Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ζητά την επιστροφή Κασσελάκη στην προεδρία

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων πραγματοποίησε ανοιχτή στα μέλη συνεδρίασή, την Τετάρτη 18-9-2024 και ώρα 7μμ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 17 μέλη της ΝΕ, 2 μέλη της ΚΕ, συντονιστές-μέλη συντονιστικών οργανώσεων  και δεκάδες απλά μέλη.

Η συνεδρίαση διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, για να δοθεί ο λόγος σε όλα τα μέλη να εκφράσουν τις απόψεις τους στα δύο θέματα που είχαν τεθεί, δηλαδή την Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις αποφάσεις ΚΕ και ΠΓ.

Λίγο πριν τις 1 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαλόγου και ανακοινώθηκε ότι  η διαδικασία της ψηφοφορίας επί κειμένου ψηφίσματος που κατατέθηκε στο προεδρείο να συνεχισθεί την επόμενη ημέρα, από τα μέλη της ΝΕ.

Μετά από πρόσκληση που στάλθηκε  η  ΝΕ συνεδρίασε την Πέμπτη 19/9 και ώρες 7-9 μμ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων και αφού βεβαιώθηκε η απαρτία και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι διαδικασίες, έγινε επίσης ομόφωνα  και η έγκριση του  ψηφίσματος. 

Το αποτέλεσμα έχει ως εξής.

Από τα 22 μέλη της ΝΕ οι  13 παρόντες το ενέκριναν  καθώς επίσης και τρία μέλη που έστειλαν με email την έγκρισή τους. Σύνολο 16 ψήφοι, 2 μέλη απουσίαζαν και δεν ψήφισαν  και 4 μέλη απείχαν μην εγκρίνοντας την διαδικασία.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και απόλυτα θεσμική, ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία που προήλθε μέσα από την μαζική συμμετοχή των μελών, που ήρθαν για να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την αγανάκτηση τους για τις διαδικασίες που ακολουθούνται κεντρικά, χωρίς να υπολογίζουν την άποψη των απλών μελών και των οργανώσεων.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ