Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0 – 1

Με 45λεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά το ματς στο Ζωσιμάδες αφού το μηχάνημα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έσπασε τον πάγο που είχε μαζευτεί σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου.
Πολύτιμη νίκη στα Γιάννινα πήρε ο Παναθηναϊκός με γκολ του Κλέιτον λίγο πριν το φινάλε.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ορέστη Καρνέζη το "τριφύλλι" πέρασε από μια ακόμα δύσκολη έδρα της επαρχίας παρά τα παράπονα των ανθρώπων στο ξεκίνημα του ματς για την διεξαγωγή του από τον κ. Σπάθα.
Οι φιλοξενούμενοι που παρουσιάστηκαν με αρκετές απουσίες (Ζέκα και Λέτο) εκτός ενδεκάδας ανέβασαν ρυθμούς μετά από μια ώρα αγώνα και αφού πρώτα ο τερματοφύλακάς τους είχε διατηρήσει για τρίτο συνεχόμενο ματς (Κέρκυρα, Πανιώνιο) το μηδέν στην εστία του χάρη σε σωτήριες επεμβάσεις.
Στο τελευταίο ημίωρο με την είσοδο του Λέτο,  το "τριφύλλι" πίεσε και είχε καλύτερη εικόνα επιθετικά και κατάφερε να πάρει την νίκη με το εντυπωσιακό γκολ του Κλέιτον στο 86'.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87' Μπακαγιόκο), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (90' Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58' Τζανής).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπίεσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (61' Λέτο), Κουίνσι (78' Φουρλάνος), Μαυρίας (46' Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΟΝΙΤΣΑ 1 - 7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική)
1. Περιστέρι: 36
2. Δαβάκης: 35
3. Κόνιτσα: 35
4. Πανζαγορισιακός: 29
5. Πετσάλι: 23
6. ΠΑΣ Γραμμένο: 23
7. Ζίτσα: 22
8. Κεφαλόβρυσο: 19
9. Μηλιά: 19
10. Καρίτσα: 19
11. Ανάργυροι: 17
12. Βοτονόσι: 6
13. Μάρμαρα: 4
14. Μπισδουνάκι: 0

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Παραλάβαμε ένα διαλυμένο κράτος και το αποτελειώσαμε"

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την πρωθυπουργική του θητεία άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η κα Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ.
Τάχθηκε υπέρ της εκλογής ηγεσίας του Κινήματος τώρα, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τόνισε ότι "θα παραδώσουμε μια χώρα καθημαγμένη".

Κατηγόρησε επίσης "ορισμένους" από όσους μίλησαν, αλλά δεν τους κατονόμασε, ότι δεν μίλησαν με ειλικρίνεια και πρόσθεσε ότι η ειλικρίνεια έλειψε τα 2,5 χρόνια, μέχρι που "η κυβέρνησή μας κατέρρευσε".
Αναφερόμενη στον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι αναγνωρίζει ότι έδωσε την προσωπική του μάχη. Όμως, πρόσθεσε τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Και επέκρινε τον κ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του Κινήματος γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα.
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Παραλάβαμε πρόσθεσε, ένα διαλυμένο κράτος από τη ΝΔ και το αποτελειώσαμε.
Η κα Παπανδρέου δεν πείσθηκε από την εξήγηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με το open gov, υπήρξε ατιμωρησία και δεν πήγε κανένας στη φυλακή, έστω και "δικός μας".
Υπενθύμισε ότι υποστήριζε πως η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε μείωση δαπανών και λήψη άμεσων μέτρων και επέκρινε τον κ. Παπανδρέου ότι, τότε, χαρακτήριζε συντηρητικές παρόμοιες απόψεις.
"Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο."
Κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών, αλλά αναγνώρισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας. Κριτική άσκησε και στο σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, τονίζοντας ότι οι ηγεσίες όλων των κομμάτων είναι κατώτερες των περιστάσεων.
Ανέφερε ότι η Ελλάδα έγινε μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, "λόγω των δικών μας λαθών", και "είμαστε με την πλάτη στον τοίχο".
Αναφερόμενη στη στήριξη όλων των αποφάσεων από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι βουλευτές ψήφισαν, περίπου, υποχρεωτικά, "με το πιστόλι στον κρόταφο" και φέρουν το ασήκωτο βάρος αυτών των αποφάσεων.
Αναγνώρισε, πάντως, ότι "με το ναι σώσαμε τη χώρα", προσθέτοντας ότι το όχι θα έφερνε την καταστροφή.
Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά τόνισε ότι αυτή θα φέρει νέα δάκρυα και νέο αίμα για την κοινωνία, και επανέλαβε ότι η άλλη λύση θα είναι καταστροφή.
Προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σκληρό για τους Έλληνες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα είναι πολύ σκληροί με το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα ποια ηγεσία θα έχει. Γι αυτό πρόσθεσε "πρέπει να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ από την αρχή.
Ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει σκληρή αυτοκριτική, για τον τρόπο που άσκησε την εξουσία, για το ότι, όπως υποστήριξε, μια μικρή ομάδα στελεχών έπαιρνε τις αποφάσεις και εμείς καλούμασταν να τις ψηφίσουμε.
Αυτοκριτική ζήτησε και για τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα των κυβερνήσεων συνεργασίας τον Ιούνιο, αλλά και το Νοέμβριο, αλλά και για την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 4 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 51
2. Α.Ε. Καμποχωρίων: 48
3. Ραφταναίοι 47
4. Σταυράκι: 39
5. Πρωτόπαπα: 38
6. Ζωοδόχος: 34
7. Πωγωνάτος: 29
8. Αγία Μαρίνα: 26
9. Καρυές: 25
10. Αμπελόκηποι: 25
11. Ασβεστοχώρι: 24
12. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 23
13. Αμφιθέα: 20
14. Περίβλεπτος: 20
15. Πανφρουριακός: 14
16. Νησί: 13
17. Α.Ε. Ρίζα:10
18. Πεντέλη: 1

ΙΚΑ: Κανονικά από αύριο Δευτέρα τα ιατρεία μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων από τους γιατρούς

Κανονικά επανέρχονται στην εργασία τους όλοι οι γιατροί, ιδιώτες, του ΙΚΑ και νοσοκομειακοί από αύριο Δευτέρα αφού αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, με "κούρεμα" στους φόρους

Φοροελαφρύνσεις-έκπληξη, δρομολογεί η κυβέρνηση!

Πρόκληση προς τα κόμματα για την έναρξη διαλόγου για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα αποστείλει την εντός της εβδομάδας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήδη, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κυριακής", ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης έχει λάβει από τον αναπληρωτή τομεάρχη της ΝΔ Ι. Βρούτση τις προτάσεις του κόμματος για το νέο φορολογικό σύστημα.
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι πρόκειται για βασική διαρθρωτική αλλαγή και το νέο φορολογικό σύστημα πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση, να είναι απλοποιημένο, κωδικοποιημένο και περιορισμένο σε έκταση.
Βασικοί στόχοι είναι, βεβαίως, ο περιορισμός των ελλειμμάτων, αλλά και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η πάταξη της φοροδιαφυγής, με υιοθέτηση διεθνών πρακτικών και αλλαγές στο εισπρακτικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστηµα θα περιλαµβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τοµείς που έπληξαν την οικονοµική δραστηριότητα. Έτσι, η µείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και των χαρατσιών βρίσκονται στο τραπέζι.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Προτείνει τριπλές Πανελλήνιες εξετάσεις

Περισσότερες ευκαιρίες για τους υποψήφιους.



Δύο ακόμη ευκαιρίες και πιθανότατα τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο θα έχουν οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να βελτιώσουν το βαθμό εισαγωγής τους, σύμφωνα με την πρόταση Μπαμπινιώτη για το νέο Λύκειο και η οποία αναμένει τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για να ψηφιστεί.
Η επαναληπτική εξέταση δεν θα είναι ανώδυνη, σύμφωνα με τα στοιχεία για το νέο εξεταστικό σύστημα.
Η πρόταση προβλέπει ποινή, κόβοντας μόρια από τον υποψήφιο που προσέρχεται στις εξετάσεις για αναβαθμολόγηση σε ένα ή περισσότερα μαθήματα.
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτης ανέλαβε και πάλι να ξεκολλήσει την κυβέρνηση από το βάλτο της ανεύρεσης νέου εξεταστικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου, δεν αποκλείεται να αναβληθεί το νέο σύστημα κατά ένα χρόνο, καθώς όλοι περιμένουν τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων.
Όπως γράφει ο «Τύπος της Κυριακής», οι θέσεις του καθηγητή δεν ταιριάζουν με αυτές της κυβέρνησης, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξετάζονται από έναν εθνικό εξεταστικό φορέα, όπως ο ΑΣΕΠ. Σε αυτόν θα μπορούν οι υποψήφιοι να δίνουν πάλι εξετάσεις, για βελτίωση βαθμού, σε ένα ή και περισσότερα μαθήματα, με την αντίστοιχη μείωση μορίων φυσικά.
Τα ΑΕΙ θα έχουν λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους, διαμορφώνοντας τους όρους εισαγωγής.
Παράλληλα, στις προτάσεις συγκαταλέγονται και οι βασικές αρχές του "νέου λυκείου":
Α' Τάξη Λυκείου
-Μειώνεται κατά 8 ο αριθμός των μαθημάτων.
-Οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας (project) ανά 4 μήνες.
-Μειώνονται, κατά δύο, οι ώρες διδασκαλίας.
Β' Τάξη Λυκείου
Καθορίζεται ως τάξη εξειδίκευσης σε μία από τις δύο κατευθύνσεις: Κατεύθυνση Α΄(για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές σε θετικές, τεχνολογικές και επιστήμες υγείας). Κατεύθυνση Β΄(για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν ανθρωπιστικές επιστήμες και κλασικές σπουδές).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε και συμφωνήθηκε η πρώτη κατεύθυνση να είναι αυτή των ανθρωπιστικών σπουδών και η δεύτερη των θετικών.
Επίσης, μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων από 17 σε 12 και μειώνονται κατά 2 και οι ώρες διδασκαλίας.
Γ' Τάξη Λυκείου
Σ΄αυτήν ολοκληρώνεται η εξειδίκευση των μαθητών. Ισχύουν οι δύο κατευθύνσεις, ενώ προστίθεται μία ακόμη που αναφέρεται στις οικονομικές επιστήμες.
Μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων από 16 σε 10, ενώ αυξάνονται οι διδακτικές ώρες.
Δεδομένος φαίνεται ο υπολογισμός της βαθμολογίας του λυκείου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στο νέο εξεταστικό σύστημα.
Το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, (project) που θεωρείται από τις καινοτομίες που εισάγονται στην πρώτη τάξη λυκείου, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη στα σχολεία.
Οι φόβοι που διατυπώνονται πάντως από εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα έχουν σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του νέου αυτού μαθήματος.
Μάλιστα έχουν εκφρασθεί και επιφυλάξεις γι αυτό, ενώ ορισμένοι έχουν πει ότι υπάρχει φόβος να αντιγράφουν οι μαθητές από το διαδίκτυο ανάλογες με το θέμα τους εργασίες, που θα βρουν δημοσιευμένες.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερία, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του και με Αρτοκλασία τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, το πρωί, στα γραφεία του, Σβορώνου 13, Κατερίνη, κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα, έχοντας προσκαλέσει όλους τους Ηπειρώτες της Πιερίας και τους φίλους του Συλλόγου.

Η κοπή της Πίτας θα ακολουθήσει την Αρτοκλασία που θα γίνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Κατερίνης, επ΄ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων, που τιμάται στις 17 Ιανουαρίου, την ημέρα του Αγίου Αντωνίου, που σε ηλικία 30 ετών μαρτύρισε δια απαγχονισμού στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΕΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΙΩΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ»: Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου

Προειδοποίηση για παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα τη Microsoft

Νέα επιχείρηση phishing.



H τακτική της αποστολής πλαστών email με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων έχει γίνει γνωστή με τον όρο phishing

Αθήνα. Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών για τη διακίνηση spam email τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία τους με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την εταιρεία.
«Στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα υποστηρίζονται στο περιεχόμενο αυτών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» προειδοποιεί.
«Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί email, το οποίο αναφέρει παραπλανητικά ότι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ' αμοιβή. Για τη συμμετοχή στην υποτιθέμενη αυτή έρευνα, οι χρήστες καλούνται να προωθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές τους επαφές, ενώ στη συνέχεια προτρέπονται να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να λάβουν την υποτιθέμενη αμοιβή τους».


ΠΗΓΗ: www.In.gr

ΤΡΟΪΚΑ: «Καταργήστε τώρα, τα κληρονομικά προνόμια σε τράπεζες και ΔΕΚΟ»

Τα βασικά σημεία της «ανοικτής επιστολής» της τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία του Σαββάτου» που αποκάλυψε μέρος της επιστολής, αφορούν ανατροπές στα εργασιακά στα εργασιακά των εργαζομένων όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις ΔEKO και τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα, ζητείται η κατάργηση όλων των κεκτημένων στα μισθολογικά, εργασιακά κι ασφαλιστικά που έχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Τα κεκτημένα χαρακτηρίζονται στην επιστολή ως «στρεβλώσεις οι οποίες είναι ριζωμένες στους κανονισμούς λειτουργίας των επιχειρήσεων ή και σε συλλογικές συμβάσεις από τη δεκαετία του `70 που παραμένουν άθικτοι από τους πρόσφατους εργασιακούς νόμους και τις μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα, τίθεται και θέμα οριζόντιας νομοθετικής παρέμβασης ώστε να καταργηθούν και να μην τα κληρονομήσουν (ως «κεκτημένους» - «κληρονομικούς όρους») οι νέοι ιδιοκτήτες, εφόσον ιδιωτικοποιηθούν οι εν λόγω επιχειρήσεις.
Τα κεκτημένα που αναφέρει η τρόικα στην επιστολή είναι:
1. Η μονιμότητα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.
2. Ο συντελεστής αρχαιότητας που προβλέπει αυτόματη εξέλιξη μισθού και επιδομάτων με βάση τη διάρκεια της υπηρεσίας, ανεξαρτήτως παραγωγικότητας και κυκλικών συνθηκών.
3. Η έλλειψη αμοιβής ανάλογα με την απόδοση και την αξιολόγηση.
4. Tα πολλαπλά επιδόματα.
5. Η ακαμψία στον χώρο εργασίας σχετικά με μετακινήσεις προσωπικού και ανάθεση εργασιών.
6. Η κληρονομική υπερωριακή αμοιβή που είναι υψηλότερη από αυτή σε ανταγωνιστικές εταιρείεςτου ιδιωτικού τομέα και

7. Οι υψηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στον ιδιωτικό τομέα που βασίζονται σε κληρονομικές (και πιο γενναιόδωρες) παροχές κοινωνικής ασφάλισης. Ζητάει να μειωθούν στα επίπεδα του IKA, όπου είναι υψηλότερες.