Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου


Ο Α.Σ. Καλπακίου διοργανώνει διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26  Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Καλπάκι  Πωγωνίου με την ορχήστρα του Μπίλλη.

Τραγούδι Παπακώστας Λάμπρος, Ντρίκος Κωνσταντίνος.

ΙΒ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Χρησμοί Αιολόστομοι

Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων θα παρουσιαστεί η νέα εικαστική δημιουργία του φωτογράφου Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη με τίτλο «Χρησμοί Αιολόστομοι». 
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί υλικό που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, από 13 έως 23 Ιουλίου 2014, με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, εμπνευσμένο από τα μολύβδινα πινάκια της Δωδώνης.
Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη ΙΒ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της PhotoBiennale «Λόγος» προβλέπεται να διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χαράξουν σε φύλλο χαλκού μια επιθυμία ή σκέψη σε μορφή ερώτησης για να δοθεί «χρησμός» μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργική πράξη της φωτογραφίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την ημέρα των εγκαινίων ο συνθέτης Δημήτρης Καραγεώργος θα δημιουργεί Ηχοτοπία μαντείας, ένα ηχητικό συμπάν με ήχους που παράγονται από χαλκό, φωτογραφικό χαρτί και ηλεκτρονικά όργανα.
Παράλληλα την ίδια ημέρα, στον κήπο του Μουσείου, ο σεφ του Aristi Mountain Resort Κίμων Λίγδας, θα μυήσει το κοινό σε γαστρονομικές αναζητήσεις, προσφορά του Aristi Mountain Resort και η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κυρία Αναστασία Γεωργάκη με ομάδα φοιτήτων της (8η ANIMART) θα προσεγγίσουν μουσικά την εκδήλωση.

Για την επικοινωνία:
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Πλατεία 25ης Μαρτίου 6
Τηλ.: 265 100 1089, Fax: 265 100 1052
e-mail: ibepka@culture.gr, www.amio.gr
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστό

Τρίτη-Κυριακή: 08.00-15.00

Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού από 24 έως 27 Ιουλίου 2014

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού διοργανώνει στις 24-27 Ιουλίου 2014 το Γ’ Τακτικό Συνέδριο. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Στρατηγικός Συνεργάτης του ΠΣΗΕ είναι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου και συνδιοργανωτής το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και της Οργανωτικής Eπιτροπής κ. Χρυσόστομος Δήμου σε αυτό το συνέδριο τέθηκαν σημαντικές προτεραιότητες όπως το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, η στρατηγική θέση της Ηπείρου μαζί με την πολιτιστική ταυτότητα της, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια από την ίδρυση του καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βασική προτεραιότητα είναι η υποστήριξη των νέων επιστημόνων που θεωρείται το μέλλον αυτού του τόπου και της χώρας μας, η προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.
Σημαντικοί ομιλητές προσκλήθηκαν για να μοιραστούν μαζί μας τη γνώση τους αλλά και τις εμπειρίες τους και να καταθέσουν απόψεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιφέρειας με γνώμονα την αξιοποίηση της γνώσης και τον σεβασμό προς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης. 
Το πιο σημαντικό κεφάλαιο στο οποίο θα πρέπει να επενδύσουμε είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, οι νέοι αυτού του τόπου οι οποίοι είναι υψηλού πνευματικού επιπέδου και μπορούν να είναι το αύριο αυτής της χώρας. 
Η δικτύωση και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων είναι ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας και η συνεργασία μεταξύ των φορέων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνεργασιών και διόδων επικοινωνίας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
 "Οι στρατηγικές συνεργασίες είναι βασική προϋπόθεση για την πρόοδο και πιστεύουμε ότι αν όλοι οι «εμπλεκόμενοι» φορείς, αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί, ακαδημαϊκή κοινότητα και επιχειρηματική κοινότητα συμπράξουν, τότε η Ήπειρος μπορεί να  ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον", καταλήγει ο κ. Χρυσόστομος Δήμου.
Επίσης  το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θεωρεί υποχρέωσή του να τιμήσει τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες και όπως πάντα τις σπουδάστριες και σπουδαστές που παρακολούθησαν με επιτυχία το «Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος όλοι δυναμικά στο Γ’ Τακτικού Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.
Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας 
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
Περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα, ομηλητές) στην διεύθυνση http://www.world-epirotes.org/frontend/articles.php?cid=65&t=G-Sunedrio-PSIE-2014

Με εκτίμηση
Σπύρος Κωσταδήμας
Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)
E-Mail: typos@world-epirotes.org
Για περισσότερες πληροφορίες:

www.world-epirotes.org

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό τραπέζι, την Κυριακή 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι της Κυριακής 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.

Ανατροπές

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Η εκλογική  αναμέτρηση έγινε.
Όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα!
Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο...
Έκανα το τραγικό λάθος να εμπιστευτώ άτομα που πάνω από όλα θεωρούσα φίλους, άτομα τα οποία "έδρασαν" ανήθικα,
ταίριαξαν και τα έφτιαξαν όπως ήθελαν αυτοί!
Είναι η πολιτική του νομικού διεθνολόγου ... βασισμένη στην υποκριτική!!!
θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από το δήμαρχο Κώστα Καψάλη και τους συνεργάτες του, να ευχηθώ καλή δύναμη και να δηλώσω ότι θα είμαι στο πλευρό τους για όσο θα παραμείνω στο Δήμο Πωγωνίου.


Ευχαριστώ θερμά

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης διοργανώνει διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26  Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Βροντισμένη  Πωγωνίου με την ορχήστρα του Χρήστου Χαλιγιάννη.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26  Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Κρυονέρι  Πωγωνίου με την ορχήστρα του Ζέκιου Χρήστου.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Επιχείρηση «αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Παιδείας, με συνεχείς συσκέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών του προκειμένου να βρεθούν οι 20.000 που απαιτούνται για την ομαλή έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Όπως δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος, έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεννόηση με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στους 2.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν εφέτος στα σχολεία της χώρας.
Ο υφυπουργός Παιδείας εξηγεί ότι το πρόβλημα εφέτος είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, καθώς συνταξιοδοτούνται 5.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί τη στιγμή που ανά χρόνο τις προηγούμενες δύο σχολικές περιόδους συνταξιοδοτούνταν περί τις 6.500 εκπαιδευτικοί.
Συγκεκριμένα εφέτος έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3.226 στη Δευτεροβάθμια, συνολικά δηλαδή θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία 5.015.

Τροχαίο με μία 86χρονη νεκρή, στην επαρχιακή οδό Βουτσαρά-Ιωαννίνων

Χθες (20-07-2014) το πρωί στα Κούρεντα Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 88χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 85χρονης συνοδηγού και τον σοβαρό τραυματισμό του ιδίου.
 Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

2ος Νάιος δρόμος την Κυριακή 31 Αυγούστου, ώρα 10:00 π.μ.


Αιχμάλωτοι της Εφορίας 2,6 εκατ. φορολογούμενοι

Στις 4.000 οι καθημερινές εντολές για κατασχέσεις

«Όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Οι απανωτές αυξήσεις φόρων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία και τα λουκέτα που μπήκαν στην αγορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές τους αλλά ακόμη και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις. 

Θερμή υποδοχή από χιλιάδες Γιαννιώτες στον νέο Μητροπολίτη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι τοπικές αρχές, και  χιλιάδες πιστοί στον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, στην κεντρική πλατεία.
Η τελετή ενθρόνισης ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου, ακολούθησε ομιλία του μητροπολίτη κ. Μάξιμου ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος παρέδωσε στο νέο μητροπολίτη εγκόλπιο με τον δικέφαλο αετό που παραδοσιακά φέρει ο Μητροπολίτης των Ιωαννίνων.
Παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές Α. Ασημακαπούλου, Μ. Κασσής, δήμαρχοι από όλη την Ήπειρο κ.α.
Με την ολοκλήρωση των ομιλιών εκατοντάδες πολίτες φώναξαν "άξιος" για τον νέο μητροπολίτη.
Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε πομπή που κατευθύνθηκε προς την Μητρόπολη Ιωαννίνων όπου και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της τελετής ενθρόνισης.