Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κόνιτσα: Ημερίδα για τη μελισσοκομία, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας-Πραμάντων πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Μελισσοκομία και Περιβάλλον» Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών για την αλληλεπίδραση περιβάλλοντος-μέλισσας, τη μελισσοκομική τέχνη, την παραγωγή μελιού, και πως ωφελείτε η τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση, που θα υλοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας, απευθύνεται στην τοπική κοινωνία του Δήμου Κόνιτσας στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς, επαγγελματικές ομάδες, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Με επιτυχία η αντιμετώπιση του χιονιά στην Ήπειρο

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς έχουν ριχθεί από το πρωί στην μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που από τις βραδινές ώρες πλήττουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.
Πυκνότερη ήταν η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, και από τα ξημερώματα σήμερα χιονίζει και στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Οι  υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας χρησιμοποιώντας συνολικά 37 μηχανήματα, έχουν καθαρίσει τους δρόμους στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου η δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές

Από τις 10 έως και τις 25 Φεβρουαρίου καλούνται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ΕΠΑΛ (ομάδες Α και Β) καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Β Ομάδα έτους 2015 να καταθέσουν σχετική αίτηση-δήλωση.
Επίσης το ίδιο διάστημα καλούνται και οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση.
Όπως σημειώσαμε η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης αρχίζει την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου και λήγει την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου. 
Τονίζεται ότι για κανέναν λόγο δεν γίνεται δεκτή αίτηση-δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρώτη η Ήπειρο σε πιστοποιήσεις ξενοδοχείων που υιοθέτησαν το Ελληνικό πρωινό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωινού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Ιδιαιτέρως υψηλή ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η Ηπειρώτικη γαστρονομία και το Ελληνικό πρωινό Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο λειτούργησε μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Ηπείρου, οι εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν γεύτηκαν παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές και ενημερώθηκαν τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις ομορφιές της Ηπείρου.

Αποκριάτικο γλέντι την Τσικνοπέμπτη

Δημοτική βραδιά την Τσικνοπέμπτη, στην χασαποταβέρνα του «Χάσκου» στο Καλπάκι.

Θα σας διασκεδάσει η ορχήστρα του Γιώργου Χαλιγιάννη.

Άκαρπες έχουν αποβεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του φοιτητή από τη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ο οποίος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την Γαλακτοκομική Σχολή, στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σπούδαζε στην Γαλακτοκομική Σχολή κι όταν εξαφανίστηκε φορούσε μπλούζα φούτερ με μπλε στάμπα, τζιν μπλε παντελόνι και μαύρα δερμάτινα παπούτσια. Έχει ύψος 1,80 και είναι ελαφρώς αξύριστος.

Για την εξαφάνισή του, έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τη Γραμμή Ζωής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 4ης/06-02-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 06-02-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-01-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 4/06-02-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
113. Κατάρτιση του σχεδίου της 2ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015, προσθήκη του κωδικού 072.0713 της Π.Ε. Άρτας ως δεκτικού έκδοσης ΧΕΠ, και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
114. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδικού δικτύου αναδασμού Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
115. Έγκριση Δ' τροποποίησης της κατανομής πίστωσης για την Ανακαίνιση και συντήρηση Β' Διοικητηρίου και λοιπών κτιρίων Περιφέρειας Ηπείρου, σε βάρος των πιστώσεων του έργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με Κ.Α. 2006ΕΠ03000006.
116. Έγκριση Γ' τροποποίησης της κατανομής πίστωσης για τη συντήρηση – επισκευή κτιρίου στέγασης Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου, του έργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με Κ.Α. 2005ΕΠ03000013.

Καμπή Άρτας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή από λατομείο

Συνελήφθησαν, σήμερα (09-02-2015) μετά τα μεσάνυχτα στην Καμπή Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 22 ετών, για κλοπή από λατομείο.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι αφαίρεσαν από λατομείο στην Καμπή Άρτας, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και δύο ξύλινες παλέτες, τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 22χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Συνελήφθη 29χρονος δραπέτης φυλακών στην Πρέβεζα

Ο 29χρονος παραβίασε τακτική άδεια από κατάστημα κράτησης της χώρας
Επιπρόσθετα, ο δράστης εμπλέκεται σε κλοπή αυτοκινήτου και υπεξαίρεση μοτοσικλέτας

Συνελήφθη χθες (08-02-2015) το απόγευμα, στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 29χρονος ημεδαπός, δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας, όπου ήταν έγκλειστος για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Αναλυτικότερα, ο 29χρονος συνελήφθη χθες (08-02-2015) το απόγευμα στο 24ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρχαγγέλου – Νεράιδας μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα, όπου στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης, προέκυψε ότι ήταν δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 29χρονος είχε παραβιάσει πριν από είκοσι ημέρες, τακτική άδεια από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Παράλληλα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, την 04-02-2015, έκλεψε αυτοκίνητο από την περιοχή του Αλίμου Αττικής ενώ υπεξαίρεσε και μοτοσικλέτα στην περιοχή της Πρέβεζας, εξαπατώντας τον ιδιοκτήτη.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, ενώ θα υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεκινήσει από τα βόρεια.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την  δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (400 περίπου μετρά) στην Ήπειρο, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας θα συνεχιστεί και την Δευτέρα.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νοτιάς χωράς.
Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών βορείων ανεμών οι οποίοι θα φθάσουν τα 8 με 9 και βαθμιαία στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.
Τη Δευτέρα στα Νησιά Ιονίου, την  Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές.
Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ενώ βαθμιαία θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. 
Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι σε σημαντική πτώση.