Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Πεντάρα η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ε. Κληματιάς 5-0)

 

*Ένα ακόμη τρίποντο πήρε η Αναγέννηση αφού επικράτησε στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής», της Α.Ε. Κληματιάς με το ευρύ 5-0, για την  8η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με δυνατό σουτ του Ταχιά Γεώργιου.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση ανέβασε την απόδοσή της και  κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 62΄ ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος με  πλασέ από κοντά έκανε το 2-0.

Ο Λάμπρος Μάριος Σταμάτης στο 69΄ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος κάνοντας το 3-0.

Στο 77΄ ο Μπενέκας Ιωάννης, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 84΄ ο Λάμπρος Μάριος Σταμάτης.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Μπενέκας Ιωάννης, Γκαραβέλας Αδαμάντιος Σταμάτης (Γκορίτσας Παναγιώτης 71΄), Πότσης Θεόδωρος (Σίμος Χρήστος 71΄), Πρεμέτης Αλέξανδρος, Τάσιος Αλέξανδρος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, Μασούρας Χρήστος (Ντόντης Βασίλειος 70΄), Γιαννάκης Κωνσταντίνος (Μακολλαρι Κλάιντι 86΄), Ταχιάς Γεώργιος (Μπάσιος Χρήστος 46΄), Καμονάς Ιωάννης

Α.Ε.  Κληματιάς:

Πιρπιλίδης Φίλιππος, Κώστας Κωνσταντίνος,  Μούτας Περικλής, Δούμας Αλέξανδρος, Τσακανίκας Κωνσταντίνος, Γκουγιάννος Αλέξανδρος, Κυπριανός Δημήτριος, Γιαννάκης Κωνσταντίνος, Βαρελής Δημήτριος (Ματακούλης Δημήτριος 51΄), Ζώτος Θεόδωρος (Giorgakoudiou Giorgos 27΄), Κώστας Αλέξανδρος

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ   3-0   

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ   2-1

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 4-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 5-0

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ    (15:00)

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινάει η απογραφή του πληθυσμού

 


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η απογραφή πληθυσμού που διενεργείται από την από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η σημασία της απογραφής για τον πληθυσμό του Δήμου Πωγωνίου είναι σημαντική καθώς από αυτή εξαρτάται η ισχυρή συμμετοχή του Δήμου στη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών του κεντρικού κράτους και η προοπτική ανάπτυξης μέσω των εσόδων αφού ένα μεγάλο μέρος των χρηματικών ροών στα ταμεία του Δήμου βασίζεται στον απογραφέντα πληθυσμό. Μικρότερος αριθμός κατοίκων σημαίνει αυτόματα και λιγότερες επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις. Αν όμως ο πληθυσμός είναι αυξημένος σε σχέση με την απογραφή του 2011, τότε θα αυξηθεί και η χρηματοδότηση.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία, απογραφόμαστε στο Δήμο Πωγωνίου και συμβάλουμε στην ανάπτυξή του. Με τη βοήθεια όλων μας, ο Δήμος Πωγωνίου γίνεται ακόμη πιο ισχυρός! Απογραφόμαστε στο Δήμο Πωγωνίου και διεκδικούμε με σθένος όσα μας αναλογούν!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Από σήμερα και μέχρι τις 19 Νοεμβρίου ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxis μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr  και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή μπορεί να γίνει μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η πλατφόρμα.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Η  απογραφή πληθυσμού ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα θάνατοι σήμερα, 6.154 νέα κρούσματα

 


10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα θάνατοι σήμερα  6.154 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.154, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 828.032

(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 116 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.185 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.686 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 530 (61.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 446 (84.15%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (15.85%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.397 ασθενείς.

Οι εισαγωγές  νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 413 (ημερήσια μεταβολή +1.98%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 412 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου

 


Γνωστοποιείται στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Κυριακή 14/11/2021 8:30:00  π.μ. έως 11:30:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Τμήμα Ελεούσας & Γοριτσάκι Ελεούσας, φυτώρια Άνω Λαψίστας, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Ασφάκα, οικ. Καρυών, Μεταμόρφωση, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Άνω & Κάτω Λαψίστα και οι επιχειρήσεις εκκολαπτήρια Σιώπη, ΗΒΕ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ, Αφοί Γραβάνη.  

Την Κυριακή 14/11/2021 2:00:00 μ.μ.  έως 3:30:00 μ.μ.  Άνω Λαψίστα πέριξ πτηνοτροφείου Παππά Κωσταντίνου.

Τη Δευτέρα 15/11/2021 8:15:00 π.μ. έως 1:30:00 μ.μ. Άνω Λαψίστα, Κάτω Λαψίστα, πέριξ πτηνοτροφείων Αδαμαντίδη Δημ. – Παππά Θ. – Κέγκου και πτηνοτροφεία περιοχής.

Τη Δευτέρα 15/11/2021 8:15:00 π.μ. έως 3:30:00 μ.μ. Άνω Λαψίστα πέριξ πτηνοτροφείου Τσάγγου Άγγελου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Δεκαεννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊου

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 72.379 έλεγχοι, από τους οποίους οι 25.188 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 390 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

162 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 160 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

35 στη Θεσσαλονίκη,

28 στη Θεσσαλία,

23 στη Δυτική Ελλάδα,

19 στην Ήπειρο,

15 στην Πελοπόννησο,

13 στο Βόρειο Αιγαίο,

11 στην Κεντρική Μακεδονία,

  7 στη Στερεά Ελλάδα,

  6 στη Δυτική Μακεδονία,

  4 στην Κρήτη,

  1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.297 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.042 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.255 των 150 ευρώ.

19 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 11 στο Βόρειο Αιγαίο, 5 στην Ήπειρο, 2 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.188 ομοειδείς παραβάσεις.

202 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο ατόμων στο κατάστημα, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παραβάσεις σε 2 πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο ατόμου στο κατάστημα, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παράβαση στον πελάτη,

- 6 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις για έλλειψη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις σε πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με επιβολή αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση κανόνων υγιεινής,

- 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- μια παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παραβάσεις στους πελάτες,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παραβάσεις στους πελάτες,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή ατόμου στο εσωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παράβαση στον πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 300 ευρώ σε πελάτη για άρνηση επίδειξης έγγραφου ταυτοπροσωπίας σε υπεύθυνο καταστήματος,

- 6 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη αναγραφή κανόνων λειτουργίας,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη αναγραφή κανόνων λειτουργίας.

Στη Στερεά Ελλάδα, 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων και μια από επιβάτη οχήματος.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.114 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.661 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 7 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 441 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη ημεδαπός σε χωριό της Άρτας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Κατασχέθηκε πάνω από -1- κιλό ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (12-11-2021) το απόγευμα σε χωριό της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο κατηγορούμενος κατέχει στο σπίτι του ναρκωτικά, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε αυτό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα -1- κιλού και -256- γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς επίσης μεταλλικός τρίφτης και πλαστικό σκεύος καπνίσματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Σε ισχύ από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου τα νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

 


Σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 την τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων.

Αφορά τα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες κ.α,.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (15-21/11/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (15 έως 21 Νοεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 16/11/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/11/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 16/11/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/11/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00-13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 16/11/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΠΕΜΠΤΗ 18/11/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  15/11/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 16/11/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/11/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 19/11/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 16/11/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/11/2021

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί – Γλυκή. 08:00-15:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09.00-17.00.

Αδένωμα επινεφριδίου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 


Τα επινεφρίδια είναι δύο ενδοκρινείς αδένες που βρίσκονται στο πιο πίσω μέρος της κοιλιάς, δίπλα από τη σπονδυλική στήλη, και παράγουν μια σειρά από ορμόνες οι οποίες ρυθμίζουν την πίεση και πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Το αδένωμα του επινεφριδίου είναι ένα ογκίδιο το οποίο εμφανίζεται σε κάποιους ανθρώπους είτε σε νεαρή είτε σε πιο προχωρημένη ηλικία.

Υπάρχουν αδενώματα που παράγουν πλεόνασμα ορμονών και ονομάζονται “λειτουργικά αδενώματα”, ενώ αυτά που δεν παράγουν ονομάζονται “ανενεργά αδενώματα” ή “μη λειτουργικά”. Η διερεύνηση για το εάν ένα αδένωμα είναι λειτουργικό ή όχι γίνεται με ορμονικές εξετάσεις αίματος και ούρων.

«Τα λειτουργικά αδενώματα υπερπαράγουν ορμόνες που προξενούν υπέρταση όπως η αλδοστερόνη (αλδοστερώνομα) ή η αδρεναλίνη (φαιοχρωμοκύττωμα), ενώ στο σύνδρομο Cushing υπάρχει υπερπαραγωγή κορτιζόλης. Επίσης, κάποια αδενώματα που υπερεκκρίνουν ορμόνες του φύλου (ανδρογόνα, οιστρογόνα) ή κορτιζόλη μπορεί να σχετίζονται με υπογονιμότητα και άλλα προβλήματα», επισημαίνει ο δρ Αριστοτέλης Κεχαγιάς, MD, PHD, FACS, Ειδικός Προηγμένης Λαπαροσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Οπισθοπεριτοναϊκής Χειρουργικής,
τ. Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τάμπερε Φινλανδίας, Εξιδεικευμένος Συνεργάτης
Metropolitan General.


Ποια είναι η αντιμετώπιση των λειτουργικών αδενωμάτων;

Όλα τα λειτουργικά αδενώματα πρέπει να χειρουργούνται και ο ασθενής έχει πολλαπλά οφέλη ανάλογα με το είδος της ορμόνης που υπερπαράγεται. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για την αλδοστερόνη τότε διορθώνεται ή βελτιώνεται η αρτηριακή πίεση μειώνοντας δραματικά τον μελλοντικό κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού, ή καρδιακής ανεπάρκειας. Αναλόγως, τα οφέλη είναι πολλαπλά για ασθενείς με σύνδρομο Cushing ή με κάποιο άλλο είδος λειτουργικού αδενώματος.

Πώς βρίσκονται τα μη λειτουργικά αδενώματα επινεφριδίου;

Τα ανενεργά αδενώματα ονομάζονται και «τυχαιώματα» επειδή ανευρίσκονται τυχαία σε απεικονιστικό έλεγχο (αξονική/μαγνητική), ο οποίος παραγγέλνεται για διερεύνηση άλλης πάθησης (π.χ. πέτρα στα νεφρά, σκωληκοειδίτιδα, νόσοι πνεύμονα). Κάποια πρέπει να χειρουργηθούν, ενώ άλλα χρειάζονται παρακολούθηση ώστε εάν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή τότε να αφαιρεθούν.

Πότε πρέπει να χειρουργείται ένα μη λειτουργικό αδένωμα επινεφριδίου;

Τα κριτήρια για το πότε πρέπει να αφαιρείται ένα ανενεργό αδένωμα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Γενικά, σε χώρες με ανεπτυγμένη τη χειρουργική επινεφριδίου όπως οι Σκανδιναβικές, η Ολλανδία και οι Η.Π.Α. χειρουργούνται όλα τα αδενώματα με διαστάσεις 4 εκατοστών και άνω.
Αυτό οφείλεται στο ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα αδένωμα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εμπεριέχει καρκινικά κύτταρα ή να αναπτυχθεί κακοήθεια (καρκίνος) εντός του αδενώματος στο μέλλον. Ενδεικτικά, αδενώματα πιο μικρά από 4 εκατοστά έχουν πιθανότητα κακοήθειας στο 2%. Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 25% εάν το αδένωμα είναι 6 εκατοστά ή μεγαλύτερο. Τα αδενώματα μεταξύ 4-6 εκατοστών έχουν ενδιάμεση πιθανότητα κακοήθειας. Η πιθανότητα κακοήθειας γίνεται γνωστή με σιγουριά μόνο όταν βγει το πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης του χειρουργικού παρασκευάσματος.