Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Ρεπετίστα, αναπαύεται ο Αντώνης Φούσας

 


Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Φούσα είπαν το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ρεπετίστα Πωγωνίου, συγγενείς,  φίλοι και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Επικήδειες ομιλίες εκφώνησαν η κόρη του εκλιπόντος, ο αδερφός του Καρδιολόγος πρώην πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Στέφανος Φούσας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και εκπρόσωπος της Κοινότητας Ρεπετίστας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Γνωμοδοτήσεις για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

 


Για εννέα επενδύσεις που αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γνωμοδότησε στη σημερινή της- πρώτη συνεδρίαση για το 2022- η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής έγιναν σε συνδυασμό των Υπηρεσιακών Εισηγήσεων, των απόψεων των Τοπικών Κοινωνιών/Φορέων, ως επίσης και τα έργα μεγάλης ισχύος με την ύπαρξη συνοδών έργων σύνδεσης με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων, έγινε εκλογή του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κορωναίος.

Αναλυτικά η Επιτροπή γνωμοδότησε για τα παρακάτω έργα:

  1. Θετικά με όρους επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «ΜΥΗΕ Γρεβιά, ισχύος 1,008 MW, επί του ρέματος Βουρλιές, Τ.Κ. Πηγών, Δ. Γεωργίου Καραϊσκάκη
  2.  Αρνητικά  επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός, ισχύος 2,8 MW, στο ρέμα Μελισουργιώτικο, Δ.Ε. Πραμάντων, στο Δήμο Βόρειων Τζουμέρκων, με την επισήμανση ότι η Επιτροπή  είναι θετική σε έργο μικρότερης ισχύος
  3. Θετικά με όρους  επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου  «Φ/Β Σταθμός, ισχύος 12,064 MW, στη θέση «ΝΤΟΥΡΑ- ΜΟΛΟΧΑ» και Υποσταθμός Ανύψωσης Τάσης (Υ/Σ) 150/33 kV, στη θέση «ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ», Δ.Ε. Λούρου, Δήμου Πρέβεζας.
  4. Θετικά με όρους  επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Φ/Β Σταθμός, ισχύος 19,999 MW, στη θέση «Καμπή», Τ.Κ. Καμπής, Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων.  
  5. Αρνητικά του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα  «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας(ΦΣΠΗΕ), εγκατεστημένης και μέγιστης ισχύος παραγωγής 49,99 MW, στη θέση «Κληματιά και Κατσούλι- Τσούκα», Δ.Ε. Ευρυμενών, Δ.Ε. Ζίτσας και Δ.Ε. Πασαρώνος του Δήμου Ζίτσας.
  6. Αρνητικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η): «Φωτοβολταϊκός  Σταθμός, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΒΣΠΗΕ), ισχύος 50 MW, που πρόκειται να εγκατασταθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 730.130,37 m2, στη θέση «Καμίνια» του Δήμου Ζίτσας». 
  7. Θετικά με όρους επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας  Α2, ομάδα 10η & 11η: «Φωτοβολταϊκός σταθμός, ισχύος 52 MWp , στην περιοχή Αμμοτόπου και Καμπής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων.
  8. Αρνητικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα: «Φ/Β Σταθμός, ισχύος 70,00 MW, στη θέση «ΒΟΪΔΙ» και των συνοδών έργων, στις Δ.Κ. Κρανέας και Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού.
  9. Θετικά με όρους επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Φ/Β Σταθμός, ισχύος 100,038 MW, στη θέση «ΤΣΟΥΓΚΡΙ», Τ.Κ. Καμπής, Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

EΟΔΥ: Εξήντα ένα θάνατοι σήμερα, 23.335 νέα κρούσματα

 


33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα ένα θάνατοι σήμερα 23.335, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.335, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.561.503 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 201 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.222 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.99 (95% ΔΕ: 0.89 - 1.09).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 61, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.366 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 241 (66.94%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (33.06%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.317 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 (ημερήσια μεταβολή +6.53%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 108 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κυριακή της Ορθοδοξίας με την ΕΡΤ3 και την ERTWORLD από το Φανάρι

 


Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, από τις 8:00 το πρωί η ΕΡΤ3 συνδέεται με το κέντρο της Ορθοδοξίας, για να μεταδώσει απευθείας την Πατριαρχική Συνοδική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ΕΡΤ3 και ERTWORLD θα μεταφέρουν στον απόδημο Ελληνισμό όλου του κόσμου, τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση ειδών Ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. 

Η παράδοση των ειδών από τους πολίτες θα μπορεί να γίνεται από την Παρασκευή 11 Μαρτίου (ώρες 9.00 -13.00) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

·         Στα Ιωάννινα, στο ισόγειο του Διοικητηρίου (είσοδος από οδό Mελανίδη)

·         Στην Άρτα στα γραφεία της Διεύθυνσης Υγείας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10

·         Στη Θεσπρωτία στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας

·         Στην Πρέβεζα στα γραφεία της Π.Ε., Σπηλιάδου 8, τηλέφωνο επικοινωνίας 2682360200.

Τα είδη που σε πρώτο στάδιο θα συγκεντρώνονται, όπως έχει υποδειχθεί από το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη,  είναι τα εξής:

Α. Είδη υγιεινής:

Χαρτί υγείας- ρολό κουζίνας,

Πάμπερς

Μωρομάντηλα

Σερβιέτες

Σαμπουάν- αφρόλουτρα

Οδοντόκρεμες- οδοντόβουρτσες

Β. Κλινοσκεπάσματα

Παπλώματα

Μαξιλάρια

Κουβέρτες

Σεντόνια

Πετσέτες

Γ΄ Τρόφιμα

Παιδικές τροφές (κρέμες- γάλα)

Γάλα μακράς διάρκειας

Ελαιόλαδο- αλεύρι

Χυμοί μακράς διάρκειας

Φρυγανιές

Δημητριακά

Κονσέρβες

Ζυμαρικά- ρύζι

Μέλι- Μαρμελάδες

Ζάχαρη

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Ιωάννου Γ. Κωνσταντίνος

 


«Έφυγε»  από την ζωή την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 92 ετών,  ο συγχωριανός  Ιωάννου Γ. Κωνσταντίνος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022  και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 8 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.467 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.766 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 137 παραβάσεις και αναστολή λειτουργίας καταστήματος. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 13 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         56 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:

o    23 στη Θεσσαλονίκη,

o    12 στη Δυτική Ελλάδα,

o      6 στην Ήπειρο,

o      3 στη Θεσσαλία,

o      2 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      2 στην Πελοπόννησο,

o      2 στη Δυτική Μακεδονία,

o      2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      2 στην Κεντρική Μακεδονία και

o      2 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.457 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100.896 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.561 των 150 ευρώ.

·         16 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ εκ των οποίων 15 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.748 ομοειδείς παραβάσεις

·         65 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων και 1 παράβαση σε κατάστημα.

Στη Δυτική Μακεδονία ,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων και 1 παράβαση σε επιβάτη οχήματος,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.866 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.024 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αντώνη Φούσα από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δεληγιώργη 7 10434 Αθήνα Τηλ.: 2103220394 FAX: 2103232543

Αθήνα, 9-3-2022

Tο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου, για τον αδόκητο χαμό του φλογερού ευπατρίδη Ηπειρώτη και δη Πωγωνίσιου Αντώνη Γρηγ. Φούσα, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά του, στ’ αδέλφια του και στους λοιπούς συγγενείς του.

Το Πωγώνι, η Ήπειρος, έχασαν έναν αγωνιστή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο αγαπητός σε όλους μας Αντώνης αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Βουλευτής, Υπουργός και διακεκριμένος νομικός κοσμούσε μετά των άλλων Ηπειρωτών προσωπικοτήτων τη σύγχρονη κοινωνία μας.

Εκεί στην πατρώα γη, όπου μετά από λίγες ώρες θα αναπαυθεί, την Ομοσπονδία μας εξουσιοδοτείται να την εκπροσωπήσει ο πρόεδρός μας κ. Γρηγόριος Άρμπιρος.

Εκ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων την Τετάρτη 9 Μαρτίου, λόγω κακοκαιρίας

 


Κλειστά θα μείνουν σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, με απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου λόγω κακοκαιρίας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 9 Μαρτίου

 


Την Τετάρτη 9 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISO BOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κοινοτικό Κατάστημα Μηλιάς, 10:00-13:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Καναλακίου, 09:00-10:30

Πρέβεζα, Παραλία Πάργας, 11:00-12:00.

Τέλος σε μετεγχειρητικές επιπλοκές βάζει μεμβράνη κολλαγόνου

 


Τέλος στις αγκυλώσεις και τις μολύνσεις που εμφανίζονται μετά τις επεμβάσεις της άκρας χειρός βάζει αντισυμφυτική μεμβράνη κολλαγόνου!

«Πράγματι η χρήση της αντισυμφυτικής μεμβράνης κολλαγόνου (η οποία μετεγχειρητικά σχηματίζει ένα βιολογικό φραγμό (biofilm) που έχει αντισυμφυτικές αλλά και αντιβιωτικές ιδιότητες) σε συνδυασμό με πρώιμη κινητοποίηση αποτρέπει αγκυλώσεις και μολύνσεις » αναφέρει ο Δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Μικροχειρουργός χεριού, διευθυντής της κλινικής Μικροχειρουργικής άκρων του Ιατρικού Ψυχικού.

Όπως εξηγεί ο Δρ Ιγνατιάδης οι τραυματισμοί και οι επεμβάσεις χεριού προκαλούν συχνά τον σχηματισμό συμφύσεων μεταξύ των στιβάδων των ιστών της άκρας χειρός, π.χ. μύες, λίπος, τένοντες και νεύρα.

Ακόμη και με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και την βέλτιστη μετεγχειρητική φυσικοθεραπεία η ανάπτυξη συμφύσεων στη περιοχή συρραφής και γενικά του τραύματος είναι αναπόφευκτη!

Σύμφωνα με 41 ερευνητικά άρθρα που είναι αναρτημένα σε καταξιωμένες βάσεις δεδομένων (PubMed, Medline, CINAHL, Embase) με το πλέον συγκεντρωτικό άρθρο της Centre for Sports and Exercise Medicine, Barts and The London School of Medicine and Dentistry, UK του British Medical Bulletin να ξεχωρίζειη χρήση της αντισυμφυτικής μεμβράνης κολλαγόνου ή σκευάσματα gel κολλαγόνου ή υαλουρονικου οξέος, μετά τη συρραφή των τενόντων βάζει τέλος στις επιπλοκές.