Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ηπειρώτες έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν και τώρα τα δύσκολα…

 Επιτυχημένη η χθεσινή εκδήλωση της Πανηπειρωτικής στην Αθήνα


Θεσμός έχει γίνει πλέον η «Πίτα του Ηπειρώτη», η ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο αντάμωμα των απανταχού αποδήμων Ηπειρωτών.

Έτσι λοιπόν και χθες εκατοντάδες χορευτές και μουσικοί από διάφορες περιοχές της Ηπείρου έλαβαν μέρος στην κορυφαία αυτή εκδήλωση και, όπως ήταν αναμενόμενο, απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών.
Βροντερό «παρών» έδωσαν οι Ηπειρώτες και στο χθεσινό αντάμωμα, παρά τις δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύει η χώρα μας και ο λαός της, γεγονός που ερμηνεύεται ως αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Την πίτα έκοψε ο Ηπειρώτης Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ.κ. Κύριλλος.
Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου στον χαιρετισμό του στάθηκε στην δύναμη του λαού της Ηπείρου, ο οποίος στο πέρασμα των χρόνων έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει τις όποιες δυσκολίες, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ήπειρο (Ιόνια Οδός, ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, φράγμα Αγίου Νικολάου κ.α.).
Το «παρών» στην χθεσινή εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Ηπειρώτης Γεν. Γραμματέας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Αρταίων Ι. Παπαλέξης, Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, καθώς και οι βουλευτές Άρτας Δημ. Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγ. Παπαχρήστος. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο αντιπρύτανης Γ. Καψάλης.
Βραβεύσεις
Στον χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας η Πανηπειρωτική βράβευσε το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Πεδινών Ζαγορίου.
Πολιτιστικό βραβείο παρέλαβε και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, ο παλαιότερος Πολιτιστικός Σύλλογος στο Νομό Θεσπρωτίας.
Βραβείο έδωσε ακόμη η Πανηπειρωτική και στον Κτηνοτροφικό Πανηπειρωτικό Συνεταιρισμό για τους αγώνες που κάνει, προβάλλοντας τα προβλήματα της κτηνοτροφίας.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr