Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η εφορία, ο μεγάλος εφιάλτης για εκατομμύρια Έλληνες!

2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 οφειλές 20,4 δισ. ευρώ

Εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά αποτελεί η εφορία και ο μακρύς κατάλογος των οφειλετών στο Δημόσιο που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους αυξάνεται δραματικά μήνα με τον μήνα.
Τρεις στους δέκα φορολογουμένους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 20,4 δισ. ευρώ.
Παρότι τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα του πλήθους των οφειλετών - οι επιχειρήσεις έχουν βάλει φέσι 744 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα φυσικά πρόσωπα 571 εκατ. ευρώ - είναι σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στα νοικοκυριά.
Η ανάλυση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρουν τα Νέα, δείχνει μέση ληξιπρόθεσμη οφειλή 432,5 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, κάτι που σημαίνει ότι τα απλήρωτα χρέη δεν είναι άλλα από τον φόρο εισοδήματος, το χαράτσι ή τον φόρο ακινήτων που βομβαρδίζουν σε μηνιαία βάση τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κάνοντας τους φορολογουμένους να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 Από τις 140 ΔΟΥ το Φεβρουάριο μόνο 17 κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ και όλες οι άλλες εμφανίζουν αρνητικές επιδόσεις.
Συνολικά όμως τα έσοδα των ΔΟΥ ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 1,670 δισ. ευρώ έναντι στόχου είσπραξης 1,550 δισ. ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι η πορεία είσπραξης των εσόδων από τις ΔΟΥ εξελίσσεται ικανοποιητικά, «καταδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες ενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σε σωστό δρόμο».

Αυθαίρετα: Ποια νομιμοποιούνται και ποια τακτοποιούνται για 30 χρόνια

Πλέον θα θεωρούνται νόμιμα όλα τα αυθαίρετα που χτίστηκαν χωρίς οικοδομική άδεια πριν το 1975.

Υπάρχουν αυθαίρετα που με τον νέο νόμο νομιμοποιούνται πλήρως, ακόμη και αν δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια, νομιμοποιούνται και μικροαυθαιρεσίες, ενώ δίδεται η δυνατότητα τακτοποίησης για 30 χρόνια των παρανομιών σε άλλα ακίνητα.
Το νέο νομοσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες φαίνεται πως δίνει λύση σε χιλιάδες πολίτες, ειδικά σε εκείνους που έκαναν μικροεπεκτάσεις ή αλλαγή χρήσης σε χώρους.
Πλέον θα θεωρούνται νόμιμα όλα τα αυθαίρετα που χτίστηκαν χωρίς οικοδομική άδεια πριν το 1975.
Αμέσως μετά έρχεται μια άλλη πολύ μεγάλη κατηγορία αυθαιρέτων. Πρόκειται για τα κτίσματα με οικοδομική άδεια που έχουν ανεγερθεί ως 28 Ιουλίου του 2011.
Αυτά τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται εφόσον οι αυθαιρεσίες τους αφορούν σε αλλαγή διάταξης δωματίων, αλλαγή ανοιγμάτων, κατασκευή μπάρμπεκιου, πέργκολας κλπ.
Νομιμοποιούνται επίσης και τα κτίσματα με κλεισμένους τους ημιυπαίθριους εντός των όρων δόμησης της περιοχής.
Σε ότι αφορά μάλιστα στις μικροαυθαιρεσίες δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στη νομιμοποίηση, από εδώ και πέρα ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα ρύθμισης για τη νομιμοποίηση της όποιας μικροαυθαιρεσίας.
Με το ίδιο σχέδιο νόμου σύμφωνα με πληροφορίες δίδεται η δυνατότητα νομιμοποίησης των μεγάλων αυθαιρεσιών για κτίρια που ανεγέρθηκαν χωρίς άδεια ως τις 28 Ιουλίου του 2011.
Και με το νέο νομοσχέδιο δεν δίδεται πάντως καμία δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων εντός δασικής περιοχής, περιοχής που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα ή στον αιγιαλό.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Το ψηφοδέλτιο νίκης της ''ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΗΠΕΙΡΟ'', με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, που συμμετέχει στις εκλογές της Δευτέρας 1 Απριλίου 2013, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Το ψηφοδέλτιο νίκης της ''ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΗΠΕΙΡΟ'', με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, που συμμετέχει στις εκλογές της Δευτέρας 1 Απριλίου 2013, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΗΠΕΙΡΟ
Α. ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΔΟΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΠΑΠΙΓΚΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΜΑΖΑΡΑΚΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΟΝΤΟΣ ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΜΑΥΡΟΥ ΡΩΞΑΝΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΜΠΟΥΝΤΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ - ΜΑΤΣΑΙΔΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΚΟΥΚΛΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΖΑΡΤΖΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΡΩΜΑΝΙΩΤΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΤΖΑΧΡΙΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ
ΤΖΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΔΟΛΙΑΝΙΤΩΝ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΒΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΔΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ
ΜΠΑΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ
ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΝΤΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΡΤΑ
ΓΚΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΤΕΤΡΑΚΩΜΙΤΩΝ - ΚΑΨΑΛΙΤΩΝ
ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΚΑΨΑΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΑΜΜΟΤΟΠΙΤΩΝ
ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
ΚΟΥΡΤΕΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΑΔΟΒΥΖΙΝΩΝ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΑΙΩΝ
ΣΙΑΜΕΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΑΜΜΟΤΟΠΙΤΩΝ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΓΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ "ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ"
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΠΑΝΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΜΥΤΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΜΠΟΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΟΠΗΓΗΤΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΚΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΩ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
Σταυροί προτίμησης μέχρι 10
Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΡΩΜΙΑΣ
ΛΙΣΓΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΡΩΜΙΑΝΙΤΩΝ
ΝΤΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΑΣΣΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΑΔΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σταυροί προτίμησης μέχρι 2.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση – Νέες πειθαρχικές διατάξεις: Επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 9:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Du Lac

Ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση – Νέες πειθαρχικές διατάξεις: Επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών» συνδιοργανώνουν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 9:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Du Lac με συμμετοχή εκπαιδευτικών από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Παράταση του προγράμματος ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Η παράταση του προγράμματος θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΚΑΓΕ.
Η παράταση κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν ούτε μια μέρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους 3.500 και πλέον εργαζομένους.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών ευχαριστεί ιδιαίτερα την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για την έως τώρα συνεργασία και δεσμεύεται ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε το διάδοχο σχήμα να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ωφελουμένων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα θέματα Ήπιας Καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον Τουριστικό χώρο» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 2:30 το μεσημέρι στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai

Εκδήλωση με θέμα: «Επίκαιρα θέματα ήπιας καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον τουριστικό χώρο» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος “Hidden”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai.
Τι είναι το πρόγραμμα “Hidden” και ποια η σημασία του για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου;
Πως μπορεί η ήπια καινοτομία να τεθεί στην υπηρεσία των τουριστικών μονάδων της Περιφέρειας;
Κορυφαίοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί επιχειρηματίες κι υπηρεσιακοί παράγοντες θα δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω σημαντικά ερωτήματα. Στον τουρισμό, όπου τα τελευταία χρόνια στη Ήπειρο δραστηριοποιούνται πολλοί επιχειρηματίες με αξιόλογα αποτελέσματα, οι θετικές επιπτώσεις από την προώθηση της καινοτομίας είναι μεγάλες, επιβραβεύονται και αποφέρουν σημαντικά οφέλη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο “Hidden Innovation Initiatives for SME” και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ήπιας Καινοτομίας, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης θα συζητηθούν προτάσεις marketing στον τομέα του τουρισμού, το περιεχόμενο και η διαχείριση της διαδικτυακής παρουσίασης τουριστικών καταλυμάτων στην Ήπειρο κι ο τουρισμός κρουαζιέρας στη Θεσπρωτία.
Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα: «Περιφέρεια Ηπείρου και τουρισμός». Η εκδήλωση, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ανοιχτή συζήτηση, είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, αφού προηγήθηκε εκείνη για τον αγροδιατροφικό τομέα.
Ο κύκλος θα κλείσει τον Μάιο με ένα συνέδριο που προγραμματίζεται.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει τεθεί επικεφαλής εταίρος σε μία μεγάλη «συμμαχία» φορέων κι επιχειρήσεων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία που στοχεύει με «όπλο» το “Hidden” να προωθήσει την «ήπια» καινοτομία στο μεσογειακό χώρο, να ενισχύσει τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MED και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, μεταφερόμαστε στην θερινή ώρα.
Όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Καταγγελία για τον δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων από κτηνοτρόφους του Δ.Δ. Γεροπλατάνου, για την επανειλημμένη και εσκεμμένη καταπάτηση της κοινοτικής και ιδιόκτητης έκτασης από αγελάδες ελεύθερης βοσκής

Θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους 8 κτηνοτρόφοι από το Δ.Δ. Γεροπλατάνου, δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων για την επανειλημμένη και εσκεμμένη καταπάτηση της κοινοτικής και ιδιόκτητης έκτασης, από αγελάδες ελεύθερης βοσκής του Γραμμόζη Αθανασίου κάτοικου της όμορης κοινότητας Βασιλικού Πωγωνίου, κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία στο δήμο Πωγωνίου στις 15/3/2013 με αρ. πρωτοκόλλου 3908.
Η παράνομη βόσκηση είναι διαπιστωμένη με μαρτυρίες
υπογεγραμμένες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τις οποίες συγκέντρωσε η πρόεδρος του Δ.Δ. Γεροπλατάνου και προσκόμισε στο δήμο, αλλά και στο παρελθόν πολλές φορές διαπιστώθηκε η παράνομη βόσκηση από άλλους προέδρους και από τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Καψάλη που ο ίδιος τα βρήκε και μας διαβεβαίωσε ότι είχα προειδοποιήσει και τώρα θα κάνω τα νόμιμα, δηλαδή θα επιβάλω φορολογία ανάλογη με αυτή που ορίζει ο νόμος.
Παρόμοια καταγγελία είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Καλπακίου πριν δέκα χρόνια και πάλι είχαν περιοριστεί σε απλές συστάσεις για τον ίδιο κτηνοτρόφο.
Την 27/3/2013 συζητήθηκε η καταγγελία μας σε τακτικό δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων, ως επιβολή προστίμου για παράνομη βόσκηση , στο οποίο εμείς περιμέναμε πλέον , όχι απλές συστάσεις αλλά να επιβληθεί πρόστιμο όπως προβλέπεται κι όπως οι ίδιοι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα κάνουν, μιας και οι όποιες συστάσεις και προειδοποιήσεις είχαν γίνει πολλές φορές και αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
Για μια ακόμη φορά όμως, προς έκπληξη μας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν πως θα γίνει σύσταση και το πρόστιμο θα επιβληθεί την επόμενη φορά που θα γίνει παράβαση.
Επειδή λοιπόν για τους πιο πάνω λόγους αισθανόμαστε εξαπατημένοι από τη δημοτική αρχή και ότι προστατεύει επί σειρά ετών τον εν λόγω κτηνοτρόφο που καταπατά τις περιουσίες μας, κάνουμε γνωστό ότι θα προσφύγουμε σε άλλες υπηρεσίες, Νομαρχία, Δασαρχείο, ΟΠΕΚΕΠΕ με την ελπίδα να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας.

Δ.Δ. Γεροπλατάνου 28/3/2013

29η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 30/31 Μαρτίου, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Θύελλα Ελεούσας – Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 30/03-16:00 ), (Περίβλεπτος - Πωγωνάτος 30/03-16:00), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (Καλπάκι - Νησί 30/03-16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΛΩΛΗΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 16:00  μ.μ.
ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00  μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΝΗΣΙ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
Αμφιθέα - Σταυράκι (16:00)
Καλπάκι - Νησί (16:00)
Αγίας Μαρίνα - Αμπελόκηποι (16:00)
Περίβλεπτος - Πωγωνάτος (16:00)
Πρωτόπαππα - Καμποχώρια (16:00)
Θύελλα Ελεούσας – Αγροτικός  Αστέρας Άνω Καλαμά (16:00)
Πανφρουριακός - Δαβάκης (16:00)
Ασβεστοχώρι - ΠΑΟ Κόνιτσας (16:00)
Κυριακή 31 Μαρτίου 2013
Περιστέρι - Ζωοδόχος (10:30)

Σχεδόν … κλεισμένη η συμφωνία για τους δυο μεγάλους οδικούς, άξονες Ιονία και Ε65 σε τροχιά υλοποίησης!

«Βλέπει» Γιάννινα η πρώτη, αλλά «κουτσουρεμένος» αναμένεται ο Άξονας Κεντρικής Ελλάδας…
Σύντομα θετικές εξελίξεις σε όλους τους αυτοκινητόδρομους

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του Γιαννιώτη αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη, ότι ο Απρίλιος θα είναι μήνας εξελίξεων για την Ήπειρο και ήδη οι πρώτες πληροφορίες, για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους κινούνται σε πολύ θετική τροχιά.
Ειδικά σε ό, τι αφορά τους οδικούς άξονες με Ηπειρωτικό ενδιαφέρον, την Ιόνια Οδό και τον Ε65, οι οποίοι σύμφωνα με κύκλους, είναι οι πρώτοι για τους οποίους υπάρχει συμφωνία επανεκκίνησης και μάλιστα από τον ερχόμενο μήνα!
Ακόμη βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο και σαφώς δεν πρόκειται να γίνει πριν υπάρξει συμφωνία για όλους τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους, όμως τα νέα διαμηνύονται πολύ ευχάριστα για Ιόνια και Ε65 και ειδικότερα για την πρώτη, όπου προβλέπεται να φθάσει στα Γιάννινα, αίροντας ουσιαστικά την απομόνωση της περιοχής και δημιουργώντας νέες συνθήκες ανάπτυξης.
Βέβαια, όλα αυτά δεν θα γίνουν άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου, όμως είναι θετικό το γεγονός πως το κλίμα είναι πολύ καλό και τα δυο έργα είναι σε τροχιά υλοποίησης, ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, που η Ελλάδα μετά κόπων και βασάνων προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ξανά.