Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Θέλουμε κυβέρνηση για ακύρωση του Μνημονίου»

Τις πρώτες του κινήσεις, εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση παρουσιάζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε περικοπή στο μισό των υπουργικών μισθών, στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στην απόδοση ευθυνών για περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς, στη συγκρότηση ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, στη μείωση στο ελάχιστο δυνατό των σπαταλών του κρατικού μηχανισμού εξουσίας και σε άλλες κινήσεις.

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».
«Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κατάρρευση του μνημονιακού μπλοκ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη νίκη στις 17 Ιουνίου», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, και συνεχίζει:
«Ανεξάρτητα από το εύρος μιας τέτοιας νίκης, εμείς θα επιδιώξουμε την συνεννόηση και την συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς. Σταθερή μας θέση είναι ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην ακύρωση και αντικατάσταση του Μνημονίου από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και στην επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης».
Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς», ωστόσο κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι «συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας».

«Στις 21 Ιουνίου οι συντάξεις του ΙΚΑ»

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις του ΙΚΑ θα καταβληθούν κανονικά στις 21 Ιουνίου παρείχε ο διοικητής του Ιδρύματος, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Οι συντάξεις και η καταβολή τους είναι συνδεδεμένη με την ισχύ της δανειακής σύμβασης είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι τις συντάξεις τις εγγυάται το κράτος και όχι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, οι οποίες βεβαίως συμβάλλουν, αλλά δεν τις εγγυώνται.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι σε 2-3 χρόνια το ΙΚΑ θα είναι πλεονασματικός οργανισμός.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 50χρονου εμπόρου ναρκωτικών μετά από καταδίωξη

Στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε σταθμευμένα και διερχόμενα αυτοκίνητα και πραγματοποίησε επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.121) γραμμάρια κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα.


Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες χθες (08-06-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», ένας 50χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών ουσιών, μετά από καταδίωξη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος, δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 50χρονος προσέκρουσε σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές και τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στην κατοχή του 50χρονου και σε έρευνες που έγιναν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του καθώς και σε δεύτερο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εννέα (9) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους δύο (2) κιλών και (221) γραμμαρίων.
Μία ζυγαριά ακριβείας.
Διάφορα σύνεργα συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Μία κυνηγετική καραμπίνα.
Δύο (1) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση, παράνομη οπλοκατοχή, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και άλλα αδικήματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

«Και νεκρούς ανασταίνουν» στο Γενικό Λογιστήριο!

Δύο υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «δείχνει» ως ύποπτους η έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το πώς πληρώνονταν συντάξεις και αναδρομικά στο όνομα υπαλλήλων του δημοσίου, των οποίων η συνταξιοδότηση είχε διακοπεί επειδή... πέθαναν. Μετά από εσωτερική έρευνα στην υπηρεσία συντάξεων του ΓΛΚ, στην οδό Κάνιγγος, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.
Η μία μάλιστα υπάλληλος είχε και η ίδια συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του 2011, αλλά συνέχιζε να πηγαίνει μέχρι τον Απρίλιο στην υπηρεσία, αφού ζήτησε και προσφέρθηκε αμισθί να διεκπεραιώσει η ίδια τις... εκκρεμότητες που παρέμεναν στο γραφείο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν, η πρώην υπάλληλος, σε συνεργασία με το δεύτερο εμπλεκόμενο άτομο, έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα συντάξεων έδινε εντολή να δοθούν σαν αναδρομικά διάφορα ποσά, που ορισμένες φορές προκύπτουν νόμιμα μετά από εκκαθάριση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δικαιούχοι είχαν ήδη πεθάνει και ο θάνατός είχε δηλωθεί στο Μητρώο Συντάξεων.
Κατά περίεργη σύμπτωση όμως, τα ποσά των αναδρομικών δεν έμπαιναν στους λογαριασμούς των συγγενών του μακαρίτη, αλλά σε άλλους λογαριασμούς -πιθανότατα δικούς της ή συνεργών της. Το σύστημα «κτύπησε» όμως επειδή καταγράφει και στέλνει για επανέλεγχο τις μεγάλες επιστροφές αναδρομικών σε δημοσίους υπαλλήλους.
Τις ημέρες αυτές μάλιστα, οι πραγματικά δικαιούχοι ή οι συγγενείς τους έλαβαν και εκκαθαριστικό μισθοδοσίας για την εφορία, όπου είδαν με έκπληξη να τους «πιάνει» η έκτακτη εισφορά για ποσά που δεν είχαν εισπράξει!
Υπολογίζεται πως η κομπίνα αυτή είχε στηθεί από το 2010 κιόλας, ενώ το ποσό της υπεξαίρεσης ξεπερνά ίσως και το 1 εκατομμύριο ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Τι πρέπει να ξέρεις για τις εκλογές

Στη διάθεση του κοινού είναι 20 τηλεφωνικές γραμμές προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές, αλλά και τον τόπο ψηφοφορίας.
Πρόκειται για τα τηλεφωνικά κέντρα με αριθμούς: 213 1361500 και 213 1364500 και ώρες λειτουργίας: Σάββατο 9/6 και Κυριακή 10/6 από 08:00 έως 15:00, ενώ από Δευτέρα 11/6 έως και την Κυριακή των εκλογών 17/6 οι γραμμές θα είναι ανοιχτές από τις 8:00 έως τις 21:00.
Εφόσον κριθεί αναγκαίο θα διατεθούν περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm , βρίσκεται ηλεκτρονική φόρμα αναζήτησης του εκάστοτε εκλογικού κέντρου.
Από το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζεται ακόμη ότι σε περίπτωση που το όνομα ενός εκλογέα δεν είναι γραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου Δήμου, και δεν στερείται του εκλογικού του δικαιώματος, μπορεί να αναζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείται κανονικά το εκλογικό δικαίωμα.
Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων.
Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Πώς το Δημόσιο θα "τσιμπήσει" τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Στα 2 εκατομμύρια έφτασαν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά και το ελληνικό Δημόσιο να χάνει τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από το φόρο του 10% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Και ενώ στο παρελθόν η Ελλάδα είχε ποσοστό 12% στα ανασφάλιστα ΙΧ, που ήταν το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ -με δεύτερη την Αγγλία και ποσοστό 6,5%- σήμερα με στόλο 5,5 εκατομμυρίων οχημάτων τα ανασφάλιστα έχουν φτάσει τα 2 εκατομμύρια.
Και όμως λύση υπάρχει να εντοπιστούν άμεσα όλα τα ανασφάλιστα ΙΧ, και η ασφαλιστική αγορά περιμένει μία υπουργική απόφαση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι απλά η διασταύρωση των οχημάτων τα οποία πληρώνουν τέλη με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Όπως λέει ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η Επιτροπή που συστάθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η Τράπεζα Ελλάδας, κατέληξε σε ένα πλάνο δράσης για να μηδενιστεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα καταχωρηθούν όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα με βάση τα τέλη κυκλοφορίας που εκδίδουν κάθε χρόνο οι Εφορίες (στοιχεία ΚΕΠΥΟ). Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ενημερώνουν την ηλεκτρονική βάση με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδουν.
Η διασταύρωση θα είναι άμεση και έτσι θα μπορούν να εντοπίζονται όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια, και αν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί σε εύλογο διάστημα η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν διαρκώς αυτή τη βάση δεδομένων, για κάθε νέο συμβόλαιο που συνάπτουν ή για κάθε συμβόλαιο που καταργείται.
Για να μπει σε εφαρμογή η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα διασταύρωσης των στοιχείων, θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση, ή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, κάτι που θα γίνει πιθανόν μέσα στο φθινόπωρο, από τη νέα κυβέρνηση.
Ακόμα ο κ. Μπερτσιάς παραδέχεται ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει σημαντική επιδείνωση στα ποσοστά των ανασφάλιστων, αφού πολλοί οδηγοί -και κυρίως στην επαρχία- δεν έχουν ανανεώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους για καθαρά οικονομικούς λόγους.
«Δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι σε περίπτωση δυστυχήματος (θάνατος), η αποζημίωση έχει οριστεί στο 1εκατ. ευρώ, που σημαίνει οικονομική καταστροφή για τον ανασφάλιστο οδηγό. Το ρίσκο που παίρνει κάποιος που κυκλοφορεί μα ανασφάλιστο ΙΧ είναι τεράστιο μπροστά στο κόστος που έχει σήμερα ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο».


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις σημαντικών έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος και οδικών υποδομών έλαβε η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Ειδικότερα:
Δημοπρατούνται τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με την υλοποίηση των οποίων θα επέλθει αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Αναλυτικά οι δημοπρατήσεις αφορούν τους:
I. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 599.800 ευρώ
II. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με προϋπολογισμό 457.900 ευρώ
III. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 515.550 ευρώ
IV. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 598.400 ευρώ
V. ΧΑΔΑ Δ.Δ. Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 762.200 ευρώ.
Πέραν αυτών η Ο.Ε. ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, προεκτιμώμενης αμοιβής 23.774 ευρώ.
Ανάδοχος για την 13η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων
Μετά από πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πλέον πραγματικότητα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της 13ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων, η οποία θα εξυπηρετεί τη Βιομηχανική Περιοχή και τα Γραμμενοχώρια, καθώς και το νοτιοδυτικό και δυτικό λεκανοπέδιο στην πρόσβασή τους προς την Εγνατία Οδό, χωρίς να επιβαρύνονται κυκλοφοριακά οι οικισμοί. Σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου (ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΤΕ), που με προϋπολογισμό 14.900.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Ανακατασκευή της Εθν. Οδού Τέροβο - Φιλιππιάδα
Στην ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από Τέροβο μέχρι και τη Φιλιππιάδα, προχωρά άμεσα η Περιφέρεια, καθώς σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου (προϋπολογισμού 200.000 ευρώ) που είναι η Ο.Ε. Τσουμάνης Ευάγγελος & ΣΙΑ.
Οδικά έργα στην Π.Ε. Άρτας
Δύο ακόμη έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχτηκαν οι ανάδοχοί τους.
Το πρώτο αφορά τις «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Ραδοβυζίων και Ανατολικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε η Ελένη Αρτέμη και το δεύτερο την «Αποκατάσταση οδού Σουμέσι - Γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 295.000 ευρώ για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε ο Χρήστος Κατερός.
Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης
Δύο έργα που αφορούν αντικαταστάσεις εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, προωθούνται προς υλοποίηση μετά τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Το πρώτο πρόκειται να υλοποιηθεί στην Τ.Κ. Βαρλαάμ Δ.Ε. Αγίου Δημητρίου του Δήμου Δωδώνης, προϋπολογισμού 335.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε ο Αθανάσιος Π. Μηλιώνης.
Το δεύτερο αφορά τον οικισμό Ιτέας Ζαγορίου, προϋπολογισμού 235.000 ευρώ, του οποίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση.

Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου: Προεκλογικό Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου 9/10 Ιουνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι στα πλαίσια των Προεκλογικών Εξορμήσεων διοργανώνουν “Οικολογικό Μουσικό Καραβάνι” στις πρωτεύουσες των Νομών:
Ηγουμενίτσα: Σάββατο 9 Ιουνίου πρωί 11:30,
Άρτα: Κυριακή 10 Ιουνίου πρωί: 11:30,
Πρέβεζα: Κυριακή 10 Ιουνίου το απόγευμα 20:00
Θέλουμε να μεταφέρουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας στο μουντό τοπίο βίας και τρόμου. Μέλη μας θα μοιράσουν έντυπο υλικό από “ανακυκλωμένο χαρτί” και όχι πολιτικών, υπό τον ήχο του σαξοφώνου του “τρίο” μουσικού σχήματος «Δίδαγμα».


Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου.