων (εκτός διαβούλευσης) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 6η ): « Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδική ονομασία «2004- ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ», στη θέση Δελβινακίου, Δήμου Πωγωνίου, Π. Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου, ως προς το κεραιοσύστημα, στον οποίο πραγματοποιείται από κοινού χρήση κατασκευής κεραίας με την εταιρεία VODAFONE, με σκοπό την αναβάθμισή του».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία: « WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.».
Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας  είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.     Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο  (γρ. : 203  ,Διοικητήριο –Ιωάννινα ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από τη σύλληψη 24χρονου ημεδαπού στην Ιόνια Οδό Άρτας, για μεταφορά κάνναβης, συνελήφθη και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, που εμπλέκεται στην υπόθεση

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, έπειτα από την προχθεσινή σύλληψη ημεδαπού στην Ιόνια Οδό Άρτας, για μεταφορά κάνναβης, συνελήφθη και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι, προχθές (09-10-2017) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό Άρτας, συνελήφθη ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε σε κρύπτες σε διάφορα σημεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πάνω από (21) κιλά κάνναβης.
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών και διερεύνησης της υπόθεσης διακίνησης κάνναβης, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (10-10-2017) το μεσημέρι στην Πετρούπολη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πετρούπολης, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν ως ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Παρακάλαμος: Και νέα επιτυχία για τον «συνταξιούχο» λαγοκυνηγό

 Σε ξέφρενο ρυθμό οι “επιτυχίες” για τον «συνταξιούχο» λαγοκυνηγό από τον Παρακάλαμο.
Η συζήτηση  σε καφενείο στέκι σε μικρό χωριό του Πωγωνίου δεν ήταν άλλη από την νέα επιτυχία και για το ποιος έχει τα καλύτερα λαγόσκυλα στην περιοχή.
Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους και απολαμβάνει την ρετσίνα του.
Οι «συζητήσεις» κρατούν μέχρι αργά το απόγευμα.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  «πλημμύρισαν» από φωτογραφίες-ντοκουμέντα των τελευταίων επιτυχιών.

Ξεκινούν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και στα ΚΕΠ

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων  στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται όπως οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις.
Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2017.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και στα ΚΕΠ από την 18/10/ 2017.
Ο Οργανισμός θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος  ύψους έως 916 ευρώ είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Σύλληψη 58χρονου τα ξημερώματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στη σύλληψη ενός 58χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί  στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

Χωρίς πρόστιμο η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τους αγρότες

Χωρίς να αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων, οι αγρότες έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος λόγω μη έγκαιρης ταυτοποίησης των κωδικών 037 και 038 της δήλωσης Ε1.
Οι αγρότες που θα υποβάλλουν μέχρι το τέλος του μήνα την τροποποιητική δήλωση και θα προκύψει επιπλέον οφειλόμενος φόρος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο φόρος καταβάλλεται σε μέχρι δυο δόσεις, αναλόγως του χρόνου υποβολής της δήλωσης.
Η εκκαθάριση της δήλωσης γίνεται με βάση τα δεδομένα του τελευταίου ηλεκτρονικού αρχείου που έχει αποσταλεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος δεν απαιτείται να προσκομίσει έγγραφη βεβαίωση κατ' επάγγελμα αγρότη από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). 
Ως αποτέλεσμα αυτού οι κωδ.037-038 είναι πάντα προσυμπληρωμένοι με βάση τα τελευταία δεδομένα εξασφαλίζοντας το ποιοι είναι οι δικαιούχοι που πρέπει να τύχουν της προβλεπόμενης έκπτωσης φόρου που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: Γιορτή τσίπουρου, στο οίκημα του και στον περιβάλλοντα χώρο, οδός Παναγίας Γρηγορούσας, στο Ζεφύρι, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου διοργανώνει «Γιορτή τσίπουρου», στο οίκημα του και στον περιβάλλοντα χώρο, οδός Παναγίας Γρηγορούσας, στο Ζεφύρι, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Μέτσοβο: 3η Συνδιάσκεψη της ΝΔ, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ώρα 5:00 μ.μ.

Στο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η  3η Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας  με θέμα: «Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην πρώτη γραμμή για την έξοδο από την κρίση. Ο ρόλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας:
«Σας περιμένουμε στην 3η Συνδιάσκεψη στην Ήπειρο με θέμα: «Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην πρώτη γραμμή για την έξοδο από την κρίση. Ο ρόλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων».

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην μεγάλη προσπάθεια αναζωογόνησης των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) και σας περιμένουμε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Μέτσοβο, στην Συνεδριακή Αίθουσα «Αβέρωφ» του Ξενοδοχείου «Grand Forest Metsovo».

ΙΝΚΠΑ Ηπείρου: Συμβουλές για τη διαδικασία παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης:
1. Ετοιμάστε τον καυστήρα και τα σώματα
Πριν ανάψετε τον καυστήρα σας θα πρέπει να τον καθαρίσετε και να τον ρυθμίσετε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος. Ο τεχνικός πρέπει να σας δώσει μία βεβαίωση συντήρησης. Επίσης κάντε εξαερισμό σε όλα τα σώματα για καλύτερη απόδοση.
2. Παραγγελία
Για να αποφευχθούν οι άσχημες επιλογές κατά τη διάρκεια της παραγγελίας και παραλαβής πετρελαίου, μερικές απλές συμβουλές μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες. Σημειώστε τις.
• Πριν παραγγείλετε πετρέλαιο, ρωτήστε σε περισσότερες από μία εταιρίες για την τιμή διάθεσης. ψάχνοντας ίσως πετύχετε καλύτερη τιμή από αυτήν του προμηθευτή σας.
• Προσέξτε όμως τις «περίεργα» χαμηλές τιμές. Σε αυτή την περίπτωση, μη σπεύσετε να αγοράσετε εξαιτίας της χαμηλής τιμής. Σκεφθείτε ότι το προσφερόμενο σε τιμή ευκαιρίας πετρέλαιο ίσως να είναι νοθευμένο. Για να διαπιστώσετε την ποιότητα του πετρελαίου (αν είναι νοθευμένο ή όχι), πολύ λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Προσέξτε τουλάχιστον το χρώμα του, το οποίο πρέπει να είναι κοκκινωπό. Αν είναι διαφορετικό, π.χ. πράσινο, κάτι δεν πάει καλά.
• Φροντίστε να προμηθευτείτε τουλάχιστον 1.000 λίτρα πετρέλαιο, γιατί για παρόμοιες ποσότητες ορισμένες εταιρίες προσφέρουν ευκαιρίες. Συνεπώς, ένας τόνος μπορεί να στοιχίσει λιγότερο από την αγορά 800 λίτρων, για παράδειγμα, αν ψάξετε λίγο περισσότερο.

Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση: Αισιόδοξο μήνυμα φέρνει το νέο του σποτ

Μήνυμα αισιοδοξίας για τη δυνατότητα επιτυχημένης θεραπευτικής παρέμβασης δίνει στους ασθενείς ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, μέσω του  animation movie με τίτλο
«Η Ζωή του Χάρη» (https://www.youtube.com/watch?v=9FOPX7viUFc ) το οποίο ήδη κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοτόπους σχετικού περιεχομένου. Σκοπός του Συλλόγου με τη δράση του αυτή είναι η ενημέρωση για την σπάνια αυτή ασθένεια και τις δυνατότητες πρόληψής της μέσω του καθημερινού αγώνα που δίνει ο μικρός  Χάρης, φανταστικός ήρωας του σποτ, του οποίου η ζωή προβάλλεται από τη γέννηση έως την ενηλικίωσή του. Στόχος του σποτ είναι να αναδείξει την σημασία της πρόληψης της πάθησης, αλλά και την αναγκαιότητα για συμμόρφωση και τακτική παρακολούθηση της νόσου, η οποία πλέον με την εξέλιξη της φαρμακοθεραπείας καθίσταται πιο αποτελεσματική.
Η Κυστική Ίνωση είναι το συχνότερο γενετικό νόσημα της λευκής φυλής, που μειώνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών. Παγκοσμίως εκτιμάται ότι 1 στα 2.500 παιδιά γεννιέται  με Κυστική Ίνωση,  τα οποία στη χώρα μας υπολογίζονται σε 50-60 παιδιά κάθε χρόνο. Χαρακτηριστικό της νόσου είναι ο πολύ αλμυρός ιδρώτας. Προσβάλλει πολλά όργανα, κυρίως το αναπνευστικό, γι’ αυτό και οι ασθενείς βήχουν συνήθως επίμονα και παθαίνουν συχνά λοιμώξεις. Οφείλεται στη μετάλλαξη ενός γονιδίου και για να έχει ένα άτομο Κυστική Ίνωση θα πρέπει να έχει κληρονομήσει ένα ελαττωματικό γονίδιο από κάθε γονέα. Δηλαδή, για να γεννηθεί ένα παιδί με τη νόσο πρέπει και οι δύο γονείς του να είναι φορείς του παθολογικού γονιδίου. Οι φορείς είναι απολύτως υγιείς και δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Εκτιμάται ότι 1 στα 25 άτομα είναι φορέας, ενώ στη χώρα μας οι φορείς υπολογίζονται σε περισσότερους από 500.000!
Αιτία της νόσου είναι η ύπαρξη μιας ελαττωματικής ή ελλείπουσας πρωτεΐνης που προκύπτει από γονιδιακή μετάλλαξη. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί πολλές μεταλλάξεις που προκαλούν Κυστική Ίνωση. Η μεγάλη αυτή ποικιλία είναι ένας από τους λόγους εμφάνισης διαφορετικών συμπτωμάτων στους ασθενείς. Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η συσσώρευση παχύρρευστης βλέννας στους πνεύμονες που αποφράσσει τους αεραγωγούς, προκαλώντας συχνές  χρόνιες αναπνευστικές λοιμώξεις και προοδευτική πνευμονική βλάβη. Ωστόσο, με την πρόοδο των ιατρικών ανακαλύψεων το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών αυξάνεται συνεχώς στις χώρες της Ευρώπης και στη Βόρεια Αμερική.
Από τη στιγμή της διάγνωσης ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται από εξειδικευμένο γιατρό, να προσέχει τη γενική κατάσταση της υγείας του και να είναι συνεπής και προσηλωμένος στη θεραπευτική αγωγή του, η οποία περιλαμβάνει τη φυσικοθεραπεία και την καθημερινή λήψη φαρμάκων. Τα τελευταία χρόνια η έρευνα έχει οδηγήσει σε ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες προσφέρουν σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών.
Συγκεκριμένα, στο προσεχές ετήσιο Βορειοαμερικανικό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση (NACFC) που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδιανάπολη το Νοέμβριο του 2017, αναμένεται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά δεδομένα από τις μελέτες του πειραματικού, δραστικού και πολλά υποσχόμενου, για μεγάλο εύρος ασθενών, συνδυασμού δραστικών ουσιών tezacaftor και ivacaftor, για άτομα με Κυστική Ίνωση ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις. Το νέο φάρμακο αναμένεται να ζητήσει άδεια κυκλοφορίας στα τέλη του 2017. Επίσης, θα παρουσιαστούν στο συνέδριο  περιλήψεις από το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης της Κυστικής Ίνωσης, μεταξύ αυτών και δεδομένα από τη μελέτη του φαρμάκου ORKAMBI® (lumacaftor και ivacaftor) σε παιδιά με Κυστική Ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών που είναι ομόζυγοι της μετάλλαξης F508del, όπως και του KALYDECO® (ivacaftor) σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση, φάρμακα ιδιαίτερα αποτελεσματικά που ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα και εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ.
Η θεαματική, συνεχής πρόοδος που καταγράφεται στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για παροχή βελτιωμένων θεραπευτικών επιλογών σε ολοένα περισσότερους ανθρώπους με Κυστική Ίνωση δίνει ελπίδες και αισιοδοξία σε ασθενείς και γιατρούς.
Ποιος είναι ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση:
Ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συστάθηκε το έτος 2005 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι το πρώτο σωματείο που συστάθηκε με ιδρυτικά μέλη ενήλικες ασθενείς με Κυστική Ίνωση και έχει  μέλη και φίλους σε όλη την Ελλάδα, κυρίως ασθενείς και γονείς ασθενών με Κυστική Ίνωση. Οι διάφορες δράσεις του σωματείου (διοργάνωση σεμιναρίων, ομιλιών, συνεδρίων, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, έκδοση φυλλαδίων και ενημερωτικών εγχειριδίων, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, εκπομπές και αγώνες κλπ) στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, στην ίδρυση και λειτουργία οργανωμένων εξειδικευμένων κέντρων Κυστικής Ίνωσης, στην εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Επίσης, στοχεύει στην  έγκυρη και σωστή ενημέρωση των ασθενών για το νόσημα και τις εξελίξεις στην θεραπευτική του προσέγγιση, όπως και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την Κυστική Ίνωση, που είναι το πιο συχνό κληρονομικό νόσημα στη χώρα μας.