Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η κακοκαιρία


Συνεχίζεται η κακοκαιρία και αύριο Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρειο ορεινά αλλά και χαμηλά από 200 με 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω στη δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 13 με 14 βαθμούς στην Καλαμάτα και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 εως 18 βαθμούς.

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα στην Πάργα, συναγερμός στην Αστυνομία

Συναγερμός έχει σημάνει από αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όταν σε σημεία κοντά στην Πάργα εντοπίστηκαν τρία πτώματα.
Τα πτώματα εντόπισε τυχαία κάτοικος της περιοχής, σε μικρή απόσταση από τη διασταύρωση της Πάργας και σε σημείο που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόκειται για ένα από τα σημεία του δρόμου που παρέχουν τη δυνατότητα στάθμευσης σε αυτοκίνητο.
Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα με το πρώτο φως της μέρας ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέταση του Ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη.
Η ιατροδικαστική έκθεση θα δώσει στοιχεία τόσο για το χρόνο του θανάτου των τριών όσο και στοιχεία της ταυτότητάς τους, όπως φύλο, ηλικία κι άλλα.


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/11078-2012-02-06-16-47-12.html

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για περιοδική επαναλειτουργία τελωνείου Δρυμάδων

Τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα επαναλειτουργεί για δύο ημέρες την εβδομάδα το Τελωνείο Δρυμάδων απέσπασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα.

Είχε προηγηθεί προ μηνών έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, με το οποίο παρέθετε τους λόγους για τους οποίους ζητούσε να αναθεωρηθεί η απόφαση κατάργησης του Τελωνείου.
Μεταξύ άλλων υπογράμμιζε την αναγκαιότητα που υπάρχει για την εξυπηρέτηση της Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή Πωγωνίου Αργυρόκαστρου και την ανάπτυξη των παραμεθόριων περιοχών, επισημαίνοντας και την σχετικά πρόσφατη κατασκευή του οδικού άξονα Χάνι Δελβινάκι – Πωγωνιανή – Δρυμάδες και την επικείμενη κατασκευή του δρόμου Δρυμάδες – Σωπική.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr

Αιφνιδιασμός με 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το τέλος του 2012

Με διαδικασίες - εξπρές απολύσεις και καταργήσεις οργανισμών

Στην απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι απολύσεις έρχονται ως αποτέλεσμα των πιέσεων της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η απαίτηση για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων δεν αναφέρθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου κατά τη συζήτηση-διαπραγμάτευση των εκπροσώπων του μηχανισμού στήριξης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά τέθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη διαπραγμάτευση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.
Πώς θα γίνουν οι απολύσεις
Οι απολύσεις αναμένεται να προέλθουν από καταργήσεις ζημιογόνων οργανισμών του Δημοσίου, ενώ από την κατάργηση ενός ΝΠΙΔ ή μίας ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου, οι υπάλληλοι αυτόματα θα οδηγούνται σε απόλυση, αφού πρώτα αποκλειστεί η δυνατότητα μετάταξής τους στο στενό δημόσιο τομέα.
Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνουν ότι το θέμα της μείωσης του προσωπικού αφορά όλα τα υπουργεία (άρα και αυτά που αφορούν ένστολους και εκπαιδευτικούς), τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ. και επισημαίνουν ότι κάθε υπουργείο πρέπει, αξιοποιώντας την Επιτροπή Αναδιάρθρωσης του άρ. 35 του ν. 4024/2011 (περί κατάργησης δομών και πλεονάζοντος προσωπικού), να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Ωστόσο, με δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, εξέφρασε την αντίθεσή του στις "τυφλές απολύσεις" και τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "παραμένουμε στη θέση μας για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα".
Με συμφωνία των τριών κομμάτων
Ο κ. Ρέππας υποστήριξε ακόμη ότι η μείωση προσωπικού είναι απολύτως συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο άρθρο 35 του Ν. 4024.
"Σε αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί και η μείωση προσωπικού κατά περίπου 15.000 εντός του 2012 που τέθηκε για πρώτη φορά από την τρόικα, στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012. Η σύμφωνη θέση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση οριοθετεί και το πλαίσιο των κινήσεων για κάθε υπουργείο", αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Ψαλίδι" στους ΟΤΑ
Εξάλλου, οι περικοπές ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ζήτησε η τρόικα, από το υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται να φέρουν απολύσεις από τους ΟΤΑ, ενώ από το Μάρτιο θα ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Τα μέτρα που θα οδηγήσουν στις περικοπές των 440 εκατ. ευρώ, αφορούν τον περιορισμό των προνοιακών επιδομάτων κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, τον περιορισμό των δαπανών για τις αποζημιώσεις των αιρετών κατά 50 εκατ. ευρώ, μείωση των συμβασιούχων από 18.000 σε 6.000 εποχικούς (που θα επιφέρει εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ), καθώς και μειώσεις κατά 50 εκατ. ευρώ στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ “ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ” ΑΝΘΙΣΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


“Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται, οι Ηπειρώτες που γιορτάζουν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας”

Αυτό ήταν το σύνθημα για την “ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2012” και επιβεβαιώθηκε με τον πιο πετυχημένο, τον πιο όμορφο τρόπο στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του κορυφαίου συλλογικού φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.
“Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2012” ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και τη διαχρονία των αγώνων και της ευποιίας των Ηπειρωτών.
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πλημμύρισε από Ήπειρο. Πολλές χιλιάδες Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. ανθίζοντας ένα μονάκριβο χαμόγελο στα χείλη όλων μας, στη δύσκολη εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Εκατοντάδες χορευτικοί όμιλοι, με χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα λάμπρυναν με την ομορφιά και τη λεβεντιά τους τη μεγάλη γιορτή.

Οι κομπανίες των Νίκου Φιλιππίδη, Κώστα Βέρδη, Λευτέρη Γκιώκα, Ηλία Πλαστήρα, Θωμά Λώλη, οι “Λαλητάδες”, η Παραδοσιακή Χορωδία της Π.Σ.Ε., το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου) και το Πολυφωνικό Σύνολο “Χαονία” ανέδειξαν με τον πιο γλυκόλαλο τρόπο την πλούσια Ηπειρώτικη μουσική παράδοση. Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία του Εφόρου Πολιτισμού Αλέξανδρου Λαμπρίδη, παρουσίασαν οι Ηπειρώτες ηθοποιοί Παρασκευή Κατσάνη και Σπύρος Πούλης.
Κορυφαία στιγμή στο πρόγραμμα η μεγάλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης. “Ήπειρος και Κρήτη” ήταν η πρώτη από τις Ηπειρώτικες Γέφυρες που θα στήνει κάθε χρόνο στη γιορτή της η Π.Σ.Ε., σμίγοντας την Ήπειρο με άλλες περιοχές στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο.

Φέτος οι Κρήτες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων πλημμύρισαν το Σ.Ε.Φ. με Κρητικούς χορούς και ριζίτικο τραγούδι, μέσα στα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των θεατών.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ευλόγησε την Πίτα που έκοψε ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. κ. Γιώργος Οικονόμου. Στην ομιλία του, από μέρους του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., ο Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: “Διαπιστώνουμε με θλίψη, ότι η ηγεσίες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και οι δικές μας αντί να υπηρετούν και να περιφρουρούν τα συμφέροντα των λαών εξασφαλίζοντας έτσι την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη και προκοπή, τάχθηκαν υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, εφαρμόζοντας πολιτικές που παράγουν φτώχεια και μιζέρια.”. Η ομιλία, αναφερόμενη στην αξία των φετινών επετείων, εστίασε στους μεγάλους αγώνες και τα αιτήματα των απόδημων Ηπειρωτών σήμερα.
Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η εκδήλωση, χάρη στη δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ WORLD μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, στα ξενιτεμένα παιδιά της Ηπείρου σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.
Στην “Πίτα του Ηπειρώτη” βραβεύθηκαν φορείς και πρόσωπα που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, στους αγώνες για το Περιβάλλον, στα έργα ευποιίας. Ξεχωριστή η βράβευση στον Κτηνοτροφικό Πανηπειρωτικό Συνεταιρισμό για τον αγώνα για την προστασία του δημόσιου, συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας “ΔΩΔΏΝΗ”.
Με την “ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ” οι Ηπειρώτες απέδειξαν φέτος ότι μπορούν να διοργανώνουν τη μεγάλη τους γιορτή, με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Γιατί οι Ηπειρώρες διαχρονικά ξέρουμε καλά ότι το ίδιο το αντάμωμα και η γιορτή είναι και από μόνα τους πολύτιμα μηνύματα αγώνα, αντίστασης και δημιουργίας για να διαβούμε, όλοι μαζί, κάθε δύσκολη εποχή. Γιατί, ακριβώς, η εποχή μας θέλει όλους μαζί, ακόμη πιο δυνατούς, ακόμη πιο δημιουργικούς, ακόμη πιο αποφασισμένους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Η εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2011 θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο 2012



Aπό το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αστέριος Ροντούλης, αναφέρθηκε στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2011.
Ο υφυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «η εξισωτική του 2011 θα καταβληθεί το Μάιο, Ιούνιο του 2012».
Αναλυτικά ο υφυπουργός ανέφερε στην Βουλή:
"Για την εξισωτική αποζημίωση του 2009 και την εξισωτική αποζημίωση του 2010 θα καταβληθούν τα ποσά μέχρι τον Απρίλιο του 2012. Η εξισωτική αποζημίωση του 2011 θα πληρωθεί το Μάιο, Ιούνιο του 2012. Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία, δηλαδή επιτόπιοι έλεγχοι, έλεγχοι στο μηχανογραφικό σύστημα, αυτοψίες, διασταυρωτικοί έλεγχοι, να αναρτηθούν, να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, να γίνουν ενστάσεις και μετά να καταβληθούν τα χρήματα. Γι’ αυτό, λοιπόν, η εξισωτική του 2011 θα καταβληθεί το Μάιο, Ιούνιο του 2012".

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απόπειρα ληστείας σε κατάστημα πώλησης τροφίμων

Χθες (05-02-2012) το βράδυ, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ότι άγνωστος δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, αφού εισήλθε σε κατάστημα πώλησης τροφίμων, ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα, με την απειλή όπλου προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον 57χρονο, ζητώντας του χρήματα από το ταμείο του καταστήματος. Ο 57χρονος αντιλαμβανόμενος ότι το όπλο ήταν πλαστικό - ψεύτικο, αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή, χωρίς τελικά να αφαιρέσει κάτι.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 16% στην αγορά αυτοκινήτου, ως προς τον αντίστοιχο μήνα του 2011

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 11.395 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 16%, ως προς τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Μείωση 58,6% είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2011, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 κυβικών) ανήλθε σε 2.126 μοτοσικλέτες τον φετινό Ιανουάριο, έναντι 3.429 τον Ιανουάριο 2011, παρουσιάζοντας μείωση 38%.
Μείωση 13,3% είχε παρουσιαστεί και τον Ιανουάριο 2011, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (05-02-2012) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή του 30χρονου ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,9) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ηρωίνης, σε συμπαγή μορφή «βράχος», βάρους (13,6) γραμμαρίων.
Δέκα (10) ναρκωτικά χάπια.
Δύο (2) στιλέτα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Οι Ηπειρώτες έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν και τώρα τα δύσκολα…

 Επιτυχημένη η χθεσινή εκδήλωση της Πανηπειρωτικής στην Αθήνα


Θεσμός έχει γίνει πλέον η «Πίτα του Ηπειρώτη», η ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο αντάμωμα των απανταχού αποδήμων Ηπειρωτών.

Έτσι λοιπόν και χθες εκατοντάδες χορευτές και μουσικοί από διάφορες περιοχές της Ηπείρου έλαβαν μέρος στην κορυφαία αυτή εκδήλωση και, όπως ήταν αναμενόμενο, απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών.
Βροντερό «παρών» έδωσαν οι Ηπειρώτες και στο χθεσινό αντάμωμα, παρά τις δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύει η χώρα μας και ο λαός της, γεγονός που ερμηνεύεται ως αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Την πίτα έκοψε ο Ηπειρώτης Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ.κ. Κύριλλος.
Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου στον χαιρετισμό του στάθηκε στην δύναμη του λαού της Ηπείρου, ο οποίος στο πέρασμα των χρόνων έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει τις όποιες δυσκολίες, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ήπειρο (Ιόνια Οδός, ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, φράγμα Αγίου Νικολάου κ.α.).
Το «παρών» στην χθεσινή εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Ηπειρώτης Γεν. Γραμματέας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Αρταίων Ι. Παπαλέξης, Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, καθώς και οι βουλευτές Άρτας Δημ. Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγ. Παπαχρήστος. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο αντιπρύτανης Γ. Καψάλης.
Βραβεύσεις
Στον χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας η Πανηπειρωτική βράβευσε το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Πεδινών Ζαγορίου.
Πολιτιστικό βραβείο παρέλαβε και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, ο παλαιότερος Πολιτιστικός Σύλλογος στο Νομό Θεσπρωτίας.
Βραβείο έδωσε ακόμη η Πανηπειρωτική και στον Κτηνοτροφικό Πανηπειρωτικό Συνεταιρισμό για τους αγώνες που κάνει, προβάλλοντας τα προβλήματα της κτηνοτροφίας.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θέματα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 18:00  θα συνεδριάσει το Δ.Σ. Πωγωνίου
Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο KAΛΠΑΚΙ και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παιδικός Σταθμός).
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
2.Προκήρυξη πρόσληψης γυμναστή για το πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού.
3.Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού για Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
4.Έγκριση εκδηλώσεων για τις Απόκριες.
5.Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων.
6.Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικ. ετ. 2012.
7.Απευθείας εκμίσθωση λατομείου Τ.Κ. Λάβδανης.
8.Αποδοχή μηχανημάτων έργων και οχημάτων στο νέο Δήμο Πωγωνίου.
9.Έγκριση χρηματοδότησης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου – Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
10.Παράταση μίσθωσης οικιών Τ.Κ. Πωγωνιανής.
11.Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής προμηθειών [ΕΚΠΟΤΑ].
12.Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης [ΕΚΠΟΤΑ].
13.Ορισμός μέλους της Επιτροπής Βεβαίωσης καλής εκτελέσεως [Π.Δ. 28/80].
14.Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών έργων.
15.Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών, για την εκμίσθωση Δημοτικών ακινήτων.
16.Διαγραφή οφειλών από μισθώματα.
17.Διαγραφή του ποσού της έκτακτης εισφοράς ακινήτων από τα μισθώματα του Δήμου.
18.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Διάνοιξη και κατασκευή δρόμου προς Λ & Ζ Παππά Τ.Κ. Ζαβρόχου».
19.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε τμήματα οικισμού Δελβινακίου».
20.Συμπλήρωση συμβουλίου ένταξης μεταναστών – ορισμός Προέδρου.
21.Eπιστροφή διαφοράς μισθώματος υλοτομίας Δημοτικού Δάσους Μαυροβουνίου, βάσει πρωτοκόλλου τελικής επιθεώρησης Δασαρχείου Ιωαννίνων – αναμόρφωση προϋπολογισμού 2012.
22.Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: «Βιολογικός Παρακαλάμου», μέσω ΕΣΠΑ.


ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/

Φορο-σοκ φέτος σε εκατομμύρια φορολογούμενους

Με 13 αλλαγές σχεδιάστηκε το νέο έντυπο Ε1

Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων εκτοξεύονται στα ύψη, αφού αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500% σε σύγκριση με τα εισοδήματα του 2010, ενώ οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες με παιδιά πλήττονται περισσότερο.

Ο φορολογικός λογαριασμός είναι ασήκωτος για τα νοικοκυριά μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, την αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τις αυξήσεις ακόμη και πάνω από 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «μαχαίρι» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» 10% για τους φορολογούμενους που συγκέντρωναν περισσότερες αποδείξεις.

ΟΛΜΕ: Πενθήμερο κινητοποιήσεων από τις 13 έως 17 Φεβρουαρίου για τους καθηγητές

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινούν από τις 13 έως 17 Φεβρουαρίου οι καθηγητές, σε ένα πενθήμερο διαμαρτυρίας για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων και πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Παράλληλα, προγραμματίζεται 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας».
Σύμφωνα επίσης με το πρόγραμμα δράσης, οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους. Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων.
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (04-02-2012) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο για τη νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε δύο (2) Δελτία Ταυτότητας (Μάλτας και Ρουμανίας), τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.
Κατά δήλωσή του, τα παραπάνω έγγραφα τα προμηθεύθηκε στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (200) Ευρώ.
Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (04-02-2012) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ο 28χρονος χθες το βράδυ προσπάθησε να διαρρήξει κατάστημα - οπωροπωλείο, ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού, ωστόσο έγινε αντιληπτός από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και συνελήφθη.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 19 εκατοστών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΤΡΟΪΚΑ: «Καταργήστε αμέσως όλες τις φοροαπαλλαγές»

Να καταργηθεί σχεδόν το σύνολο των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο φόρους, απαιτεί η τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι απόψεις του οποίου δημοσιεύονται στο «Βήμα της Κυριακής», «η τρόικα για τις φοροαπαλλαγές προτείνει εν γένει κατάργηση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων».
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, «σε κανέναν φόρο δεν προτείνουν μείωση συντελεστών, μάλιστα έχουν ανάλυση που αποδεικνύει ότι η μείωση θα οδηγήσει σε μείωση εσόδων.
Εκτός από τις εργοδοτικές εισφορές, όπου προτείνουν πολύ συγκρατημένη μείωση για τους χαμηλόμισθους».

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Η Ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Οικονόμου στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'' στις 5 Φεβρουαρίου 2012

Σεβασμιότατε Κηφισίας , Αμαρουσίου και Ωρωπού, αγαπητέ μας συμπατριώτη κ.κ. Κύριλλε,
Αγαπητοί συμπατριώτες , Ηπειρώτισσες ,Ηπειρώτες και Φίλοι της Ηπείρου.
Σας καλωσορίζουμε και φέτος σε τούτο το γιορτινό μας αντάμωμα, σ΄ ένα αντάμωμα που έχει καθιερωθεί ως θεσμός αγάπης για την Ήπειρο, θεσμός χαράς και μήνυμα αισιοδοξίας. Στέλνουμε σήμερα τον πιο θερμό και εγκάρδιο πατριωτικό χαιρετισμό σε όλους τους συμπατριώτες μας σ΄ όποια γωνιά της γής κι αν βρίσκονται.
Όλοι εμείς οι Ηπειρώτες της Αποδημίας αγωνιζόμαστε μέσα από τις αποδημικές μας οργανώσεις , πρωτίστως , να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση του τόπου μας. Κι αυτό το πράττουμε, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παράδοσή μας εκφράζει τις ακατάλυτες αξίες του Ηπειρωτικού και γενικότερα του Ελληνικού πολιτισμού. Τη φιλοπατρία, Τη Φιλαλληλία , Την Ευποιϊα, τους αγώνες του λαού μας για λευτεριά και προκοπή και για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης , τα ιδανικά του και τους καημούς του , τις χαρές του και τις λύπες του. Είναι αυτός ο πολιτισμός κι αυτές οι αξίες που δικαιώνουν την ανθρωπιά του καθενός μας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λαθρομετανάστες κρυμμένοι ανάμεσα σε βαμβακόσπορο

Συνελήφθη στις 22.10 χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο οδηγός ενός φορτηγού.
Άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντόπισαν ανάμεσα σε βαμβακόσπορο, 30 λαθρομετανάστες, στερούμενοι όλοι τους ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο Ρωσοπόντιος οδηγός με το παράνομο "φορτίο" θα ταξίδευε στην Ιταλία, αλλά συνελήφθη και το φορτηγό του κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας!