Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, ενώ θα υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεκινήσει από τα βόρεια.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την  δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (400 περίπου μετρά) στην Ήπειρο, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας θα συνεχιστεί και την Δευτέρα.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νοτιάς χωράς.
Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών βορείων ανεμών οι οποίοι θα φθάσουν τα 8 με 9 και βαθμιαία στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.
Τη Δευτέρα στα Νησιά Ιονίου, την  Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές.
Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ενώ βαθμιαία θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. 
Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι σε σημαντική πτώση.