Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου η δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές

Από τις 10 έως και τις 25 Φεβρουαρίου καλούνται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ΕΠΑΛ (ομάδες Α και Β) καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Β Ομάδα έτους 2015 να καταθέσουν σχετική αίτηση-δήλωση.
Επίσης το ίδιο διάστημα καλούνται και οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση.
Όπως σημειώσαμε η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης αρχίζει την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου και λήγει την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου. 
Τονίζεται ότι για κανέναν λόγο δεν γίνεται δεκτή αίτηση-δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.

Επειδή η προθεσμία είναι αποκλειστική και οι συνέπειες για τους υποψηφίους από την μη εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης είναι καθοριστικές, αφού μπορεί να έχουν άμεση και καθοριστική επίπτωση στη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι υπεύθυνα, αναλυτικά και με ενιαίο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι όροι ίσης μεταχείρισης των ενδιαφερομένων.