Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων: Εκδήλωση των μικρών, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα: "Β. ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑΣ"


Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΧΟΙ), υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση των... μικρών!
Οι χορευτές και οι χορεύτριες των παιδικών τμημάτων παρουσιάζουν ένα χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, φέρνοντας, με τη δύναμη της νιότης τους, την ελπίδα στις καρδιές μας.
Σας περιμένουν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα: "Β. ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑΣ" για να αποδεχτείτε μαζί τους το καλοκαίρι.
Είσοδος 3 ευρώ.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου

Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

Αδελφότητα Στρατίνιτσας Πωγωνίου «Ο Άγιος Νικόλαος»: Εκδρομή στο χωριό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στη Θεια λειτουργία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου ο Στέφανος Φούσας


Κατανυκτικό Αρχιερατικό συλλείτουργο απόλαυσαν οι πιστοί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στην Καλογρέζα Αττικής, προεξάρχοντος του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο εκκλησίασμα εθεάθη και ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωριμία του με τον νεοκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής άρχεται από τη Σχολή της Χάλκης, πρότυπο λειτουργίας για τη Βελλά Ιωαννίνων.

Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής "ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ": Ηπειρωτικό πανηγύρι το Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 20:30 στο 6ο Δ. Σχ. Αγίου Δημητρίου


Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ" διοργανώνει το καθιερωμένο εδώ και χρόνια από το 1981 Ηπειρωτικό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 & ώρα 20:30 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής (Αγίου Δημητρίου 186).

Ηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Ηπειρωτικό αντάμωμα το Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 21:00

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου διοργανώνει Ηπειρωτικό αντάμωμα το Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 21:00.

Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας: Εκδήλωση με θέμα: "Τα επαναστατικά κινήματα της περιοχής των Ραδοβιζίων κατα της Τουρκοκρατίας του 1854", την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 19.0,


Η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής των Ραδοβιζίων, διοργανώνει υπό τη αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, εκδήλωση με θέμα:
"Τα επαναστατικά κινήματα της περιοχής των Ραδοβιζίων κατα της Τουρκοκρατίας του 1854".
Θα παρουσιαστούν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της εποχής εκείνης, που επηρέασαν στη συνέχεια στην απελευθέρωση της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ομιλητής ο πολύ γνωστός σε όλους μας: Ελευθέριος Παπακώστας, εξαίρετος φιλόλογος και ιστορικός συγγραφέας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
Δνση: Ακαδημίας και Γενναδίου 8 ΑΘΗΝΑ.
Κανείς δεν θα πρέπει να λείψει από την τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση αυτή.

Παχύ έντερο: Πού οφείλεται η αυξημένη ποσότητα βλέννας;


Άλλοτε ασήμαντες  και άλλοτε πολύ σοβαρές παθήσεις ευθύνονται για την αύξηση της βλέννας στα κόπρανα. Παρότι η παρουσία της είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του σώματος, οι εμφανείς αλλαγές στην ποσότητα, πυκνότητα και στο χρώμα αποτελούν προειδοποιητικές ενδείξεις που χρήζουν προσοχής και ενδεχομένως ιατρικής διερεύνησης.
«Υπάρχουν πολλοί ιστοί στο σώμα μας που παράγουν βλέννα, προκειμένου να καλύψουν και να προστατεύσουν ευαίσθητες επιφάνειες. Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε εμφανής η παρουσία της, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη μύτη ή το στόμα. Η βλέννα που βρίσκεται στο παχύ έντερο είναι μια διαυγή κολλώδη ουσία που περιέχει νερό και γλυκοπρωτεΐνες και αποτελεί την άμυνά του οργάνου. Επίσης, βοηθά στη διέλευση των κοπράνων. Η παρουσία της στα κόπρανα είναι σε πολύ μικρές ποσότητες που φυσιολογικά δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). 
«Ωστόσο, ορισμένες ασθένειες, η κακή διατροφή και περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι πιθανό να αυξήσουν την ποσότητα και την πυκνότητα της βλέννας. Η υπερβολική έκκρισή της μπορεί να είναι ένδειξη βακτηριακής λοίμωξης, πρωκτικών ραγάδων, απόφραξης του εντέρου, ασθένειας του Crohn, τροφικής δηλητηρίασης ή αλλεργίας», προσθέτει.