Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Έρχεται νέα παρτίδα με εκκαθαριστικά «φωτιά»

Τα εκκαθαριστικά  «φωτιά» από την Εφορία που λαμβάνουν αυτές τις μέρες 500.000 φορολογούμενοι, τα οποία ταχυδρομήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Χρεωστικά είναι τα επτά στα δέκα εκκαθαριστικά σημειώματα που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι, καθώς περίπου 330.000 είναι χρεωστικά και μόλις 170.000 είναι μηδενικά και πιστωτικά.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν την εφορία είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων την 1η μέχρι το τέλος Ιουλίου, την 2η μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την 3η μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.
Με την έκδοση της νέας αυτής, 3ης σειράς εκκαθαριστικών, οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν εκκαθαριστεί φθάνουν πλέον τα 1,4 εκατομμύρια.
Υπολείπονται προς εκκαθάριση τουλάχιστον άλλες 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις, πολλές από τις οποίες αναμένεται να εκκαθαριστούν εντός του Ιουλίου, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο ο αριθμός των φορολογουμένων των οποίων οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά και οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά φόρων υποχρεωτικά σε δύο δόσεις ή ακόμη και εφάπαξ.
Είναι ενδεικτικό πως από τα 1.403.446 σημειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να εισπράξει 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ που εισπράχθηκε πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

4 μνηστήρες για τους υδρογονάνθρακες στις Νεγράδες Πωγωνίου


Εξαιρετικά επιτυχής παρά το δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα κρίνεται η συμμετοχή των αιτήσεων συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό "Ανοικτής πρόσκλησης" για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές στη Δ. Ελλάδα.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνολικά 11 εταιρίες με διεθνή παρουσία και εμπειρία, οι δύο μεμονομένα και οι υπόλοιπες εννέα συγκροτώντας τέσσερις κοινοπραξίες, κατέθεσαν οκτώ προσφορές στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της "Διεθνούς Δημόσιας Ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Πατραϊκός κόλπος (δυτικά) και Κατάκολο και στη χερσαία περιοχή Ιωάννινα".
Αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν:
 Για την περιοχή Καλπάκι Ιωαννίνων
 1. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc
 2. Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)
 3. Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.
 4. Chariot Oil and Gas Limited

ΚΚΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακοίνωση για την ΕΟΖ στο ∆ήµο Πωγωνίου

Η Κυβέρνηση της Ν∆ του ΠΑΣΟΚ και της ∆ΗΜΑΡ προχωρούν στη δηµιουργία Ειδικής Οικονοµικής Ζώνης ( ΕΟΖ) στο ∆ήµο Πωγωνίου, σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Ηπείρου που θα δηµιουργήσει ακόµα πιο άσχηµες εργασιακές συνθήκες στο Νοµό µας. Μαζί τους η πλειοψηφία της ∆ηµοτικής Αρχής του ∆ήµου Πωγωνίου και της Αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου, δεµένοι στο άρµα της πολιτικής του Κεφαλαίου, προχωρούν κατ' απαίτηση της πλουτοκρατίας σε χωροθέτηση ΕΟΖ ώστε σε συνθήκες οικονοµικής καπιταλιστικής κρίσης να επενδυθούν τα υπερσυσσωρευµένα κεφάλαια της προηγούµενης περιόδου. H ΕΟΖ είναι µια χωροθετηµένη περιοχή µε χαµηλούς φορολογικούς συντελεστές, απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης, ταχύτερη απονοµή δικαιοσύνης για τις επιχειρήσεις και, φυσικά, διαφορετικό εργασιακό καθεστώς για τους εργαζόµενους: Υπάρχει πλούσια διεθνής εµπειρία για τις ΕΟΖ από όσα έχουν γίνει εκεί που υπάρχουν ( Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Καζακστάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Καµπότζη, κ.α.) Οι εργαζόµενοι των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθηµερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόµη και 16 ώρες συνεχώς αφού χρησιµοποιούν σύστηµα ηµερήσιων, ή εβδοµαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγµα που σηµαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το µεροκάµατό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιµοποιούν εισαγόµενες πρώτες ύλες χωρίς δασµούς, αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Οι µοναδικοί, κερδισµένοι είναι οι επενδυτές, τα µονοπώλια.
Είναι µεγάλο ψέµα ότι στους κερδισµένους θα είναι οι εργαζόµενοι και η περιοχή υποδοχής ( εγκατάστασης) της ΕΟΖ. Οι θέσεις εργασίας που θα δηµιουργηθούν είναι αµελητέες µπροστά στην άγρια εκµετάλλευση της εργατικής τάξης.
Τα φτηνά προϊόντα που θα παράγονται στην ΕΟΖ θα προορίζονται µόνο για εξαγωγές, όπως παραδέχεται και ο ∆ήµαρχος Πωγωνίου, το όφελος για την οικονοµία της χώρας είναι µηδαµινό. Οι αρνητικές επιπτώσεις, όµως, στους εργαζόµενους δεν αφορούν µόνο όσους ελάχιστους προσληφθούν στην ΕΟΖ, αλλά το σύνολο των εργαζοµένων της περιοχής αφού ο ανταγωνισµός των βιοµηχάνων της περιοχής σε συνδυασµό µε την τεράστια ανεργία θα συµπιέσει τα µεροκάµατα σε όλη την Ήπειρο, θα διαµορφώσει εργαζόµενους 2 ταχυτήτων. Κατά συνέπεια ο αγώνας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας αφορά το σύνολο των εργαζοµένων, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων µας.
Το βάθεµα της κρίσης µας φέρνει µπροστά σε δύο επιλογές: ή να σκύψουµε το κεφάλι, να πανηγυρίσουµε τις ΕΟΖ και τα ψίχουλα που θα παίρνουµε για να πεινάµε κυριολεκτικά εµείς κι οι οικογένειές µας, ή να διεκδικήσουµε τον πλούτο που παράγουµε. Ούτε βήµα πίσω.
Αγώνας, αντεπίθεση για να πάρουµε πίσω τη ζωή µας και των οικογενειών µας. Οι εργαζόµενοι, µαζί µε τους φτωχούς επαγγελµατοβιοτέχνες, τους αγρότες, την νεολαία, τις γυναίκες, µία λύση έχουν: την πολιτική πρόταση και το πλαίσιο άµεσης πάλης και αιτηµάτων του ΚΚΕ. Καµιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήµατος. Κανένας εργαζόµενος µόνος του στην κρίση. Οργάνωση, αντεπίθεση και πάλη, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές.
Αποδέσµευση από την ΕΕ µε µονοµερή διαγραφή του χρέους, Λαϊκή Εξουσία και Οικονοµία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (02-07-2012) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη). Συγκεκριμένα, ο 42χρονος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο οδόστρωμα δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας περισυλλέχθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ξύπνησαν μνήμες από μια άλλη Ελλάδα, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', το περασμένο Σάββατο στο Κηποθέατρο Πρέβεζας

Το Σάββατο στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» στην Πρέβεζα ξύπνησαν μνήμες από μια καθημερινότητα που σήμερα μοιάζει τόσο μακρινή, μνήμες από μια άλλη Ελλάδα, που οι νεότεροι γνωρίσαμε μέσα από αφηγήσεις των παππούδων μας. Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι», διοργάνωσαν μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία παρουσίασαν παλαιά επαγγέλματα και παιχνίδια, μέσα από θεατρικά δρώμενα. Η εκδήλωση ήταν μέρος των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» για το επάγγελμα του καφετζή, του γαλατά, του τσοπάνου, του μανάβη, του παλιατζή, του πραματευτή, του ακονιστή, του σαλεπιτζή, του αυγουλά, του λούστρου, του γανωτή, του βαρελά, του ντελάλη, του ιερέα στο χωριό, μέσα από την αναπαράσταση στιγμών της καθημερινής ζωής του Συρράκου και άλλων χωριών της Ηπείρου την εποχή της απελευθέρωσης.

Επιπροσθέτως, ομάδες παιδιών έκαναν αναπαράσταση παραδοσιακών παιχνιδιών της ελληνικής επαρχίας που πλέον δε τα συναντάμε στις γειτονιές, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με παραδοσιακούς χωρούς, μέσα από ένα υποτιθέμενο πανηγύρι στο χωριό.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τέτοιες δράσεις αποτελούν μια πολιτιστική «όαση» εν μέσω, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Παράλληλα, συνεχάρη τους δύο συλλόγους και σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει στο μέτρο του δυνατού ανάλογες εκδηλώσεις.
Στα θεατρικά δρώμενα συμμετείχαν οι:
Καφετζής: Σάκης Κάρδαρης
Γαλατάς: Γιάννης Μαυρόγιαννης
Γυναίκα: Ελένη Ντίνου
Πέρασμα γυναικών με ξύλα: Αλεξάνδρα Δημοπούλου, Ζωή Πλευρά
Επεξεργασία του μαλλιού: Μαρία Τόλη, Αγγελική Μπότου, Αφροδίτη Μπουζιούρη, Μαρία Ασήμη
Τσοπάνος: Ηλίας Ντόντορος
Γυναίκα: Μαρία Τόλη
Μανάβης: Νίκος Λιώλης
Γυναίκα: Τζένη Κωστούση
Παλιατζής: Γιώργος Μήτσης
Γυναίκα: Αλεξάνδρα Χρηστίδου
Γυναίκες στο πηγάδι: Αλέκα Μπαλούμη, Ντίνα Τσιβρά, Φωτεινή Κοντονίκου, Μίνα Βασιλείου, Λαμπρινή Καπλάνη, Μαρία Ασήμη, Αλεξάνδρα Χρηστίδου
Πραματευτής: Γιάννης Μαυρόγιαννης
Ακονιστής: Λάμπρος Τριανταφύλλου
Γυναίκα: Αλέκα Μπαλούμη
Σαλεπιτζής: Νίκος Μπέτσης
Αυγουλάς: Γιώργος Τσιβράς
Γυναίκα: Δώρα Ντόλου
Πέρασμα γυναικών με χόρτα: Νατάσα Τσώλη, Αγγελική Σταύρου
Λούστρος: Τάσος Καραλής
Γανωτής ή Γανωτζής ή Γανωματής ή Καλαϊτζής: Γιώργος Γιαννάκης
Βοηθός Γανωτή: Γιάννης Μαυρόγιαννης
Γυναίκα: Τζένη Κωστούση
Μάνα του βοηθού: Μίνα Βασιλείου
Βαρελάς: Γιώργος Μήτσης
Γυναίκα: Αντωνία Γιαλιά
Ντελάλης: Σάκης Κάρδαρης
Παππάς: Γιώργος Τσιβράς
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Ηλίας Δήμας
Υπεύθυνοι Διδασκαλίας χορών-τραγουδιών: Διονύσης Κάρδαρης, Τζένη Κωστούση
Σκηνικά: Λάμπρος Τριανταφύλλου
Επιμέλεια Μουσικής: Τζένη Κωστούση

ΠΗΓΗ: www.atpreveza.gr

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ... το αγριολούλουδο του λαϊκού πολιτισμού, ... το τραγούδι των ορίων

Το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" σε μια βραδιά πλημμυρισμένη πολυφωνικό τραγούδι. Με ένθετες προβολές μονάκριβων καταγραφών.
Με λίγα λόγια για τα τραγούδια και την ποίησή τους.
Με δοτική διάθεση για μια γενναιόδωρη βραδιά κι όπου μας βγάλει...
Tην Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Βύρωνα ''ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ'', στο Άλσος της Αγίας Τριάδας.
Από τις 9:30 και με ελεύθερη είσοδο.
Μια γιορτή πολυφωνίας!
Μην τη χάσετε.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εκπροσώπησαν με επιτυχία το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο σε διεθνή Τουρνουά στην Θεσσαλονίκη “Salonica Cup 2012”.


ΟI ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εκπροσώπησαν με επιτυχία το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο σε διεθνή Τουρνουά στην Θεσσαλονίκη “Salonica Cup 2012”.
Στην Θεσσαλονίκη διεξήχθη Διεθνές Τουρνουά “Salonica Cup 2012”. Ήταν ένα Τουρνουά άκρως ανταγωνιστικό, με πολύ καλές ομάδες και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν η Khimki Μόσχας, Π.Α.Ο.Κ., Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, ΠΑΟΝΕ, ΑΣΙΛ Κύπρου και άλλες. Η Παιδική Ομάδα των “ΕΛΠΙΔΩΝ” δεν συμμετείχε στους τελικούς, αφού στην τριπλή ισοβαθμία που είχε με ΠΑΟΚ και Μπέμπηδες (Ακαδημία Κερμανίδη) δεν ευνοήθηκε και πέρασε ο ΠΑΟΚ.
Οι “ΕΛΠΙΔΕΣ” Ιωαννίνων είχαν πολύ καλή παρουσία εκπροσωπώντας επάξια το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων αφού την μοναδική ισοπαλία που είχε η Khimki Μόσχας την είχε με τις “ΕΛΠΙΔΕΣ”.
Τα αποτελέσματα ήταν:
ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝ. – Α.Ο. ΓΙΑΝΝΙΝΑ:  4-0.
ΕΛΠΙΔΕΣ – KHIMKI: 1-1.
ΕΛΠΙΔΕΣ-ΠΑΟΚ: 0-3.
ΕΛΠΙΔΕΣ-Μπέμπηδες (Ακαδημία Κερμανίδη): 1-1.
Πολλοί γονείς των παικτών παραβρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη και ικανοποιήθηκαν πλήρως. Προπονητής ήταν ο κ. Κώστας Νάτσης. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν: Πέτρου, Τσόλκας, Τριάντος, Τσιέπας, Παππάς Δημ., Καλές, Μασούρας, Μούτσιος, Ζιώγας, Σιώλος, Σιανκουλάνης, Τζιμογιάννης, Θωμόπουλος, Γιώτης, Κολιάκης, Παππάς Θ., Τσουμάνης, Παππάς Σ..
Επίσης στο ανωτέρω τουρνουά αγωνίστηκε και η Προπαιδική Ομάδα με τους  κάτωθι παίκτες: Κυρικλίδης, Ναθαναήλ, Μπαλαμάτσιας, Γιώτης Ελευθ., Νούτσος, Μπομπάϊ, Ψαράς, Κατσάνος, Πότσης Γ., Πότσης Θ., Παππάς Αγγ., Κώστας, Ρίζος. Η ομάδα είχε Προπονητή τον κ. Νάκα και είχε επίσης πολύ καλή παρουσία στο εν λόγω Τουρνουά.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θύμα ένοπλης ληστείας ταχυδρόμος

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 9:15 σήμερα το πρωί σε βάρος ταχυδρόμου, που εργάζεται στο ταχυδρομείο Παραμυθιάς, στην Θεσπρωτία. Συγκεκριμένα τρείς δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ, έκλεισαν τον δρόμο στο ΙΧ του ταχυδρόμου, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίας Κυριακής (Πόποβο) - Πετουσίου, και με την απειλή πιστολιού, του αφαίρεσαν συνολικά 22.500 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τις συντάξεις, το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος του.
Οι δράστες στην συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή, με κατεύθυνση προς την Παραμυθιά και αναζητούνται από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, η οποία διενεργεί και την προανάκριση.