Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Το Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου


Το Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου επισκέφθηκε σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Οι 31 μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση των κώδικα οδικής κυκλοφορίας και οδήγησαν τα ειδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.

Καλπάκι Πωγωνίου: Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Έπους του ΄40», το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στο Μνημείο του Μαχητή

Ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Έπους του ΄40», το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στο Μνημείο του Μαχητή.



Επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου


Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου επιτελείο της ομάδας μπάσκετ  «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 66χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (16-10-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 66χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, για αποδοχή και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Ξεκινά η πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Με δηλώσεις του στην  ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργος Αποστολάκης, ανέφερε ότι οι αγρότες είναι πιθανό να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ωστόσο αν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα της τελευταίας στιγμής οι πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
Οι αγρότες θα εισπράξουν το 70% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή περίπου το 50% της συνολικής επιδότησης που εισπράττουν, με το υπόλοιπο ποσό να καταβάλλεται στα μέσα Δεκεμβρίου. 
Συνολικά σε επίπεδο χώρας θα δοθούν περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα ευκαιρία για όσους έχασαν την πάγια ρύθμιση της εφορίας


Νέα ευκαιρία έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι να υπαχθούν για δεύτερη φορά στην πάγια ρύθμιση και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμη και μέχρι 24 δόσεις. Πρόκειται για οφειλέτες, οι οποίοι ενώ είχαν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση, σταμάτησαν στην πορεία να πληρώνουν τις δόσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ρύθμιση.
Τη δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης έως και σε 12 ή 24 δόσεις, για τις ίδιες οφειλές, παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία με έγγραφό της διευκρινίζει ότι εάν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013 μπορεί στη συνέχεια να εντάξει το εναπομείναν, ανεξόφλητο, υπόλοιπο της ίδιας οφειλής του στην πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013 (του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. 
Μπορεί επίσης να ισχύσει και το αντίθετο. Δηλαδή εάν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013 (του Κ.Φ.Δ.) έχει το δικαίωμα να εντάξει το εναπομείναν, ανεξόφλητο, υπόλοιπο της ίδιας οφειλής του στην πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013.
Δηλαδή, εάν ένας φορολογούμενος εντάξει ένα χρέος του προς το Δημόσιο (ληξιπρόθεσμο ή μη) στη μία πάγια ρύθμιση από τις δύο που ισχύουν και αποκτήσει το δικαίωμα εξόφλησης του χρέους αυτού σε 12 μηνιαίες δόσεις, αλλά στην πορεία βγει εκτός ρύθμισης, μπορεί να εντάξει το υπόλοιπο της ίδιας οφειλής του στην άλλη πάγια ρύθμιση ακριβώς με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Σπύρος Ριζόπουλος: Η θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά της Ηπείρου για την ανεργία και το σχέδιο μου για την αντιμετώπισή της


Δήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου, επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου
Στην τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στις 11 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει μια θλιβερή πρωτιά. Βρίσκεται μακράν στην κορυφή της Ευρώπης στον τομέα της ανεργίας. Με μέσο ευρωπαϊκό όρο ανεργίας στο 6,8% και μέσο όρο στην Ελλάδα στο 19%, η Ήπειρος βρίσκεται στο 23,3%.
Το σχέδιο μου -στο πλαίσιο της περιφερειακότητας- για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας έχει τους εξής άξονες:
Άξονας πρώτος: Οι επιδοτήσεις -αντί να κατασκευάζουν δρομάκια χωρίς καμία ουσιαστική ανταποδοτικότητα - θα κατευθύνονται στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.
Άξονας δεύτερος: Η Περιφέρεια θα δημιουργήσει το Μητρώο Ανέργων Ηπειρωτών (ΜΑΗ).
Άξονας τρίτος: Για όσους εγγράφονται σε αυτό θα εκπονηθούν επιδοτούμενα σεμινάρια δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του οποίου τα πτυχία δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Άξονας τέταρτος: Οι πανεπιστημιακές δομές θα κληθούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο διαμορφώνοντας το μαθησιακό πρόγραμμα. Και έτσι μπορούν πραγματικά να πετύχουν την πολυπόθητη σύνδεση με την αγορά εργασίας και να εξασφαλίσουν ειδική χρηματοδότηση για τα επιμορφωτικά προγράμματα.
Άξονας πέμπτος: Η Περιφέρεια θα αναθέσει στον ΙΟΒΕ, το πνευματικό παιδί του ΣΕΒ, την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης της Ηπείρου, πέραν των υπαρχουσών οικονομικών δραστηριοτήτων.
Μέσα από αυτό η ίδια η οικονομία και η ίδια η αγορά θα δώσουν ένα ολοκληρωμένο και συντεταγμένο σχέδιο με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, τις δυνατότητες επενδύσεων και τις προοπτικές τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και για την τοπική οικονομία.
Άξονας έκτος: Οι επιχειρήσεις -υπάρχουσες και νέες που θα έρθουν να εγκατασταθούν στην Ήπειρο- θα κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα και θα έχουν επιδότηση για κάθε εργαζόμενο που θα προσλαμβάνουν μέσα από το μητρώο. Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά επίσης και σε υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Άξονας έβδομος: Η χρηματοδότηση θα προέλθει κυρίως από το ΠΕΠ Ηπείρου, είτε με αναμόρφωση μέρους των σημερινών κονδυλίων αλλά κυρίως με τη διαμόρφωση του νέου που θα αρχίσει το 2020.
Με όλα αυτά, όχι μόνο θα υπάρξει ουσιαστική δυνατότητα εργασίας για εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανέργους αλλά ταυτόχρονα θα σταματήσει το σημερινό φαινόμενο: Η Περιφέρεια δεν θα μπορεί να «διορίζει» με πελατειακή λογική ημέτερους ανταλλάσσοντας την πολιτική της δύναμη με πίεση στους επιχειρηματίες, καθώς θα υπάρχει ένας αξιοκρατικός κατάλογος προσλήψεων με όλες τις ειδικότητες, ανοιχτός σε όλες τις επιχειρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι. Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με το παλιό, το εμπειρικό και ξεπερασμένο.
Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα. Εκτός από την ιστορία και τις παραδόσεις μας.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Μεταγραφική ενίσχυση με Ηλιόπουλο Παναγιώτη και επιστροφή Ρομέο Ζότα


Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά λίγο πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου ανακοίνωσε δυο νέες μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας.
Συγκεκριμένα απέκτησε τον κεντρικό Παναγιώτη Ηλιόπουλο από την Προοδευτική Περάματος, ενώ στην ομάδα επέστρεψε στην ομάδα και ο Ρομέο  Ζότα, μετά από δυο μήνες παρουσίας στην Κ-19 του Π.Α.Σ. Γιάννινα.

Σύλληψη διακινητών αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) διακινητών αλλοδαπών, ηλικίας 49, 24 και 43 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, ο οποίος είναι συνοδός σκύλου βιοανίχνευσης, διαπιστώθηκε ότι η 49χρονη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συνοδηγό τον 24χρονο, μετέφεραν από κοινού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός τρέιλερ με φορτίο ξύλινα κουτιά κυψελών μελισσοκομίας το οποίο ήταν συνδεδεμένο και ρυμουλκούταν από το ανωτέρω όχημα, τρεις (03) αλλοδαπούς στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.
Επίσης συνελήφθη και ένας 43χρονος, ο οποίος συνόδευε ως προπομπός, με Ι.Χ.Ε. όχημα, τους ανωτέρω προκειμένου διευκολύνει την επιβίβαση τους σε πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά: Μάθε να διαχειρίζεσαι φοβίες, άγχος, θυμό, θλίψη


Νέο κύκλο βιωματικών συναντήσεων για τη διαχείριση των φοβιών, του άγχους, του θυμού και της θλίψης διοργανώνει το Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά.
Οι ειδικοί επιστήμονες του Ιατρείου, με επικεφαλής τον νευρολόγο-ψυχίατρο Δρ. Νίκο Ε. Δέγλερη, διδάσκοντα Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία, θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό όσα πρέπει να γνωρίζει για τα συναισθήματα αυτά και τις επιπτώσεις τους στην ψυχοσωματική υγεία, ενώ θα τους δείξουν πως μπορούν να καταπολεμηθούν με τη βοήθεια της γνωσιακής ψυχοθεραπείας.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Δέγλερης, ο θυμός δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στον ψυχισμό του ίδιου του ατόμου, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην υγεία του, ιδίως την καρδιαγγειακή.
Μελέτες έχουν δείξει ότι επί δύο ώρες μετά από μία έκρηξη θυμού, είναι διπλάσιος ο κίνδυνος να εκδηλωθεί έμφραγμα. Επιπλέον, ο καταπιεσμένος θυμός σχετίζεται με την ανάπτυξη καρδιοπάθειας, ενώ οι οξύθυμοι άνθρωποι φαίνεται πως διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου απ’ ό,τι οι πιο ήρεμοι συνομήλικοί τους.
Αντίστοιχα, λίγο άγχος βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι ωφέλιμο και δημιουργικό. Όταν όμως είναι έντονο ή/και επίμονο μπορεί να έχει ποικίλες συνέπειες στην υγεία.