Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας μετά τις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών, κατά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Η σύνθεση του νέου ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΛΙΚΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΡΕΧΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΪΤΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής από την ΑΕ Καραϊσκάκης

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής από την ΑΕ Καραϊσκάκης:
«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση και τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕ Καραϊσκάκης για την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Η κατάκτηση για πρώτη φορά εθνικού τίτλου έρχεται να επισφραγίσει την επιτυχημένη πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για την αναγέννηση του αρτινού ποδοσφαίρου.

Εύχομαι να πανηγυρίσουμε σύντομα και άλλες μεγάλες επιτυχίες που θα ανταμείψουν τις προσπάθειες του συλλόγου και θα δικαιώσουν τις προσδοκίες του ποδοσφαιρικού κόσμου της Άρτας».

Εισήγηση του Γιάννη Στέφου στην ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης»

Θέμα: Ψήφιση Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο ‘Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης’

Στις 25 Μαΐου ψηφίστηκε από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο ‘Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης’ με εισηγητή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή κ. Ιωάννη Στέφο. Ο κ. Στέφος στις εισηγήσεις του, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαλόγου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όσο και στη χτεσινή ολομέλεια της Βουλής, τόνισε την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης του τρόπου επιλογής και τοποθέτησης των διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., εν όψει της όλως πρόσφατης απόφασης με αριθμό711/2017 της ολομέλειας του συμβουλίου της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, δυνάμει της απόφασης αυτής πρόεκυψε η ανάγκη νομοθετικής αλλαγής του τρόπου επιλογής διευθυντών. Κατά συνέπεια, το υπουργείο έπρεπε πολύ άμεσα να νομοθετήσει έναν νέο τρόπο επιλογής, διότι η θητεία των υφιστάμενων λήγει τον Ιούλιο. Ο κ. Στέφος τόνισε, ότι η πρόταση του υπουργείου πέραν της συμμόρφωσης με την ανωτέρω απόφαση του (ΣτΕ) αντιμετωπίζει στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου και ανισότητες κατά την μοριοδότηση, που εντοπίστηκαν στον νόμο 3848/2010.
Συγκεκριμένα τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η επιλογή των διευθυντών. Ο πρώτος είναι η εμπειρία στη διδακτική πράξη, ο δεύτερος είναι τα επιστημονικά κριτήρια (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ.) και ο τρίτος η συνέντευξη, της οποίας τα μόρια έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον ν. 3848/2010, για να αποφευχθούν πρακτικές πριμοδότησης ημετέρων, οι οποίες παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν. Ακόμη, παντός τύπου ερευνητικές ή συγγραφικές και άλλου τύπου δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στην τελική μοριοδότηση του υποψηφίου.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Στέφο, μια πολύ σημαντική πλευρά του νόμου είναι η γνωμοδότηση του συλλόγου διδασκόντων για την προσωπικότητα κάποιου υποψήφιου διευθυντή, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από το υπηρεσιακό συμβούλιο που διενεργεί τις συνεντεύξεις. Από αυτή τη γνωμοδότηση θα λείπει δυστυχώς η άποψη των αναπληρωτών, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά επειδή έτσι ορίζεται από την απόφαση του ΣτΕ.
Σε άλλο σημείο των εισηγήσεών του ο βουλευτής επεσήμανε την διαδικασία συγκρότησης των διευρυμένων υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία θα είναι επταμελή αποτελούμενα από αιρετούς, διευθυντές εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την όσο το δυνατό πιο αντικειμενική αποτίμηση του έργου των υποψηφίων. Από την άλλη, τόνισε την ανάγκη, τα υπηρεσιακά συμβούλια να λειτουργήσουν κατά τρόπο υπεύθυνο, τιμώντας το ρόλο του εκπαιδευτικού, έτσι ώστε να αποφευχθουν πρακτικές του παρελθόντος που δεν περιποιούν τιμή για τον κλάδο.

Ο κ. Στέφος ανέφερε στις εισηγήσεις του, ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά άρθρα που σχετίζονται με θέματα τριτοβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας, το οποίο πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα ύστερα από μια καθυστέρηση 10 και πλέον χρόνων. 

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στην Άρτα

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδεψε την κ. Λυδία Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά την επίσκεψή της στη γέφυρα της Πλάκας, τον Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτριας, το Μικρό Θέατρο, τον Ναό του Απόλλωνα, τη δυτική Νεκρόπολη της Αμβρακίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Τσίρκας δήλωσε τα εξής:
«Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην Άρτα αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για να ξεναγηθεί στα μνημεία της πόλης μας και να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.
Η πόλη της Άρτας είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία Αμβρακία και τα σημάδια της αρχαίας πόλης είναι ορατά και συνυπάρχουν με τη σύγχρονη πόλη. Εντυπωσιακό είναι το Βυζαντινό παρελθόν της περιοχής, καθώς η Άρτα υπήρξε η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Δεκάδες βυζαντινοί ναοί - μοναδικοί στον κόσμο από αρχιτεκτονικής άποψης - και πλήθος μοναστηριών κοσμούν ολόκληρο τον νομό.
Ιδιαίτερα για τον βυζαντινό ναό της Παρηγορήτριας, η παρουσία της Υπουργού στην Άρτα υπογραμμίζει την έμπρακτη βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία του μνημείου και την ανάδειξή του.
Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύπτουν σε σχέση με το ανεκτίμητης αξίας πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου μας, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε οι χώροι αυτοί να είναι ανοιχτοί και επισκέψιμοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη ενίσχυση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας με έκτακτο προσωπικό.

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη. Τα μνημεία της Άρτας είναι χαραγμένα στη συλλογική μνήμη και συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και συνδέονται με την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Η προστασία και ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρο τον νομό της Άρτας και αφορούν όλες τις ιστορικές περιόδους, ενισχύει τον τουριστικό αναπροσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο πολιτιστικό περιβάλλον».

Ιωάννινα: Συνελήφθη 52χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διάταξη και ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθη, χθες (28-05-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διάταξη και ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 52χρονου εκκρεμούσε διάταξη του Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης και ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ε’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού «Elato Folk Festival» της Λάρισας θα συμμετέχει ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας θα βρεθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού που, με μεγάλη χαρά, αποδέχτηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού «Elato Folk Festival».
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ελλάδα και τη Β. Ήπειρο και πρόκειται για μία μοναδική γιορτή που φέρνει στην καρδιά της Θεσσαλίας ήχους και τραγούδια από την ελληνική και νοτιοαλβανική μουσική παράδοση.
Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού τραγουδιού συμμετέχει με το εξής πρόγραμμα:
1. Χαριτωμένη Συντροφιά             παρτής: Γκόγκος Χρήστος
2. Ντελή παπάς                              παρτής: Βιλτανιώτης Θανάσης
3. Παπαρούνα                                παρτής: Τσέπα  Σοφία
4. Όλες οι χώρες και χωριά           παρτής: Γκόγκος Χρήστος
5. Έπιασα μια πέρδικα                   παρτής: Δέσσης Σωτήρης
6. Δεροπολίτισσα                           παρτής: Γκόγκος Χρήστος
7. Την άμμο άμμο πήγαινα             παρτής: Ζώτου Ιωάννα
8. Αλησμονώ και χαίρομαι             παρτής: Γκόγκος Χρήστος
Γυριστής: Βιρβίλης Σταύρος                                        
Ισοκράτες: Γιούνης Τάσος, Γκούβα Ελευθερία, Μάτσιας Βασίλης
Το πρόγραμμα του «Elato Folk Festival» έχει ως εξής:
Πέμπτη 01.06 – ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.
9.15 μ.μ.: Ηπειρώτικη 4μελής κομπανία Θάνου & Νίκου Ρούμπου, με Κώστα Τσόκα & Κώστα Παπαδημητρίου, από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων
9.50 μ.μ: Το 10 μελές πολυφωνικό γκρούπ του Δήμου Πωγωνίου, με δάσκαλο τον Κώστα Λώλη
10.20 μ.μ.: Βορειοπειρώτικη 4μελής κομπανία των Artan Majko, Ηλία Τσουμάνη, Luan Huse & Ηλία Μούτσο, από το Δέλβινο Αργυροκάστρου και
11.00 μ.μ.: Ηπειρώτικη 5μελής κομπανία Βέρδη, με τους Κώστα Βέρδη, Βαγγέλη Βέρδη, Γιάννη Νίνη, Στέφανο Βέρδη & Μιχάλη Βέρδη, από τη Δερόπολη Πωγωνίου.

Τα βλαστοκύτταρα έσωσαν την καριέρα του διεθνή μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα

Άμεση και γρήγορη λύση στους σοβαρούς μυοσκελετικούς  τραυματισμούς αθλητών και όχι μόνο,   δίνει πλέον η χρήση βλαστοκυττάρων σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.
 Η χρήση των βλαστοκυττάρων, σύμφωνα με τους αθλιάτρους,  τείνει να γίνει η βασική θεραπεία  επιλογής στην αντιμετώπιση των σοβαρών τραυματισμών, που σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφουν λαμπρές καριέρες αθλητών.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του διεθνή μπασκετμπολίστα και πρωταθλητή  Ευρώπης με την Fenerbahce Κώστα Σλούκα, ο οποίος μόλις σε 28 ημέρες μετά την θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην Αθήνα, ήταν στην διάθεση του προπονητή του Ζέλικο Ομπραντοβιτς!
«Είναι γεγονός πλέον πως η χρήση των βλαστοκυττάρων τα τελευταία χρόνια εχει δημιουργήσει νέους ορίζοντες στην γρήγορη αποκατάσταση σοβαρών ορθοπεδικών τραυματισμών» αναφέρει ο διαπρεπής  χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Μετροπολιταν Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας, που χειρούργησε τον Σλούκα.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΛΟΥΚΑ
 Ο διεθνής μπασκετμπολίστας, που πριν από μερικές ημέρες στην  Κωνσταντινούπολη στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, τραυματίστηκε στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου στον αγώνα της ομάδας  του Fenerbahce με την Unics kazan για την Euroleague. Ο τραυματισμός του ήταν ιδιαίτερα σοβαρός καθώς υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών της ομάδας του ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης για ένα μήνα χωρίς όμως να υπάρξει βελτίωση  η θεραπεία του τραυματισμού του.
Σε συνεννόηση με τον κ Χίσσα, ο οποίος είναι και επικεφαλής του Αθλητιατρικού Κέντρου του ΣΕΓΑΣ των Ενικών Ομάδων Στίβου, ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα και  στις 28 Φεβρουαρίου. Αυθημερόν  υποβλήθηκε στις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν την αρχική διάγνωση της ρήξης έξω μηνίσκου.
«Την επομένη ημέρα (1η Μαρτίου) μπήκαμε στο χειρουργείο όπου ο Σλούκας υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση στο γόνατο για την αποκατάσταση  της ρήξης έξω μηνίσκου με ταυτόχρονη θεραπεία βλαστοκυττάρων» εξηγεί ο κ Χίσσας.

Πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Θα ανέρχονται από 500-1.000 ευρώ τα "μπιλιετάκια" της εφορίας

Πρόστιμα από 500 έως 1.000 ευρώ περιμένουν όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις και δεν υπόκεινται στο ΦΠΑ. Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται η επιβολή προστίμου 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, σε όσους δεν εκδίδουν λογιστικά αρχεία ή εκδίδουν ή λαμβάνουν ανακριβή λογιστικά αρχεία (παραστατικά), για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α., καθώς και για όσους διακινούν αγαθά χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης.
Με διάταξη του 2015 τα πρόστιμα υπολογίζονταν ως ποσοστό του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε στο δημόσιο, με συνέπεια να μην προκύπτει κόστος πχ για μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς ή να καθίσταται δυσχερής και μαχητός ο υπολογισμός του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε.

Ποιοι διατροφικοί μύθοι βάζουν εμπόδια στο αδυνάτισμα;

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το όνειρο για ένα καλλίγραμμο σώμα θέλετε φέτος να γίνει πραγματικότητα. Μολονότι όμως προσπαθείτε να χάσετε βάρος, με διατροφικές στερήσεις και εντατική γυμναστική, δεν τα έχετε καταφέρει. Αναρωτιέστε γιατί; Μήπως, γιατί εξακολουθείτε να πιστεύετε σε διατροφικούς μύθους;
«Τις τελευταίες δεκαετίες, οι άνθρωποι ακολουθώντας τις οδηγίες διαφόρων “ειδικών” για περιορισμό της πρωτεΐνης, των λιπαρών και την αύξηση των υδατανθράκων που υποτίθεται ότι είναι καλή πηγή ενέργειας, το μόνο που κατάφεραν ήταν αντί να αδυνατίζουν να γίνονται ολοένα παχύτεροι και να επιδεινώνουν την υγεία τους. Τα τελευταία 25 χρόνια το ποσοστό των παχύσαρκων ατόμων έχει αυξηθεί κατά 250%. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι κάτι πάει λάθος», σχολιάζει η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com ).
Ο μύθος των υδατανθράκων ως καλής πηγής ενέργειας
Σύμφωνα με τη Διατροφική Πυραμίδα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε το 1992, καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε έξι ή περισσότερες μερίδες δημητριακών (ψωμί, δημητριακά πρωινού, ζυμαρικά, ρύζι).