Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

1η αγωνιστική το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ε. Χουλιαράδων 21-09-24/17:00)

 


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00) 

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ   (17:00)      

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)     

Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:00)

Διατροφή και Χασιμότο: Διατροφικές οδηγίες

 


Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πάθηση που ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα και αποτελεί την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού. Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα εμφανίζεται στις μεσήλικες.

«Όπως σε όλες τις νόσους, έτσι και στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς η υπερ-πρόσληψη ή η μη πρόσληψη κάποιων διατροφικών στοιχείων μπορεί να επηρεάσουν τα συμπτώματα της νόσου και την καθημερινότητα του πάσχοντος», αναφέρει ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης BSC (HONS), MSC, NYSCDN Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General, ο οποίος παραθέτει τις τροφές που πρέπει να προτιμώνται και αυτές που καλό είναι να αποφεύγονται από τους πάσχοντες από Χασιμότο:

Τρόφιμα που συστήνονται για ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο/Hashimoto:

  • Φρούτα: κόκκινα φρούτα (μούρα), αχλάδια, μήλα, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, ανανάς, μπανάνες
  • Μη αμυλούχα λαχανικά: κολοκυθάκια, αγκινάρες, τομάτες, σπαράγγια, καρότα, πιπεριές, μπρόκολο, ρόκα, μανιτάρια
  • Αμυλούχα λαχανικά: γλυκοπατάτες, πατάτες, μπιζέλια, και κολοκύθα
  • Καλά λιπαρά: αβοκάντο, ελαιόλαδο
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα: γιαούρτι με πλήρη λιπαρά (και κατσικίσιο)
  • Ζωικές πρωτεΐνες: σολομός, αυγά, γαλοπούλα, γαρίδες, κοτόπουλο
  • Προϊόντα χωρίς γλουτένη: καστανό ρύζι, βρώμη -έχει πολύ μικρή ποσότητα γλουτένης-, κινόα, noodles από καστανό ρύζι
  • Σπόροι – ξηροί καρποί: κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια, μακαντέμια, ηλιόσποροι, σπόροι κολοκύθας, φυσικό φυστικοβούτυρο, ταχίνι και άλλα βούτυρα καρπών