Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινάει η απογραφή του πληθυσμού

 


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η απογραφή πληθυσμού που διενεργείται από την από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η σημασία της απογραφής για τον πληθυσμό του Δήμου Πωγωνίου είναι σημαντική καθώς από αυτή εξαρτάται η ισχυρή συμμετοχή του Δήμου στη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών του κεντρικού κράτους και η προοπτική ανάπτυξης μέσω των εσόδων αφού ένα μεγάλο μέρος των χρηματικών ροών στα ταμεία του Δήμου βασίζεται στον απογραφέντα πληθυσμό. Μικρότερος αριθμός κατοίκων σημαίνει αυτόματα και λιγότερες επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις. Αν όμως ο πληθυσμός είναι αυξημένος σε σχέση με την απογραφή του 2011, τότε θα αυξηθεί και η χρηματοδότηση.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία, απογραφόμαστε στο Δήμο Πωγωνίου και συμβάλουμε στην ανάπτυξή του. Με τη βοήθεια όλων μας, ο Δήμος Πωγωνίου γίνεται ακόμη πιο ισχυρός! Απογραφόμαστε στο Δήμο Πωγωνίου και διεκδικούμε με σθένος όσα μας αναλογούν!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Από σήμερα και μέχρι τις 19 Νοεμβρίου ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxis μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr  και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή μπορεί να γίνει μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η πλατφόρμα.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Η  απογραφή πληθυσμού ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου 2021.