Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία η αντιμετώπιση του χιονιά στην Ήπειρο

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς έχουν ριχθεί από το πρωί στην μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που από τις βραδινές ώρες πλήττουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.
Πυκνότερη ήταν η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, και από τα ξημερώματα σήμερα χιονίζει και στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Οι  υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας χρησιμοποιώντας συνολικά 37 μηχανήματα, έχουν καθαρίσει τους δρόμους στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Από νωρίς το πρωί έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά του Νομού Ιωαννίνων. Οι χιονοπτώσεις δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια ειδικευθεί ως Πολιτική Προστασία και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, σε όλα τα σημεία του δικτύου Βοηθάμε και όλους τους Δήμους, είτε με αλάτι είτε με ότι άλλο χρειάζεται. Γίνεται μια προσπάθεια σε δύο μέτωπα, το ένα αφορά στον αποχιονισμό και το δεύτερο στις τεράστιες πληγές που υπάρχουν σε όλη την Ήπειρο από τις μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνεται αγώνας και γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες αλλά και στον κόσμο για την υπομονή του».