Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο διεθνής Ρουμάνος Aurelian Chițu υπέγραψε στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο 23χρονος διεθνής Ρουμάνος μέσος Aurelian Chițu είναι και επίσημα παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα από την Πέμπτη.
Η σχετική ανακοίνωση: 
Ο Aurelian Chițu, μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, παρουσία του αντιπροέδρου και υπευθύνου του ιατρικού team της ομάδας μας κου Χρήστου Παπαγεωργίου, υπέγραψε το συμβόλαιό του και  δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:
«Γνωρίζοντας και από κοντά, τους ανθρώπους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να παίξω γρήγορα και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους φιλάθλους μας».

Ο Aurelian Chițu, γεννήθηκε στις 25-3-1991 και έχει ύψος 1,83. Προηγούμενες ομάδες: Unirea Slobozia, Viitorul Constanta, Valenciennes. Είναι διεθνής με την ομάδα της Ρουμανίας.

Ο Πανηπειρώτικος Σύλλογος Εύβοιας ανταμώνει σε παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:30 στο κέντρο «Ποσειδώνια» στην Χαλκίδα

Παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι.
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014
Στο κέντρο «Ποσειδωνία».
Ώρα: 12:30
Συμμετέχει η ορχήστρα του Γιώργου Χαλιγιάννη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6972584769 - 6974664025 – 2221021480

Παράταση έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την παράταση της έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού. Παράλληλα, επεκτείνεται και η πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, μετά από συνεννόηση με το Βυζαντινό Μουσείο.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών.

30.000 δανειολήπτες έλαβαν κατασχετήρια!

Στις 30.000 ανέρχονται οι δανειολήπτες που έχουν ήδη λάβει κατασχετήρια από τις τράπεζες και οι οποίοι θα πρέπει να προστρέξουν πρώτοι στα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση για την προστασία της ακίνητης περιουσίας.
Η παράταση της προστασίας για ένα χρόνο αφορά την πρώτη κατοικία και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν το δάνειό τους και η τράπεζα έχει καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στις τράπεζες έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τράπεζες, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τις 3.000 (μόνο από την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρονται 1.000 αιτήσεις και από τη Eurobank 600). Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης ευελπιστούν ότι η πλειοψηφία των δανειοληπτών θα προσέλθει τον Φεβρουάριο, εξαντλώντας το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος.
Η προστασία που ισχύει μέχρι σήμερα για την ακίνητη περιουσία έχει παγώσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2012 κατά 27% περίπου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Βασιλικού θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου στο Βασιλικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Ο Σύλλογος Γυναικών Βασιλικού θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου στο Βασιλικό.


Για το Δ.Σ.

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός διακινητής, που μετέφερε μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (29-01-14)  το απόγευμα στο 58,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, από αστυνομικούς  της Ειδικής Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία ομοεθνή του, ηλικίας 22 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Κάλεσμα σε παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ Άρτας

Ο ΕΛΓΑ Άρτας καλεί τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από το χαλάζι της 21ης Ιανουαρίου 2014 να περάσουν από το Δημαρχείο να παραλάβουν τις σχετικές δηλώσεις.
Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται συμπληρωμένες στο γραφείο των ανταποκριτών έως 2 Φεβρουαρίου 2014 και από Δευτέρα έως Πέμπτη  8:00-10:00 το πρωί.

Οι παραγωγοί παρακαλούνται να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας, βιβλιάριο τραπέζης  και τη δήλωση ΟΣΔΕ (χαρτογραφικό υπόβαθρο). Όσοι παραγωγοί έχουν βιβλιάρια ΑΤΕ θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Γονικές παροχές τέλος – Μπλόκο σε όσους οφείλουν στο κράτος

Υποθήκη ζητά τώρα το κράτος για κάθε μεταβίβαση ακινήτου εάν υπάρχουν ληξιπρόθεσμα

Μπλόκο βάζει η εφορία στις μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές σε όσους φορολογουμένους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ταυτόχρονα η εφορία θα κάνει ελέγχους σε βάθος μιας πενταετίας και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει κάνει μια έστω δήλωση θα μπαίνει τέλος στην μεταβίβαση.
Το κράτος θέλει να εξασφαλίσει τα χρήματά του και να βάλει τέλος στις μεταβιβάσεις που γίνονται για να αποφύγουν οι οφειλέτες τις κατασχέσεις.
Υποθήκη σε ακίνητο για ληξιπρόθεσμα χρέη Έτσι τώρα για να γίνει μια απλή μεταβίβαση με γονική παροχή ή δωρεά εάν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει, αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του. 

Στις 24.000 ευρώ το εφάπαξ στο Δημόσιο

Όλες οι αλλαγές και το «κούρεμα»  που έρχεται
 Κατά μέσο όρο το εφάπαξ του Δημοσίου θα είναι περίπου 24.000 ευρώ

Το τελικό «ok» της τρόικας φαίνεται πως περιμένει η κυβέρνηση πριν δημοσιεύσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τη νέα υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του εφάπαξ βοηθήματος.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι απώλειες που θα υπάρξουν φαίνεται πως τελικά περιορίζονται (ανάλογα με την προϋπηρεσία και τις αποδοχές πάντα) μεταξύ του 15% και του 20%.
Ουσιαστικά και με αυτή την υπουργική απόφαση εκείνοι που επηρεάζονται κυρίως είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Εντοπίστηκαν 830.000 ανασφάλιστα οχήματα

Ποιοι θα πληρώσουν και πόσα

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «έτρεξε» τη διασταύρωση και εντόπισε περισσότερα από 830.000 ανασφάλιστα οχήματα.
Το σχέδιο καταπολέμησης του φαινομένου «ανασφάλιστα οχήματα» -ένα φαινόμενο «βόμβα» για την ελληνική κοινωνία καθώς κάθε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ανασφάλιστος οδηγός ισοδυναμεί με οικονομική εξόντωση τουλάχιστον μιας ολόκληρης οικογένειας- έχει καταρτιστεί από πέρυσι τέτοιο καιρό ενώ πήρε μορφή νόμου τον περασμένο Απρίλιο. 
Τον Νοέμβριο συγκροτήθηκε επιτροπή με στόχο να βρεθεί τρόπος εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων με τη χρήση της τεχνολογίας. Αυτό κατέστη εφικτό προ ημερών και η πρώτη διασταύρωση ολοκληρώθηκε. 
«Μίλησαν» τα computerτου υπουργείου Μεταφορών με τα αντίστοιχα της ΓΓΠΣ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και προέκυψε ο κατάλογος φωτιά.
Η συνέχεια –όταν θα ανάψει το πράσινο φως- θα είναι η εξής:

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2 και Βασιλίσσης Σοφίας), παρουσιάζει το βιβλίο της Ελένης Χατζούδη-Τούντα «Ταξιδεύοντας από την Αθήνα στο Μπιζάνι»